Liverpool - Arsenal

Tir 21.04.09 kl 21.00 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 44,424 / Dommer: Howard Webb / Anfield / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Tor Sandø

En åttemålsthriller for historiebøkene på Anfield, men Andrey Arshavin og forsvarstabber knuste nok håpet om ligagull til Merseyside denne sesongen.

Sagna (61)

Ny "finale" for Liverpool. De røde må ha tre poeng mot formlaget Arsenal for å sette ytterligere press på Manchester United som møter Portsmouth 24 timer senere.

Begge klubber vil hylle Ray Kennedy med en mosaikk i dag. Mer om det her. Bildet er tatt av Thor-Kenneth Maarnes, som deltok på dugnaden med å gjøre det i stand i formiddag.

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med fortløpende kampreferat, rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Laget ble altså omtrent som man ville forventet. Daniel Agger tar plassen til Martin Skrtel, som sammen med Lucas blir plassert på benken i forhold til laget som spilte 4-4 mot Chelsea. Man forventer vel at det er Yossi Benayoun som legger seg i Gerrard sin rolle litt bak Torres, men det er mulig han og Dirk Kuyt vil bytte litt på det. Uttalelser fra Benítez tidligere kunne ha tydet på at Emiliano Insua kanskje ville få en plass på laget, etter at Aurelio vel ikke storspilte i kampene mot Chelsea, men den unge argentineren er ikke en gang på benken.

Arsene Wenger har plassert sin kanskje største formspiller for tiden, Theo Walcott, på innbytterbenken. I tillegg mangler laget flere av sine offensive stjerner, som Robin van Persie og Emmanuel Adebayor med skade. Likevel har londonlaget flere spillere med fantastiske kvaliteter i lagoppstillingen sin, som Cesc Fabregas og Andrey Ashavin, til å tro dette blir en meget tøff oppgave for de røde. I tillegg til Walcott har Wenger med seg offensive spillere som Vela og Eduardo på benken, som er spillere som kan gjøre stor skade dersom de får sjansen.

1. omgang:

- You'll Never Walk Alone runger mektig over Anfield før kampen, og følges av en nydelig mosaic med tallet 5 fra The Kop, og 10 fra de tilreisende fra nord-London på Anfield Road End. Mosaic med draktnumrene han brukte i sine to klubber. Kennedy, som er rammet av Parkinsons sykdom, er i fokus av TV-kameraene, og det var en flott hyllest.

1. min: Arsenal tar avspark, og Liverpool angriper mot Anfield Road End i første omgang.

2. min: Det ser ut til at Arsenal spiller i en 4-2-3-1 formasjon, noe lignende den Liverpool spiller når Gerrard er med - med Fabregas i den rollen.

3. min: Bacary Sagna med en dårlig heading som Torres plukker opp. Han lurer Kolo Touré, og kommer til avslutning fra skrått hold på 16. meter. Han forsøker å legge ballen i det lengste hjørnet, men treffer ikke helt, og Fabianski ligger og venter på ballen.

4. min: Javier Mascherano bryter foran Denilson, setter fart fremover og spiller videre til Torres. Han har tre mann på seg, og klarer ikke tråkle seg gjennom. Likevel en lovende start av de røde!

6. min: Lang ball fra Jamie Carragher som finner Fernando Torres i bakrommet. Han timer løpet glimrende, men faller i det han skal ta i mot ballen. Han kommer seg på beina og får gitt til Albert Riera, og venstrevingen får skudd rett på Fabianski.

7. min: Fernando Torres ble skadet i duellen, da Kolo Touré kastet seg inn for å blokkere. Det ser ut til at det er leggen. Urovekkende, ettersom Fernando har vært meget frisk i starten!

8. min: Etter litt behandling på sidelinja er Torres tilbake på banen. Vi får satse på at han klarer å løpe av seg smellen.

10. min: Aurelio slår en glimrende ball opp på Kuyt, som er helt alene i mellomrommet. Han spiller glimrende gjennom til Benayoun, men Fabianski kommer ut og får avklart like foran israeleren. Arbeloa kommer på returen, men Fabianski får nok en gang klarert, denne gang i Kuyt, som tar ballen med seg mot dødlinja og er uheldig som får den i seg og ut til utspark.

14. min: Javier Mascherano får ballen på 20 meter, og fyrer av mot nærmeste stolpe. Ballen går halvannen meter til side for mål, og Fabianski ville nok hatt kontroll på den. De røde har vært det dominerende laget på Anfield det første kvarteret.

