Liverpool - Inter

Tir 19.02.08 kl 20.45 (Champions League, 1/8 finale, 1.kamp) - TV3/TV6/3+/ITV1 / Tilskuere: 41 999 / Dommer: Frank D Bleeckere (Belgia) / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Raymond Halvorsen

To sene scoringer av Dirk Kuyt og Steven Gerrard foran The Kop, skapte feststemning på Anfield og samtidig et ypperlig utgangspunkt foran returen i Milano.

Materazzi (30)

43 år etter at Anfield hadde sin første virkelig store kveld i E-Cupene, da Liverpool beseiret Inter med 3-1, møtes lagene igjen til en 1/8 finale i Champions League.

Fernando Torres spiller på topp, og vi tror Rafa legger opp til et 4-2-3-1 med Lucas og Mascherano som midtbaneankere og med Kuyt, Gerrard og Babel bak Fernando. Fabio Aurelio har fått tillit på bekostning av John Arne Riise, mens Martin Skrtel ikke ble friskmeldt av sin håndleddskade.

1.omgang:

Av de 22 som starter kampen er det bare Jamie Carragher som må stå over neste kamp med et gult kort i kveld.

Liverpool starter i en forventet 4-2-3-1 formasjon.

3.min: Liverpool får den første corneren, Carragher kan skyte nesten uforstyrret inne i feltet men treffer dårlig og ballen går rett på en Inter-forsvarer.

4.min:  Chivu får kampens første gule for en kynisk felling av Gerrard.

5.min: Aurelio får ikke noe bra treff på frisparket, som går en meter over.

8.min: Gerrard finner Torres dypt på bakre stolpe, han header tilbake men Lucas kommer ikke helt fram.

9.min: Kuyt fram på høyre, og legger hardt inn. Blir klarert til corner. Liverpool har startet bra.

9.min:  Hyypiä får hodet på corneren, men Cesar slår ballen over.

12.min:  Materazzi blir knust av Torres i en løpsduell, og får frispark og kort i mot seg.

15.min: Lucas spiller fram i retning av Torres, og det er nære på at spissen skal få dratt seg igjennom.

18.min: Inter for første gang inne i Liverpools straffefelt, men Reina får snappet ballen foran Cruz.

25.min: Babel trikser litt på venstrekanten, inn til Lucas som spiller videre til Stevie G. Gerrard får imidlertid helt feiltreff fra 25 meter.

27.min: Hurtige Cordoba sender Torres i bakken og Liverpool får frispark. Dårlige innspill fra Gerrard og Finnan gjør at Carragher isteden må lage frispark i en duell.

30.min:    Drama på Anfield da Materazzi får sitt andre gule og dermed rødt og tidlig dusj. Italieneren fikk sin andre advarsel etter en nok en felling av Torres.

40.min: Liverpool triller og triller, og Babel prøver til slutt et langskudd fra drøyt 20 meter som går over.

45.min:  Gerrard kommer bak forsvaret til Inter etter et ypperlig gjennomløp, men innlegget går bak Torres mens Kuyt ikke kommer fram.

Et minutt er lagt til.

Liverpool greide å legge bra trykk på de ti første minuttene, uten at de store sjansene kom. Etterhvert har man fortsatt å trille ball, men gjestene fikk snart kampen inn i sitt tempo. De røde sliter med presisjonen rundt straffefeltet, og ikke minst når backene kommer fram på sidene. Det gjør at Inter kan renske unna foran sitt egen 16-meter. I andre enden har Carragher og Hyypiä så langt vært feilfrie mot Ibrahimovic & Co og Reina har risikert å få neglesprett på en kald kveld på Merseyside. Et rødt kort til Materazzi ga større forhåpninger etter en halvtime, men Liverpool har bare hatt ballen mer og ikke skapt flere sjanser. Med en mann mer må Liverpool prøve å ta flere sjanser mot The Kop i 2.omgang, mot italienere som helt sikkert vil spille gjerrig. Det er bare å gi gass!

