Chelsea - Liverpool

Søn 26.10.08 kl 14.30 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 41.705 / Dommer: Howard Webb / Stamford Bridge / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Raymond Halvorsen

Liverpool gikk til topps på tabellen i Premier League, da en tidlig scoring av Xabi Alonso også sørget for å gi Chelsea deres første hjemmetap på 86 ligakamper.

ChelseaLiverpool
Mål
0-1 (0-1 til pause)
0-1 Bosingwa (selvmål, 10)
Lagoppstilling
Cech
Bosingwa
(Sinclair 85)
Carvalho
Terry
A. Cole
Mikel
Lampard
Deco
Kalou
(Di Santo 58)
Anelka
Malouda
(Belletti 60)
Reina
Arbeloa
Carragher
Agger
Aurelio
Mascherano
Alonso
Kuyt
(Lucas 88)
Gerrard
Riera
(Hyypia 90)
Keane
(Babel 60)
Innbyttere
Cudicini
Ivanovic
Ferreira
Alex
Cavalieri
Dossena
Benayoun
Pennant
Gule kort
Malouda
A. Cole
Deco
Riera
Gerrard
Mascherano

Vi følger kampen her på Liverpool.no, med rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Et forventet rødt lag fra Rafa, etter at Robbie Keane kom igjennom testen som friskmelder etter lyskeskaden han fikk mot Atletico. Fabio Aurelio kommer inn for Andrea Dossena på venstrebacken, mens Dirk Kuyt ersatter Yossi Benayoun fra start i forhold til det mannskapet som startet i Madrid. Det er ventet at Mascherano og Alonso vil spille sentralt med midten, mens Steven Gerrard skal støtte Keane framover.

1.omgang:

Det er ventet at det kommer til å bli veldig tett og sjansefattig tidlig i kampen. Ut fra de første sekundene kan det virke som om Steven Gerrard kommer til å ligge høyere enn mange forventet.

4.min: Chelsea får den første muligheten da Alonso glir, Anelka kan forsere og da ballen ender hos Deco går ballen i et forsvarsbein og ut til en resultatløs corner.

Vi har fått en melding fra Stamford Bridge om at det har vært problemer med et telleapparat inn til Liverpools seksjon, og at omtrent tusen bortesupportere fortsatt står utenfor banen.

10.MIN:  0-1 BOSINGWA (selvmål) - Drømmestart for Liverpool da Kuyt header videre et innkast, Terry prøver å klarere med hodet men ballen havner i beina til Xabi Alonso. Spanjolen får ikke skikkelig klem på skuddet, men ballen går via Bosingwa og inn i nettet bak Petr Cech.

14.min: Keane prøver å spille vegg med Aurelio på kanten av 16-meteren, men forsøket blir blokkert i siste sekund.

16.min: En tent Xabi Alonso meier ned Kalou midt ute på banen, og spanjolen får en advarende pekefinger fra dommer Webb.

17.min: Albert Riera kommer seg fri ute på venstrekanten, men er egoistisk og skyter svakt i nettveggen i steden for å spille ut i feltet.

Fortsatt skal det være flere hundre Liverpool-supportere som fortsatt ikke har fått komme inn på stadion.

21.min:  Albert Riera er mer klønete og sen enn stygg, da han feller Bosingwa på vei framover, men kommer likevel i dommerens bok.

24.min:  Steven Gerrard drar til med venstra fra 20 meter. Scouseren treffer skikkelig, men Cech får slått over til corner.

29.min: Chelsea truer Liverpool, Cole slår en stikker mot Kalou på vei igjennom, men Pepe Reina er våkent fremme og kaster seg over ballen.

33.min: Liverpool er blitt trykket bakover de siste minuttene, Lampard får skyte fra drøyt 20 meter, men via forsvarsmuren og ut til corner.

37.min:  Steven Gerrard bestemmer seg for å klage til dommeren over at han ikke fikk et frispark på midtstreken i steden for å jobbe tilbake, og Deco kan avansere nesten til 16-meteren for han skyter hardt like utenfor den høyre stolpen til Reina.

38.min:  Steven Gerrard kaster seg inn og vinner ballen, men i steden for at Liverpool tror de har en ypperlig kontringsmulighet blåser dommeren frispark og gir kapteinen gult kort.

41.min: Chelsea svermer rundt straffefeltet igjen, Deco skyter igjen, men ut til en corner som ender i frispark til Liverpool i eget felt.

Ett minutt er lagt til.

