Arsenal - Liverpool

Ons 10.02.10 kl 20.45 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 60.046 / Dommer: Howard Webb / Emirates Stadium / Skrevet av: Frank H. Larsen
Spillervurdering: Raymond Halvorsen

Abou Diabys scoring i det 72.minutt skilte lagene på Emirates Stadium. Innbytter Ryan Babel nærmest utligning da hans forsøk gikk i tverrligger. Carragher ut med stram lyske.

Degen

Liverpool innehar den viktige 4.plassen før oppgjøret mot Arsenal, men har aldri vunnet på Emirates Stadium. Anfield-klubben er ubeseiret på de syv seneste ligakampene. Arsenal har to strake tap, mot Manchester United og Chelsea.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Rafael Benítez gjør kun én endring på laget som vant 1-0 mot Everton på Anfield i helgen. Martin Skrtel erstatter suspenderte Sotirios Kyrgiakos i midtforsvaret.

Martin Kelly er på innbytterbenken etter langtidsskade. Jay Spearing tar benkplassen til en syk Alberto Aquilani.

1.OMGANG

1.min: Arsenal tar avspark.

3.min: Mange upresise pasninger innledningsvis. Spillet har foregått på midtbanen.

4.min: Vermaelen hardt i ryggen på Rodriguez. Frispark Liverpool.

5.min: Gerrard slår inn frisparket fra høyre. Ballen spretter via Song og inn til Almunia som må kaste seg.

6.min: Rodriguez legger ned Eboue. Frispark Arsenal fra Liverpools venstre. Gallas kommer høyest, men ikke under ballen. Headingen havner høyt over mål.

7.min: Liverpool gjenvinner. Kuyt slår inn. Almunia plukker enkelt.

10.min: Langt oppspill. For langt. Reina ute i feltet og plukker.

11.min: Hurtig spill av Arsenal. Skrtel feller Fabregas utenfor 16-meteren. Frisparket setter Fabregas rett i muren. Liverpool får klarert.

13.min: Rodriguez avanserer, spiller til Ngog som går seg fast på vei inn i straffefeltet.

14.min: Fabregas finner nesten Nasri. Skrtel bryter pasingen.

14.min: Lucas kjenner knottene til Arshavin. Frispark på midtstreken.

15.min: Nasri ligger nede. Må ha behandling.

15.min: Ngog skyter svakt fra 20 meter. Enkelt for Almunia.

17.min: Arsenal har hatt ballen mest. Liverpool forsvarerer seg greit.

19.min: Eboue slår inn, men ballen går langt til side for mål.

22.min: Liverpool får etablert spill. Ballen havner hos Rodriguez innenfor 16-meteren. Håpløst forsøk himmelhøyt over.

24.min: Nasri får slått inn. Skrtel kommer foran Bendtner og får gitt til kampens første corner. Resultatløst hjørnespark.

25.min: Arshavin spiller flott gjennom til Bendtner. Dansken kommer for skrått, og må spille tilbake.

26.min: Gjennomspill til Bendtner. Denne gang fyrer dansken løs, men over.

27.min: Lucas lager frispark på Liverpools høyre. Reina får bokset frisparkinnlegget. Nasri skyter returen i Insua.

28.min: Nytt gjennomspill, men Arsenal avblåst for offside. To Arsenal-spillere kunne vært fri med Reina der.

30.min: Lucas blir lagt ned. Gerrard lemper inn frisparket. Ballen havner hos Rodriguez. Avslutningen går via en motspiller og høyt over. Almunia får bokset vekk corneren.

31.min: Gerrard legger inn. Clichy får klarert.

32.min: Clichy dribler fremover. Kommer inn i feltet. Spiller videre. Litt klabb og babb mellom Reina og forsvarspillerne, men får avverget.

33.min: Nasri forsøker å runde Insua. Argentineren får vekk ballen ved egen dødlinje.

33.min: Arshavin slår himmelhøyt over.

34.min: Bytte Arsenal. Rosicky inn for Nasri.

