Liverpool - Real Madrid

Tir 10.03.09 kl 20.45 (Champions League, 1/8 finale, 2.kamp) - Viasat4/3+/VS/ITV1 / Tilskuere: 42.550 / Dommer: Frank De Bleeckere (BEL) / Anfield / Skrevet av: Raymond Halvorsen
Spillervurdering: Tor Sandø

Liverpool utspilte Real Madrid etter alle kunstens regler og er videre med 5-0 sammenlagt. Torres og Gerrard ga 2-0 til pause, før Gerrard og Dossena doblet i andre omgang.

Marcelo

Det ligger an til en klassisk europeisk kveld på Anfield, når Real Madrid skal spille foran The Kop med 0-1 i kofferten.

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med fortløpende kampreferat, rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

1. omgang

1. min: Real Madrid sparker i gang kveldens oppgjør!

1. min: Torres går på et fint raid mot Casillas' bur, men Real Madrid får klarert til en resultatløs corner.

3. min: Sneijder med lårhøne på Mascherano. Frispark til Liverpool.

4. min: Enorm mulighet til Liverpool! Gerrard med fint fremspill til Torres, som vender av Cannavaro med hælen. Han befinner seg så helt alene med Casillas, men den spanske keeperen får såvidt en fot på ballen. Supersjanse.

5. min: Liverpool får corner, og Mascherano får kjempetreff. Casillas får såvidt skjøvet ballen unna, via tverrligger!

5. min: Mascherano skyter på nytt etter hjørnesparket, og tvinger frem en ny corner. Denne gang får Real spillet under kontroll.

6. min: Real Madrid kan takke Iker Casillas for at de ikke har fått to baklengsmål allerede. To klasseredninger fra den spanske landslagsmålvakten har stoppet to meget gode forsøk fra hjemmelaget, som presser på fra start. Superåpning av Liverpool.

7. min: Kjempespill! Frispark til Liverpool på 18 meter. Kjempeposisjon.

8. min: Alonso triller ut til Gerrard, som sender av en markkryper. Cassillas plasserer seg godt og får hånd om ballen. For en åpning, og Anfield-publikummet er fantastisk!

10. min: Kampen har roet seg littegrann nå etter den intense åpningen.

11. min: Kuyt med fin stikker i retning Babel, men Real-forsvaret bryter.

13. min: Pepe kakker Torres i ankelen, og Liverpool får frispark. Tilsnakk til Pepe.

14. min: Pepe går ned for telling etter en takling fra Mascherano, men dommer gjør helt riktig i å vinke spillet videre da Argentineren er først på ballen.

15. min: For første gang er Real Madrid på Liverpools banehalvdel, men Torres kommer i en heidundrande fart og vinner ballen med en flott sklitakling. De røde har usynliggjort den kongelige spanske klubb så langt.

16. min: Utrolig spill av de røde, som kjører på videre! Torres vinner en duell og sammen med Kuyt kjemper de helt til Pepe mister ballen. Kuyt, Torres og Gerrard er alene med Casillas, og nederlenderen gir ut til Torres som smeller ballen i nettet til en fortjent ledelse. For en åpning!

19. min: Pepe får gult kort for å ha dyttet Alonso med skulderen. Liverpool hadde en fin overgangsmulighet, men ble noe billig avblåst for en forseelse.

20. min: Ramos kommer fremover på høyrekanten, men Aurélio skjermer pent ut til utspark fra femmeter.

22. min: Gerrard vender bort Cannavaro på elegant vis, og italieneren må ty til ulovlige midler for å stoppe Liverpool kaptein. Aurélio legger inn, og Skrtel er nære ved å sette inn 2-0! Casillas må hente frem enda en god redning for å stoppe den eminente headingen.

24. min: LIVERPOOL TAR HELT FYR! Torres leker i Reals sekstenmeter og legger inn til Gerrard. Den er litt for lang, men på akrobatisk vis får kapteinen slengt ut foten, og Casillas må på ny dra frem en kanonredning. Dette er ren overkjøring!

26. min: Gerrard er alt for sen mot Ramos, som smeller i bakken. Gult kort til kapteinen.

27. min: Straffe til Liverpool da Heinze handser. Får den helt oppe på armen, nærmere skulderen, men er likevel en grei avgjørelse. Argentineren får gult kort.

