Arsenal - Liverpool

Ons 28.10.09 kl 20.45 (Carling Cup, 4.runde) - C+Sport2/Sky / Tilskuere: 60.004 / Dommer: Alan Wiley / Emirates / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Raymond Flåstøyl Halvorsen

Liverpool er ute av Carling Cup etter en fartsfylt og sjanserik kamp i London. Insua utlignet med sitt første mål for de røde, mens Merida og Bendtner scoret for vertene.

ArsenalLiverpool
Mål
2-1 (1-1 til pause)
Merida (19)
Bendtner (50)
Insua (26)
Lagoppstilling
Fabianski
Gilbert
Senderos
Silvestre
Gibbs
Ramsey
Eastmond
(Randall 76)
Nasri
Merida
(Coquelin 87)
Bendtner
(Watt 76)
Eduardo
Cavalieri
Degen
(Eccleston 88)
Skrtel
Kyrgiakos
Insua
Babel
Plessis
(Aquilani 77)
Spearing
Kuyt
Voronin
Ngog
(Benayoun 75)
Innbyttere
Szczesny
Bartley
Frimpong
Sunu
Reina
Darby
Ayala
Dossena

Liverpool reiser til London for å møte Arsenals lovende unggutter, etter at David N'Gog ble matchvinner mot Leeds i forrige runde. Rafael Benitez vil ventelig også benytte mange av sine reserver.

Dersom du ønsker å få lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobiltelefon, gå inn på denne linken for å se hvordan.

Bortsett fra at Insua og Kuyt var i lagoppstillingen, var nok laget som forventet. Man kan vel trygt si at det er Liverpools nest-beste som skal i aksjon på Emirates i kveld. Dirk leder laget som kaptein, i en kamp hvor de røde stiller et ganske rutinert lag.

Det gjør forsåvidt også Arsenal, som har for vane å bruke mange unggutter i denne turneringen. De starter med rutinerte Eduardo og Bedtner på topp, og Silvestre (vertenes kaptein for dagen) og Senderos i midtforsvaret. På midten har Wenger noe overraskende gitt unggutten Craig Eastmond muligheten.

1. omgang:
1. min: Nasri og Eduardo sparker i gang første omgang på Emirates.

3. min: Liverpool spiller seg frem til kampens første sjanse. Liverpool kombinerer fint, og Voronin får lagt ballen ut til David NGog på kanten. Han slår et godt innlegg, som Kuyt dessverre ikke får til en skikkelig avslutning på. Gode takter fra de for dagen sortkledde.

 5. min: Plessis og Ramsey kolliderer i en hodeduell, og Plessis må ha tilsyn.

8. min: Arsenal kombinerer fint, og Fran Merida kommer til skudd fra ca 20 meter. Han treffer dårlig, og ballen triller tilside for mål.

- De tilreisende fra Merseyside har med seg en badeball som blir kastet rundt i borteseksjonen.


 9. min: Strålende Liverpool-angrep! Voronin spiller frem David NGog, som videre slår Degen helt alene med et strålende(!) hælspark! Degen forsøker seg med utsiden, men skuddforsøket er veldig svakt. Der burde Liveprool tatt ledelsen.

10. min: Nasri vender bort Skrtel og blir tatt av slovaken på 16. meteren. Arsenal har nå frispark i strålende skuddposisjon.

11. min: Nasri skyter på frisparket, halvannen meter tilside for Cavalieri.

14. min: Liverpool på ny i angrep. Voronin er igjen arkitekten, når han spiller frem Degen. Sveitseren går seg litt fast, og det ebber ut med et innlegg som aldri når en sortkledd. En meget positiv start på kampen av ukraineren.

- Nathan Eccleston er sendt i oppvarming. Andriy Voronin holdt seg litt til låret etter å ha jaktet en ball mot Fabianski.

 17. min: Et strålende Arsenal-angrep. Fran Merida spiller gjennom Gibbs på Degen sin side. Han får gitt til Bendtner, som spiller vegg med Eduardo. Bendtner fikk verken skudt eller slått videre, og dermed fikk Liverpool så vidt avklart. Stor sjanse.

