Liverpool - Standard Liege

Ons 27.08.08 kl 21.05 (Champions League, 3.kvalifiserende runde, 2.kamp) - VS2/3+/SportN(o)/ITV1/ lfc.tv / Tilskuere: 43.889 / Dommer: Massimo Busacca (SUI) / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Raymond Halvorsen

Dirk Kuyt ble den store helten på Anfield da han sendte Liverpool til gruppespillet i Champions League med en scoring etter 118 minutter.

Dante (98)

Returkamp mot Standard Liege på Anfield. Belgierne må slås dersom Liverpool skal nå gruppespillet i Champions League 2008/09.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Ingen store overraskelser i lagoppstillingen, hvor Aurelio har fått tillit på venstrebacken i steden for en Andrea Dossena som har slitt under sesongstarten. En kan merke seg at aktuelle salgsobjekter som Voronin, Pennant og Finnan igjen er utelatt fra troppen, mens Mascherano, Lucas og N'Gog ikke er registrert for spill i kvalifiseringen.

You'll Never Walk Alone runger utover et fullsatt Anfield, og The Kop er rustet for en ny og stor kveld i Europa...!

5.min: Keane, Benayoun og Torres kombinerer fint, mens sistnevnte kommer bare nesten til en sjanse.

Det har vært en fartsfylt åpning, hvor Liverpool har presset høyt men Standard synes også å være villig til å kontre hurtig. Dog ingen sjanser så langt.

7.min:  Mbokani drar til fra 20 meter, men Reina gjør en god redning da han slår til corner.

9.min: Reina tar corneren og setter direkte i gang en kontring som ender med at Torres blir felt utenfor hjørnet av 16-meteren. Frisparket blir slått hardt inn, keeper bokser ut, og i neste situasjon synes en forsvarer å handse inne i feltet. Dommer vifter imidlertid spillet videre.

16.min: Bra Liverpool-angrep da Torres og Gerrard setter opp Benayoun, men israeleren treffer helt feil på skuddforsøket fra 16 meter.

18.min:  Tre sjanser på et minutt for Standard, og den største er meget stor da Dante bommer på ballen dypt inne i feltet. Phew!

20.min:  Arbeloa dytter ballen til Alonso, som fyrer løs fra 20 meter, men ballen går en liten meter utenfor .

22.min: Brasiliansk skuddforsøk av Camozzato, nesten nede fra sidelinja, og ballen fyker et par meter utenfor det bortre krysset til Reina.

25.min: Et langt fremspill har retning mot spissen til Standard Liege, men en våken Pepe Reina er først på ballen og får bokset ut.

29.min: Gerrard tar et kort frispark til Aurelio, som prøver seg med et langskudd mot det nærmeste hjørnet uten at det gir keeper særlige problemer.

30.min: Et frispark fra 35 meter av Stevie G går i et forsvarsbein og til en resultatløs corner.

36.min: Standard klarerer i egen felt, men reprisene viser at ballen er innom en belgisk hånd. Det ville likevel vært hardt å dømme straffespark.

41.min:  Kuyt får stå nokså alene på en corner og header en meter utenfor.

Hvis noen ikke mente at dette kunne ble en nervepirrende kveld på Anfield, så vet de det nå. Liverpool har hatt ballen mest, men Standard Liege de største sjansene, og de røde sliter igjen skikkelig mot sin belgiske motstander. Alonso prøver å få litt mer fart på pasningspillet sentralt, backene er blitt flyttet høyere opp enn i de siste kampene, men flankene Kuyt og Benayoun greier ikke å skape noe som kan gi Keane og Torres hjelp inne i midten. Det har medført at det nærmeste Liverpool har kommet scoring er et par hands som The Kop bare litt halvhjertet reagerte på. De helhvite gjestene imponerer med god laginnsats og individualister som Dante og spissen Mbokani. Det ligger an til 45 nervepirrende minutter i 2.omgang.

47.min: Liverpool får frispark da Torres felles nesten nede ved dødlinja, men Standard klarerer dødballen.

50.min: Standard slurver for en gangs skyld litt i eget forsvar og gir Fernando Torres en gratis skuddmulighet fra 20 meter, men den spanske toppscoreren treffer ikke skikkelig.

