Bolton - Liverpool

0-1)

31.10.2010 /Premier League /Reebok Stadium / Tilskuere: 25171 / Dommer: Martin Atkinson

Skrevet av Frank H. Larsen

Liverpool tok sin første borteseier siden Burnley ble slått 4-0 i april, og tok et langt steg vekk fra nedrykkstriden. Kampen var jevn og kunne bikket begge veier, men et glimrende angrep og hælspark av Torres til Maxi Rodriguez fire minutter før slutt sørget for kampens eneste scoring. Liverpool spilte ingen god kamp, og slet med å bryte gjennom Boltons forsvar. Flere enkle pasningsfeil og oppspill mot feilvendte spillere gjorde at det ble liten fremdrift i angprepsspillet, men tre poeng er det viktigste mot et lag som ikke hadde tapt hjemme tidligere i sesongen. Bolton kunne fått to straffespark.

95:Slutt

94:Maxi Rodriguez ligger nede med strekk eller krampe i leggen.

93:Reina trygt plassert på streken på headingen fra Bolton. Hjemmelaget holder trykket oppe.

93:Langt kast fra Steinsson, men Kyrgiakos header vekk.

92:Flikk fra Davies. Rodrigo gjennom. Ingen av stopperne faller av, men Reina leser spillet mesterlig og er ute og tar ballen.

90:Tilleggstid: 4 minutter.

89:Raul Meireles bytter med Christian Poulsen. Hodgson styrker defensiven i sluttminuttene.

89: Steinsson får gult kort.

88: Taylor bytter med Blake.

86:Maxi Rodriguez tupper ballen i mål etter flott hælspark fra Fernando Torres. Ballen går under Jaaskelainen.

85:Jaaskelainen ute og tar ballen foran tre røde.

85:Hodgson virker resignert på benken.

82: Elmander bytter med Klasnic.

79:Upresis ball gjennom til N'Gog. Jaaskelainen våkent ute og bryter.

78:Oppofrende blokkering av Skrtel på skudd fra Muamba.

77:Gerard slår corner. Lucas bommer i lufta. Cahill header rett på egen keeper.

76: Davies K. header like utenfor bortre stolpe på det påfølgende frisparket. Nær scoring.

75:Martin Skrtel får gult kort for å rive Kevin Davies overende ute ved sidelinjen.

74: Chung-Yong bytter med Rodrigo.

73: Knight header knallhartd over.

73: Elmander skyter like utenfor fra langt hold. Atkinson gir corner.

71:Kampens beste angrep avsluttes med nesten en kunstscoring av Maxi Rodriguez som brasseparker over mål.

70:Fint spill av Bolton. Skrtel måker ballen ut til innkast.

68:Davies mener han bli knuffet overende av Kyrgiakos i feltet. Davies overspiller noe.

66:Sotirios Kyrgiakos header like over i duell med Cahill fra den påfølgende corneren. Knallhardt hodestøt.

65:Meireles legger inn. Steinsson må heade til corner foran Maxi.

63:Torres skyter. Jaaskelainen holder ballen i fast grep. Meireles håpet på retur.

62:Meireles går ut til høyre. Gerrard sentralt på midtbanen sammen med Lucas. Maxi på venstre.

61:Joe Cole halter utmed skade.David N'Gog kommer inn.

60:Joe Cole ligger nede med det som ser ut til å være en skade på baksiden av venstre lår.

59:Fire mot fire. Gerrard skyter via motspiller. Jaaskelainen har god kontroll.

59:Gerrard slår innlegg som endrer retning, men Jaaskalainen tar ballen greit.

56:Torres og Gerrard kombinerer fint, men en dårlig touch gjør at situasjonen ebber ut.

52:Skudd fra Torres blokkeres av Cahill.

50:Bra spill av Torres og Cole, men Knight avskjærer enkelt sistnevnte innenfor 16-meteren.

49: Taylor får gult kort for å holde igjen Gerrard midt på banen.

46:Muamba på vei gjennom, men Lucas bryter og spiller tilbake til Reina.

46:Farlig innlegg fra Holden, men Skrtel får kastet seg og klarert.

46:Bolton tar avspark.

Målløst til pause i en kamp som har hatt brukbart tempo, men ikke de store målsjansene. Fernando Torres på heading og Steven Gerrard med avslutning utenfor er det nærmeste Liverpool har vært. Bolton har kommet til et noen brukbare skudd, men Reina har tatt seg greit av dem. Bolton kunne ha fått straffe da ball traff Carraghers utstrakte arm.  Torres og Gerrard har ikke kommet godt inn i kampen, og kantspillerne har vært relativt anonyme. . Liverpool har vært stasjonære, og Carragher og Konchesky sliter med å komme frem på sidene. Kyrgiakos har gjort en god jobb i midtforsvaret mot Kevin Davies.

46:Cahill for hardhent med Torres. Frispark utenfor 16-meteren. Nydelig chip inn mot Kyrgiakos. Jaaskelainen må strekke seg langt på headingen, men grekeren blir korrekt avblåst for offside.

45:Skrtel pådrar seg frispark når Elmader er på vei forbi.Taylor skyter i nærmeste hjørne, men Reina har god kontroll.

42:Davies får frispark i ny duell med Kyrgiakos. Taylor skyter rundt muren, men Reina er nede og redder.

