Portsmouth - Liverpool

Lør 07.02.09 kl 18.30 (Premier League) - C+Sport1/Setanta / Tilskuere: 20.524 / Dommer: Howard Webb / Fratton Park / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Frank H. Larsen

Liverpool lå under to ganger, men klarte å snu tilbake og vinne på Fratton Park. Dermed er Liverpool serieleder igjen, hvertfall frem til i morgen...

Hreidarsson (88)

Ny og viktig ligakamp for Liverpool, som må gå for tre poeng på sørkysten om man skal opprettholde presset på Manchester United.

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med fortløpende kampreferat, rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Rafael Benítez skifter ut hele seks spillere fra Everton-kampen. Skadede Gerrard og suspenderte Lucas Leiva er uaktuelle. Torres og Alonso er trolig ikke 100% til å starte, men er henvist til benken. Der sitter også Kuyt og Riera. Benítez ser ut til å ha valgt en backrekke med fem spillere. Daniel Agger kommer inn i midtforsvaret, Fabio Aurelio får en rolle på midtbanen sammen med Javier Mascherano, mens David Ngog spiller sin første ligakamp fra start.

Portsmouth stiller med tidligere Liverpool-spiller Peter Crouch helt fremme, og gir debut til greske Basinas.

1. omgang:
1. min: David N'Gog og Yossi Benayoun sparker i gang kampen, og Liverpool stiller i helrødt i dag - noe de ikke har fått gjort i kampene på Fratton Park de siste sesongene.

6. min: Portsmouth kommer til kampens første målsjanse. Et langt oppspill i midten, hvor Liverpool har tre mann, er presist og mot Nugent. Ballen havner omsider hos Crouch, men avslutningen hans er svak. Det ble uansett vinket for frispark til de røde.

8. min: Et godt Liverpool-angrep! Lang og presis pasning fra Agger mot Arbeloa. Spanjolen spiller videre til Benayoun, som vender og skyter i nettveggen. Bra mulighet!

10. min: Benayoun gjør en frekk vending, og blir holdt av Davis. Liverpool har frispark i en meget skummel posisjon, ca 20 meter fra James sitt mål. Babel, Aurelio og Agger står klar.

11. min: Fabio Aurelio skrur frisparket over muren og treffer utsida av stanga! James ville ikke hatt mulighet på den!

15. min: Liverpool har spilt bra de siste minuttene. Dossena og Aurelio kombinerer flott, før brassen kommer til et kanoninnlegg fra venstrekanten. Pompey får avverget, men de røde viser lovende takter.

17. min: Enda et farlig Liverpool-angrep! Arbeloa vinner ballen. Mascherano gir til Babel, som spiller ned til Ngog. Franskmannen slår tilbake, og Aurelio som kommer bakfra får fyrt av et skudd. Skuddet går et par meter til side for James! Pompey-forsvaret var helt i ubalanse der, og Aurelio kunne nok tatt med seg ballen noen meter innover i feltet.

19. min: Crouch header et langt oppspill videre mot Nugent. Carragher dytter Nugent, og nå er det Pompey som har frispark i drømmeposisjon.

20. min: Sean Davis løfter frisparket et stykke over mål. Ufarlig.

26. min: Javier Mascherano vender opp og sender i vei et kanonskudd fra langt hold! Kjemperedning av James avverger.

28. min: Agger går i ryggen på Nugent, og Pompey får enda en mulighet på frispark fra god posisjon. Denne gang er det Basinas som prøver seg på skudd. Retningen er god, men det er for svakt slått og Reina har ingen problemer med å holde den.

30. min Debutant Basinas ligger nede med smerter i leggen etter en duell med Daniel Agger på midtbanen. Han må ha behandling.

33. min: Det har vært mye rotete pasningsspill fra begge lag de siste minuttene.

37. min: Liverpool er i angrep, men Babels pasningsforsøk treffer dommer Howard Webb. Dermed kan Portsmouth kontre. Ballen blir spilt opp mot Nugent, som får gitt videre til Crouch. Engelskmannens avslutning går over målet til Pepe Reina. God mulighet for hjemmelaget.

45. min: Det har skjedd lite siste de siste minuttene. Ingen muligheter, men mye rotete pasningsspill. Howard Webb har lagt til ett minutt av denne førsteomgangen.

