Liverpool - Stoke

Lør 20.09.08 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport1 / Tilskuere: 43.931 / Dommer: Andre Marriner / Anfield / Skrevet av: Raymond Halvorsen
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Liverpool overkjørte Stoke gjennom hele kampen og hadde over 20 sjanser og tilsvarende mange cornere, men greide ikke å utnytte noen av delene i en skuffende kamp mot nyopprykkede Stoke.

Skrtel (85)Fuller (90)

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Alonso, Riera og Keane tilbake fra start, og det er heller ikke så overraskende at en Javier Mascherano som virket sliten mot Marseille er plassert på benken. Det uventede er at Sami Hyypiä verken er på banen eller benken når man møter en motstander som Stoke. Vi har ikke fått noen meldinger foreløpig om at Sami skal være skadet.

Overraskende nok er Salif Diao med fra start hos et storvokst Stoke.

Stoke tok avspark i solskinnet på Anfield, og Liverpool angriper mot Anfield Road End før pause.

2.min:  Liverpool scorer, men dommer annulerer for offside. Et frispark fra Steven Gerrard går tvers igjennom feltet og inn ved bortre stolpe, men Fernando Torres blir avblåst for offside. TV-reprisene viser at det var tvilsom, i beste fall hårfin, avgjørelse og at Liverpool er svært nære et åpningsmål.

5.min: Stoke er på en visitt, men Kitson skyter vilt og høyt over fra 20 meter.

8.min:  Kuyt legger hardt inn fra høyre, men Robbie Keane får ikke skikkelig treff i god posisjon og keeper kan redde enkelt.

11. min: Robbie Kene får ballen og prøver å dra seg fri. Spennes ned og de røde får frispark fra rundt 30 meter. Steven Gerrard gjør seg klar og fyrer av, men Thomas Sørensen har full kontroll fra så langt hold, selv om ballen ble skrudd pent over muren.

14. min: Fernando Torres stormer fremover etter en pen stikker fra Albert Riera, som for øvrig var nede og gjorde en solid defensiv jobb, men spissen spennes ned av Stoke-forsvaret, dog uten å få frispark.

16. min: Kuyt er på offensiven igjen og legger inn fra kanten, men heller ikke denne gangen får man uttelling i angrepet.

17. min: Riera tar pent ned en knallhard Gerrard, pasning, og gir videre til Keane. Iren får derimot ikke kontroll på ballen, og Stoke overtar.

19. min: Arbeloa får knallhard behandling på hjørnet av sekstenmeteren, men frisparket tar samme man uten hell, og bortelaget kan igjen enkelt heade unna.

21. min: Sidebe får et kutt over øyet, og det er et midlertid stopp i spillet. Stoke-kjempen får på seg en ny trøye med nummer 50 og er klar for spill igjen etter et par minutter på sidelinja.

22. min: En skadet Sonko forlater banen allerede midtveis i første omgang, mens Neon Cort kommer inn for de gulkledde.

25. min: Riera drar seg fint fri på venstrekanten og legger inn i boksen, men Steven Gerard sklir når han skal prøve seg på halvvolley med venstrefoten.

26. min: Stoke får frispark. Reina har imidlertid kontroll.

27. min: Først bokser Sørensen i en duell med Torres, deretter får Riera prøve seg fra godt skuddhold fra 20 meter. Godt skudd, men det suser en meter bortenfor den danske keeperens høyre kryss.

28. min: Riera legger fint inn bak forsvaret, men bortelaget klarerer til corner med nød og neppe. Gerrard gir ut til Alonso som smeller til fra 20 meter, og Sørensen må trå til med en klasseredning på det gode skuddet. Det gir enda en corner hvor Torres får vende opp, men blir forstyrret i skuddøyeblikket.

33. min: Riera kombinerer igjen flott på sin venstre side, og legger fint til rette for Kuyt på 25 meter. Nederlenderen smeller imidlertid ballen langt til side i et svakt forsøk.

34. min: Kitson vender opp og legger godt og hardt inn foran Reina. Spanjolen får kontroll.

35. min: Gerrard får ballen på nærmere 40 meter, tar et par skritt, og fyrer av an markkryper. Dirk Kuyt prøver å styre ballen i nettmaskene, men er noen centimetre for sent ute. Småskummelt.

36. min: Arbeloa prøver å spille gjennom Torres, men Fernando når ikke frem før Sørensen kontrollerer den ut bak mål.