41:Maxi legger flott igjen til Gerrard. Kapteinen skyter svakt utenfor.

39:Bolton roper på hands og straffe. Innlegget går via Carraghers hånd og inn foran mål. Flere dommere hadde blåst straffe der.

38:Elmander skyter rett på Reina. Elmander blåses av for offside.

37:Muamba dribler vekk Lucas. Avslutningen fra langt hold er elendig.

33:Lucas legges ned utenfor 16-meteren. Gerrard skyter elendig på frisparket, høyt og utenfor.

29:Cole i ubalanse før han fyrer løs fra utenfor 16-meteren. Ballen går himmelhøyt over.

28:Gerrard løfter nydelig mot Torres i 16-meteren, men spissen er i offside.

24:Chung-Yoo Lee drar seg inn i feltet med Carragher. Bolton-spilleren går overende og hjemmelaget roper på straffe, men dommer Atkinson vinker spillet videre.

23: Holden skyter i steget, på volley, fra langt hold. Skikkelig snert i avslutningen, men Reina parerer.

21:Paul Konchesky får gult kort. Backen kommer sent inn i takling på Chung-Yong Lee nede ved sidelinjen.

18:Kyrgiakos lager frispark i duell med Davies på 25 meter. Taylor smeller ballen rett i muren.

17:Ballbesittelse så langt: 30-70.

15:Torres på vei gjennom. Jaaskelainen må utenfor 16-meteren og klarere.

15:Godt innlegg fra Taylor. Reina må ut og bokse ballen.

11:Konchesky slår godt innlegg. Knight må heade vekk til innkast.

8:Knight slår på tvers. Gerrard bryter og spiller opp til Torres. Fernando Torres vender vekk en spiller, men avslutter svakt på keeper.

3:Torres header ufarlig over etter kampens første corner fra Gerrard.

1:Liverpool tar avspark.

Roy Hodgson har tatt ut samme startoppstilling mot Bolton som i forrige ukes seier mot Blackburn. Glen Johnson er ikke friskmeldt av hamstringskaden, og derfor ikke med. Martin Hansen er dagens reservekeeper. Uvisst hvorfor Brad Jones ikke er i troppen.

Seks måneder siden Liverpool vant to kamper på rad i Premier League.

Vurdert av Tor Sandø

Reina Liverpools beste7Liverpools bestemann. Gjorde en god redning på et skudd fra Holden i første omgang og en livsviktig redning da Bolton-spillerne sto i kø for å score i sluttminuttene.
Carragher 3Tjener mye på rutine og plasseringsevne. Fikk mye å styre med defensivt i denne kampen og bidro heller lite offensivt.
Kyrgiakos 6Debuterte mot nettopp Bolton på Reebok i fjor og var tilbake nå. Grekeren er i storform og kunne med litt hell ha scoret på en heade i andre omgang. Hadde mange dueller med Davies og fikk gitt en del juling mot både han og de andre angriperne til Bolton.
Skrtel 3Hadde mer enn en håndfull mot store sterke Elmander. Hadde for det meste kontroll på ham. Fikk gult for å ha revet ned Davies i andre.
Konchesky 3Feilprosenten er fortsatt for sto for Konchesky.Får pluss for noen gode framspill og offensivt spill i første omgang, men noen grove feilpasninger trekker ned. Pådro seg gult etter en takling der han kom på etterskudd i første omgang.
Rodriguez 4Vanskelig kamp for Maxi dette. I første omgang kom han seg ikke med i spillet. I andre ble det atskillig bedre, og argentineren bidro med det som kom fra Liverpools side offensivt. Scoret det livsviktige målet som bringer Liverpool over nedrykksstreken.
Leiva 3Stillestående, feilplassert, lite bevegelse når han mister ballen. Det er mye å sette fingeren på ved brasilianeren for øyeblikket. Hadde et ublidt møte med Muamba, men kom seg. Avsluttet kampen bedre enn den begynte.
Meireles 3Startet kampen bra og var bra som oppspillspunkt og sentral på midten. Ble imidlertid smittet av sine lagkamerater og spilte ballen i for stor grad til motspillerne.
Cole 3Joe vil så mye, men lykkes med heller lite. Noen gode kombinasjoner trekker opp, men heller ikke Cole fikk vist hva han virkelig kan. Jakter sitt første Liverpool-mål. Måtte gå ut etter timen med strekk på baksiden av venstrelåret.
Gerrard 3Var i likhet med mange Liverpool-spillere tam i første omgang. Fikk beskjed om å skjerpe seg i andre, og gjorde det delvis. Uvanlig anonym og også Steven har for høy feilprosent for tiden.
Torres 4Får et stort pluss og berger fireren for hælsparket som førte til Maxis mål fire minutter før slutt. Hadde en kjempesjanse alene med keeper i første omgang. Fernando sliter med steget. Fintene sitter ikke og heller ikke Torres sentret bare til medspillere i ettermiddag.
N'Gog 0Fikk 29 minutter for Joe Cole, som er for lite til å gi en bra karakter (kreves 30 minutter). Bidro til at Liverpool kunne spille på et litt høyere offensivt register. Hadde også sine muligheter, men franskmannen løper mye fåfengt.
Poulsen 0Fikk et drøyt minutt for Meireles i den perioden Hodgson hadde behov for å holde på ballen og la tiden gå. Det får man til fulle av dansken.