19. min: Fran Merida 1-0. Voronin og Plessis roter bort ballen langt nede på Liverpools banehalvdel, og ballen havner hos Merida. Han banker ballen opp i nærmeste kryss via stolpen med venstrefoten. Nydelig scoring.

23. min: Kuyt slår en lang og god ball til Babel som har funnet veien inn i feltet. Han tar ned ballen i stedenfor å forsøke en avslutning, og legger videre inn til Voronin. Ukrainerens touch er bare nesten god nok til at han kommer seg til skudd, og Gunners får igjen klarert.

 26. min: Emiliano Insua 1-1! En klassiker av en scoring! Argentineren snapper opp ballen, og banker til på halv volley fra 22-23 meter. Skuddet er knallhardt, og dupper over Fabianski.- Den første halvtimen på Emirates har vært veldig underholdende.

36. min: Cavalieri med en kamikazemanøver, da han overvurderer sin egen fart og skal ut for å avverge. Han kommer for sent, og klarer så vidt unngå å ta Merida. Skrtel får avklart når de forsøker seg mot det tomme målet. 

42. min: Arsenal med en flott kontring, der de spiller seg helt gjennom på høyrekanten. Degen får blokkert den siste pasningen fra Eastmond. Nå lever Liverpool farlig.

43. min: Fryktelig klønete oppførsel fra Liverpool på corner i mot! Cavalieri feilberegner, og etter fryktelig mye klabb og babb får Bendtner til en avslutning som Cavalieri holder.

45. min: Damien Plessis forsøker seg med en markkryper fra langt hold. Skuddet går innom et Arsenal-bein og til corner.

- Wiley har lagt til et minutt.

Pauserapport:
Vi har sett en meget underholdende førsteomgang på Emirates Stadium, hvor verken Arsenal eller Liverpool har vært redde for å angripe. Noe ruskete pasnings- og forsvarsspill har det vært fra begge lag, men spillere man til vanlig ikke forventer allverden fra har bidratt med mye positivt. David NGog gir Arsenal-stopperne mye trøbbel på topp, og det er tydelig at franskmannen har selvtillit om dagen. Det har vært litt ruskete på midtbanen, men alt i alt må man være fornøyd med hva man har sett i denne omgangen. Fran Merida sitt mål var vakkert, og også Emiliano Insua sitt var en virkelig klassiker! Vi håper på like mye underholdning i andreomgang, og på et innhopp fra Aquilani!

2. omgang:
45. min: NGog og Voronin sparker i gang andreomgang.

48. min: NGog kommer til et godt innlegg fra høyrekanten. De røde går ut offensivt også i andreomgangen.

48. min: Ryan Babel har en god mulighet til å få til noe når han kommer inn i feltet med ballen - men i stedenfor å fyre av eller sende ballen videre bruker han en unødvendig touch så muligheten blir sløst bort. Det som ofte har vært problemet til Babel når han mangler selvtillit. 50. min: Bendtner 2-1. Bendtner får dratt ballen med seg forbi Skrtel inne feltet, og banker ballen opp i nett-taket fra 6 meter. Svakt forsvarsspill av Skrtel, og Arsenal tar igjen ledelsen.

53. min: Arsenal med en god kontring, hvor Liverpool-forsvaret på ingen måte imponerer. heldigvis slipper man med skrekken denne gang.

 54. min: Degen og Voronin har noen fantastiske kombinasjoner, før ukraineren drar seg ut i feltet og forsøker seg mot lengste stolpe. Skuddet går en halvmeter tilside for mål. Meget bra spill av de to.

- Aquilani er nå i full oppvarming.

63. min: NGog kommer nesten fri rettvendt, og nøler akkurat i det han kan slå gjennom Voronin.

65. min: Liverpool triller mye ball på Arsenals banehalvdel nå, og vinner et frispark høyt oppe i banen.

66. min: Ryan Babel forsøker seg på frisparket fra nesten tretti meter. Skuddet er hardt, og langs bakken, men Fabianski redder uten alt for store problemer.