37. min: Liverpool kjører på, men er alt for kompliserte i trekkene sine offensivt, slik at Stoke kan få alle menn i forsvar og ha full kontroll. Det hele ender med at Alonso skyter over.

40. min: Først prøver Riera seg på skudd, deretter legger Skrtel inn fra venstrekanten. Begge forsøkene blir dog klarert.

41. min: Xabi Alonso tar et frispark midt på Stokes banehalvdel, men sender det meget upresist høyt over mål.

42. min: Frispark til Liverpool idet Griffin handser på et innlegg fra Albert Riera, som har vært aktiv på sin venstresiden i første omgang.

43. min: Frisparket er bra og går inn rett foran Sørensne, men atter klarerer Stoke. Deretter legger Riera inn før Stoke header unna til corner. Alonso får fatt i ballen og fyrer av, men det resulterer bare i enda en resultatløs corner.

45. min: Cort header ut til enda et hjørnespark for hjemmelaget, og gjett hva? Det ender resultatløst. Det er lagt til to minutter i første omgang på Anfield.

46. min: Delap kaster hardt og langt inn foran mål, men Reina er årvåken og er ute i feltet og plukker ned innkastet.

Liverpool har vært det førende laget på Anfield, og burde ledet etter at et mål ble hårfint annullert for offside på Fernando Torres helt i starten. Foruten den nevnte hendelsen har det vært lite å skryte av og lite kontruktivt angrepsspill, og det er kanskje bare et par skudd og Rieras innlegg og forseringer på kanten som har skapt hodebry for Stoke. Bortelaget ligger kompakt, og Liverpool trenger mer kreativitet og må prøve seg på flere skudd dersom det skal bli tre poeng på Anfield i ettermiddag.

2. omgang:

46. min:
Torres og Keane sparker igang andre omgang, og angriper nå mot The Kop.

48. min: Corner til Liverpool. Riera skrur inn, men det resultarer bare i enda et hjørnespark. Heller ikke denne gang får man noe ut av situasjonen.

50. min: Torres tar med seg ballen fremover før Cort klarerer til corner. Riera header den godt over mål.

52. min: Arbeloa og Kuyt kombinerer flott før førstnevnte gir ballen inn til Keane, som skyter rett på Sørensen fra syv meter. Hvor mange sjanser trenger Keane på å score sitt første Liverpool-mål?

53. min: Rory Delap kaster farlig inn, slik at de røde klarerer til corner. På den er imidlertid Reina med på notene og plukker, før han setter raskt igang. Deretter får de røde to corner på rappen.

54. min: Gigantisk sjanse til Torres, som header centimetre utenfor etter et godt Arbeloa-innlegg.

57. min: Hjemmelaget overkjører Stoke nå, men man trenger selvsagt scoringer for å vinne fotballkamper, noe som har uteblitt på Anfield så langt.

60. min: Stoke har corner, men Liverpool får kontroll, før de får enda en resultatløs corner.

63. min: Legendarisk god takling av kompromissløse Skrtel, som stopper Kitson på vei gjennom.

64. min: Kuyt med to gode innlegg i feltet. Først fanger Sørensen, før Torres er nære ved å sette den i nettet. Stoke får imidlertid klart til, ja, hva annet enn corner.

64. min: En aktiv Riera går ut til fordel for Ryan Babel.

66. min: Lawrence går ut, inn kommer Cresswell.

67. min: Kuyt med to gode sjanser. Først ligger Sørensen og venter i hjørnet på et smart skudd av nederlenderen, før Dirk prøver seg med å sette den i lengste, men den går en halvmeter til side for mål.

70. min: Gerrard legger et frispark inn foran mål, og forsæket er millimetre fra å gå i nettmaskene. Når skal Liverpool utnytte alle sjansene sine?

72. min: Noe av det sikreste å tippe på i denne kampen må være corner til Liverpool! Nå får de enda et, men ikke denne gangen kommer det noe utav det. Carragher er imidlertid nære ved å skru ballen i mål fra 25 meter!

72. min: Keane jogger av banen, heller ikke denne gangen har han tegnet seg på scoringslisten, inn kommer Benayoun. Samtidig viser statistikk over målsjanser formidable 20-2 i favør hjemmelaget.

77. min: Gerrard fyrer av fra distanse, men den styres ut til corner. Deretter får Dossena tak i ballen, og treffer nærmere Goodison Park enn målet ved Kop End...

78. min: Fuller erstatter Kitson.

80. min: Alonso fyrer av, rett i klypene til Sørensen. Det begynner å haste for Liverpool nå.