Pauserapport:
I 25 minutter var dette som en rusletur i parken for Liverpool, hvor Pepe Reina ikke var i nærheten av å være truet. I tillegg hadde man fått et litt heldig åpningsmål. Med et 4-4-1-1 system ble imidlertid de røde stadig mer baktunge mot slutten av omgangen og Chelsea tok over mye av banespillet selv om de store sjansene uteble. Mye har skjedd ute på Liverpools venstreside, hvor Bosingwa skaper en del problemer når han kommer framover og bidrar til at vertene får slått inn en del fra den siden. I motsatt retning har imidlertid også Aurelio og ikke minst Riera god plass og kunne skapt mer trøbbel enn de har gjort med bedre presisjon. Liverpool har uansett tatt godt vare på innleggene fra kantene da Chelsea truer lite i lufta, mens Carragher har hatt Anelka solid plantet i baklomma så langt. Da har det vært mer nervepirrende når Deco og Lampard har vært i nærheten av å komme på godt skuddhold foran 16-meteren. Rafa vil forlange at Liverpools midtbane får mer tak i ballen etter pause, og at de kan holde på den i steden for å måtte rygge.


2.omgang

Ingen av lagene har gjort noen bytter i pausen.

50.min: Chelsea får et billig frispark ute på sin høyrekant da Bosingwa løper inn i Aurelio. Lampard slår farlig inn i feltet, men ingen fra hjemmelaget får en avgjørende touch på ballen.

54.min:  En fin kontring av Liverpool gjør at Malouda må stoppe Arbeloa med ulovlige midler.

55.min: Aurelio treffer høyt og dårlig på frisparket.

55.min: Liverpools fans har hjertet i halsen et øyeblikk da sjeldent nok vinner en hodeduell, og Reina meier ned Malouda på vei igjennom. Heldigvis gjør linjemannen den helt rett avgjørelsen og vinker av for offside.

57.min:  Carragher er for sterk for Ashley Cole, som blir grinete og feller scouseren.

58.min:  Alonso gir Kuyt en god skuddmulighet fra om lag 18 meter, men nederlenderen får ikke helt stokket beina før han sender ballen en meter utenfor stolpen.

58.min:  En anonym Kalou ut, og 19-årige Franco Di Santo kommer inn.

60.min:  Robbie Keane ut, Ryan Babel inn. Chelsea bytter inn Belletti for Malouda.

62.min:  Alonso skyter frispark fra 25 meter. Xabi treffer klokkerent og ballen smeller i stolpen forbi en stillestående Cech. Liverpool svært uheldige som ikke øker ledelsen.

66.min:  Mascherano må i boka for å ha prøvd å provosere dommeren til å gi Cole en ny advarsel etter en felling.

70.min: Arbeloa får en smell i kneet, men det ser ut til å gå bra med høyrebacken.

73.min:  Den første virkelige sjansen for Chelsea og den er nokså stor. Lampard spiller inn til Di Santo som header ned til Ashley Cole, men backen skyter svakt utenfor fra god posisjon dypt inne i straffefeltet.

76.min:  Farlig angrep fra Chelsea ender med at Di Santo vender opp Arbeloa, men backen får hjelp i å blokkere skuddet ut til corner.

76.min: Reina blir forbannet på John Terry da midtstopperen kommer susende med albuene på corneren. Liverpool får corner og krangelen blir fort stoppet.

77.min:  Et susende skudd fra Ryan Babel like utenfor.

Kampen har åpnet seg opp og det kan bli et spennende siste kvarter.

78.min: Carra og Reina vinner viktige dueller inne i feltet etter at Liverpool igjen har trukket seg langt tilbake.

79.min:  Deco med fortjent gult etter å ha stemplet Babel.

83.min: Liverpool forsvarer seg på 5-meteren etter et innkast, men Lampard får ingen kraft i headingen som går rett i fanget på Pepe.

84.min: Anelka vinner i lufta mot Agger, men Liverpools forsvarer får igjen ryddet opp.

85.min:  Bosingwa ut, Sinclair inn for Chelsea. 

88.min:  Lucas inn for Dirk Kuyt.

90.min:  Sami Hyypia inn for Albert Riera.

Liverpool skal sikre seieren i de tre minuttene med overtid.

90+2.min: Mascherano får stormende jubel i den røde svingen da han råspurter i 30 meter og vinner et frispark.