 68. min: Martin Skrtel fikk seg en smell i kjeven da han landet med haka på hodet til Eduardo etter en duell. Begge to må ha behandling etter episoden. Forøvrig ikke første gang slovaken har hatt vondt der denne sesongen... 

71. min Emiliano Insua er uheldig og treffer Bendtner på vei fremover med en arm i ansiktet. Arsenal får dermed frispark i meget god posisjon.

73. min: Damien Plessis forsøker skuddfoten igjen. Den går innom Silvestre og dupper over mål, og de røde får corner. Han burde muligens slått ut til Ryan Babel der.

 75. min: David NGog blir byttet ut, og inn kommer Yossi Benayoun.

 76. min: Craig Eastmond går ut, og inn kommer Randall. Målscorer Bendtner går også ut, og blir erstattet av 18-åringen Watt.

 77. min: Aquilani får sin debut! Han erstatter Plessis.


78. min: Watt kommer nesten gjennom i feltet, men Cavalieri får avverget. God Arsenal-mulighet.

78. min: Degen med et flott offensivt raid, men den avgjørende pasningen mot Voronin er en halvmeter for lang.

 80. min: En stygg miss fra Ryan Babel! Andriy Voronin står bak et kjempeangrep, hvor han etterhvert får gitt ut til Dirk Kuyt. Han slår hardt inn til sin landsmann, som kommer før sin forsvarer, men bommer på ballen. Det var så nære mål at han bare hadde behøvd touche ballen. Stor sjanse!

81. min: Liverpool igjen passive i forsvar, og Eduardo kommerseg til skudd. Til side for mål.

81. min: Andriy Voronin kommer til et skudd fra 18 meter. Hardt, men på keeper. Aquilani viste flott driv før skuddet ble avfyrt.

82. min: Aquilani får vist frem pasningsfoten, og slår en nydelig ball ut mot Degen. Han slår videre inn, men Babel prøver gå innover, og mister kontrollen på ballen.

 87. min: Wenger gjør sitt siste bytte. Ut går målscorer Merida, inn kommer Coquelin.

88. min Liverpool blir snytt med en situasjon alene med keeper, når Voronin feilaktig blir avblåst for offside når Babel spiller han frem. Ukraineren forsøker seg på en chip i det han hører fløyta, men ville neppe gjort det dersom han hadde fått fortsatt.

 88. min: Benítez gjør også sitt siste bytte. Han tar ut Degen, og setter inn debutant Eccleston!

- Wiley har lagt til fire minutter!

92. min: Aquilani forsøker serpå et spektakulært brassespark etter klabb og babb i feltet. Liverpool roper på straffe for hands, men får ingenting!

- Reprisene viser at Senderos treffer ballen med begge hender, ut fra kroppen. Liverpool ble snytt for et straffespark på overtid, men Wileys vinkel var kanskje ikke den beste. Arsenal holder ballen høyt oppe på Liverpools banehalvdel og får tiden til å gå nå.

Sluttrapport:
Liverpool ryker ut av ligacupens 4. runde i London andre året på rad. Denne gangen har Benítez dog langt større grunn til å være stolt av sine spillere, for de nest-beste var virkelig flere klasser over hva man viste mot Tottenham i fjor. Liverpool var godt med på notene, og kunne med marginene på sin side ha vunnet denne kampen. Man spilte seg til flere gode sjanser, og flere viste seg frem med positivt fortegn. Aquilani fikk sin debut, og han var såpass positivt involvert at man kan være optimistisk med tanke på fremtiden. Det er tydelig at italieneren er flink med ballen, er en god pasningsspiller, og har et bra driv. Nå får vi håpe han snart blir frisk nok til å starte kamper for de røde. Det er aldri moro å ryke ut av en cup, men i dag var spillet likevel tidvis såpass positivt at det ikke svir like mye som tidligere.

Spillervurdering

Diego Cavalieri 4 - På streken gjør brasilianeren en fin opptreden i kveld, hvor han har fine redninger og er flink til å holde ballen istedet for å gi retur. Har dog to horrible misser, først en utrusing, og deretter en boksing hvor han misser totalt. Kan lite gjøre med baklengsmålene.

