Liverpool - Aston Villa

Søn 22.03.09 kl 17.00 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 44.131 / Dommer: Martin Atkinson / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Raymond Halvorsen

Hat-trick av Steven Gerrard, og ytterligere scoringer fra Dirk Kuyt og Albert Riera, sørget for sesongens største seier og opp på 2.plass i Premier League.

Friedel

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med fortløpende kampreferat, rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Ni kamper igjen i ligaen, og Liverpool kan måtte vinne alle ni for å ha sjansen til å ta igjen Manchester United. En seier mot Aston Villa vil uansett gjøre gapet enda større til lagene utenfor topp fire og spill i neste års Champions League.

Xabi Alonso og Alvaro Arbeloa er tilbake fra start, mens Daniel Agger er på benken. Yossi Benayoun synes å ikke ha blitt helt klart, mens Ryan Babel noe overraskende ikke er blant de 18.

Hos Aston Villa har O'Neill satt store og sterke Carew og Heskey på topp, og valgt hurtige men forsvake Agbonlahor sitte på benken.

1.omgang:

Sol og vind på Anfield, når det blir 1 minutts stillhet til minne om sekretær Bryce Morrison, som døde tidlig lørdag morgen.

1.min: Gerrard presser frem en corner etter 50 sekunder, Skrtel får hodet på hjørnesparket men rett i fanget på Brad Friedel.

3.min: Et langt fremspill mot Heskey, sikkert ikke det siste i kampen, ender med at Milner skyter i et forsvarsbein og til en corner som Liverpool klarerer greit.

5.min: Torres spiller glimrende fram Gerrard, men kapteinen kommer litt skrått og da han skal skjære inn dypt inne i feltet mister han ballen etter en dårlig touch.

8.min:  1-0 DIRK KUYT - Liverpool får frispark like utenfor hjørnet av 16-meteren, og Gerrard slår hardt på mål. Alonso stusser videre med hodet, ballen går i tverrliggeren før Dirk Kuyt banker ballen i mål fra 6-7 meter.

9.min: Gerrard når nesten fram på et fremspill dypt inne i feltet.

10.min: Barry treffer ikke skikkelig på et innlegg fra høyre og ballen går over målet til Reina.

11.min: Alonso slår en nydelig stikker til Arbeloa, men isteden for å skyte prøver backen å spille fram Gerrard og sjansen er spolert.

16.min:  Riera slår inn fra dødlinja via foten til Rio-Coker, og på bakre stolpe strekker Gerrard seg det han kan men får ikke satt ballen inn i det åpne målet. Kjempesjanse.

19.min: Fint spill gjør at Milner og Villa kommer fram på deres høyreside, men Reina kaster seg fram og tar seg av det flate innlegget.

22.min:  Young slår inn mot første stolpe, Carew får flikket ballen mot mål og Reina må gjøre en bra redning for å fiste ballen til corner.

23.min:  Steven Gerrard er for sent inn i en takling på Davies og kommer i dommerens bok.

24.min: Arbeloa kommer høyt opp på høyresiden fra sin backposisjon, legger tilbake til Fernando Torres på 20 meter, men Nando får ikke klem på skuddet.

25.min:  God heading av Carew og glimrende redning av Reina da nordmannen når høyest på et innlegg lempet inn mot Liverpools straffefelt og sender ballen i retning av krysset.

32.min:  2-0 ALBERT RIERA - Ny assist for Pepe Reina da Villa lar et langt utspill sprette ved sitt eget straffefeltet og Riera tar glimrende vare på sjansen da han dunker kula via tverrliggeren og inn på halv volley.

35.min:  Gerrard får sikte fra 16 meter, men skyter knallhardt en liten meter utenfor.

36.min:  Brøler av Friedel da han spiller ballen rett i beina på Arbeloa, dypt inne i feltet, men igjen prøver backen å spille da han burde ha avsluttet selv.

Straffespark!

39.min:  3-0 STEVEN GERRARD str - Rio-Coker klipper ned Riera  på vei igjennom, og Stevie G scorer lett i motsatt hjørne av hvor Friedel kaster seg.

40.min:  Luke Young i boka for å ha taklet med knottene først.

41.min:  Gareth Barry ser gult, trolig for kjeftbruk i etterkant av straffesparket.

45.min: Gerrard slår et frispark til Aurelio på drøyt 20 meter, men brassen greier ikke å holde ballen under tverrliggeren på det ambisiøse forsøket.

Et Liverpool proppfullt av selvtillit angrep Villa fra start som bare Real Madrid har fått oppleve tidligere på Anfield denne sesongen. Satsningen ga belønning da Dirk Kuyt smelte inn 1-0 tidlig. Gjestene slo gjerne langt mot Carew, men ga samtidig Gerrard og Alonso gode arbeidsforhold i en åpen kamp. Liverpool angrep ofte, men det sviktet ofte med den siste pasningen, og i motsatt ende skapte en god John Carew et par problemer. Et langt utspill fra Reina tok imidlertid Albert Riera godt vare på, og Aston Villa synes å ha mistet mye av disiplinen mot slutten av omgangen. Friedel foræret Arbeloa en sjanse som ble misbrukt, før en rufsete Rio-Coker sendte Riera i bakken. Steven Gerrard scoret enkelt og bør ha punktert denne kampen nå. Overbevisende av Liverpool, og som skal angripe mot et The Kop som gleder seg i 2.omgang.

2.omgang:

Ingen bytter er gjort i pausen.

48.min: Cuellar feller Kuyt rett utenfor 16-meteren.

