Aston Villa - Liverpool

Søn 31.08.08 kl 17.00 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 41.647 / Dommer: Martin Atkinson / Villa Park / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Det endte målløst på Villa Park, i en heller sjansefattig kamp. Liverpool mistet Torres tidlig med en strekkskade.

Aston VillaLiverpool
Mål
0-0 (0-0 til pause)
Lagoppstilling
Friedel
Young
(Milner 64)
Laursen
Davies
Shorey
Reo-Coker
Petrov
Barry
Young
Agbonlahor
Carew
Reina
Arbeloa
Carragher
Skrtel
Dossena
Alonso
Mascherano
Lucas
Keane
(Benayoun 79)
Kuyt
(Aurelio 70)
Torres
(N'Gog 30)
Innbyttere
Guzan
Knight
Gardner
Salifou
Routledge
Harewood
Cavalieri
Agger
El Zhar
Babel
Gule kort
Skrtel (13)
Dossena (66)

Liverpool vil møte et Aston Villa, med Gareth Barry på laget, som vil elske å peke nese mot laget som prøvde å kapre deres kaptein, og feilet. Javier Mascherano og Lucas er ventet å være i troppen før første gang etter sitt spill i OL. Dette var ligaåpningen forrige sesong, og hvor Steven Gerrard ble matchvinner med et frispark i sluttminuttet. Denne gang er kapteinen skadet og ikke aktuell.

Mascherano erstatter som ventet Steven Gerrard sentralt på midten, mens Lucas kommer inn for en Yossi Benayoun som ikke viste gode takter mot Standard Liege sist. Litt mer overraskende er det at Dossena er tilbake på venstrebacken og Aurelio blir henvist til benken.

1. omgang:

Gareth Barry er i fokus for fjernsynskameraene i sekundene før avspark, og om noen skulle lure, så tok Benítez og Martin O'Neill hverandre i handa før kampen - til tross for at de ikke har blitt verdens beste venner denne sommeren.

1. min: Robbie Keane og Fernando Torres tar avspark, og vi er i gang på Villa Park.

4. min: Liverpool, som spiller i sine grå bortedrakter i dag, har vært friske i åpningen. Det er Liverpool som har hatt ballen mest i starten.

9. min: Villa har tatt mer over nå, uten å foreløpig ha spilt seg til noen målsjanser. Mascherano feller Petrov i farlig posisjon. Argentineren unngår gult kort, og frisparket blir heldigvis upresist slått. 

 13. min: Martin Skrtel er sent inne og takler John Carew bakfra ved midbanen. Forsvareren blir belønnet med kampen første gule kort.

20. min: Liverpool sliter med å skape noe mot et godt organisert Villa-mannskap. Robbie Keane har lagt seg ut mot venstre, og Liverpool har tre mann sentralt.

26. min: Dårlig nytt for Liverpool! Fernando Torres ser ut til å ha pådratt seg en strekk, og viser med en gang at han må gi seg!


 30. min: Liverpool har spilt med ti mann de siste fire minuttene, men får omsider gjort sitt bytte. David N'Gog kommer noe overraskende inn for Fernando Torres. Mange ville nok forventet at det var Ryan Babel som ble mannen som erstattet Torres.

 35. min: Kampens største sjanse, og den går til Aston Villa. Hjemmelaget spiller seg fint gjennom, og alle tror det er offside på Ashley Young når han mottar ballen fra Barry alene med Reina. Han legger ut til John Carew, som avslutter rett på Pepe Reina. Der kunne det fort stått 1-0.

 40. min: Etter førti minutter får også Liverpool sin første sjanse. Dossena slår et godt innlegg, som går over N'Gog i feltet men lander hos Dirk Kuyt på bakre stolpe. Nederlenderen har scoret på lignende sjanser før, men setter denne hardt i nettveggen. 

43. min: Robbie Keane slår en lur ball gjennom mot David N'Gog, og den unge franskmannen kommer til avslutning. Skuddet er innom Martin Laursen, og dupper like over målet til Brad Friedel. Brukbar sjanse for unggutten, som har vært frisk i sin debut.


45. min: Martin Skrtel takler nok en gang John Carew bakfra, og skal være forsiktig nå. Ashley Young får dermed muligheten til å slå en dødball på overtid i førsteomgang. 

45. min: Dødballen går rett i klypene til Pepe Reina.