Liverpool har spilt i en slags 3-4-2-1 formasjon, og man må si det har fungert helt greit de første 45 minuttene. Det har ikke vært noe blendende vakker omgang, men de røde har hatt ballen mye. Man har muligens blitt positivt overrasket fra spillet, utfra forventningene etter å ha sett lagoppstillingen, men det skal også Portsmouth ha mye av æren for. Det er tydelig at sørkystlaget er helt ute av form, og dette er et lag de røde bør, skal og må slå i dag. Nærmest scoring så langt har Aurelio vært, med sitt frispark, og brasilianeren har på ingen måte gjort seg bort i den uvante posisjonen sentralt på midtbanen. Midtbanekollega Mascherano har også hatt et bra skuddforsøk mot James, men det har stort sett vært det de røde har produsert så langt. NGog har ikke vært så mye involvert, og det vil overraske dersom Torres ikke kommer inn for franskmannen etterhvert. Med tanke på hvor vaklende Portsmouths forsvar har vært ved enkelte anledninger så langt, skulle en tro det var noe Torres ville kunnet utnytte.

2. omgang:
 45. min: Tony Adams gjør ett bytte i pausen. Ut går Hayden Mullins, og inn kommer Niko Kranjcar.

45. min: Nugent og Crouch sparker i gang andre omgang.

47. min: Fernando Torres har blitt satt i oppvarming.

49. min: NGog gjør en fin vending og blir tatt. Dermed har Liverpool frispark i god innleggsposisjon. Franskmannen har vært en del involvert de første minuttene i denne omgangen, men virker litt redd, og trekker seg fra duellene med Campbell og Distin.

55. min: Daniel Agger faller, og ballen treffer handa hans. Hele Fratton Park skriker etter straffe, men Webb vinker spillet videre.

56. min: Rafa gjør sitt første bytte. NGog har spilt ferdig, og blir erstattet av Dirk Kuyt. Kanskje er nederlenderen et bedre alternativ mot de fysisk sterke stopperne til vertene?

59. min: Ryan Babel med en utilgivelig miss! Yossi Benayoun lurer seg forbi to mann, som begge selger seg. Han får gitt videre til Kuyt, som legger perfekt inn til Ryan Babel, og nederlenderen bommer på ballen på åpent mål fra fem meter! Dagens desidert største mulighet.

62. min: Så skjer det som ikke skal skje. Peter Crouch spiller gjennom til spisskollega Nugent, og Pompey-spilleren setter ballen under Reina og i mål. Scouseren scorer dermed i sin tredje kamp på rad. Reprisene viser at Nugent muligens var i offside.

67. min: Liverpool gjør et nytt bytte. Andrea Dossena går ut, og blir erstattet av Xabi Alonso. Da går nok Fabio Aurelio igjen ut på venstrebacken.

68. min: Peter Crouch med et hoderystende tilbakespill! Dirk Kuyt jakter, og James må ut og er borti ballen med hendene. Dermed har Liverpool indirekte frispark inne i Pompeys 16-meter!

70. min: Liverpool utligner på frisparket! Alonso triller ballen til Aurelio, som klinker ballen rett i mål! Alle konsentrer seg om Agger, men Alonso bare toucher ballen til brassen, som etter ballen knallhardt inne ved stolpen!

73. min: Fernando Torres gjør seg klar for å spille det siste kvarteret.

76. min: Dirk Kuyt tror han har gitt Liverpool ledelsen, men linjemannen har vinket for offside.

76. min: Så kommer Fernando Torres inn. Han erstatter Ryan Babel, og spiller det siste kvarteret på Fratton Park.

78. min: Pompey slår et frispark inn fra kanten, og Hreidarsson får gå helt alene opp og heade vertene tilbake i ledelsen. Nok en gang slipper Liverpool inn mål fra dødball.

82. min: Torres går opp i duell med begge stopperne til Portsmouth, og ballen lander midt i feltet, der Benayoun kommer stormende inn. James kommer kjapt ut og får gjort seg stor, og får avverget når israeleren forsøker seg på en dragning mot venstre.

85. min: Liverpool utligner igjen! Distin bommer på ballen, og Torres får fri vei. Han trekker seg mot linja, og slår ballen inn mot Kuyt. Kuyt må tilbake og hente ballen, men klarer å fyre i vei et skudd fra elendig vinkel. Skuddet går inn høyt oppe på første stolpe!

86. min: Torres sender gjennom Benayoun med en vakker touche, men det blir dessverre ikke farlig i denne omgang. Spanjolen har vært mye involvert i sitt innhopp.

88. min: Hreidarsson blir snytt for et hjørnespark, og blir så rasende på dommer Webb at han snakker på seg kampens første gule kort.

90. min: Howard Webb har lagt til tre minutter. Liverpool har det fryktelig tavelt nå.