Philipp Degen 6 - Et av kveldens få lyspunkt. Sveitseren er meget god offensivt, og har flere fine løp og tar godt initiativ. Blottlegger seg dog mye defensivt, men det er selvsagt vanskelig å være to steder på en gang. Bommer på en stor sjanse før pause.

Martin Skrtel 5 - Er meget svak på Arsenal sitt andre mål, der Bendtner får gå merkverdig lett gjennom. Ellers er han tett oppe i duellene, og forserer også fremover når han får sjansen. Flink i presset og er sedvanlig kompromissløs i taklingene.

Sotirios Kyrgiakos 5 - Bemerker seg ikke verken særdeles positivt eller veldig negativt i kveldens oppgjør. Demrer nokså godt opp for hurtige Arsenal-spillere, selv om grekeren er på etterskudd ved visse anledninger. Vinner så og si alt av dueller. Svake femmere på begge stopperne.

Emiliano Insúa 6 - Den fantastiske scoringen til den argentinske landslagsspilleren er verdt en hel karakter alene. Får kjempetreff på halvvolley. I starten av kampen er han godt med offensivt, men blir mer og mer anonym utover i omgangen. Grei kontroll defensivt.

Damien Plessis 4 - Ikke like god i kveld som bortekampen i ligaen hvor han fikk sitt gjennombrudd for halvannet år siden mot samme lag. Blir for treig i vendingene, samtidig som han ikke er flink nok til å følge hurtige motspillere i bakrommet. Dårlig pasningskvalitet.

Jay Spearing 4 - Virker ikke å utvikle seg raskt nok til å konkurrere om en førstelagsplass hos de røde. Er ment å ha en litt mer offensiv rolle i kveld, og fyrer av et par skudd, uten at det resulterer i sjansen. Arbeider godt på midtbanen, men har en del upresise avleveringer.

Dirk Kuyt 5 - Kveldens kaptein er sjeldent upresis i pasningsspillet sitt. Jobber som vanlig hardt, men evner ikke å tre gjennom og komme seg i gode posisjoner slik vi kjenner han. Muligens litt sliten etter en hardt økt mot Manchester United på søndag.

Andriy Voronin 5 - Åpner kamper bra, og avslutter kampen på solid vis, men midt i mellom har han en periode som er til å rive seg i håret av. Virker tent i begynnelsen hvor han tar mye initiativ, og på slutten har han mange fike ideer, bare noen av dem lykkes han med. Får femmeren for å virke mest arbeidsvillig mot slutten. Viser periodevis positive takter.

Ryan Babel 4 - Hva har skjedd med den talentfulle nederlenderen? Ser ut til at Babel mangler selvtillit, for i kveld sitter så og si ingenting som det skal. Utfordrer svært få ganger, og har et par gode sjanser han bommer på, spesielt den store på slutten. Må bruke de fysiske egenskapene mer effektivt.

David Ngog 6 - Den unge franskmannen imponerer nok en gang. Har et smart og vel utført hælspark som gir Degen en kjempemulighet alene med keeper. Er flink til å ta ned ballen og vende opp, samtidig som han virker å ha et smart fotballhode. Anonym i andre omgang, men kåres til de rødes best i kamp med Degen.

Yossi Benayoun - Kom inn da det gjensto rundt et kvarter, men israeleren utgjorde ikke den effekten på slutten som man ønsket. Fikk ikke mye kontakt med ballen, og virker ikke like kreativ som vanlig, selv om han hadde et par fine stikkere.

Alberto Aquilani - Endelig fikk italieneren sin debut i den røde trøya. La seg litt lavt i banen, og hadde noen gode løp fremover. Bommet med et par pasninger, mens andre sendte han avgårde med kirurgisk presisjon. Hadde en blanding av saksespark og brasse på overtid som Senderos blokkerte med armen, som hadde fin retning mot mål. Skulle fått straffespark der.

Nathan Eccleston - Unggutten fikk også sin debut i kveld, men fikk bare fem minutter å løpe seg varm på. Vanskelig å gjøre seg opp et inntrykk av talentet kun på bakgrunn av dette, da han ikke ble særlig involvert i kampen.