50.min:  4-0 STEVEN GERRARD - Kapteinen slår frisparket med innsiden, og med dødelig presisjon nede ved den høyre stolperoten.

57.min:  Et hurtig angrep fra Liverpool ender med at Kuyt finner Alonso på løp bakfra og med en pasning like innenfor straffefeltet, men Xabi sender ballen et par meter utenfor den bortre stolpen.

58.min:  Agbonlahor inn for Heskey hos Villa.

64.min:  Alonso spiller fram Torres, som blir felt av Friedel, og dommeren blåser for straffe og gir Brad rødt kort.

65.min:  Reservekeeper Guzan inn for Rio-Coker.

66.min:  5-0 STEVEN GERRARD str - Kapteinen får sitt første hattrick i Premier League da han igjen er sikkerhet selv.

67.min:
 Lucas inn for Alonso.

69.min: Lucas får en tidlig og brukbar sjanse fra like utenfor straffemerket, men bredsider ballen en meter utenfor.

72.min:
En corner fra Gerrard går igjennom hele feltet til Skrtel, men hans harde skudd/innlegg inn i feltet treffer Lucas.

72.min: Mascherano prøver seg fra 20 meter, men rett på keeper.

77.min:  Daniel Agger inn for sin første Premier League kamp i 2009, Arbeloa går ut.

80.min:  Trampeklapp for Steven Gerrard da han blir byttet ut og David N'Gog får noen sluttminutter.

88.min:  Gardner inn for Carew.

Tre minutter er lagt til.

90+2.min:  Gardner greier å markere seg ved å få et gult kort(!)

90+3.min: Young slår en ball mot bortre stolpe, og Reina legger seg ned og redder for sikkerhets skyld.

Da Liverpool skulle vise at man var klar til å gi Manchester United kamp til døra og utnytte glipp hos lederen, tok Steven Gerrard og hans menn frem sitt aller beste og stod for sesongen største seier på Anfield. Det gjør at man nå også har divisjonens beste målforskjell. Et frispark og et straffespark fra kapteinen fjernet all tvil, og mot ti mann ble det en transportetappe mot slutten og hvor Rafa også valgte å spare nylige skadede spillere som Alonso og Arbeloa. Det ga også Daniel Agger noen kjærkomne minutter igjen. I det hele tatt en perfekt ettermiddag, da Stevie G ble den store helten med et hattrick, hans første i Premier League.

Spillervurdering

José Reina 8 - Kjempekamp av spanjolen etter at han gjorde en svak kamp mot Manchester United. To habile redninger på Carew-sjanser, god og offensiv i feltet og kjempeassist på Rieras perlemål.

Álvaro Arbeloa 7 - Får en kjempemulighet alene med Friedel, men feilvurderer situasjonen. Ellers er han greit med offensivt, men det blir ikke allverdens sluttprodukt. God kontroll på Young og Heskey.

Jamie Carragher 8 - Det lukter ligagull av stopperens oppofrende spill! Er ektra tent nå som Man Utd er innen rekkevidde, og gir alt i hver eneste duell. God mot Carew i luftrommet og full kontroll.

Martin Skrtel 7 - Definitivt en godkjent kamp av dne knallharde slovaken, men havner littegrann i skyggen av sin gode stopperkollega og når derfor ikke helt opp på åtteren. Flink til å passe på Carew og Heskey.

Fábio Aurélio 7 - Er fint med opp på venstrekanten i første omgang, men etterlater seg litt for ofte mye rom bakover. I andre omgang blir han litt mer usynlig og bemerker seg ikke nevneverdig verken positivt eller negativt.

Dirk Kuyt 7 - Scorer det viktige førstemålet med et knallhardt skudd. Ellers er han god, men er litt for treig i vendingene når de røde kan kontre. Det blir også noe lite sluttprodukt, selv om nederlenderen som alltid jobber knallhardt.

Javier Mascherano 7 - Beveger seg hurtig på midtbanen, men det spørs hvor stort behovet var for den argentinske ryddegutten på Anfield i dag. Har også en god del pasningsfeil, og virker ikke å være helt i toppform.

Xabi Alonso 8 - Styrer midtbanen med jernhånd og med sin kirurgiske presisjon strør han om seg med krempasninger og ser rom som få andre greier å få øye på. Målgivende til Gerrard.

Albert Riera 8 - Veldig smart kamp av den storvokste spanjolen. Herlig løp og skudd på Reinas oppspill, og er flink til å bruke bredden i spillet. Flere presise innlegg, og skaffer også de røde det første straffesparket.

Steven Gerrard 9 - Hat-trick mot Aston Villa sier sitt, hvor alle kommer etter dødball. To velplasserte straffespark og et frispark ga Gerrard sitt første hat-trick i Premier League. Utgjør en stor forskjell og kåres til kampens beste.

Fernando Torres 6 - I dag var spanjolen bare en skygge av seg selv, og i første omgang virket han både utilpass og lite motivert, selv om han hadde en stor jobb å gjøre relativt alene på topp. Fin vending når han får straffe, men nærmere fem enn syv på karakterskalaen.

Lucas Leiva - Erstatter Xabi Alonso etter 66 minutter, og har enkelte fine involveringer selv om han kommer inn i en rolig periode av kampen, der alt allerede er avgjort.

Daniel Agger - Får et kvarter for Álvaro Arbeloa, og det var godt å se dansken på banen igjen. Har et par fine offensive forseringer.

David Ngog - Utretter ikke noe nevneverdig de få minuttene han får får at kaptein Steven Gerrard skal få applausen sin fra Anfield-publikummet.