28. min: Gerrard gjør seg klar. Sender Casillas feil vei, og de røde er oppe i 2-0! For en åpning, dette er helt rått.

30. min: Superskudd fra Sneijder på frispark. Reina får såvidt slått unna skuddet fra 35 meter. Corneren blir resultatløs.

31. min: Higuian skyter utenfor.

32. min: Heinze spenner Torres i hans edlere deler, og spanjolen tenner på alle plugger. Dommeren får imidlertid roet ned gemyttene.

33. min: Liverpool kontrer, men pasningen fra Gerrard blir for lang.

34. min: Arbeloa bryter flott, og gir til Torres. Han prøver å spille Gerrard gjennom, men lykkes såvidt ikke. Nå må Real Madrid fremover, og Liverpool vil få enda flere muligheter.

37. min: Raul er farlig frempå, men Carragher har full kontroll.

38. min: Ramos får en god innleggsmulighet fra kant, men innlegget er svakt og Raul får ikke kraft i sin heading som går rett på Reina.

39. min: Babel tar tunnel på Pepe, som sparker ned nederlenderen. Pepe har allerede gult kort og advarsel fra før av, og nå lever han farlig. Neste gang, så ryker han rett i garderoben.

40. min: Liverpool får masse rom, og Torres ligger nesten helt fri ved sekstenmeteren. Istedet for å legge 45 grader ut, skyter Kuyt fra spiss vinkel. Dårlig avgjørelse.

41. min: Benítez er rasende på sidelinja når Pepe skubber Torres ut over sidelinja i en hodeduell. Nå lever definitivt Pepe på kanten, og Rafa mener klart at portugiseren skulle ha fått sitt andre gule kort nå.

42. min: Strålende angrep av Real Madrids venstreside, og Sneijder får skutt fra 12 meter.

43. min: Helt håpløs avgjørelse av dommeren. Alonso takler Pepe, og Mascherano skyter opp ballen før det blåses frispark. Argentineren får et helt utrolig feildømt gult kort, og mister dermed neste kamp. Mulig dommeren forvekslet mellom Alonso og Mascherano når det gjaldt fellingen, men argentineren protesterer helt vilt.

44. min: Pepe spenner igjen ned Torres. Nå er det et mirakel at forsvarsspilleren fortsatt er på banen.

45. min: Kuyt skyter i nettveggen, men blåses av for offside.

46. min: Higuian med en frekk vending, men Raul skyter utenfor.

Pauserapport
Mest sannsynlig er denne første omgangen den beste omgangen Liverpool har spilt siden årtusenskiftet, inklusiv andre omgang mot Milan i Champions League-finalen i 2005. De røde har på alle måter utspilt Real Madrid, som nærmest ikke har hatt en eneste sjanse. Rafael Benítez' menn gikk ut i hundre og har spilt kontrollert defensivt og eksplodert offensivt, spesielt Torres har tatt helt fyr foran en Gerrard i storform. De røde har nesten vært nærmere 5-0 enn bortelaget redusering, etter en rekke kanonsjanser. Mye mulig hadde også ledelsen til pause vært minst dobbel så stor om en annen keeper enn Casillas hadde stått for Real Madrid. Real Madrid må nå score tre mål for å avansere. Eneste haken er at både Gerrard og Mascherano har fått gult kort, sistnevnte feilaktig, og må stå over neste kamp. Det er også et under at Pepe fortsatt er på banen etter ett gult kort og en advarsel, samt ytterligere tre-fire fellinger som burde resultert i det gule nummer to.

2. omgang

46. min: Marcelo har erstattet Arjen Robben i pausen.

46. min: Liverpool sparker i gang andre omgang, og angriper nå mot The Kop.

47. min: Babel rundlurer Ramos, og legger inn til Gerrard, som på halvvolley smeller ballen utagbart i nettet bak Casillas. Det står 4-0 - vi gjentar -  4-0 sammenlagt!

49. min: Aurélio sender en pasning mot Gerrard, som neten får tatt ned ballen i fart. Liverpool har full kontroll på dette nå.

51. min: Kjempeinnlegg fra Ramos, og Raul får en tå på ballen i duell med Reina. Fra fem meter går imidlertid ballen over.

54. min: Liverpool går Barcelona en høy gang. Torres, Babel, Kuyt og Gerrard kombinerer på ytterste vis og spiller Real-forsvaret helt opp i pølsebua, og Casillas må hente frem en feberredning for å forhindre et hat-trick av Liverpools kaptein.

