West Bromwich - Liverpool

Søn 17.05.09 kl 14.30 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 26.138 / Dommer: Martin Atkinson / The Hawthorns / Skrevet av: Tor Sandø
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Liverpool slo WBA 2-0 etter scoringer av Gerrard og Kuyt. LFC har med denne seieren sølvet godt nede i lomma før siste ligarunde.

Olsson (44)

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med fortløpende kampreferat, rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Agger, Insua og Lucas med fra start, mens Xabi Alonso må nøye seg med en plass på benken. Avspark kl 14.30.

Det som kunne vært en kamp der Liverpool med seier kunne kjempet om ligatittelen på The Hawthorns, blir det nå en kamp for å holde Chelsea bak seg i kampen om ligasølvet. West Bromwich er med tap klare for Championship, mens de med seier kan ha sjanser til å berge plassen i Premier League. Liverpool har statistikken på sin side. Liverpool har vunnet 113 kamper, WBA 28, mens 54 kamper har endt uavgjort.

Liverpool starter med ballen.

2. min.: Det første minuttet går uten at noe skjer foran målene. Torres blir avblås for offside etter en lang ball fra Insua.

3. min.: WBA har det første som ligner en sjanse. Et farlig innlegg kommer fire meter ut fra målet, men Carragher får avklart.

5. min.:  WBA får kampens første sjanse. Brunt legger corner, langt bak til Greening på motsatt side. Den tidligere United-spilleren skyter, men Reina redder og slår ballen til ny corner for hjemmelaget.

8. min.: WBA får corner nummer tre og har hatt initiativet i kampen i den særdeles viktige kampen for hjemmelaget.

9. min.:  Dobbelsjanse for bunnlaget. Begge gangene slår Greening inn foran Reina. Liverpool-forsvaret får avklart.

11. min.: Gerrard legger Liverpools første corner for dagen. Ballen heades ut.

12. min.: WBA satset hardt på et tidlig mål. Nå har kampen jevnet seg ut.

14. min.: Gerrard blir liggende etter en duell med Mulumbu. Liverpool får ikke frispark. Steven kommer seg opp.

15. min.: Nølende forsvarsspill fra Insua da han header til corner. Igjen slår WBA inn rett foran Reina, men forsvaret får headet unna.

17. min.: Liverpool triller ball, kommer seg igjennom, men Benayouns skudd blir stoppet av WBA-forsvaret.

18. min.: Menseguez får frispark til venstre for Reina, men slår den over alt og alle.

20. min.: WBA-forsvaret ligger lavt, og gir Liverpool de rommene de vil ha, dog uten at de store farlighetene har oppstått foran Kiely så langt. Når WBA vinner ballen, satser de på raske kontringer. Viktig for hjemmelaget å få med seg poeng.

23. min.: Greening stopper Kuyt og Liverpool får frispark fra kanten av 16-meteren. Gerrard slår inn og Torres og Insua har brukbare muligheter foran et overbefolket WBA-forsvar.

25. min.:  Greening kommer inn med knottene først mot Lucas og får gult kort.

27. min.: Godt forsvarsspil av Kuyt da han i kamp med to spillere får headet et innlegg fra Greening ut i ufarlig område. Menseguez sliter etter kampen med Kuyt.

28. min.:  0-1; Gerrard. Steven utnytter en forsvarsblunder fra Martis og løper igjennom alene og gjør ingen feil i møte med keeper Kiely.

33. min.: Liverpool har hatt den ene sjansen de scoret på, men har det meste av spillet på The Hawthorns nå.

34. min.:  Gerrard fyrer løs fra 20 meter, men ballen går noen meter til venstre for målet til Kiely.

36. min.: Gerrards mål gjør at WBA nå er i Championship. Dette preger både tilskuere og spillere i utkanten av Birmingham.

37. min.: Mascherano hinker etter et møte med Fortune, men fortsetter.

39. min.: Liverpool får trille ball, mens hardt kjempende WBA-spillere blir løpende imellom.

41. min.: Liverpool legger en ball foran Kiely, mens Zuiverloon upresset sender ballen til corner.

42. min.:  Torres header fra sju meters hold. Ballen går høyt, men Kiely får fingrene på den og sender ballen til corner.