35.min: Rodriguez avblåst for offside.

36.min: Gerrard dytter gjennom til Lucas. Almunia våkent ute og tar ballen.

39.min: Arsenal har forsøkt på et par gjennomspill, men Liverpool har brutt forsøkne.

40.min: Clichy tråkker Gerrard på hælen ved midtstreken.

41.min: Rodriguez med høy for i ansiktet på Eboue.

42.min: Carragher blør i munn og det har blitt blod på trøyen. Må bytte drakt.

43.min: Bendtner forsøker å stusse igjennom. Carragher får klarert.

44.min: Feil innkast av Insua i god posisjon inne på Arsenals banehalvdel!

45.min: Fabregas avanserer. Skyter fra par og tyve meter. Reina må slenge seg, men har god kontroll.

Tilleggstid: 2 minutter.

46.min: Fabregas løfter fremover, over Skrtel og inn til Reina.

48.min: Howard Webb blåser av for pause.

PAUSE

Pauserapport: Det har vært en rotete 1.omgang på Emirates Stadium, og overaskende mange feilpasninger. Ingen av lagene har kommet til gode målsjanser. Arsenal har vært nærmest det en kan kalle tilløp til scoringsmuligheter, blant nanet ved Nicklas Bendtner. Arsenal har hatt ballen mest. "The Gunners" har forsøkt seg noen ganger på å spille inn bak Liverpools forsvar. Bortelaget har ligget lavt og har hatt brukbar kontroll.

2.OMGANG

46.min: Agger får headet vekk ballen i omgangens første angrep.

47.min: Webb mener Mascherano legger ned Song. Fabregas lemper inn frisparket. Lucas får klarert.

47.min: Arshavin kommer seg forbi Carragher. Avslutter i nettveggen fra skrått hold. Reina var etter ballen.

48.min: Kuyt med stikker til Lucas. Lucas blåser ballen over. Ikke noe dårlig forsøk.

49.min: Vermaelen i ryggen på Kuyt. Carragher lemper inn frisparket. Skrtel header. Diaby klarerer.

50.min: Carragher legger inn. Eboue har full kontroll.

51.min: Gallas med vanskelig tilbakepasning til Almunia, men keeperen løser det greit.

52.min: Eboue takler Rodriguez bakfra. Agger slår frem. Ngog får ikke kontroll. Arsenal forsøker å kontre, men Mascherano jobber bra tilbake.

53.min: Nydelig fremspill av Gerrard. Ngog igjennom, men Gallas får taklet i skuddøyebliket..

53.min: Arshavin spiller perfekt til Rosicky. Tsjekkeren får ikke skutt med engang. Ballen får en touch og går inn til Reina.

55.min: Bytte Liverpool. Carragher signaliserer en skade, og må gi seg. Degen kommer inn.

56.min: Gerrard med god takling. Spillet tar seg opp. Det samme gjør intensiteten.

57.min: Bendter går og går. Får ballen noe heldig tilbake. Avslutter. Solid inngripen av Reina.

59.min: Diaby for seint inn i Mascherano ved midtsirkelen. Gerrard lemper frem frisparket. Gallas må heade til corner. Elendig hjørnespark av Gerrard.

60.min: Rodriguez bruker for lang tid. To Arsenal-spillere går på ham. Avslutningen til corner. Bendtner klarerer.

61.min: Skrtel lager frispark for å forhindre kontring.

62.min: Degen holder igjen Arshavin.

62.min: Fabregas slår inn. Lucas klarerer frisparket.

63.min: Får tredd igjennom til Rosicky. Liverpool får klarert etter hvert.

64.min : Gjennomspill. Agger går inn i duell. Bendtner kaster seg i straffefeltet, og får gult for filming.

65.min: Clichy til Arshavin. Legger tilbake. Rosicky fyrer over. Corner. Ballen blir klarert.

66.min: Carragher ga seg på grunn av en stram lyske, melder Sky Sports.

67.min: Gerrard blir stanset i skuddforsøket.