91. min: Mascherano vinner ballen, og får gitt til Benayoun. Han slår inn fra venstrekanten, og Fernando Torres stanger inn 2-3 på overtid!

For et drama! To ganger slapp de røde inn mål i det de så ut til å kontrollere hva som foregikk på Fratton Park, og tre ganger kom de tilbake! Andre omgang startet som den første, før Nugent satte inn kampens første scoring etter timen. Selv om det ikke ble vist allverden av repriser, vil nok noen hevde at scouseren var i offside i det Crouch spilte ham gjennom. Samme Crouch la ikke merke til Kuyt, og da han spilte ballen tilbake til James endte det med tilbakespill, og et indirekte frispark som Fabio Aurelio satte i mål. Brasilianeren vikarierte i en midtbanerolle i dag, men ble flyttet tilbake til sin vante posisjon da Rafa kastet innpå storkanonene sine. Så slapp Liverpool igjen mål på innlegg fra dødball, før Kuyt gjorde en kjempeprestasjon og scoret fra elendig vinkel. Liverpool trykket på, og fikk sin velfortjente gevinst på overtid! Det er ufattlig deilig å vinne kamper på overtid, og vi har vært bortskjemte med det denne sesongen, men mot et såpass svakt Portsmouth-lag burde det ikke være nødvendig å gjøre det så spennende som dette. Nå får vi håpe alle kommer seg helskinnet gjennom landslagsoppdragene i midtuken, for dersom det skal være noe håp om noe ligagull må kampene mot de mindre gode lagene definitivt ende i tre poeng - som i dag.

SPILLERVURDERING

Reina 5 - Har stort sett kontroll i feltet, og gjør greie inngripener. Blir sjelden satt på de store prøvene bortsett fra målene som kanskje ikke var umulige å avverge?

Arbeloa 5 - Har mange ballmist. Smårusk defensivt. Noe upresise pasninger. Burde vært mer involvert offensivt i en vingbackrolle.

Skrtel 5 - Har noen problemer defensivt. Jobber seg opp, men slipper Nugent gjennom ved "offside-scoringen".

Carragher 5 - Sliter voldsomt med fyrtårnet Peter Crouch i perioder. Pådrar seg unødvendig mange frispark, og er heldig som slipper unna gult kort. Kanskje dagens kaptein begynner å merke kjøret etter mange kamper på rad?

Agger 6 - Midtstopperen gir også bort flere frispark. Bryter bra flere ganger, og har også brukbare offensive initativ før pause.

Dossena 6 - Fikk vist i dag at han liker seg betraktelig bedre i en vingbackrolle. Slår flere innlegg, men av varierende kvalitet. Jobber hardt opp og ned. Også brukbar defensivt.

Mascherano 7 - Mer involvert i det offensive spillet i Gerrards fravær. Mye ballinnehav. Jobber godt, og er nær scoring. Nydelig forarbeid til Torres' seiersmål.

Aurelio 7 - Spiller i en noe uvant rolle sentralt på midtbane. Greier seg imponerende godt. Slår flotte pasninger og viser stor ro. Blir noe mer borte etter pause, men scorer et herlig mål. Flyttes ned på backen når Alonso kommer inn etter 67 minutter.

Benayoun 8 - kreativ kraft på midtbanen. Ser ut til å ha funnet formen. Viser fint driv og ballbehandling. Herlig målgivende til Torres. Burde kanskje ha scoret i første omgang.

Babel 5 - Har noen gode driblinger, og er involvertt i noen fine kombinasjoner. Blir noe upresis. Bommer på åpent mål, men ifølge Setanta Sports ble han da vinket av for offisde. Løper etter hvert tom for ideer.

Ngog 4 - Får en vanskelig kamp i sin første ligakamp fra start. Nøler for ofte i samspill med lagkamerater. Taper flere hodedueller. Noen fine vendinger, men lang vei frem til fast plass.

Kuyt 8 - Kommer inn for Ngog i det 56. minutt. Jobber knallhardt. Mye involvert i avgjørende situasjoner. Presser David James såpass at Liverpool vinner et indirekte frispark som Aurelio scorer på. Flott enkeltmannsprestasjon da han klarer å score fra meget spiss vinkel. Liverpools beste.

Alonso - Kommer inn og sørger for rutinen på midtbanen. Slår presist til Aurelio ved brasilianerens scoring. Jobber godt, og gir Liverpool mer tyngde sentralt.

Torres - Får spille kun 14 minutter, men bli matchvinneren og gjør forarbeidet til Kuyts utligning. Herlig innhopp.