Pauserapport:

Det har vært en sjansefattig førsteomgang på Villa Park, og det har vært jevnt i de første 45 minuttene. John Carew kunne fort gitt Villa ledelsen, men satte skuddet sitt rett på Pepe Reina. På grunn av fargene på Villas drakter, spiller bortelaget i dag med sine grå bortedrakter, men i stedet for grå sokker, bruke man i dag røde. Akkurat den kombinasjonen ville nok ført til at en mann som Jan Thomas ville tatt en smertestillende tablett. Liverpool har spilt i en 4-5-1 formasjon, og Robbie Keane har blitt brukt på venstre kant. Det store samtaleemnet etter denne omgangen er uansett Fernando Torres, som pådro seg en strekk etter 25 minutter. Spanjolen måtte gi seg med en gang, og vi får bare håpe han er klar til møtet med Manchester United om fjorten dager. Mange ble nok overrasket over at det var David N'Gog og ikke Ryan Babel som kom inn for Torres, og franskmannen har vært frisk i debuten sin. Det blir spenennde å se hvordan andreomgang vil utvikle seg, og om det isåfall vil skje før helt på slutten også denne gang.

2. omgang:

45. min:
Agbonlahor og John Carew sparker i gang den andre omgangen.

48. min: Alonso med en godt slått corner, som går forbi Friedel og lander på hodet til Kuyt på bakre stolpe. Den så ut til å komme noe brått på nederlenderen, og han fikk ikke til noen skikkelig avslutning. TV-bildene viser også at han ble kraftig holdt av Curtis Davies.

51. min: Stor Villa-sjanse på corner. Store John Carew kommer til heading, men ballen treffer kun Martin Skrtel. Villa blir snytt for nytt hjørnespark.

52. min: Liverpool kontrer, og Robbie Keane er veldig involvert. Han får til slutt gitt ballen til Xabi Alonso, og spanjolen avslutter via Shorey og over.

53. min: Dossena slår et glimrende innlegg, og Brad Friedel får så vidt slått til corner. En veldig fartsfull start på denne andre omgangen. Liverpool trykker på.

58. min: Keane og N'Gog ser ut til å ha byttet litt på rollene nå. Martin Skrtel har vært litt sent ute ved et par anledninger også i andreomgangen, og han må passe seg nå.

60. min: Gabriel Agbonlahor ser ut til å ha pådratt seg en skade, og Martin O'Neill har satt nyinnkjøpte James Milner i oppvarming.

62. min: Villa har tatt et grep om kampen nå, og står høyt med laget sitt. Kuyt forårsaker et frispark i farlig posisjon, og dødballen er glimrende slått av Ashley Young. Liverpool slipper med skrekken.

 64. min: Noe overraskende så er det Luke Young som går ut når James Milner kommer inn. Dermed skal Reo-Coker spille back, og Milner tar kantrollen for vertene.

 66. min. Dossena blir rasende når han ikke får innkast, og kaster bort ballen i frustrasjon. Det blir han belønnet med gult kort for.

68. min: Fabio Aurelio gjør seg klar til å komme inn, så det er mulig det var det siste Dossena rakk å gjøre på Villa Park i ettermiddag. Ryan Babel er også i oppvarming.

 70. min: Litt overraskende bytte også fra Benítez. Evighetsmaskinen Dirk Kuyt går av, og Fabio Aurelio kommer inn.

71. min: Aston Villa vil ha straffe når John Carew lobber ballen opp i armen på Martin Skrtel. TV-bildene viser at forseelsen var klart utenfor, og dommer fikk det uansett ikke med seg. Like etter får Petrov kjempetreff på volley, men skuddet går til side for Reinas mål.

 73. min: Liverpool får sin største sjanse i kampen! Robbie Keane kommer alene gjennom mot Brad Friedel, men nøler og avslutter ikke før Reo-Coker går hardt i han fra siden. Avslutningen går til side for mål, men både Rafael Benítez og de tilreisende fra Liverpool roper på straffespark. TV-bildene viser at Reo-Coker aldri er borti ballen, og at Liverpool hadde grunn til å protestere mot dommeren der.

79. min: John Carew har fått krampe, og blir hjulpet av Andrea Dossena.

