Liverpool - Barnsley

Lør 16.02.08 kl 16.00 (FA-cup, 5.runde) - SportN/VS1/ / Tilskuere: 42449 / Dommer: Martin Atkinson / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Tor Sandø

Sjokk på Anfield, da Barnsley først utligner på en heading tidlig i 2.omgang, står i mot stort press fra Liverpool, og stjeler avansementet tre minutter på overtid.

Van Homoet (64)

Ingen store overraskelser på laget til Rafa Benitez, men Steven Gerrard blir benyttet som en mulig joker på benken og Javier Mascherano hviles helt til kampen mot Inter. Sami Hyypiä kommer inn ved siden av Jamie Carragher i et rutinert forsvar foran Itandje.

1.omgang:

Lett overskyhet og vindfullt på Anfield, da Jamie Carragher taper målvalget og Liverpool må angripe mot The Kop før pause.

2.min: Liverpool får den første corneren, som blir slåst bort.

2.min: Barnsley satser friskt og slår inn fra høyrekanten. Finnen roter det nesten til med klareringen, men forsvaret får i felleskap klarert.

4.min: John Arne Riise prøver seg fra 25 meter, men skuddet går langt utenfor.

7.min: Liverpool holder ballen oppe etter en corner, men Alonso får heller ikke klem og presisjon på et langskudd.

9.min: Benayoun spiller inn til Kuyt. Nederlenderen demper og skyter hurtig fra 20 meter, men løst og et par meter utenfor.

11.min: Kuyt og Babel gir Lucas en skuddmulighet fra 25 meter, men siktene til Liverpools spillere har så langt vært helt feilinnstilt og ballen går langt over.

12.min:  Crouch vinner en hodeduell etter et langt innlegg fra høyre, og ballen går en snau meter utenfor borte stolpe. Det beste forsøket og den største sjansen så langt.

14.min: Corner for Barnsley, men Itandje rydder unna med en solid boksning.

18.min:  Crouch får muligheten inne i feltet, da han hardt presset skyter, men keeper får slått forsøket til corner.

20.min:  Midtstopperen Souza er fremme på en dødball, og får lov til å heade fra ca ti meter. Han får imidlertid ingen kraft på nikken.

24.min: Babel prøver seg fra høyrekanten, men fra skrått hold har ikke keeper noen problemer med å holde skuddet som går hardt og rett på.

27.min:  Ryan Babel får behandling etter tilsynelatende å ha trådd feil og fått en vridning av ankelen.

28.min:  Hyypiä mister ballen, Barnsley går rett på mål, men Itandje får slått det harde skuddet fra skrått hold til sikkerhet.

30.min:  Sterk forsering av Alonso, som avsluttes med et godt og hardt skudd som Steele gjør bra ved å slå til en resultatløs corner.

32.min:  1-0 KUYT - Alonso slår langt ut til Babel, som en gjør en fin jobb da han finter seg fri og spiller 45 grader ut. Dirk Kuyt får lov til å dempe ballen fem meter fra mål og kan score sikkert.

34.min: Alonso drar igjen til fra langt hold, men treffer lagkamerat Benayoun og ut til utspark.

38.min:  Anderson får en ufrivillig arm fra Crouch i nesa, men er snart på beina igjen.

41.min: Babel slår inn på Crouch ved første stolpe, men hardt presset går headingen et par meter utenfor.

41.min: Skudd på mål fra Barnsley, men svakt og langt utenfor.

42.min:  Alonso får en stygg smell da han får pannen til Lucas i øyenbrynet, og går i garderoben for å sy sammen et solid kutt.

To minutter er lagt til, etter et par skadeopphold.

45+1.min: Xabi Alonso kommer inn igjen til applaus.

45+2.min:  Crouch frempå med en ny heading, som keeper slår til corner.

Et energisk og entusiastisk Barnsley greide nokså lenge å kjempe Liverpool ut av stilen, og de røde slet med å spille seg til sjanser og prøvde seg stort sett via dødballer og langskudd. Xabi Alonso tok imidlertid etterhvert mer grep over midtbanen og da strikkmotoren til gjestene også begynte å gå tom kom man seg stadig høyere opp på banen foran The Kop. Et mål skapt i Nederland sørget for ledelse, da Babel klassisk la tilbake til en Dirk Kuyt som trengte en scoring. Greier hjemmelaget å hindre et ærlig forsøk som sikkert kommer fra Barnsley også tidlig i 2.omgang, skal dette gå greit.

