Bolton - Liverpool

Lør 15.11.08 kl 13.45 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 24.893 / Dommer: Rob Styles / Reebok Stadium / Skrevet av: Raymond Halvorsen
Spillervurdering: Frank H. Larsen

Dirk Kuyt og Steven Gerrard sørget for at Liverpool er på toppen av tabellen etter en sterk seier mot Bolton, etter en scoring i hver omgang. De røde kunne og burde scoret mange flere.

Nolan (63)Carragher (90)

Tidlig avspark på lørdag ettermiddag på Reebok Stadium. Liverpool må gå for en ny trepoenger for å henge med Chelsea i toppen av Premier League.

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Rafael Benítez gjør to endringer på laget som startet mot West Bromwich. Xabi Alonso og Sami Hyypiä erstatter Yossi Benayoun og suspenderte Alvaro Arbeloa. Sami Hyypiä går inn i midtforsvaret, mens Jamie Carragher flyttes ut på høyre back. Fernando Torres er plassert på benken. Der sitter også backalternativene Stephen Darby og Andra Dossena. Fra midtukekampen mot Tottenham er det kun to som får fornyet tillit: Hyypiä og Agger.

For Bolton returnerer Kevin Nolan etter én kamps suspensjon. Han erstatter Ricardo Gardner på midtbanen.

1. omgang:

1. min:
Keane og Gerrard sparker igang dagens oppgjør på Reebok Stadium. Liverpool starter med en unødvendig ballmist, men Hyypiä klarerer.

3. min: Hjemmelaget er aggressive i startet on presser Liverpool bakover. Mange knallharde dueller innledningsvis på kampen!

4. min: Daniel Agger titter opp og slår en syttimeterspasning mot Robbie Keane, men Jussi Jääskeläinen er ute og plukker rett foran iren. Bolton setter raskt igang og Kevin Davies får en skuddmulighet fra 20 meter, men den går en drøy meter utenfor Reina som har kontroll. Brukbar sjanse.

6. min: Liverpool mister ballen igjen, og har lite flyt i spillet offensivt. Hjemmelaget setter raskt igang, før Aurélio leker på venstrebacken og får klarert ballen. Litt etter får Steinsson lagt inn, men Hyypiä er på plass og header trygt unna.

7. min: Albert Riera dribler seg frem på venstrekanten, men blir forstyrret når han skal legge inn. Rett etter får Bolton legge inn fra høyre igjen, men atter plukker Reina.

8. min: Bolton spiller frem Elmander etter at Agger sklir, men svensken lider samme skjebne som sin skandinaviske venn.

9. min: Keane kjemper til seg ballen, før Kuyt får et frispark i god posisjon på høyre side av banen, 35 meter fra mål. Steinsson får headet unne før Alonso trer gjennom til Riera, men denne gangen går ballen via en Bolton-fot.

11. min: Keane blir spilt nogenlunde fri på venstrekanten, men er ikke helt venn med ballen, og Kuyt får heller ikke tredd gjennom til Gerrard.

12. min: Hyypiä er flott med oppe på banen og spille rfaktisk vegg et par ganger rundt sekstenmeteren, før Alonso gir flott ut til Carragher som ikke rekker ballen. Ikke langt ifra en parkeringsbot på den oppofrende scouseren, for anledningen på høyrebacken.

12. min: Flott løp av Riera som får en langpasning på venstrekanten, før han utfordrer, skjærer inn i banen og avslutter med høyra, rett på en Bolton-spiller.

13. min: Keane gir en god pasning, men dommeren er i veien slik at ballbanen forandres og Bolton overtar.

14. min: Nolan prøver seg fra meget lang distanse, men Reina kan bare stå og le av skuddet som han har full kontroll på.

17. min: Mange unødvendige ballmist av Liverpool så langt. Muamba havner i løpsduell med Hyypiä, men finnane tar ham på rutinene.

18. min: Liverpool får det første hjørnesparket. Hyypiä header innover mot Agger, men hjemmelaget får klarert! Keane og Riera får kombinert igjen rett etterpå, før sistnevnte legger inn til Agger som header utefor fra helt grei posisjon.

19. min: Bolton med et enormt imponerende offensivt veggspill. Nolan får dog ikke bestemt seg mens Liverpool-forsvaret går helt i oppløsning.

20. min: Riera tråkler seg gjennom sentralt i banen og gir til Keane, men iren kommer får skrått på mål og avslutningen går rett på Jääskeläinen.

21. min: Alonso prøver seg på en Xabi-spesial fra midtbanen, men forsøket seiler noen meter utenfor.