18. min: Xabi Alonso vipper til Torres på kanten av 16. meteren. Fernando banker ballen mot nærmeste kryss fra skrå vinkel, men Fabianski får tuppet skuddet til corner.

25. min: Fernando Torres har fått mye juling av Arsenal-forsvarerne i starten av denne kampen, men Howard Webb holder foreløpig kortene i lommen.

26. min: Howard Webb og hans assistentdommere snyter Liverpool for sesongens klareste frispark i glimrende posisjon, på 17 meter, midt mot målet. Alonso slår en langt ball opp mot Dirk Kuyt, som blir nedløpt i det han skal gå gjennom. En vanvittig avgjørelse, og høy pipekonsert på Anfield.

29. min: Nesten en stor sjanse for Arsenal! Gibbs kommer til innlegg på kanten, og det er dårlig kommunikasjon med Agger og Alonso som går for samme ball. Begge er dårlig plassert når Fabregas forsøker seg på direkten, men volleyen går to meter til side for mål. Bendtner var en halvmeter fra å kunne sette fram foten og styre den videre.

30. min: Fernando Torres tar ned ballen på brystet, vender bort Touré, og fyrer fra 25 meter. Et flott og hardt forsøk som Fabianski må gi retur på. Benayoun rekker ikke frem på returen - men Torres har nå hatt tre skudd på mål den første halvtimen.

31. min: Daniel Agger møter med pannebrasken på første stolpe på en corner, og header ballen mot lengste hjørne. Der står det en gultrøye og redder på streken!

32. min: Liverpool har helt klart overtaket på Anfield, og fyller på med folk fremover. En får håpe en snart får belønning for strevet, for Gunners har nok av enkeltspillere som kan straffe de røde etterhvert!

34. min: Cesc Fabregas blir skadet i en duell med Jamie Carragher, og ser ut til å ha pådratt seg en liten smell.

36. min: 0-1 Arshavin. Javier Mascherano får ballen i presset situasjon av Fabio Aurelio, og blir presset av Nasri og Fabregas så han mister ballen. Nasri spiller videre til Cesc Fabregas, som muligens er i offside, og han gir videre til Arshavin som setter ballen i tverrlegger og ned. Et mål i mot spillets gang, og fryktelig bittert.

37. min: Liverpool går rett i angrep. En flott ball fra Mascherano finner Yossi Benayoun, som avanserer, og sender i vei et skudd med venstrefoten fra 15. meter. Fabianski redder glimrende.

42. min: Liverpool virket litt preget av målet, og forsøker nå stort sett bare å spille langt mot Torres. Han har ikke fått mye rom, og oppspillene har heller ikke vært presise nok.

43. min: Fabianski er på bærtur på en utboksing, men klarer likevel få kroppen mellom og avverget avslutning. Polakken har spilt en stor førsteomgang i Arsenal-målet.

44. min: Arbeloa legger inn, og Yossi Benayoun møter innlegget og header mot lengste kryss. En halvmeter for høyt.

45+1. min: Benayoun hælsparker til Albert Riera, som upresset får legge ut fra venstresiden. Ballen går forbi Benayoun som bommer på ballen, men Arbeloa kommer til avslutning - rett på Fabianski, nok en gang.

Etter en omgang som denne er det umulig å ikke være skuffet og bitter over det som står på resultattavla. Liverpool har vært det førende laget. Drivende gode i banespillet, og har skapt en mengde med sjanser, uten å klare å utnytte det. Det har imidlertid Arsenal klart, på en av sine få visitter inne i Liverpools 16. meter. Etter en flott gjenvinning ga Aurelio ballen til en presset Mascherano, og en forsto fort at det ville oppstå en skummel situasjon. Gjør man slike feil mot lag som Arsenal blir man straffet, og med pauseresultatet her er gullkampen avgjort til fordel for Manchester United. I andreomgang får man bare satse på at Liverpool klarer å fortsette dominansen, men at man er litt heldigere med marginene og at The Kop suger inn et par mål - for dersom det ikke skjer kan man nok glemme gullet denne sesongen.

2. omgang:
45. min: Alonso og Benayoun sparker i gang kampen og de 45 viktigste minuttene denne sesongen. Nå angriper de røde mot The Kop.

49. min: FERNANDO TORRES 1-1! Bacary Sagna gjør en forferdelig klarering, som havner hos Dirk Kuyt. Han får to forsøk på å legge inn, og innlegg nummer to er perfekt. Perfekt er også Fernando Torres sin heading, som går inn helt nede i hjørnet. Spanjolens tolvte ligamål for sesongen!