82. min: Frispark i glimrende posisjon til Stoke og Fuller.

83. min: Innøvd frisparkvariant fra bortelaget, men Fuller er i offside.

84. min: Gerrard lemper inn, men fra grei posisjon har Kuyt 120-liters Bergans-sekk på, og smeller ballen himmelhøyt opp.

84. min: Torres kommer seg forbi Griffin, men heller ikke spanjolen har tatt av seg sekken etter fjellturen. Kunne plassert to-tre mål til over det eksisterende, uten at det skuddet fra 16 meter hadde funnet nettmaskene.

85. min: Feilaktig gult kort til Skrtel. Frustrasjonen i Liverpool-leiren lyser nå.

87. min: Corner til hjemmelaget.

88. min: Enda en corner til Liverpool.

89. min: Gerrard legger inn. Corner.

90. min: Ny corner til Liverpool.

90. min: Det legges til tre minutter i det Gerrard skyter et frustrasjonsskudd fra 30 meter godt utenfor. Mye skal til for at det blir seier nå.

90. min: Fuller meier ned Carragher og får utrolig nok bare gult kort.

90. min: Gerrard kommer til skudd fra 16 meter, men greier ikke presse skuddet under tverrligger. Dermed ebber det ut i en målløs kamp på Anfield. Meget skuffende og ufortjent, sett utifra kampbildet.

Det eneste som kan karakterisere denne kampen er skuffelse og sjansesløseri på meget høyt plan. Uavgjort mot nyopprykkede lag som Stoke, attpåtil på hjemmebane, er absolutt ikke nok om man skal fortsatt være med i kampen om ligagullet i mars og april. Liverpool har matchvinnere i fleng, men presterer å ikke greie å sette en eneste av de mange sjansene de hadde. Keane scorer fortsatt ikke og verken Gerrard eller Torres hadde gnisten i dag. Da forsvant mye av den offensive kreativiteten, og det er bare å håpe at dette ikke er starten på samme spor som man kom inn i på hjemmebane i fjor, hvor man slet stort med å omgjøre sjanser til nettsus.

SPILLERVURDERING:

Pepe Reina 6
 - Pepe fikk en rolig dag på jobben, men var solid og sikker når han måtte i aksjon.

Alvaro Arbeloa 7 - Var uvanlig mye med framover i en kamp hvor det stort sett var kamp mot et mål, og var svært nære en assist da han satt opp to av kampens største sjanser for Keane og Torres i begynnelsen av 2.omgang. Liverpools beste da kandidatene ikke akkurat stod i kø.

Jamie Carragher 6 - Uproblematisk kamp av Carra defensivt, men denne gang greide han dessverre ikke å bidro med scoring i andre enden til tross for flere forsøk.

Martin Skrtel 6 - Knalltøff i duellene som vanlig, som var nyttig mot robuste Stoke, men kom aldri til på offensive dødballer.

Andrea Dossena 6 - Flink til å komme fram på sin kant, men kvaliteten på innleggene var av svært varierende kvalitet.

Dirk Kuyt 7 - Jobbet steinhardt som vanlig, var hele tiden en trussel for Stoke med sitt oppofrende spill, selv om sluttproduktet manglet.

Xabi Alonso 6 - Hadde et godt skuddforsøk mot slutten av 1.omgang, og et par lekre pasninger, men totalt sett viste han ikke den presisjon i sine pasninger og skudd som vi er vant til.

Steven Gerrard 6 - Kapteinen var ikke på høygir, selv om han mot slutten virket å være den mest logiske løsningen på at de røde skulle få hull på byllen.

Albert Riera 6 - Gjør en del bra før pause da han får lagt inn ofte, men treffer aldri skikkelig på hva som gjerne var lave innlegg ut i feltet. Ble etter hvert mer borte etter pause.

Robbie Keane 5 - Prøver og prøver, men får det bare ikke til. I dag var han noen centimeter unna å scoret sitt første mål foran The Kop på en kjempesjanse.

Fernando Torres 6 - Superspissen virket skarpere i dag enn på tirsdag mot Marseille, men fortsatt var det mye nesten. Var aller nærmest scoring da hans skudd mot åpne nettmasker gikk i et forsvarshode.

Ryan Babel - Fikk som ventet noen minutter fra benken, men uten at han denne gang greide å utgjøre noen forskjell.

Yossi Benayoun - Positivt innhopp av Yossi, som skapte et par farlige muligheter med oppfinnsomt og teknisk spille ute på høyrekanten.