2.omgang:

48.min:
 Hyypiä gjør en merkelig manøver da han først bryster tilbake mot Reina, men så klarerer rett opp og som gjør at Cambiasso får en skuddmulighet. Fra 18 meter går imidlertid ballen en meter utenfor den bortre stolpen.

50.min:  Et meget bra angrep fra Liverpool da Mascherano spiller Finnen bak forsvaret. Innlegget fra backen går imidlertid i et forsvarsbein og ut til en resultatløs corner.

53.min: Inter venter med å presse og Hyypiä går fram og prøver seg fra 25 meter, men langt utenfor.

54.min: Et par Liverpool-hoder er ikke så langt fra å få til en heading på en corner.

55.min:  Spissen Cruz ut til fordel for midtbanespiller Vieira.

56.min: Liverpool får et frispark i bra posisjon da Finnan blir felt, men igjen er Aurelio upresis med innleggsfoten.

58.min:  Kveldens store mulighet så langt da Gerrard takler/passer til Torres som presset kommer igjennom og skyter et markkryper som Cesar får slått til corner.

59.min:  Corneren får Hyypiä heade upresset, men like utenfor. En ny stor sjanse.

59.min:  Liverpool blir snytt for straffe da Gerrard legger inn og ballen blir stoppet med hendene av Vieira og ut til corner.

62.min: Gerrard prøver et ambisiøst skudd på direkten, men opp på The Kop.

64.min:  Torres mottar ballen og tverrvender på 18-meter. Et rapt skudd går like utenfor stolperota.

65.min:  Crouch inn for Lucas.

69.min: Inter får corner på en svært sjelden kontring.

70.min: Inter greier å legge litt press på, men klareringer fra Carragher, Crouch og Hyypiä holder italienerne stangen.

72.min:  Pennant inn for Babel.

74.min:  En overraskende dårlig klarering fra Cordoba gjør at Crouch kan skyte fra 16-meter, men igjen går ballen like utenfor stolpen.

74.min: Cordoba skader seg i situasjonen nevnt over.

75.min:  Cordoba må kaste inn håndkleet og Burdisso kommer inn.

77.min:  Gerrard skyter knallhardt, men via forsvarsmuren og til en corner.

78.min: Crouch greier å komme seg til skudd tett markert inne i feltet, men i forsvarsblokka og til Finnan som skyter svakt over.

84.min: Torres får et langt overlegg fra Aurelio, men greier ikke å få noe kraft på headingen fra 16 meter.

85.min:  1-0 KUYT - Pennant slår hardt inn fra høyre, ballen går gjennom feltet og til Dirk Kuyt på motsatt. Nederlenderen kliner til, ballen går via en motspiller i bakken og over keeper.

90.min:
 2-0 GERRARD - Kapteinen smeller til med høyreslegga fra 20 meter, og ballen fyker inn via den borte stolperota og igjen i nettet foran The Kop.

Fem minutter før slutt så vi for oss igjen en Rafael Benitez som måtte forklare et skuffende resultat med misbrukte sjanser. Skuffende fordi de røde spilte med en man ekstra i en time og ikke greide å overliste Cesar til tross for en del bra sjanser. Spesielt i en periode rundt et kvarter ut i 2.omgang, og også etter at Peter Crouch hadde skapt mye trøbbel for gjestene etter sitt innhopp. Avslutningene og den siste pasningen manglet imidlertid nødvendig kvalitet, selv om mye av spillet var bra. Da Jermaine Pennant så la inn Liverpools første skikkelige innlegg fra kanten fikk Dirk Kuyt muligheten på motsatt side. Arbeidsmauren fikk for en sjelden gangs skyld motta hyllesten som helt da ballen føk opp i nettet. Mindre stemning ble det ikke på Anfield da Steven Gerrard dro til fra langt hold og denne gang var det ikke noe i veien med presisjonen. En fantastisk avslutning på en fantastisk kveld, og Liverpool vil nå være klare favoritter til returen mot de italienske mesterne om tre uker.