68.min: Bytte Arsenal. Walcott for Arshavin.

68.min: Gerrard slår hjørnespark. Frispark til Arsenal.

71.min: Gjestene prøver å krangle seg inn i 16-meteren. Arsenal får klarert.

72.min 1-0 DIABY: Rosicky slår inn fra Liverpools venstreside. Diaby får gå opp fritt og heade hjemmelaget i ledelsen. Ingen Liverpool-spillere i nærheten av å gå i duell.

74.min: Kuyt får lagt inn. Arsenal klarer igjen.

74.min: Eboue og Song ligger nede.

75.min: Litt småspill. Gerrard på vei inn etter ballen i 16-meteren. Gerrard løper inn i Diaby og går overrende. Webb vinker spillet riktig videre.

77.min: Rosicky kommer til dødlinjen. Slår inn. Skrtel må gi til corner.

78.min: Bytte Liverpool. Babel inn for Lucas. Babel legger seg ute til venstre. Rodriguez tar rollen til Gerrard. Gerrard ned på midtbanen.

79.min: Insua slår inn. Bortespiller når høyest, men får ikke retning mot mål.

81.min: Kuyt får frispark ute til venstre. Gerrard slår inn. Almunia glipper ballen. Gallas feier unna.

82.min: Bytte Arsenal. Sagna inn for Bendtner.

82.min: Gerrard lemper frispark frem, men Arsenal klarerer igjen. Ballen kommer tilbake inn. Kuyt blåses av for soleklar offside.

84.min: Oppspill til Walcott. Har Skrtel i ryggen. Legger tilbake. Fabregas fyrer over.

84.min: Degen roter ballen over dødlinjen når han utfordrer.

86.min: Gerrard spiller opp til Babel. Babel kommer seg løs. Fyrer av. Almunia får fingertuppene på ballen som går i tverrligger og til corner.

86.min: Almunia plukker greit headingen fra corner.

87.min: Kuyt kjemper seg til nytt hjørnespark. Havner hos Skrtel, men ebber ut.

88.min: Degen får ikke godt nok treff fra 16 meter.

88.min: Degen til Rodriguez. Argentineren slår innlegg over dødlinjen.

89.min. Rosickys innlegg går rett i klypene på Reina.

89.min: Vermaelen slår inn. Skrtel slår vekk.

90.min: Langt oppspill mot Degen. Sveitseren blåses av for offside.

Tilleggstid: 4 minutter.

92.min: Reina slår langt opp. Rodriguez handser. Almunia roer ned.

93.min: Liverpool upresise oppspillsfasen nå.

94.min: Kuyt legges ned på cirka 20 meter. Webb dømmer frispark.

95.min: Fabregas flytter seg ikke unna ballen.

95.min: Agger og Gerrard ved ballen. Gerrard setter ballen i muren. Fabregas løfter hånden og ballen treffer. Liverpool roper på hands. Nei, sier Webb.

SLUTT

Sluttrapport: Kampen åpnet seg mer i 2.omgang, og begge lag fikk sjanser. Arsenal var mest effektive da Abou Diaby nærmest fritt kunne heade inn seiersmålet uten at Liverpools forsvarsspillere gikk i duell med ham. Innbytter Ryan Babel hadde Liverpools største mulighet. Nederlenderen fyrte løs fra utenfor 16-meteren. Almunia fikk fingertuppene på ballen, og lærkula gikk i tverrligger og over. Etter scoringen fikk Arsenal spillet inn i sitt spor. Liverpool hadde ballen mer og Arsenal forsøkte seg på kontringer. Rafael Benítez' mannskap virket ikke å ha stinget å sette inn en skikkelig sluttspurt. Cesc Fabregas stoppet ballen med hånden på overtid da Steven Gerrards tok frispark. Sannsynligivs ble Liverpool snytt for straffespark. Rekken på syv ubeseirede kamper er dermed brutt, og kampen om 4.plassen tetner til. Jamie Carragher måtte ut etter 55 minutter. Ifølge Sky Sports dreier det seg om en stram lyske på visekapteinen.

