Liverpool - Sunderland

Tir 03.03.09 kl 21.00 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 41.587 / Dommer: Mark Halsey / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Arild Skjæveland

David N'Gog med sitt første mål i Premier League, og ytterligere en scoring fra Yossi Benayoun, sikret tre kjærkomne hjemmepoeng.

N'GogWhitehead

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med fortløpende kampreferat, rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Mascherano og Insua spiller på backene, Gerrard sentralt på midtbanen, mens Kuyt og N'Gog er ventes å spille på topp når Rafa igjen sjonglerer med sitt lag. Det ser dermed ut som om det kan bli en 4-4-2 oppstilling mot Sunderland.

Hos gjestene er Djibril Cissé på benken, og man vil åpne med et forsiktig 4-5-1.

1.omgang:

Opphold og fine spilleforhold på Anfield.

4.min:  Kjempesjanse for Sunderland da Kenwyne Jones kommer helt alene med Pepe Reina, men kombinasjon av god redning og svak avslutning sørget for at det ikke blir nettkjenning foran The Kop. Den store spissen glir skremmende lett forbi midtstopperet Carragher og Skrtel.

7.min:  Først blir Richardson avblåst for offside inne i feltet, før Liverpool angriper og Gerrard nesten kommer til med skudd inne i feltet. I angrepet etter skyter Riera i armen på Ben-Haim men bare halvhjertede rop på straffe.

Liverpool spiller som forventet 4-4-2 med Kuyt og N'Gog på topp.

12.min: Kuyt skaffer som rom utenfor hjørnet av 16-meteren etter et fremspill fra Mascherano, men Fulap redder uten for store problemer nede ved nærmeste stolpe.

13.min: Richardson prøver seg i andre enden, men i dårligere posisjon og med et dårligere skudd enn Kuyt.

15.min: Bra angrep av Liverpool da Kuyt og N'Gog først kombinerer, spiller ut til Benayoun, men Dirk Kuyt kommer ikke helt frem på det flate fremspillet fra israeleren.

16.min:  David N'Gog i boka for en sen takling på Ben-Haim.

22.min: Riera kommer seg etterhvert fri fra tunge Ben-Haim inne i feltet, og hans lave innlegg ender i et flipperspill inne i feltet som ikke resulterer i noen sjanser for Liverpool.

27.min: Gerrard slår en corner noen centimetere over luggen til Kuyt og ballen skrur ut til utspark.

28.min: Ny dødball, denne gang frispark dypt nede fra siden, men igjen er Gerrard for hard på labben.

31.min:  Riera skaffer seg plass på hjørnet av 16-meteren, skyter med "feil" bein, men via en forsvarer må keeper kaste seg helt nede ved nærmeste stolpe for å redde.

31.min:  Noen sekunder senere prøver Mascherano seg fra langt hold, og skuddet sneier tverrliggeren da Fulop gir inntrykk av at han har kontroll.

35.min: Gerrard slår en ny corner, Insua prøver en ambisiøs volley fra langt hold, og via forsvarer gir det Steven muligheten til å prøve seg fra skrått hold. Kapteinen skyter imidlertid utenfor.

43.min:  Liverpool kontrer da Gerrard vinner ballen på midten, spiller opp på N'Gog som finner Mascherano på løp fra sin backposisjon. Argentineren skyter imidlertid på utsiden av nettveggen.

Et minutt er lagt til.

Sunderland hadde omgangens største sjanse før fire minutter var passert, og like etter var Liverpool på et par farlige visitter i den andre enden. Med Alonso og Gerrard på midtbanen, og to mann på topp, har det blitt et litt mer offensivt hjemmelag enn en del tidligere 1.omganger på Anfield, og en ante en mer åpen kamp enn man forventet. De gode sjansene har likevel ikke kommet. Kuyt og N'Gog har vært med og jobbet fram noen situasjoner, men inne i feltet er de ikke farlige. Etter hvert har Sunderland greid å holde mer på ballen og Liverpool synes å mangle ideer på hvordan man skal bryte ned nok et lag som har mange mann bak ballen på Anfield. I andre enden gir Kenwyne Jones inntrykk å være en trussel. The Kop vil forvente seg å se et rødt lag som angriper mer helhjertet mot dem fra start av 2.omgang.