43. min.:  To WBA-spillere kolliderer etter Liverpool-corneren. Zuiverloon og Greening må begge ha legebehandling. Begge vil ha godt av en pause. Ballen droppes, og Gerrard sender ballen ut av dødlinja.

44. min.:  Olsson sparker ned Torres og får korrekt gulkort. Liverpool får frispark fra 21 meter. Agger tar den og Kiely må gi en retur. Liverpool har spillere i offside og blir avblåst.

45. min.: Det er lagt til to minutter. Gerrard faller i kamp med Olsson og Liverpool vil ha straffespark. Olsson protesterer og kaller Steven for "diver". Reprisen viser at det er kontakt og at LFC burde hatt straffespark.

En forsvarsbrøler av Martis skiller lagene. Gerrard oppfattet den og gjorde ingen feil alene med Kiely. WBA begynte best, og gjorde alt for å få en tidlig scoring. Det skjedde ikke, og sakte men sikkert jobbet Liverpool seg inn i kampen. Hjemmelaget kjemper for sin Premier League-eksistens, men har blitt løpende mye i mellom mot Liverpool, som på sin side gjør alt de kan for å holde Chelsea unna seg i kampen om sølv. Liverpool ble muligens snytt for et straffespark da Olsson tok Gerrard. Svensken ville ha gult kort på sesongens beste Premier-spiller, men reprisen viser at det er kontakt. I og for seg greit at Liverpool leder, men WBA har også hatt et par farlige muligheter.

46. min.: WBA tar avspark i skjebnekampen. Ingen forandringer på noen av lagene.

49. min.: Spillet har bølget veldig fram og tilbake, men uten at noen av lagene har maktet å komme innenfor 16-metrene.

50. min.:  Mascherano blir liggende og får strekk i kamp med Menseguez.

51. min.:  Mascherano må ut, og erstattes av Alonso.

52. min.:  Først har Greening en bra sjanse for WBA, men skuddet reddes av Reina. Så er Torres på jakt etter mål nummer 50 i Liverpool-trøya. Men ballen går over mål.

54. min.: Alonso skyter ballen høyt over mål på et skudd fra 18 meter.

55. min.: Torres sliter seg løs fra sin oppasser, men skuddet er for løst til at det kan sette Kiely på en særlig stor prøve.

56.min.: Liverpool styrer alt på The Hawthorns nå.

56. min.:  Valero inn for ulykkesfuglen Martis.

59. min.:  Fortune blir forstyrret av Lucas og unngår å score på en soleklar målsjanse for hjemmelaget. Reprisen viser at to WBA-spillere var i offside. Men de ble ikke vinket av.

61. min.: Godt angrep av Liverpool, regissert av Gerrard og Kuyt. Steven legger igjen til Torres, som ikke får med seg ballen.

63. min.:  0-2; Kuyt. Dirk får ballen fra Gerrard, som har lurt vekk et par WBA-spillere. Kuyt fører ballen og fyrer av noen meter utenfor 16-meteren, knallhardt i hjørnet til venstre for Kiely.

65. min.:  Lucas får skutt mot WBAs mål etter å ha gått mot et forsvar i oppløsning. Kiely får fingertuppene på ballen.

68. min.:  Mulumbu ut, Moore inn for WBA. Babel inn, Torres ut for Liverpool.

70. min.: Millimeterpasning fra Gerrard til Babel. Babel får lurt av en WBA-spiller, men stoppes. Mowbray fortviler når laget hans nå har 20 poeng på seg til å få scoret de målene de trenger for å beholde plassen. Benitez har mer grunn til å være fornøyd med tingenes tilstand i kampen om andreplassen.

73. min.:  Ngog erstatter Benayoun og får 17 minutter i Midlands.

77. min.: Fortunè skyter mot Reina, Arbeloa får avklart til corner.

78. min.:  Dobbelsjanse for WBA. Luke Moore smeller ballen i stolpen, mens Fortunè header ballen over da han bare hadde å plassere den i nettmaskene.

79. min.: Carragher må roes ned etter en diskusjon med Arbeloa. Alonso skiller "kamphanene". Etter en prat med Atkinson tar de hverandre i hendene.

80. min.: WBA scorer ved Donk og det er jubel på The Hawthorns, men assistentdommeren står med flagget hevet.