51. min: De røde må passe seg for å kjøre for hardt fremover for å få ny scoring umiddelbart, for Arsenal er et glimrende kontringslag.

53. min: Liverpool presser voldsomt på, og sender mange folk fremover. Arsenal har ikke klart å komme seg ut av egen halvdel de siste minuttene.

56. min: Benayoun 2-1! En utrolig situasjon, da Liverpool presser Fabianski og Silvestre. Ballen havner hos Dirk Kuyt, som igjen slår et glimrende innlegg. Benayoun er på bakre stolpe og header mot mål i duell med Bacary Sagna. Fabianski slår ballen ut, men den har allerede vært over linja, og Liverpool har snudd kampen!

59. min: De røde har spilt fantastisk fotball i denne 2. omgangen så langt. Nesten så man vil bruke begrepet totalfotball!

61. min: Bacary Sagna treffer Albert Riera med albuen, og får et fortjent gult kort.

62. min: Fernando Torres får igjen skudt mot mål! Arbeloa legger lavt inn, og han vender opp og skyter. Dessverre står Fabianski godt plassert og tar skuddet lett.

63. min: Backene til Arsenal sliter igjen. Albert Riera kommer gjennom på venstrekanten, og skyter selv i stedenfor å spille videre til en offsideplassert Fernando Torres. Skuddet går i nettveggen, men en må virkelig få inn et nytt mål etter dette presset!

65. min: Arsenal gjør sitt første bytte. Denilson går av banen, og blir erstattet av Theo Walcott. Med sin ekstreme fart er den unge engelskmannen en glimrende angrepsspiller, som også har scoret en del mål denne sesongen. Utvilsomt en spiller man må være oppmerksom på.

67. min: Arshavin 2-2. Arbeloa nøler, og Andrey Arshavin stjeler ballen. Han kliner ballen i motsatt hjørne fra 20 meter. En vakker vakker scoring, men nå må Liverpool fortsette å presse på for et nytt mål.

70. min: Arshavin 2-3. Arsenal har snudd kampen. Andrey Arshavin scorer hattrick på Anfield. Nasri slår et innlegg, og Aurelio gjør en katastrofeklarering som går rett i beina på russeren. Han scorer sitt tredje mål for kvelden fra fem meter.

73. min: Fernando Torres 3-3! Fernando Torres får ballen i feltet, vender opp og plasserer ballen nede til høyre hjørne. En flott scoring, men Liverpool må ha ett mål til!

73. min: Benítez gjør et bytte. Ut går Albert Riera, inn kommer Ryan Babel.

74. min: Nicklas Bendtner setter ballen i mål, men er avvinket for offside. Liverpool imponerer likevel ikke defensivt for øyeblikket.

76. min: Alvaro Arbeloa er muligens heldig som slipper med tilsnakk etter å ha vært veldig seint ute med en takling. Det er temperatur utpå her nå.

79. min: Liverpool trykker på framover, men det er kaos og mange balltap begge veier. Liverpool vinner frispark i en glimrende posisjon for et høyrebeinsskudd. I denne situasjonen skulle en ønske Stevie G var skadefri og på banen.

80. min: Xabi Alonso banker ballen fem meter over mål. Litt bortkastet og svakt, fra så god posisjon.

82. min: Fernando Torres rager høyest på corner - ballen fyker mot lengste hjørne, og Gibbs gjør en utrolig redning på streken! Nå er Liverpool uheldige her.

83. min: Nabil El Zhar gjør seg klar for å komme inn, når Liverpool må ha et nytt mål for å holde liv i gulldrømmen.

86. min: Noe overraskende så er det Dirk Kuyt som går av når El Zhar kommer inn.

87. min: Jamie Carragher forsøker seg med eit raid, og skyter til side for mål under hardt press. Man begynner naturlig nok å bli litt desperat nå.

89. min: Liverpool-spillerne virker fryktelig trette og slitne nå, og klarer ikke helt å skape en skikkelig sluttspurt.

90. min: Andrey Arshavin 3-4. Russeren knuser Liverpools gulldrøm på overtid, i det Liverpool sender all mann fremover på hjørnespark. Theo Walcott får tak i ballen, stormer fremover, og serverer til Andrey Arshavin. Han kommer alene med Reina, og banker ballen opp i venstre kryss. Dette er et mareritt.

90+2 min: Liverpool får en ny mulighet. Liverpool ruller opp, og Nabil El Zhar kommer til skudd fra skrått hold. Han skyter, men der står Fabianski og redder.