2.omgang:

Ingen bytter gjort i pausen.

47.min: Luftens baron Yossi Benayoun kommer høyest på en corner, men får ikke nok touch på ballen som går utenfor bortre stolpe.

51.min:  1-0 DAVID N'GOG - Riera grunnlurer Ben Haim for første gang ute på Liverpools venstreside, slår et dypt innlegg som Steven Gerrard header tilbake inn i feltet, og der står David N'Gog og får satt ballen i mål fra fem meter.

57.min:  Insua blir spilt fram på den trege høyresiden til Sunderland, men unggutten gjør et feil valg da han velger å skyte fra litt skrått hold i steden for å prøve å spille fri medspillere foran mål.

59.min:  Malbranque får en brukbar mulighet på volley ved hjørnet av straffefeltet, men sender ballen svakt høyt over.

62.min:  Djibril Cissé får en god velkomst av The Kop da han kommer inn for Leadbitter.

64.min N'Gog er nede og får behandling etter å ha trådd feil da han kommer ned fra en hodeduell, men synes å være ok.

65.min:  2-0 YOSSI BENAYOUN - Gavepakke fra Fulop i målet til Sunderland, da Alonso først skyter i forsvarsmuren, N'Gog lemper ballen inn mot keeper, som slipper den rett i føttene til Benayoun som enkelt kan trille den i mål fra kort hold.

67.min:
 Riera får god plass like innen for 16-meteren, men skyter svakt over og utenfor med høyrebeinet.

70.min:  David N'Gog får varm applaus etter en scoring og en "halv" målgivende, da han blir byttet ut til fordel for Lucas.

76.min:  Daryl Murphy inn for Jones hos gjestene.

78.min: Alonso har skikkelig ryggsekk da han skyter fra langt hold, og ballen havner på rad 30,

79.min: Gerrard prøver en på direkten fra pasning av Kuyt, men ballen seiler en 2-3 meter over.

81.min:  Edwards for Malbranque, og siste byttet til Sunderland.

82.min:  Babel inn for Gerrard.

83.min: Innbytter Edwards skyter med mer håp enn tro fra 25 meter, og høyt over.

87.min:  Pent angrep av Liverpool med mange trekk, før Alonso slår en presis pasning mot Lucas ved bakre stolpe. Brassen får til en brukbar heading under press, men Fulop redder greit.

89.min:  Fin forsering av Babel innover på kanten av 16-meteren, men det harde skuddet går nesten rett på keeper.

90.min:  El Zhar på i sluttsekundene for Benayoun.

90.min:  Whitehead får gult, selv om det virket som om Reid var for sent i taklingen.

90+1.min:  Riera skyter hardt på frispark ved hjørnet av 16-meteren, keeper gir en svak retur, men El Zhar greier ikke å få styrt ballen under tverrliggeren med hodet.

Dette vil bli en kamp David N'Gog aldri vil glemme, selv om den ellers nok ikke vil bli husket alt for lenge. I hvert fall ikke 1.omgang. Etter pause var det bedre for Liverpool, ikke minst ute på venstrekanten hvor man greide å utfordre trege Ben Haim. Da Riera kunne legge inn, Gerrard heade tilbake, var unge David på rett plass til rett tid og kunne gjøre sitt første mål foran The Kop. Det syntes å blåse luften ut av det Sunderland hadde i ballongen, ikke minst da keeperen noen minutter senere serverte 2-0 til Benayoun. Liverpool begynte å spille mer ut, ikke minst målscorer Yossi, og man var hele tiden nærmere 3-0 enn redusering. Ballen gikk kvikkere og det var mer pass and move slik man kjenner de røde på eget gress. Men to mål og tre poeng vil holde lenge, og var en skikkelig oppstiver etter tap i Middlesbrough og foran retur mot Real.

Spillervurdering:

Pepe Reina 7
- Gjør en flott redning på Jones sin gigantsjanse i starten, og har lite å henge fingrene i utover kampen.

Javier Mascherano 7 - Er veldig løpssterk, og bekler høyrebacksposisjonen bra. Noe feilplassert tidvis defensivt, uten at det fører til store problemer. Er positivt involvert framover. Forsøker seg med et hardt skudd etter 31 minutter som stryker tverrleggeren.