52.min: Kapteinene på hvert lag, Defour og Gerrard, prøver seg fra langt hold med noen sekunders mellomrom, men begge gangene går ballen langt utenfor.

58.min:   Sarr blir liggende å vri seg etter å ha fått kjenne kneet til Torres i en duell.

59.min:  De Camargo er neste som går i bakken, etter å ha fått føling med Arbeloa og Skrtel.

61.min  Sarr tar "hevn" på Torres og får et fortjent gult kort.

61.min:  En anonym Benayoun ut for Babel.

62.min: Liverpool er på en farlig visit foran Espinoza, men det blir bare nesten.

68.min: Liverpool spiller en del rundt 16-meteren, før Alonso prøver seg på en vanskelig halv volley fra drøyt 20 meter som går rett på keeper.

69.min  De Camargo i boka etter å ha felt Gerrard bakfra.

71.min: Kuyt med et nokså håpløst skuddforsøk fra nesten 30 meter. Liverpool greier ikke å spille seg til klare sjanser.

75.min:  Et smart frispark fra Gerrard frigjør Arbeloa på venstrekanten, men Keane nesten bommer på innlegget som legges ut til ham i feltet.

77.min: Gerrard kliner til fra 20 meter, men over mål.

78.min: Standard på en sjelden visit, og Carragher må klarere i eget felt.

83.min:  Bursdagsbarnet Nabil El Zhar inn for Robbie Keane.

85.min:  Jovanovic inn for Dalmat hos Standard Liege.

88.min: Kuyt må igjen prøve seg fra langt hold, en god meter utenfor.

90.min:  Et dypt innlegg blir headet like utenfor fra De Camargo.

90+1.min:   Babel får en smell i magen, men er snart oppe igjen.

Rapport 90 minutter:
I en meget sjansefattig 2.omgang ble Standard i perioder presset mer over, eller de la seg mer tilbake, men uten at Liverpool greier å spille seg til sjanser mot et bra belgisk lag. Mot slutten yppet også gjestene seg litt, og satte inn en ekstra spiss i Jovanovic, og en følte nervene ligge utenpå både røde spillere og fans. Det er dermed klart for en halvtime med nerver etter 180 målløse minutter. Vi gjør oppmerksomme på at bortemål også teller i ekstraomgangene.

1. ekstraomgang:

94.min:  Mbokani ligger nede noen sekunder etter at han faller etter en løpsduell.

96.min: Hektisk også nede på benken da treneren til Standard, Bölöni, prøver å fyre opp Rafa.

97.min: Et dypt innlegg fra Gerrard blir nesten til et skuddforsøk som går en meter utenfor bortre stolpe.

98.min  Dante i boka etter å ha felt El Zhar.

101.min:  Toama inn for De Camargo hos Standard.

Høy temperatur på bane og benk, men veldig lite spill og sjanser i et oppgjør som preges av nerver og hvor mye som nå står på spill.

2. ekstraomgang:

109.min: Meget godt skuddforsøk av Arbeloa fra 25 meter mot bortre hjørne, men keeper får hendene på ballen og i neste angrep header Torres ufarlig utenfor.

111.min: Et frispark fra Standard går gjennom hele straffefeltet til Liverpool.

113.min: Den livlige El Zhar blir lagt ned inne i feltet, og nå skriker The Kop og Rafa helhjertet på straffe.

116.min:   Toama er snart oppe igjen etter å ha "hvilt" noen minutter med skade.

118.min:  1-0 DIRK KUYT - Babel slår inn med høyra, Dirk Kuyt kaster seg fram ved bakre stolpe, og nederlenderen sender ballen i nettet.

120.min:  Plessis inn for Torres.

Sluttrapport
Liverpool skapte én sjanse mot Standard Liege, og den kom etter 208 minutters spill. Det var nok! Dirk Kuyt fikk kjempet og presset inn ballen foran The Anfield Road End, og sørget for en sjekk på £12M og gruppespill i Champions League til Liverpool. Langt fra overbevisende av de røde og Standard Liege vil nok føle at de ikke greide å utnytte en enestående sjanse til å sende de femfoldige mesterne ut av turneringen. Men hvem tenker vel det på seierens dag, og mens man spiller sine kamper ute i Europa? Nå ser man fram til trekningen i Monaco kl 18.00 i morgen, hvor Liverpool er blant de lagene som er toppseedet.