82. min.: Kombinasjon mellom Gerrard og Ngog. Gerrard venter med å spille til franskmannen, og da ballen endelig kommer har Ngog stoppet opp.

85. min.:  Kjempesjanse for Babel. Nederlenderen får ballen for Alonso og presterer å skyte utenfor på åpent mål.

87. min.:  Kuyt avslutter et angrep der ballen går fra Babel til Gerrard og til Kuyt. Kiely har få problemer med å redde skuddet fra nederlenderen.

89. min.: WBA jager en redusering, men Reina og resten av forsvaret holder unna for bortelaget.

90. min.: Det er lagt til tre minutter.

90 +1 min.: WBA har corner. Legges inn foran Reina, som blir forhindret og får frispark.

90+3 min.: Menseguez skyter fra 16 meter, men ballen går flere meter utenfor. Atkinson blåser av.

Sluttrapport;
Grei arbeidsøkt for et Liverpool som slo West Bromwich Albion 2-0. WBA er dermed den første klubben som er klar for nedrykk fra Premier League til Championship. Hjemmelaget hadde flere gode sjanser, men det var Liverpool som var giftigst og satte sjansene sine. Liverpool hadde også ballen mest, mot et hjemmelag som lå lavt og satset hardt på kontringer. WBA satset alt på en tidlig scoring, men da den ikke kom, tok Liverpool mer og mer over. Bortelaget fikk da trillet ball og kom seg til de sjansene som var nødvendige for å vinne kampen. I tillegg til Gerrard og Kuyts mål, hadde Lucas, Gerrard, Babel og Torres gode sjanser, som kunne gitt flere mål for Liverpool, som med denne seieren har sølvet godt nede i lomma, før neste søndags ligaavslutning hjemme mot Tottenham. Gerrard og Liverpool burde også hatt et straffespark på slutten av første omgang. Svenske Olsson mente Gerrard filmet, men reprisen viste at han tok feil. Alonso forhindret håndgemeng mellom Carragher og Arbeloa i Liverpools forsvar.

SPILLERVURDERING:

Pepe Reina 7 - Hadde en viktig dobbeltredning i den gode perioden til WBA tidlig i kampen. Var hele tiden våken og greide å holde buret rent for 20 gang i ligaen denne sesongen.

Alvaro Arbeloa 6 - Fikk huden full av Carra, men vi synes da han hadde rimelig bra kontroll på sin side.

Jamie Carragher 7 - En av de få av de røde som virket heltent til å kjempe om sølvet, selv om han dro det vel langt i krangelen med Arbeloa. Flere viktige taklinger og blokkeringer.

Daniel Agger 6 - Vant en del i lufta, men ikke like trygg og konstruktiv med føttene som han er på sitt beste.

Emiliano Insua 6 - 20-åringen slet en del på sin side i starten, men spilte seg opp utover i kampen.

Javier Mascherano 6 - Masch hadde mye kontakt med ballen med Alonso på benken, men var uvanlig slurvete ved noen anledninger.

Lucas 7 - "Reddet" en scoring da han forstyrret Fortune i 2.omgang, men burde også scoret i andre enden. Likevel en kamp over middels for brassen.

Dirk Kuyt 7 - Jobber og sliter i kjent stil og en herlig klarering dypt inne i eget med hodet var et typisk innsats på hans arbeidsmoral. Fin scoring var det også.

Steven Gerrard 7 - Litt av og på i perioder, men står samtidig bak det aller som Liverpool skapte framover. Bra dødballer, samt mål og målgivende, det holder til å bli Liverpools beste.

Yossi Benayoun 5 - En av dem som hadde våt tennplugg på dagen etter at ligagullet ble utopi. Gjør noen kreative forsøk framover, men lykkes sjelden.

Fernando Torres 5 - En bra heading, et skuddforsøk utenfor, og det var vel det. Fikk ikke all verden av service, men hadde uansett en av sine tamme dager.

Xabi Alonso 6 - En og annen bra touch og et typisk skuddforsøk fra midtbanen, men huskes likevel best som megler mellom Carragher og Arbeloa.

David N'Gog - Kom aldri ordentlig inn i kampen som innbytter.

Ryan Babel - Brente kampens største sjanse da han ble spilt opp av Kuyt og Torres, i hva som ikke har vært hans sesong.