Portsmouth - Liverpool

Lør 19.12.09 kl 13.45 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 20 534 / Dommer: Lee Mason / Fratton Park / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Tor Sandø

Liverpool tapte sesongens sjuende ligakamp, mot bunnlaget i Premier League. Javier Mascherano fikk i tillegg rødt kort og ble skadet.

Mascherano

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Et par små overraskelser fra Rafa i dag også. Johnson kommer som ventet inn på høyrebacken, mens Lucas og Dossena starter på midtbanen. Det betyr at Stevie Gerrard blir flyttet fram og Aurelio er på benken. Framme er Fernando Torres med fra avspark igjen.

Liverpool bekrefter før kampstart at Alberto Aquilani har en skade bak i leggen, og at det er årsaken til at han ikke er med i troppen mot Portsmouth.

Hos Portsmouth er David James ute, mens Steve Finnan starter.

Sol, kaldt og med vind i lufta på sørkysten.

Jamie Carragher spiller sin kamp nr. 600 for Liverpool i dag, mens Fernando Torres er en fulltreffer unna 50 ligamål.

Underlaget er tydelig hardt og med spor av snø og is.

7.min: Portsmouth får frispark, ballen blir i første omgang klarert før den blir sendt tilbake fra returrommet og Reina må klarere rett foran en motspiller på løp inn i feltet.

10.min: Dossena slår pent inn til Torres i feltet. Spissen prøver å ta ned ballen på brystet, men Hreidarsson får klarert/sendt ballen til keeper.

11.min: Corner til Liverpool etter en fin forsering av Torres, men hjemmelaget klarerer hjørnesparket uten problemer.

16.min: Steven Gerrard får rom utenfor 16-meteren, men skyter i Fernando Torres. Spissen spiller tilbake til kapteinen som nesten finner Kuyt inne i feltet.

20.min: Torres kombinerer med Insua på venstresiden før spissen skyter fra 20 meter, men en snau meter over.

20.min:  Fernando er frempå igjen, da han er noen centimetere fra å få tåspissen på et dypt innlegg fra Steven Gerrard fra venstrekanten. Det nærmer seg for Liverpool.

24.min: Portsmouth får frispark i en brukbar posisjon ute på sin høyreside, etter en felling av Dossena. Kabould prøver et ambisiøst forsøk mot det borte krysset, men Reina tar lett det presise med løse skuddet.

25.min: Agger å må heade til corner da Portsmouth slår en farlig cross fra sin venstreside, mot spissen Piquionne.

28.min: Corner fra Gerrard, men Agger får ikke skikkelig kontakt da han får luggen på ballen ved bortre stolpe og det ender med utspill.

30.min: Agger får ikke klarert et innlegg skikkelig med hodet, og Carragher må blokkere skuddforsøket fra Yebda. Reina plugger enkelt ned corneren.

33.min:  1-0 BELHADJ - Portsmouth angreper starter nede på deres høyreside, Piquionne skyter hardt på innlegget fra Belhadj, men Reina redder. Johnson prøver å heade unna returen, som faller i føttene til Belhadj som banker ballen inn fra spiss vinkel. Målscoreren var offside da det første skuddet ble løst, men trolig på linje da ballen blir klarert.

39.min:  Gerrard slår et frispark og en umarkert Daniel Agger får stå helt alene inne i feltet og heade, ballen går imidlertid noen centimetere utenfor det bortre krysset.

43.min:  Mascherano og Ben-Haim braker i sammen midt på banen og begge blir liggende. Det ser ut som om det er det venstre kneet som er problemet for argentineren.

43.min:  Javier Mascherano blir utvist for taklingen! Avgjørelsen virker hard, selv om reprisen viser at spilleren kommer inn med høye knotter mot leggen til motspilleren. Det som kan være minst like ille er at Masch syntes å få en skikkelig smell og hinket skadet i garderoben.

43.min:  Ben-Haim får gult for reaksjonen mot Mascherano.

47+3.min:  Yebda i boka etter en vill takling nede ved sidelinjen.

I en halvtime var det heller lite som skjedde på det harde og vanskelige underlaget på Fratton Park. Liverpool hadde ballen mest og lite press mot eget forsvar, men greide bare å komme til et par halvsjanser framover, mens Portsmouth synes å være fornøyd med å konsentrere seg i å hindre gjestene i å spille. Det siste kvarteret bød imidlertid på nok dramatikk. Først scoret Portsmouth et billig mål da man får lagt inn, skutt, og siden avsluttet på returen fra en god redning av Pepe Reina. Belhadj fikk drømmetreff fra skrå vinkel og var i offside da skuddet ble avfyrt, men ikke da ballen ble klarert. Daniel Agger skulle ha utlignet på Liverpools største sjanse en håndfull minutter senere. Utvisningen var ikke etter den styggeste taklingen vi har sett, men Mascherano går inn med knottene mot leggen til Ben-Hami og må nå sone fire kampers karantene. Det blir en vanskelig 2.omgang for Rafa Benitez og hans menn.

47.min:  Lucas med tidlig advarsel etter pause.

53.min:  Benayoun kommer inn for Dossena.

55.min: Glimrende blokkering av Carragher da Piquionne skyter dypt inne i Liverpools straffefelt.

57.min:  En frustrert Fernando Torres klipper ned plageånden Michael Brown.

60.min:  Glen Johnson mister ballen til O'Hara, og får et noe billig gult kort da han frustert feller samme mann.