Spillervurdering

Jose Reina 6 - Spanjolen har uvanlig lite å henge fingrene i mot Arsenal i kveld, og må knapt nok gjøre en kvalifisert redning før Rosickys gode innlegg gjør at Diaby kan score på Reina for første gang på hele 432 minutter. Er på det som er av skudd, og har i tillegg en god opptreden som sweeper.

Jamie Carragher 5 - Nok en kamp i uvant posisjon for scouseren, som må ut av banen etter 55 minutter med det Sky Sports karakteriserer som en "stram lyske". Er ikke den man forventer mest av offensivt, men jobber iherdig og er god til å holde linja og være spillbar - i alle fall defensivt.

Martin Skrtel 6 - Slovakeren begynner å vise seg mer som den tøffingen han var innledningsvis i karrieren. Har go dkontroll defensivt, og er flink til å være oppe i ryggen på Arsenal-spillerne. Lar Rosicky slippe forbi seg ved en anledning. Begynner å komme i god form.

Daniel Agger 6 - Gjør i likhet med resten av backrekka en godkjent kamp. Har et par gode igangsettinger, samtidig som Howard Webb gjør en meget god jobb i situasjonen der Bendtner kaster seg i duell med dansken. Kunne tatt enda flere løp fremover og involvert seg mer offensivt.

Emiliano Insúa 6 - Kanskje den som jobber hardest i backrekka, men har noen glipp iblant. Er flink til å gjøre seg spillbar offensivt, men den siste avleveringen blir ofte litt for upresis. Kommer til et par innlegg fra venstresiden sin, som det er god adresse på.

Dirk Kuyt 6 - Nederlenderen jobber som en galeislave hele kampen gjennom, som vanlig. Det blir likevel lite tellende resultat denne gangen. Flink til å møte og heade videre, samt gjøre seg spillbar, men er ikke den rette spilleren til å utrette noe på egenhånd. Lite hjelp fra Carragher.

Lucas Leiva 6 - Godkjent kamp av den utskjelte brasilianeren. Er tett oppe i det som skjer, og følger de offensive Arsenal-spillerne. God og våken i duellene, og har i tillegg et glimrende løp med et påfølgende bra skudd. Har et par gode offensive involveringer.

Javier Mascherano 7 - Jobber hardt og stesser motstanderne som bare den lille argentineren han. Får igjen for det strevet han legger ned kampen gjennom, noe han er en av de fremste på i sitt felt i verden. De rødes beste i borteoppgjøret på Emirates.

Steven Gerrard 5 - Drivet og gløden er ikke like mye tilstede som i Merseyside-oppgjøret forrige kamp, og får ikke bindt sammen midtbanen og angrepet. Også en del svake avleveringer på dødball. Frisparket på overtid har god retning da Fabregas stopper det med hånden, uten at Webb ser det.

Maxi Rodriguez 5 - Lite involvert med ballen, Liverpools siste ervervelse. Har et godt skuddforsøk der Vermaelen dytter ballen til corner med albuen. Er en av dem som kan avgjøre med et skudd ut av det blå, men hans forsøk i andre omgang ble blokkert. Litt for lite hurtighet til å hevde seg i denne kampen.

David Ngog 5 - Den unge franskmannen får ingen enkel oppgave alene på topp på Emirates. Gjør et bra løp i andre omgang, men er ikke dødelig nok foran mål. Blir mye borte i store deler av kampen, og blir ikke nok involvert med ballen til å bemerke seg.

Philipp Degen 6 - Sveitseren kommer inn for en skadet Carragher, og pådrar seg raskt et unødvendig gult kort. Er dog langt mer offensiv enn sin forgjenger, og har et par gode raid fremover. Grei mann å ha i troppen når Johnson er ute med skade.

Ryan Babel - Friskt innhopp av den spillesugne nederlenderen. God vending og et fantastisk skudd som Almunia såvidt får slått i tverrligger og ut. Litt merkelig at Babel ikke kommer innpå tidligere.