22. min: Kanonsjanse til Liverpool! Riera er smart og vinner en duell i feltet før han får ballen fra Aurélio og slår tidlig til Kuyt. Gerrard kommer på løp og gir tilbake til Kuyt som smeller til fra 16 meter. Ballen går som en prosjektoiv i tverrliggeren, som bare står og rister etterpå. Nærme av Liverpool!

24. min: Mascherano prøver seg fra distanse, og bortelaget får corner. Gerrard får skutt fra 25 meter, men forsøket på en real lemp har Boltons finske målvakt ingen problemer med.

25. min: Gavin McCann legger inn i boksen, men Carragher får klarert. Deretter får Keane ballen, men iren får ingen som helst støtte og angrepet ebber ut i sanden.

26. min: God dømming av linjedommer! Agger blir dyttet kraftig i ryggen når han havner i løpsduell med Davies, og får ballen i hånda, og dette oppfatter assistentdommeren.

28. min: Bolton - Liverpool 0-1 Kuyt (28). Riera får først ballen og legger inn, men treffer skinka til en Bolton-spiller. Aurélio får returen, og legger presis inn til Kuyt som fra ti meter header rett i kassa i en flott bua over en sjanseløs Jääskeläinen, og noterer seg for sitt femte ligamål denne sesongen.

30. min: Eventyrlig mulighet til Liverpool! Keane får muligheten fra fem meter på nærmest blank kasse, men presterer å bomme på ballen! Helt utrolig! Ingenting £20M-aktig over den avslutningen...

33. min: Keane blir spilt gjennom, men blir for treg mot O'Brien som tar igjen iren på vei alene mot Jääskeläinen.

35. min: Agger med et frekt skuddforsøk fra 30 meter, og selv om det er grei kraft i skuddet skrur det noe utenfor buret.

36. min: Bolton på en sjelden visitt, men Hyypiä er kompromissløs i taklingene og ordner opp.

37. min: Kuyt trer flott gjennom til en løpende Keane, men igjen blir han for treig mot Bolton-forsvaret og Lloyd Samuel.

39. min: Keane får ballen på venstrekanten med enorme rom etter at Gerrard drar seg fri sentralt, men iren blir feilaktig avblåst for offside, og markerer dette overfor linjedommeren.

42. min: For en prestasjon av Reina! Bolton sender Davis alene gjennom, men spanjolen er ute på 40 meter og klarerer til innkast, årvåkent rett foran Bolton-spissen!

44. min: Bolton kaster langt og stusser ballen videre, men Reina er igjen på tå hev og fanger ballen.

45. min: Ett minutt legges til.

45. min: Bolton får corner.

45. min: McCann svinger inn corneren og Cahill header ballen rett i nettet, men Rob Styles annullerer for at Davies hindrer Reina kraftig ved to anledninger, og ikke kommer opp på corneren. Meget god prestasjon av dommeren.

45. min: Pause på Reebok Stadium.

Først gikk Bolton hardt til verks og presset bortelaget tilbake med gode kombinasjoner på høyresiden, før de røde overtok totalt og kjørte kampen. Kuyt hadde et kjempeskudd som gikk i tverrligger, før han headet fortjent inn ledelsen fra ti meter, bak en sjanseløs Jääskeläinen. Deretter hadde egentig de røde full kontroll, og at Keane bommer på ballen fra fem meter er en større prestasjon en å greie å score, og han burde definitivt ha doblet Liverpools ledelse. O'Brien har også hatt full kontroll på iren som spiller alene på topp, så det er de andre spillerne som har stått for de fleste bidragene offensivt. Nå gjelder bet bare å sette sjansene man får i andre omgang for å punktere kampen, slik at man ikke får et mareritt av en andre omgang som mot Tottenham for to uker siden.

46. min: Bolton har foretatt et bytte i pausen. Ricardo Gardner har kommet inn for Fabrice Muamba, og førstnevnte setter også igang andre omgang. Drar seg pent fri på venstrekanten og får et frispark i falrig posisjon etter kun få sekunder. Det ser ut som Bolton-spilleren faller, og Carragher er lynhissig. Gerrard får imidlertid klarert frisparket.

48. min: Johan Lemander smeller til fra skrått hold etter at Carragher opphever offsiden og Reina må gi til corner. Etter noe om og men i feltet så feier Mascherano en Bolton-spiller i bakken og er heldig som slipper unna gult kort. Nolan smeller til på frisparket, men skuddet går rett på Reina, som holder ballen selv om skuddet lurer muren.

50. min: Bolton har tatt helt over nå, og de får klarert rett før Bolton-spillere kan tuppe ballen i mål ved tre anledninger. De røde må fremover på banen nå og vinne andreballene for å holde på ledelsen, eventuelt punktere kampen.