90+2 min: Pepe Reina kommer opp på corner.

90+3 min. Yossi Benayoun 4-4! Liverpool pøser på med folk fremover, ballen blir slått på bakre stolpe, hvor ballen blir headet inn igjen i feltet, og Benayoun kommer stormende inn og setter inn 4-4!

90+6. min: Hele Anfield roper på straffespark i det et langt oppspill fra Reina blir headet inn i feltet, og man mener Diaby handser.

En helt utrolig fotballkamp på Anfield, hvor vi fikk hele syv mål i andreomgangen! Selv om kampen nok regnes som en av Premier Leagues største klassikere gjennom tidene, og nok vil bli gitt ut på DVD, sitter en likevel med en vond følelse av at mulighetene for ligagull røk i kveld. Med like mange poeng og Manchester United med to kamper til gode skal det nå utrolig mye til for at ligagullet havner på Anfield denne sesongen. Liverpool spilte til tider utrolig vakker fotball på Anfield, men kampen var preget av mange defensive dumme feil, og de ble Liverpool straffet hard for. At Andrey Arshavin, som i banespillet egentlig lykkes med svært lite på Anfield, scorer vanvittige fire mål - sier mye om hva som skjedde i Liverpool i dag. Mot slutten måtte de røde bare peise på alt de hadde for å ta seieren, og ble straffet knallhardt på kontringer i mot. Det var en klassiker av en fotballkamp, men det gjør vondt at det sannsynligvis knuste gulldrømmen - for i kveld var bare tre poeng godt nok.

Spillervurdering:
Reina 6 - Grei kamp for spanjolen. Kunne vel egentlig lite gjøre med noen av Arshavin-målene, men må sammen med resten av forsvaret sitt gå litt i seg selv etter å ha sluppet inn åtte mål på to kamper.

Arbeloa 6 - Spilte en god første omgang, og bidro mye offensivt. Var litt mer rusten i andre omgang. Gjorde en grov feil på Arshavins andre av fire mål.

Carragher 6 - Liverpool-forsvaret hadde ingen god dag på jobb i dag. Var nærmest paralysert de gangene Arsenal satte fart og kom på overganger. Carragher var for det meste feilfri. Viste hvilken enorm vinnervilje han har og var veldig skuddvillig mot slutten.

Agger 6 - Dansken hadde mange dueller med landsmann Bendtner og vant de fleste av dem. God i duellspillet i dag, men må sammen med resten av forsvaret stille seg i skammekroken.

Aurelio 6 - Ga Arshavin gavepakken som skaffet russeren hat trick. Varierende kamp av brasilianeren. Var i perioder med på festspillene offensivt, men viste sammen med resten av forsvarsfireren at det er litt å jobbe med på Melwood fram mot reisen til Hull lørdag.

Mascherano 7 - Hadde sammen med Alonso for det meste kontrollen med Arsenals sentrale midtbane. Unntaket var de gangene Arsenal kontret, da LFC var opptatt av å score. Argentineren var til tider uvant slarkete med pasningsspillet.

Alonso 8 - Ville så gjerne i dag, Xabi. Hadde noen brukbare forsøk fra frispark fra langt hold, og var sammen med Mascherano briljant på Liverpools midtbane.

Kuyt 7 - Var meget god som servitør i dag og mørnet Arsenals forsvarsfirer med kilometer på kilometer med løp på Liverpools høyre side. God i spann med Torres offensivt og ga sine gode bidrag defensivt også.

Benayoun 8 - Arsenals unge sideback, Gibbs, vil huske Benayoun. Israeleren er i kjempeform og hadde en meget god første omgang. Er litt mer varierende i andre. I tillegg til at han er løpsvillig og ofte går på løp er han god offensivt som gir ham gode målsjanser. Denne gang ga pågåenheten ham to mål.

Riera 6 - Møtte en Sagna som hadde en svak kamp for londonerne. Albert greide imidlertid ikke å briljere, men viste i perioder prov på hva han kan. Var uheldig og nådde ikke fram med de innspillene han hadde mot Torres.

Torres 9 - Ingen over, ingen ved siden. Fernando er en verdensklassespiller og viser det gang etter gang. Denne gang kunne han ha scoret sju mål. Han greide seg med to, mye takket være den gode Arsenal-keeperen Fabianski. Hadde for det meste Toure og Silvestre i sin hule hånd.

El Zhar - Erstattet Kuyt fem minutter før slutt. Hadde et greit skuddforsøk på mål.

Babel - Fikk 17 minutter for Riera og bidro med fart i Liverpool-angrepet.