67.min:  Kuyt skyter og så Gerrard, og selv om skuddet har retning mål går det nesten inn via en forsvarer, før keeper gjør en lynrask reaksjonsredning på streken.

68.min:  Aurelio inn for Insua hos Liverpool.

69.min: O'Hara vender opp like utenfor 16-meteren og skyter, men en god meter utenfor den borte stolpen.

75.min:  Et dypt innlegg fra Portsmouth, spissen Piquionne kommer mellom Liverpools stoppere og får headet, men treffer ikke mål. Stor sjanse.

78.min: Fernando Torres får nesten kranglet seg inn i feltet og Portsmouth må gi corner, som blir resultatløs.

79.min:  Liverpool får en ny corner og sparket finner Jamie Carragher ved motsatt hjørne av straffefeltet, men Carra har ryggsekk og skyter høyt over.

82.min:  2-0 PIQUIONNE - Agger taper en duell ute ved cornerflagget, Carragher taper mot Piquionne rett foran mål, og spissen banker inn nok et mål for hjemmelaget.

82.min:  Piquionne får gult får å ta av trøya under feiringen.

88.min:  Jay Spearing får noen minutter til i Premier League, for Lucas.

89.min:  God langpasning av Carra, Gerrard kommer seg fint fri på kanten av straffefeltet, men avslutningen går en halv meter utenfor den bortre stolpen.

90.min:  Mullins inn for Boateng hos Portsmouth.

90+3.min:  Kanu inn for Piquionne hos Portsmouth.

Fire minutter er lagt til.

Da gikk sesongen 2009/10 fra vondt til verre. Julekamper mot Wigan, Portsmouth og Wolves skulle gjøre at Liverpool meldte seg på i kampen om plassene til Champions League for alvor igjen, men null poeng på Fratton Park var ikke på agendaen. Ikke rødt kort og skade for Javier Mascherano heller, som nå i beste fall er ute de fire neste kampene. Spillemessig var Liverpool på høyden, også i store perioder med ti mann, men igjen var motstandren vassere foran mål enn mannskapet til Rafa Benitez. Billige baklengsmål er noe av det som vil bekymre manageren mest foran en julefeiring som ikke vil bli av de hyggeligste, ikke for noen med sympatier på Anfield.

Spillervurdering:
Reina 6 - Gjorde en kjemperedning i forkant av det første målet, men fikk veldig lite hjelp fra forsvaret sitt på returen. Det gjentok seg på det andre målet.

Johnson 4 - Glen fikk ikke noe hyggelig møte med sin gamle hjemmearena. Kommer alt for ofte på etterskudd, og alle de offensive bidragene Johnson er så kjent for, ser vi ikke mye til for tida.

Carragher 5 - Spilte sin 600. kamp. Hadde for det meste kontroll på Piquionne. Ingenting å si på innsatsen fra Jamie, men sliter sammen med resten av forsvarsfireren.

Agger 5 - Kunne med litt hell ha scoret med hodet i første omgang, men ballen gikk over. Hadde et par stygge markeringsfeil i motsatt ende av banen.

Insua 6 - Liverpools bestemann. Bra taklingsspiller og var god både offensivt og defensivt den tiden han spilte. Byttet for Aurelio 23 minutter før slutt.

Mascherano 5 - Fikk marsjordre like før pause. Greit nok at taklingen av Ben Haim var tøff, men gult hadde holdt i massevis. Samtidig som at karantene nå venter argentineren, så fikk han en skade i duellen med israeleren. Før rødkortet hadde Javier gjort en brukbar jobb på midten.

Lucas 4 - Er løpsvillig, men valgene han gjør er alt for ofte feil. Stopper alt for ofte opp rytmen i angrepet ved å spille støttepasninger der han med fordel kunne sett opp og fram. Mye ansvar falt på brasilianeren når Masch ble utvist. Det ansvaret takler ikke Lucas for tida.

Kuyt 4 - Dirk er som alt for mange Liverpool-spillere langt unna formen ved inngangen til jula. Løper som vanlig mye, men sliter med å bidra i spillet. Var tendenser i andre omgang, men det ble mye nesten for nederlenderen.

Gerrard 5 - Ser tidvis glimt av hva Steven kan, men heller ikke Gerrard viser særlig form ved inngangen til jula. Hadde en kjempemulighet til redusering mot slutten, men det ville seg ikke for verken Steven eller andre i hvitt på Fratton Park i dag.

Dossena 4 - Fikk lite til på venstresiden. Et par raid og brukbare innlegg er unntaket. Ble ofret da Rafa måtte gjøre noen ommøbleringer på laget etter utvisningen av Mascherano.

Torres 6 - Må litt for ofte ned for å bidra defensivt. Hadde et par gode muligheter i første omgang, men det ble mye nesten i andre. Var vel kanskje heldig som slapp utvisning etter å ha gått inn med armen i en hodeduell med Ben Haim. Gulkortet fikk han for å ha taklet Brown bakfra. Må vente litt på mål nummer 50.

Benayoun 4 - Bidro med mer bevegelighet offensivt for Liverpool, og mye takket være hans løpsstyrke hadde Liverpool flere muligheter i andre omgang. Prøvde seg med noen raid på venstresiden, men de offensive forsøkene til Liverpool strandet et stykke unna målet.

Aurelio - Var lite synlig i de drøye 20 minuttene han spilte. Forsøkte seg med noen lange framspill, men ingen ga tellende resultat.

Spearing - Fikk noen få minutter mot slutten.