 79. min: Robbie Keane får heller ikke i dag spille samtlige 90 minutter. Han blir erstattet av Yossi Benayoun. Benítez har nå brukt opp byttene sine, og har byttet ut alle sine tre angripere.

83. min: Milner kommer til skudd fra god posisjon. Heldigvis er Pepe Reina våken og plukker skuddet lett.

 85. min. Villas målfarlige kaptein Martin Laursen knuser Lucas i en duell på en langt slått dødball, men skuddet går på utsida av stolpen. Villa er småskumle nå.

87. min: Det er Villa som har initativet på slutten, og Liverpool er for upresise på de kontringsmulighetene de får. N'Gog er helt alene mot Davies og Laursen, og er sjanseløs på de lange oppspillene.

88. min: Young lurer Aurelio på kanten, og Villa har nå frispark i farlig posisjon.

89. min: Gareth Barry lemper ballen inn, og Laursen kommer på. Jamie Carragher står på streken og får feid ballen unna. Villa presser veldig på nå.

90. min: Det er lagt til to minutter, og Villa er nå inne i sin beste periode av kampen.

Sluttrapport:
Liverpool fikk til slutt med seg ett poeng fra Villa Park, og dermed ligger man fremdeles på topp av tabellen sammen med Chelsea med syv poeng på sesongens tre første kamper. Slik kampen utviklet seg må man egentlig si seg fornøyd med ett poeng, for Villa ble skumle mot slutten. Likevel, Liverpool hadde gode muligheter til å ta med seg alle tre poengene i dag, og Xabi Alonso fikk en skuddmulighet, der mange røde ville nok håpet at det var nettopp han som skulle avgjøre for Liverpool i dag. Robbie Keane fikk en gedigen sjanse alene mot Brad Friedel. Sesongstarten hans minner litt om Peter Crouch sine første måneder i klubben, og vi får håpe det løsner etterhvert. At han ikke trives i en rolle på venstrekanten er hvertfall tydelig. David N'Gog gjorde en god debut, men det var fryktelig trist at Fernando Torres pådro seg en strekkskade tidlig i kampen.Nå må en bare krysse alt som er av fingrer for at det ikke er alvorlig, og at både han og Steven Gerrard blir klare til møtet med Manchester United om fjorten dager. Uten klubbens to viktigste spillere vil det bli tøft. Uansett, ett poeng på Villa Park er godkjent, og mot et godt Villa-lag vil nok flere av topplagene avgi poeng her.SPILLERVURDERING:

Pepe Reina 7
 - Solid kamp av Pepe igjen. Sikker i feltet, våken i alle situasjoner og med et unntak var han god med beina.

Alvaro Arbeloa 6 - Gjør en disiplinert jobb mot Young ute på Liverpools høyreside, men stoppet opp spillet et par ganger når han ble med framover.

Jamie Carragher 7 - En kapteins jobb av Carra, illustrert da han reddet på streken i sluttminuttene. Vinner dueller og spiller fornuftig.

Martin Skrtel 6 - Slovakeren er en kantete tøffing som tar for seg i duellene, men var litt rufsete i timingen i dag.

Andrea Dossena 7 - 2.omgangen synes vi var den beste han har gjort med en Liver bird på brystet. Kom fram på sin side og slo flere gode innlegg.

Javier Mascherano 7 - Virket i starten litt rusten og sløste med pasningene, men ble etter hvert meget nyttig med sin store energi og disiplin. Fin ball fram da Robbie Keane fikk Liverpools største sjanse. Knepent Liverpools beste.

Xabi Alonso 6 - Slo en del fine pasninger Xabi, men heller ikke han greide å sette virkelig preg på en blodfattig kamp.

Dirk Kuyt 6 - Hjelper Arbeloa godt defensivt på sin side. Manglet sprut framover og var muligens preget av 120 harde minutter i midtuka.

Robbie Keane 5 - Hadde et par fine touch da han spilte opp skuddmuligheter for N?Gog og Alonso, men er også helt borte i perioder. Sliter med å finne plassen sin i Liverpool.

Lucas 5 - Småpent het det i hoppbakken i gamle dager, men du kom aldri ned mot unnarennet med det. Bra skolert fotballspiller men blir litt lett.

David N'Gog 5 - Hadde tendenser tidlig etter at han kom inn, men ble etter hvert mer borte i en vanskelig oppgave med å gå inn alene på topp for en skadet Torres.