52. min: Daniel Agger mister en tann! Enorm sjanse for Bolton. Gardner kommer seg alene med Reina og passerer keeperen, før han skal trille ballen enkelt i nettet. Angrepsspilleren sklir heldigvis i det han skal sette ballen i mål, og den går utenfor, uten at folk tror hva de ser! Agger ofrer alt når han løper mot mål, og kræsjer med stolpen når han skal prøve å avverge. Dansken kjører kneet sitt opp i eget ansiktet, og slår ut en tann eller to som han gir til klubblegen, før hardhausen spiller videre.

54. min: Fernando Torres i oppvarming mens Keane blir avblåst for en soleklar offside.

57. min: Aurélio får seg en real smell, og ligger på banen og vinker om hjelp i et par minutter før Liverpool får ballen ut av spill. Holder seg til ribbeina, som man får håpe ikke har blitt bristet eller knekt.

59. min: Keane går av banen etter en skuffende opptreden, mens Fernando Torres får en halvtime alene på topp. Aurélio er tilbake på banen.

62. min: Enorm mulighet igjen for Liverpool! Torres gir til Gerrard som kommer sklidende tre meter fra målstreken, men presterer å sette den utenfor! På merkelig vis strekker ikke kapteinen beinet ut helt, og da hadde det garantert blitt nettkjenning. Nå må snart sjansene sitte og kampen punkteres.

63. min: Matthew Taylor er millimetre fra å sette et frispark fra farlig posisjon rett i krysset, men Bolton ender kun med et gult kort når Kevin Nolan kjefter på dommeren når hjemmelaget ikke får hjørnespark.

66. min: Det er Bolton som paralyserer Liverpool nå, og vinner et hjørnespark. Denne gangen bommer Reina når han går ut i feltet, men Carragher får klarert. Hjemmelaget er farlige nå.

67. min: Bråkebøtta Davies dytter Hyypiä i ryggen slik at finnen skusler ballen ut til hjørnespark, uten at dommeren tar affære. Heldigvis får Liverpool klarert.

68. min: De røde vinner veldig få dueller og andreballer oppe på Boltons banehalvdel nå.

70. min: Godt forsøk! Torres får ballen av Alonso, og gir til Riera. Vingen sender ballen tilbake til Torres, men han hopper over ballen slik at Gerrard får en mulighet. Det er dog lite kraft i skuddet, som går en meter til side for mål.

71. min: Mascherano pårar seg på uforståelig måte et frispark i duell med Gardner når de røde har en kontringsmulighet.

73. min: Bolton - Liverpool 0-2 Gerrard (73). Fantastisk prestasjon av superduoen Torres og Gerrard! Alene med fire mann leker Torres og legger inn med utsiden av foten mot Gerrard, som timer løpet prefekt og header utagbart ned i venste hjørne. Endelig kom den andre scoringen!

79. min: Alonso sprer bllen med kirurgisk presisjon ut mot Riera som har hauger med tid, men spanjolen skylder på et "hull" i bakken ettersom han snubler når ballen skal tas imot.

80. min: Torres kommer alene mot Jääskeläinen, men finnen er for lur når Torres prøver å runde Boltons sisteskanse. God redning!

82. min: Suser fra Alonso! Liverpool finspiller foran Boltons sekstenmeter, og ballen er innom Torres, Gerrard, Riera og Alonso, før førstnevnte gir til spanjolen som smeller til fra nærmere 30 meter. Jääskeläinen må hente frem en ny solid redning!

84. min: Dobbelbytte. Smolarek inn for Taylor og Lucas kommer på banen for målscorer Kuyt.

85. min: Enda en enorm mulighet for Gardner! På hel volley banker han ballen over mål fra syv-åtte meter alene med Reina. En utrolig miss.

87. min: Der skulle det stått 0-3! Gardner sklir og Lucas snapper opp ballen og gir til Torres som er helt alene på ti meter. Han setter ballen i krysstanga og ut. Spørs om ikke spanjolen burde gått for plassering istedenfor kraft der, men lite gjør det når de røde kan ta med seg tre poeng hjem til Anfield og foreløpig tabelltopp uansett.

89. min: Benayoun får et par minutter på tampen for en god Riera.

90. min: Selveste McCann får en skuddmulighet fra 20 meter, men den går selvsagt ikke i mål. Bolton blir også avblåst for offside.

90. min: Gult kort til Jamie Carragher. Uvisst for hva.

90. min: Gerrard stormer fremover etter glimrende forarbeid av Mascherano, men Benayoun får ikke lagt ordentlig inn.