2.omgang:

49.min: Babel kommer seg nydelig til dødlinja, men Benayoun får ikke helt stokket beina da innlegget kommer rett på israeleren.

55.min:  Odejayi inn for Nardielle hos Barnsley.

55.min: På sin andre corner i rask rekkefølge blir det headet ufarlig utenfor fra gjestene.

57.min:  1-1 FOSTER - Barnsley sjokkerer Anfield da Devaney slår glimrende inn fra høyre og midtstopperen Foster stanger inn utligningen.

58.min:
 Liverpool får en utrolig sjanse til å kvittere umiddelbart, da Benayoun først skyter i et forsvarsbein etter en dribleraid, før Crouch heller ikke får satt inn returen,

61.min:  Van Homoet inn for Kozluk hos gjestene.

62.min:  Xabi Alonso får gult.

64.min:  Innbytter Van Homoet kommer raskt i boka for en vill takling av Alonso.

66.min:  Liverpool og Hyypia får en dobbeltsjanse etter corner, men forsøkene blokkeres av et Barnsley-forsvar som nå jobber under høytrykk.

67.min:  Lucas får stå alene på en corner, men keeper reddet headingen med hjelp av tverrliggeren.

69.min:  Benayoun fosser inn i feltet, drar av en mann, men keeper redder ved første stolpe.

70.min:  Kewell inn for Babel.

72.min:  Campbell-Ryce inn for Leon hos Barnsley.

74.min: Langskudd fra Barnsley, men Itandje holder ballen etter først å ha vært litt slipphendt.

75.min:  Rafa spiller ut sin joker, da Steven Gerrard kommer inn for Lucas.

78.min: Howard får plass og kan skyte fra 20 meter, men Itandje redder.

82.min: Kewell får to muligheter ute ved venstrekanten av straffefeltet, men begge forsøkene i forsvarsbein.

84.min:  I etterkant av en corner prøver Kewell seg fra 20 meter, via tverrligger og over.

84.min:  Et godt angrep fra Liverpool, hvor Barnsley-forsvaret blir svimmelt, ender med at Kuyt skyter hardt mot nærmeste kryss men Steele får slått over.

85.min:  Crouch inn til Kuyt, som bruker en touch for mye dypt inne i feltet og forsvaret får igjen renset unna. Liverpool skaper store sjanser i hvert angrep.

87.min: Barnsley prøver seg på en sjelden kontring, men innbytter Campbell-Rice greier ikke å styre ballen forbi Itandje.

88.min:  Jamie Carragher får sitt femte gule for sesongen, og må nå stå over ligakampen mot Middlesbrough.

90.min: Barnsley greier å komme seg fram, og Devaney skyter høyt over.

Tre minutter er lagt til.

90.min+1: Benayoun spiller opp til Gerrard, men Stevie G skyter svakt over fra 20 meter.

90.min+2: Kewell skyter igjen fra venstre, men Steele holder ballen sikkert.

90.min+3:  1-2 HOWARD - Cupbomben er et faktum da toppscorer Howard hos Barnsley lader fra 16-meter og skyter hardt inne ved den venstre stolpen til Charles Itandje.

Nesten ferdigspilt av de tre minuttene som dommeren hadde lagt til, vinner kaptein og lagets beste spiller Brian Howard ballen i kamp med Xabi Alonso, Jamie Carragher vender ryggen til og skuddet med venstrebeinet fyker inn ved den nærmeste stolperota. Cupbomben er et faktum, og denne gang kom den på Anfield. Flere tapte dueller gjorde at Barnsley greide å utligne med en heading et snaut kvart ut i omgangen, men den neste halvtimen bodde Liverpool på gjestenes halvdel og pepret på med skudd mot målet til gjestene. Heriosk innsats av motstanderens spillere, lite presisjon og kulde i avslutningene, og Liverpool fikk ikke presset inn målet som spilleovertaket tross alt fortjente. Før den iskalde kalddusjen kom med kontringsmålet i sluttsekundene. Tapet vil gi Rafael Benitez og hans menn ytterligere press foran tirsdagens kamp mot Inter i Champions League.