Spillervurdering:

José Reina 8 - Stor kamp av spanjolen, som i løpet av første omgang holder Liverpool inne i kampen med to matchvinnerredninger. I tillegg har han alltid full kontroll i feltet og er som vanlig offensiv og på hugget. Gode igangsettinger, og igjen Liverpools beste mot belgierne.

Álvaro Arbeloa 6 - Atter en gang en kamp på det jevne av spanjolen. Er relativt våken på kombinasjoner offensivt, men sliter mer med den defensive organiseringen. Er som sagt godt med offensivt, men burde trene på stikkere og finjustere innleggsfoten.

Jamie Carragher 6 - Sliter mot råsterke Mbokani ved flere anledninger, men stiller opp med helhjertet innsats fra første minutt. Mot slutten av kampen blir det mye klareringer, og med det bidrar han i særdeles liten grad til noe å spille videre på offensivt.

Martin Skrtel 7 - I likhet med sin stoppermakker byrder Mbokani enkelte problemer for hardhausen, men med sin fart og kompromissløse holdning ordner han som regel opp. Gode, offensive løp som han timer godt gir pluss i margen.

Fábio Aurélio 6 - Det var godt å se brasilianeren på venstrebacken igjen. Bidrar til noe mer trygghet defensivt enn sin italienske kamerat som vanligvis bekler samme posisjon, og innleggene og dødballfoten, samt den offensive innstillingen er alltid god å ha ute i Europa. Viser at han gir Dossena hard kamp om plassen. Sterk sekser.

Dirk Kuyt 7 - I sin hundrende kamp for Liverpool blir han alles helt, i det man kan spore ekstrem nervøsitet rundt på Anfield, når alle var innstilt på at videre spill i Europa skulle avgjøres på straffekonkurranse. Ellers sliter han noe med farten og dynamikken, men jobber som en helt og er igjen på rett plass til rett tid. Sniffer på åtteren.

Xabi Alonso 6 - Henger i enkelte situasjoner etter, og hovmesterblikket må ha blitt værende igjen i garderoben. Savnet elegansen fra den spanske midtbanemaestroen, men gjør en god defensiv jobb og fungerer som ballfordeler med ganske godt hell, så alt i alt en kamp på det jevne av baskeren.

Steven Gerrard 6 - Det er tydelig å se at kapteinen sliter noe for tiden, spesielt med motivasjonen for øyeblikket, kanskje som følge av småskadene han har slitt med. Virker i kveld uinspirert i hva han gjør, men selv på en dårlig dag er Captain Fantastic på det jevne, og bidrar i det meste av det lille offensive LFC skaper.

Yossi Benayoun 4 - Israeleren finner seg overhodet ikke til rette på venstrekanten, og man må langt ut i første omgang for å finne en forsering eller pasning han i det hele tatt lykkes med. Virker ikke å fungere i 4-4-2, iallfall ikke i kveld, og blir forståelig byttet ut etter en time. Såpass svakt at det er nesten nærmere treeren enn en femmer.

Robbie Keane 5 - Iren virker fortsatt ikke å ha blitt helt varm i trøya på Anfield. Trekker ned det offensive spillet ved å hele tiden møte, uten å snu og sette fart. Bommer i tillegg på ballen når han får en stor målsjanse på pasning fra Arbeloa. Ikke imponerende til nå...

Fernando Torres 5 - Blir utsatt for belgiernes vrede gjennom hele kampen, og får kun gehør hos den sveitsiske dommeren i enkelte tilfeller. Blir frustrert, naturlig nok, etter hvert, hvilket symboliserer hele Liverpools offensive spill i kveld. Får også lite å jobbe med langs bakken.

Ryan Babel 6 - Intet revolusjonerende innhopp fra Babel, som returnerte fra de olympiske leker. Går seg mye fast, men legger det gode innlegget til Kuyt, som videreformidles i mål.

Nabil El Zhar 6 - Kruttønna kom innpå mot slutten av andre omgang og jobbet iherdig for laget, samtidig som han bidro med fine rykk og kraft offensivt. Positivt innhopp av den unge marrokaneren