90. min: Vill sjanse for innbytter Lucas Leiva, som får heade helt mutters alene fra tre meter!

Liverpool ligger på toppen av tabellen etter seieren over Bolton, i alle fall frem til Chelsea møter West Bromwich borte på The Hawtorns i kveld klokken 18.30. De røde burde vel egentlig vunnet med fem eller seks mål etter en rekke 100%-sjanser, blant annet ved Keane, Gerrard, Torres og Lucas Leiva. Heldigvis fikk også kapteinen puttet i andre omgang slik at man fikk litt pustepause de siste minuttene, og ikke fryktet et scenario som mot Tottenham for to uker siden. De røde hadde full kontroll og viser atter en gang at de er å regne som tittelutfordrene denne sesongen, både utifra spill og poeng, selv om det burde innkalles til ekstra treningsøkt når det gjelder å sette sjansene!

SPILLERVURDERING

Reina 7 - Har flere inngripener i dag. Stort sett med positivt fortegn Våken da han agerer sweeper på en perfekt måte  før pause. Kan virke å være på halvdistanse når Gardner kommer igjennom ,men forstyrrer Bolton-spilleren såpass at avslutningen mot åpent mål mislykkes. Får trekk for en svak utboksning etter pause.

Carragher 6 - Vikarierer greit på høyrebacken. God kontroll. Rydder opp. Også noe med fremover. Vinner en del hodedueller ved hjørnespark i mot.

Hyypiä 6 - Har brukbar kontroll i lufta, men sliter desto mer når Bolton forsøker gode kombinasjoner langs bakken. Han og Agger lar Gardner slippe igjennom ved to anledninger.

Agger 6 - Har sammen med Sami ikke god kontroll på Gardners gjennomløp. Ellers grei kamp defensivt. Boltons fysiske spisser ikke lette å bryne seg på. Noe varierende oppspill. Er også i dag med fremover, spesielt før pause. Har også avslutning mot mål.

Aurelio 6 - Godt med fremover i 1.omgang. Bra samspill med Riera, men det skaper også rom bakover. Boltons fleste angrep før pause kommer på brasilianerens side. Blri mer borte etter pause. Kanskje preget av at han får en smell i ribbeina.

Alonso 7 - Har flere strålende pasninger, blant annet ut mot kantene. Slår dessverre også noen enkle feilpasninger til flotte lissepasninger.  Flere gode forsøk på gjennombruddballer. Kunne havnet på scoringslisten. Forsøk på en Alonso-spesial og har også en suser av en avlutning, men keeper redder

Mascherano 6 - Godkjent. Midtbanen gir fra seg noe rom i 1.omgang. Gjør da oppgaven for forsvaret noe vanskeligere, men blir liggende dypere etter pause da Bolton setter inn press. Pådrar seg også noen unødvendige frispark.

Kuyt 7 -  Kanskje Liverpools beste før pause. Scorer et flott mål. Kunne fort sendt de røde i føringen tidligere, men avslutningen går i tverrligger. Flere fine innlegg. Viser god arbeidskapasitet. Blir mer borte etter sidebyttet.

Gerrard 7 - God kamp. Begynner litt rufsete med noen feilpasninger. Kommer mer og mer utover i kampen. Er sentral i oppbygningen av angrepene. Prøver på flere gjennomspill. Burde ha nettet på innlegg fra Torres. Scorer det viktige andremålet på en nydelig stupheading. Det er nok til å gi ham bestemannspremien i dag i skarp konkurranse med Kuyt og Alonso.

Riera 6 - Positiv før pause. God bevegelse og er ofte spillbar på venstrekanten. Kommer på et par kjempeløp. Noen gode innlegg og forsøk på gjennomspill. Vinner også en og annen duell. Blir mer og mer borte utover i 2.omgang.

Keane 5 - Et stykke unna toppformen. Jobber på flere baller og forsøker seg på flere løp. Prøver å være delaktig i kontringene. Burde ha sendt de røde foran da han regelrett bommer på ballen for åpent mål. Blir borte når Bolton kjører de første 10 minuttene av 2.omgang. Blir byttet ut med Torres i det 60. minutt.

Torres 7 -  Svært positivt innhopp. Virker spillelysten. Er med å sikrer de røde tre poeng. Kjemper seg til ballen i kamp med  fire Bolton-spillere, og får slått den målgivende pasningen til Gerrard.  Kunne fort scoret to mål. Misser alene med Jaaskelainen og har et skudd i treverket.

Lucas - Kommer inn i det 84 minutt. Misbruker en enrom mulighet da han header utenfor fra to meter.

Benayoun - Kommer inn i det 88.minutt. Rekker ikke å markere seg.