55. min: Higuian med et kjempeforsøk fra distanse, og ballen dupper over Reina, men kun få centimetre utenfor det lengste krysset.

56. min: Mascherano med en forseelse og Real legger inn. Etter noe kluss får akkurat Skrtel klarert og Reina holder.

57. min: Babel leker på nytt på kanten og finter vekk forsvaret til bortelaget. Innlegget fra kortlinja er hardt og går rett på Casillas, før Real Madrid såvidt får klarert.

60. min: Liverpool får corner da Ramos blokkerer et innlegg fra Aurelio som er flott gjennom. Alonso løper av banen og Lucas erstatter baskeren på sentral midtbane.

62. min: Marcelo spenner Mascherano i ankelen da argentineren skal spenne opp ballen, og innbytteren får et riktig idømt gult kort.

64. min: Lucas blir felt og Liverpool får frispark.

64. min: Cannavaro tas av banen, og van der Vaart kommer inn. Offensivt bytte av Real-trener Juande Ramos.

67. min: Skrtel sparker van der Vaart i hodet når nederlenderen ligger nede. Frispark i meget farlig posisjon, men Sneijder setter ballen hardt over.

68. min: Raúl tar en lik vending som Torres i starten av kampen, og prøver å komme seg fri, men Carragher og Skrtel er tett i kroppen på tidenes mestscorende i Champions League. Spanjolene skriker etter straffe, men det er noe vagt.

71. min: Sneijder skyter fra 25 meter, men det går utenfor.

72. min: Real Madrid får frispark og Sneijder legger inn. Reina har full kontroll.

73. min: Gerrard får hvile det siste kvarteret etter en fantastisk kamp, og får stående ovasjoner fra et fullsatt Anfield. Unggutten Spearing kommer inn, og det understreker Liverpools overlegenhet i denne kampen.

68. min: Babel setter fart på kanten og vinner mot Ramos, men innlegget er litt for kort.

76. min: Reina får en smell i siden i duell med Ramos, og tar telling. Men spanjolen kommer seg på beina snarlig.

77. min: Marcelo har vært god etter at han kom inn, og legger inn mot Gago, som skyter over. Det er det siste Gago gjør, for han erstattes av Guti.

79. min: Skrtel er først konge i lufta, før han kontrollerer ballen tilbake til Reina.

79. min: Liverpool spiller altså med Lucas Leiva og Jay Spearing sentralt på midtbanen mot selveste Real Madrid. Lucas slår ut til Kuyt på løp, men innlegget fra nederlenderen går rett på Casillas.

80. min: Raul med en solid heading som går en snau meter over Reinas nærmeste kryss.

81. min: Liverpool er i fantastisk slag igjen etter en rolig periode. Først krangler Lucas ballen vakkert ut til Kuyt, men innlegget blokkeres. Deretter kriger Spearing ballen videre, før Torres smeller i lærkula med retning krysset. Casillas får såvidt slått til corner.

82. min: På corneren heades det tilbake til Spearing som gir til Babel, men forsøket går rett på en velplassert Casillas.

84. min: Dossena kommer inn for Torres, som også mottar trampeklapp fra hjemmefansen.

85. min: Dossena får umiddelbart gult kort når han går opp i duell mot Guti med armen først, og spanjolen får vondt.

86. min: Dossena stormer fremover på venstrekanten og prøver å legge inn mot Babel, men Heinze får akkurat klarert til en corner som de røde ikke får noe ut av.

88. min: Nå støtter ikke lengre bortefansen laget sitt. Real Madrid-supporterne drar nå frem Everton-skjerf .

88. min: Fantastisk kontring! Babel gir til Mascherano, som finner Dossena som har gått på et glimrende løp.  Alene med Casillas setter italieneren ballen i nettet foran The Kop, han første mål for Liverpool. FOr en avslutning på kampen.

90. min: Det legges til tre minutter. Nå runger YNWA ut over Anfield som aldri før.

92. min: Skrtel med ultrafrekke overstegsfinter i Real sekstenmeter, før han felles! Ballen triller ut til Kuyt som gir inn, men Lucas setter ballen over via en Real-spiller.

93. min: Frispark til Liverpool i god posisjon.