Jamie Carragher 6 - Taper den første duellen med Jones da han kommer gjennom, og har litt problemer med den store angriperen i førsteomgang. I andreomgang ordner Liverpool-forsvaret opp i det meste.

Martin Skrtel 7 - Går på trynet etter fire minutter, noe som tillater Kenwyne Jones å komme helt alene med Pepe Reina, men spiller seg stort opp etter dette, og Sunderland så helt ufarlig ut.

Emiliano Insúa 7 - Slurvete pasningsspill i starten. Spilte seg opp utover, hvor han er med fremover og gjør flere gode ballvinninger. Er litt egoistisk og forsøker seg på skudd når han får mye tid og rom på kanten, da det var mange røde i boksen, men han skal ha for å våge, og for å være så uredd.

Yossi Benayoun 8 - Gjorde mye fint i kampen, og er i form om dagen. Flere imponerende dragninger, flotte tekniske detaljer, og er kreativ med ballen. Mange bruker mot israeleren at han ikke klarer å slå ballen fra seg i tide, men i dag var det stort sett bra pasningvalg hele veien. Får en gavepakke av en målsjanse når Fulop bokser et innlegg fra N'Gog rett i beina på han. Gjør ingen feil, og scorer sitt tredje ligamål for sesongen. Liverpools beste.

Xabi Alonso 6 - Litt slurvete både i mottak og avleveringer i starten, men spiller seg opp i andreomgang, da pasningskvaliteten til spanjolen er høyere. Får også i dag noen skuddmuligheter, men virker ikke helt til å tro på det når han skal fyre mot mål for tiden (og neida, forsøket mot Real Madrid er ikke glemt).

Steven Gerrard 6 - Startet med flere pasningsfeil, var lite involvert, og slo dårlige dødballer. Virket litt redd for å slå opp igjen skaden sin. Gjør en bedre andreomgang, og header frem assisten på ledermålet til David NGog. Blir erstattet av Ryan Babel drøye ti minutter før slutt.

Albert Riera 6 - Er usynlig i starten av kampen, men kommer mer med etterhvert. Kom til et bra skudd etter halvtimen som va innom en mann og nesten snek seg inn i nettmaskene. Litt redd i duellene, men viser at han har et godt fotballhode. Forserer fint på kanten før han slår innlegget som etterhvert gir Liverpool ledermålet.

Dirk Kuyt 7 - Var veldig aktiv i dag, og langt bedre enn mot Middlesbrough i helgen. Gikk på mange gode løp, og ville ha ballen mye. Trekker seg ikke fra duellene, stresser motstanderen, og selv om touchen ikke alltid stemmer for nederlenderen, holdt det et bra nivå i dag. Kunne ha scoret på en retur fra et Riera-frispark mot slutten.

David N'Gog 8 - Virket usikker i starten, men utover i kampen spiller han på seg mye selvtillit, og det var fortjent at det var han som ga Liverpool ledermålet etter 51 minutter - da han var på riktig sted til riktig tid, og bredsidet ballen inn fra fem meter. Er med i mye offensivt, og viser også at han har et brukbart overblikk når han rutinert venter på Mascherano og spiller ut til han, i stedet for å gå for en mer egoistisk løsning på en kontring. Får også pluss for involveringen på andremålet, da han er sterk og får tak i ballen i trengt posisjon i feltet, og får slått ballen videre innover - Fulop klarte aldri håndtere det, og Benayoun satte inn 2-0. En god hjemmedebut fra start for den unge franskmannen!

Lucas Leiva - Kommer inn for NGog 20 minutter før slutt, og er ikke nevneverdig involvert.

Ryan Babel - Kommer inn i det 82. spilleminutt for Steven Gerrard. Positivt innhopp, og han er veldig ivrig på å vise seg frem. Skaffer frispark i bra posisjon ved første involvering, og er aktiv videre i innhoppet. Viser vilje mot slitne Sunderland-forsvarere når han drar seg fint fri og kommer til skudd.

Nabil El Zhar - Kommer inn for Yossi Benayoun i det 90. spilleminutt, og rekker ikke være involvert i løpet av de tre tilleggsminuttene.