Sluttrapport:
Da man trodde at Chelsea skulle komme ut etter pause og sørge for skikkelig trykk foran Pepe Reina, var det Liverpool som svarte med en utmerket 2.omgang hvor man begrenset Chelsea til noen farlige situasjoner inne i feltet og selv hadde de farligste sjansene. Aller nærmest var man da Xabi Alonso sendte ballen i stolpen på et frispark. Jamie Carrager elsker slike kamper og styrte forsvaret med aggresivitet og ro. Chelsea ble utkjempet, utmanøvrert og til slutt så man også ut som et slagent lag. Liverpool slettet rekorder, satte rekorder og topper Premier League tabellen, i den første seieren til Rafael Benitez på Londons beste vestkant. En søndag ettermiddag kan vanskelig bli bedre!


Spillervurdering:

José Reina 8 - Å holde nullen på Stamford Bridge er kun i seg selv en stor prestasjon, og måten spanjolen gjør det på er overbevisende. Har full kontroll og er alltid på tå hev. Mange fine utspill, gode utboksinger og offensiv i feltet.

Álvaro Arbeloa 7 - Høyrebacken skal være glad for at han møtte en noe tam Florent Malouda istedenfor Joe Cole. Har god kontroll og er fint med ved et par anledninger, men slipper også Ashley Cole forbi seg ved et par anledninger.

Jamie Carragher 8 - Ruskete de første ti minuttene, men fra man tok ledelsen kjempet han med hjertet utenpå drakten. Det blir likevel mye klarering og igangsettingene kan man rette en liten pekefinger mot. God å ha i slike kamper, spesielt luftstyrken er flott.

Daniel Agger 8 - Det er sterkt gjort av dansken å holde såpass god kontroll på Anelka og kompani etter et så langt skadeavbrekk. Er litt for veik i et par dueller, men gjennomgående god kontroll og er flink til å gi ballen videre, samt å holde på den i de situasjoner som trengs. Vipper mellom syv og åtte.

Fábio Aurélio 7 - Gjør seg verken bort eller bemerker seg særlig i denne kampen for historiebøkene. Har oversikt over det meste som kommer, men det var heller ikke meget vanskelig mot en anonym Salomon Kalou. Svak syver.

Dirk Kuyt 7 - En sedvanlig hard arbeidsøkt fra den flyvende hollender. Jobber hardt på høyrekanten og demmer godt opp for angrepsvillige Ashley Cole. Flink til å holde på spillet og finner både rom og de riktige løsningene.

Xabi Alonso 8 - Midtbanegeneralen virker å ha funnet storformen igjen, og briljerte på midtbanen på Stamford Bridge i formiddag. Scoret det avgjørende målet og hadde i tillegg en suser i treverket som Cech ikke kunnet annet enn betrakte fra motsatt hjørne. Ballfordeler med stoisk ro. Banens beste i kamp med Carragher og Riera.

Javier Mascherano 8 - Det var ikke den beste kampen for det blotte øyet av den argentinske midtbaneterrien, men han legger ned massevis av arbeidsinnsats og er oppi beina på Deco hele tiden, samt at han også har et øye med Lampard sammen med Alonso. Mottar gult kort for snakking.

Steven Gerrard 8 - I starten virker kapteinen lite motivert til storoppgjøret, og la seg uvanlig høyt i banen. Trakk seg mer ned etter hvert og kom da til sin rett. Drivende løp og god mentalitet. For en pasningsfot! Pådrar seg et feilaktig dømt gult kort.

Albert Riera 8 - I første omgang er han Liverpools desidert beste. Det er utrolig hvordan han får med seg ballen på små flater og snurrer rundt med Chelsea-forsvaret ved utallige anledninger. I andre omgang blir han naturligvis sliten og blir veldig anonym, men kjemper både i lufta og langs bakken med defensivt fokus. Havner rett bak Alonso i kåringen om banens beste. Får et billig gult kort.

Robbie Keane 6 - Iren fikk en veldig vanskelig oppgave alene mot Terry og Carvalho, men han er ubesluttsom når han mottar ballen og forstetouchet sitter ikke riktig enda. Byttet ut til fordel for Babel når man rundet en time spilt på brua.

Ryan Babel 7 - Fikk en halvtime for Robbie Keane og viste betydelig mer muskler mot Chelseas forsvar enn det Keane gjorde. Vant en del hodedueller og hadde i tillegg et kjempemessig skuddforsøk. Sterk i kroppen og viser at formen er i anmarsj.

Lucas Leiva - Fikk drøye fem minutter for Dirk Kuyt uten å vise seg nevneverdig frem, foreuten en feilslått dribling dypt inne på overtid.

Sami Hyypiä - Et naturlig valg i sluttminuttene for en Riera som så helt skutt ut. Header unna alt som kommer og er kongen i lufta i de få minuttene han er på banen.