Sluttrapport
De røde nedsablet Real Madrid på fantastisk vis og påførte dem deres største tap i Champions League noensinne. De røde fortsatte presset tidlig i andre omgang, og Gerrard punkterte kampen allerede to minutter etter sideskifte. Etter dette var kampen noe mer åpen, men begge lag hadde sine sjanser til å score mål. Mot slutten fikk Liverpool store rom, og innbytterne Lucas, Spearing og Dossena markerte seg. Det var også overraskende at det var italieneren som scoret det siste mål etter et kjempeløp. Definitivt sesongens aller beste kamp, og mye skal til etter en slik forestilling for at de røde ikke anses som en av de største favorittene til å gå til topps i Champions League. Bayern München, Chelsea og Villarreal er også videre til kvartfinalen, sammen med de røde heltene fra Anfield, som ikke ga seg før det sto 5-0 sammenlagt! En fantastisk kveld for alle røde supportere, og det er bare å gratulere. Real Madrid, på sin side, kan kun takke Iker Casillas sine mange 100%-redninger for at Liverpool ikke vant 10-0. Ren overkjøring var dette.

Spillervurdering
Reina 8 - Hadde flere matchvinnerredninger i første omgang og sto prikkfritt bak et tett forsvar. Fikk seg en smell på sida i andre omgang, men greide å fullføre. Måtte et offsidemål til for å overliste ham.

Arbeloa 7 - Ble klar i tolvte time og var offensiv og god på sin høyre side. Lot ikke Reals flankespillere komme særlig til sin rett.

Aurelio 7 -  Blir bare bedre og bedre til å legge de lange frisparkene mot angriperne. Bidro sammen med resten av forsvaret til god jobbing og god støtte til de offensive spillerne.

Carragher 7 - Arbeidsvilje i massevis og gjorde igjen sitt for å låse døra til Liverpools mål. Hindret kombinasjonsspillet til Real og gjorde spanjolene frustrerte.

Skrtel 7 - Spiller bedre og bedre sammen med sin midtstopperkompanjong. Greide seg utmerket mot både Raul og Higuain.

Babel 7 - Opplevde å bli pepet ut av hjemmepublikummet ved flere anledninger i første omgang. Kop mente innsatsen til nederlenderen var under enhver kritikk. Ble bedre, og bidro til noen fikse pasninger til Torres. Atskillig bedre i andre omgang.

Kuyt 8 - Løp igjen sine kilometer og bidro sammen med Torres til å gjøre Real-forsvaret mer og mer frustrert. Var hjernen bak mange av Liverpool-angrepene i kveld. Ble litt sliten etter kampen mot Pepe og Cannavaro etter hvert.

Alonso 8 - Hadde 78 prosent treff på pasningene sine. Det sier alt om hvor viktig denne spilleren er for Liverpool. Overblikk, pasningsstyrke og skuddfot, Xabi har det meste.

Mascherano 8 - Løp og slet gjennom stort sett hele kampen, men gjorde en dumhet da han sparket vekk ballen, noe som gjør at første kvartfinale går uten argentineren.

Gerrard 8 - Utgjorde sammen med Torres igjen et par i verdensklasse. Steven går foran og fikk med seg en hardt satsende Torres. Samarbeidet gjør at de røde kan se lørdagens kamp mot Manchester United lyst i møte. Var sammen med flere offensive røde tegnet på vinnerviljen på Anfield i kveld.

Torres 9 - Verdensklasse. Var det store usikkerhetsmomentet før kampen. Spilte med en forbilledlig vilje og hadde en nesten prikkfri kamp. Hadde en vending tidlig I første omgang som alene er verd flere poeng. Spilte en fantastisk første omgang og var en konstant trussel for Cannavaro, Pepe og Casillas. Var en viktig brikke bak sin tidligere erkerivals største tap i Champions League.

Lucas 6 - Fikk akkurat en halv time for Alonso. Ble løpende mye i mellom i Real Madrids gode periode i andre omgang. Må forberede seg på å starte i Mascheranos fravær i første kvartfinale.

Spearing - Fikk 17 minutter for Gerrard, og unggutten gjorde på ingen måte bort seg. Starter et par angrep i andre omganger, som han fikk applaus for fra The Kop.

Dossena - Kom inn sju minutter før slutt for Torres da seieren skulle sikres. Rakk å få gult kort på sin korte visitt på Anfields grønne gress. Og å score sitt første mål foran The Kop!