Spillervurdering:

Itandje 5 - Reddet de to mulighetene Barnsley hadde i første omgang på en mesterlig måte. Hadde flere inngripener også i andre. Var på halvdistanse da Foster scoret, selv om franskmannen ikke trenger å ta på seg hele ansvaret for utlikningen. Itandje burde kanskje tatt 2-1-målet.

Finnan 5 - Gjorde utrolig lite utav seg i denne kampen. Gjorde jobben sin med det lille som kom i første omgang, mens han tok noen få visitter på motsatt banehalvdel. Noe mer med i andre omgang.

Carragher 5 - Hadde uvanlige problemer med Championship-angriperne denne gang. Hans finske midtstopperkollega hadde imidlertid mer å henge fingrene i denne gang. Pådro seg gult kort da han felte en Barnsley-spiller og hindret et angrep. Et dyrt kort siden han må stå over neste ligakamp mot Boro. Skal være forsvarssjef, men det var dårlige ledertakter på de to Barnsley-målene.

Hyypiä 6 - Gjorde et par glipper i farlige posisjoner i første omgang. Jobbet bra. Litt nonchalant i enkelte situasjoner, men Sami spiller sjelden dårlige kamper denne sesongen. Må sammen med de fire andre forsvarsspillerne ta på seg ansvaret for å ha gitt Barnsley det spillerommet de trengte på de få sjansene de fikk.

Riise 6 - Har fått beskjed om å bidra med mer defensivt, og gjorde det. Var også bedre offensivt enn vanlig. Villig til å være med mye på overlapping. Spiller fortsatt for fremtiden sin. Forsøkte skuddfoten sin også, men den har ikke vært helt innstilt denne sesongen.

Benayoun 5 - Hadde to bra sjanser i andre omgang, men forsvant i lange perioder. Burde ihvertfall ha scoret på den ene, der to Barnsley-forsvarere hindret ballen i å trille over linja. Ikke noe å si på innsatsen til israeleren.

Alonso 7 - Liverpools beste. Hjernen bak mange av Liverpool-angrepene. Kolliderte med Lucas mot slutten av første omgang, ble liggende med blødsende panne, ble sydd og kom tilbake. Meget svak defensiv jobb da Howard scoret seiersmålet. Får trekk for den. Pådro seg et gult kort.

Lucas 6 - Ville mye i denne kampen, brasilianseren. Lyktes ikke med alt han prøvde på. Sammen med Alonso slet Lucas med et Barnsley som spilte med høyt tempo. Ble ofret til fordel for Gerrard da Liverpool gjorde alt for å avgjøre kampen.

Babel 7 - God kamp av nederlenderen. Utrolig bra forarbeid da hans nederlandske kollega Kuyt ga Liverpool ledelsen. Hadde mye ballkontakt og en Ryan i form gjør det han vil med lærkula. Ble erstattet av Kewell 21 minujtter før slutt. Kan kanskje sette et lite spørsmålstegn ved det byttet.

Kuyt 6 - Viser i perioder prov på at formen er i anmarsj etter måneder ute av form. Bra førsteomgang, der han holdt mye i ballen og scoret de rødes mål. Men innimellom er det mye å sette fingeren på for Kuyt. Hadde problemer med å overliste Barnsleys gode keeper, Steele. Scorer ett, men bommer på mye.

Crouch 5 - Får flere forsøk i front, men det blir for mye armer og bein for Peter den store. Mange forsvarere som river og sliter i Peter, uten at han får særlig betalt for det. Gjør lite som skulle bidra til at han blir noe mer fast på laget når Torres er tilbake. Burde fått mer ut av denne kampen.

Kewell - Fikk 21 minutter for Babel. Vil så mye, lykkes med lite. Ett skudd i tverrliggeren ble beholdningen denne gang.

Gerrard - Spilte 15 og et halvt minutt for Lucas da Liverpool skulle inn og unngå omkamp. Bidro med mer tempo i angrepet og produserte nok til å bidra til LFC-ledelse.