Spillervurdering:

José Reina 7 - Spanjolen har nært sagt intet å henge fingrene i, men holder lakenet rent, noe som er meget viktig foran returoppgjøret på San Siro.

Steve Finnan 7 - Iren var tilbake i god gammel fjorårsform og kombinerte flott med de han hadde tilgjengelige på høyrekanten. Kom til mange gode innlegg og stengte flott av defensivt, og gjorde definitivt høyresiden til sin.

Jamie Carragher 7 - Selv om Inter ikke trykket høyt i dag, og Carragher var mer involvert i det offensive enn vanlig, bestod han den testen med glans. God kontroll defensivt, og var litt per presis enn vanlig i avleveringene.

Sami Hyypiä 7 - Den finske skogvokteren hadde full kontroll på alt som skjedde i kveld, og hadde Zlatan Ibrahimovic i sin hule hånd. Var godt med fremover og viste også tendenser til å være en spillende midtstopper.

Fábio Aurélio 7 - Mange rynket skeptisk på nesen da brasilianeren ble valgt på venstrebacken istedenfor John Arne Riise, men det viste seg å være et smart valg. Aurélio var bra med fremover, og kom med mange innlegg, selv om ikke alle var av like god kvalitet.

Dirk Kuyt 7 - Spissen som endelig har fått tilbake noe av målteften spilte hengende spiss i kveld, og gjorde ikke særlig ut av seg i første omgang. I de siste 45 minuttene våknet han imidlertid mer til liv, og skapte noe rom. Var meget heldig med scoringen sin, som Inter målvakt mest sannsynlig ville tatt om ballen ikke hadde gått via en forsvarsspiller, men får nærmere halvannet poeng pluss for den viktige scoringen.

Lucas Leiva 8 - En noe svak åtter på brasilianeren, selv om han overbeviste stort mot Inters sterke midtbane. Hadde et par frekke dragninger på høyrekanten, og viste fint overblikk og tekniske finesser, til tross for et par ballmist og svake avleveringer.

Javier Mascherano 8 - Hang på Inters offensivt anlagte spillere som en klegg konstant, og viste i tillegg ansvar da han styrte spillet fra midtbaneposisjonen i første omgang og innover i andre. Enda en gang en glimrende kamp av argentineren.

Steven Gerrard 8 - Det er bare Steven Gerrard som kan score slike mål på slutten av kamper med ren vilje. Drar seg fri og knaller lærkula i mål. En utrolig viktig mann for Liverpool og ble i tillegg snytt for straffe da Vieira handset. Tar virkelig ansvar mot slutten og kjemper heroisk. Liverpools beste i kamp med Mascherano.

Ryan Babel 8 - I likhet med Leiva på midtbanen får også den unge nederlender en svak åtter. Starter meget bra og svinger rundt med Maicon, og utgjør virkelig en trussel for Liverpool Blir tam i andre omgang, men likevel et lyspunkt for de røde sett under ett.

Fernando Torres 8 - En åtter på Fernando Torres, som verken direkte skaper eller scorer mål, er muligens noe snillt, men han er såpass involvert i Materazzis utvisning at det preger hele kamphendelsen. Forstyrrer italineren såpass at sistnevnte blri utvist, og er hele tiden er trussel. Har et farlig skudd, og burde kanskje scoret alene med Cesar.

Peter Crouch - Med drøye 25 minutter igjen å spille kommer den høye engelskmannen inn på banen, og gjør det meget godt. Inters spillere flokker seg rundt langemann, og det gir rom for andre, blant annet ved Kuyts scoring. Vinner alle dueller, og det viste seg å være en genistrek av Rafa å sette Crouch innpå.

Jermaine Pennant - Enda en genistrek av Rafael Benítez i kveld var å sette innpå den hurtige høyrevingen. Teknikeren hadde målgivende til begge Liverpools scoringer, og hvor viktig hans entré var, er vanskelig å beskrive med ord.