Everton - Liverpool

2-0)

17.10.2010 /Premier League /Goodison Park / Tilskuere: 39 673 / Dommer: Howard Webb

Skrevet av Einar Kvande

Everton vant bunnoppgjøret mot Liverpool på Goodison Park med 2-0. Liverpool er nå nest sist på tabellen, etter planløst, viljeløst og statisk spill i dagens kamp. Det røde kom på banen i andre omgang, med tydelige hensikter om å løfte sitt spill, og presse vertene over på defensiven. Planen fikk et tidlig skudd for baugen, da Arteta økte til 2-0 etter en corner få minutter ut i omgangen. Det slo mye av luften ut av Liverpool, og selv om Everton la seg bakpå utover i omgangen, klarte de røde aldri å skape de store målsjansene foran Tim Howard. Det er noe resignert over dagens Liverpool, både på banen og på benken.

90:Dommer Webb blåser av kampen.

90:Everton kontrer, men ballen går i kroppen på Skrtel og inn til Reina.

90:Fernando Torres og Meireles med brukbare avslutningsforsøk på tampen av overtiden.

90:Ryan Babel med et brukbart skuddforsøk som Howard må gi corner på. Liverpool vinner et par cornere i rask rekkefølge.

90: Beckford avslutter like over krysset når Everton kontrer og kommer to mot en med Kyrgiakos, to minutter inne på overtiden.

90:Fire minutter er lagt til.

89:Skrtel med en helt ren takling av Beckford, men Webb dømmer frispark for Everton midt på banen.

88:Fernando Torres får gult kort.

87:Fernando Torres med en bra prestasjon når han tar ned et Gerrard-innlegg på brystet og finter bort et par spillere. Avslutningen fra kloss hold går imidlertid i et Everton-bein.

86:Gerrard skyter svakt utenfor fra 18 meter på overgangsmuligheten.

86:Reina fanger hjørnesparket enkelt.

85:Everton får tvunget frem en corner.

84:Maxi Rodriguez går ut. Milan Jovanovic inn.

83:Gerrard med et godt innlegg i retning Torres, men Howard får en touch og vipper den til corner.

82:Raul Meireles med et brukbart skuddforsøk som blir blokkert.

80:Joe Cole ut. Ryan Babel inn.

79:Beckford prøver å spille seg til et straffespark i en duell med Skrtel.

78:Jagielka skyter et godt stykke utenfor etter en corner.

77:Beckford sparker ballen i mål lenge etter at Webb har blåst for innkast, men slipper unna uten å få sitt andre gule kort på ett minutt.

76: Beckford får gult kort etter å ha taklet Skrtel stygt bakfra.

74: Arteta må ut. Beckford kommer inn.

74: Arteta hinker etter en duell.

72: Heitinga går ut for Everton. Hibbert kommer inn.

71:Lucas Leiva går ut. David N'Gog kommer inn.

69:Raul Meireles med et brukbart skudd fra distanse, som Howard må gi retur på. Keeperen fanger imidlertid ballen igjen.

68:Joe Cole dribler seg fri på 16-meters hold, men skuddet går over.

65:Meireles finner Maxi, som uegoistisk legger tilbake til Torres, når han kanskje burde ha avsluttet selv. Torres er for baktung, og skyter høyt over.

64:Cole med et skuddforsøk etter en Torres-stuss. Rett i en blå kropp.

63:Meireles forsøker seg med et distanseskudd. Men får ikke noe trøkk bak forsøket.

62:Torres går overende i en duell med Jagielka inne i feltet, og vil ha straffe. Får det ikke.

60:Carragher vinner en corner, men hjørnesparket fra Gerrard er direkte svakt.

54:Scoringen virker å ha tatt stinget ut av Liverpool. Everton-spillerne langt mer aggressive nå. Noe oppgitt over de røde.

50: Arteta ligger i returrommet og dundrer ballen i mål fra 18 meter, etter at Kyrgiakos har klarert en corner med hodet.

47:Liverpool har åpnet andre omgang friskt, og legger press på vertene.

46:Maxi Rodriguez med et brukbart skudd, men Howard er fint nede og holder ballen.

46: Osman må ut. Bilyaletdinov kommer inn.

Everton gikk ut som raketter, og var det førende laget de første tjue minuttene. De blå presset de røde høyt på banen, og tvang frem feil hos gjestene. Det førte til et par brukbare muligheter. Midtveis i omgangen begynte Liverpool å komme høyere på banen, og klarte tidvis å etablere spill inne på Evertons banehalvdel. Det var imidlertid midt i Liverpools beste periode i omgangen at Everton vant ballen på Liverpools banehalvdel og tok ledelsen. Coleman brukte Lucas og Konchesky som rundingsbøyer, og la et presist innlegg som en umarkert Cahill satte kontant i mål på volley uten sjanse for Reina. Svakt forsvarsspill, spesielt av Konchesky. Liverpool har hatt et par brukbare angrep etter at vertene tok ledelsen, men det har aldri blitt skikkelig farlig foran Tim Howard. Torres har fått lite støtte på topp, noe som skyldes at Liverpools midtbane har blitt for baktung og statisk.

45:Phil Neville tar et innkast langt inne på egen banehalvdel, i det Webb blåser av første omgang.

45:Osman med et relativt ufarlig skudd rett på Reina. To minutter lagt til i første omgang.

41:Torres løper i veien når Meireles skal avslutte fra godt hold inne i feltet.

37: Coleman hinker etter å ha vunnet en corner i kamp med Konchesky.

34: Cahill scorer etter innlegg fra Coleman. Coleman kommer seg forbi både Lucas og Konchesky, og får lagt inn. Cahill banker ballen opp i nettaket fra kloss hold.

31:Raul Meireles får gult kort etter å ha stoppet Yakubu med ulovlige midler på kontringen etter corneren.

31:Meireles med et brukbart skudd etter en corner, men i et Everton-bein.

29: Cahill snakker på seg gult kort etter at Arteta har fått tilsnakk for andre gang i kampen, etter å ha meid ned Gerrard på vei fremover i en situasjon der Liverpool hadde fordel av ballen.

28: Yakubu skyter fra drøye 16 meter etter en kontring, men Reina er fint nede og holder ballen i fast grep.

24:Lucas Leiva skyter over. Liverpool har omsider kommet litt bedre med i kampen, og fått etablert litt spill inne på Evertons banehalvdel.

23:Fernando Torres stusser et Cole-innlegg, og Howard må gi corner.

18:Maxi Rodriguez er den første som blir notert i dommerens bok, etter en sen takling ute ved sidelinja.

15:Steven Gerrard får tilsnakk etter å ha kommet sent inn i Arteta.

14: Distin skyter via et Liverpool-bein, og like utenfor venstre kryss. Corner for vertene.

12: Jagielka skyter tilside for mål, etter at Skrtel ikke får klarert. Brukbar sjanse for vertene, som presser på nå.

11:Martin Skrtel feller Yakubu like utenfor 16-meteren.

5:Lucas Leiva meies ned av Arteta midt på banen. Everton-spilleren får tilsnakk. Heldig som ikke får gult kort.

2: Yakubu får frispark i en duell med Carragher ute ved sidelinja. Ballen slås i retning Osman, og Meireles gir corner.

2:Meireles og Lucas utgjør den sentrale midtbanen. Cole starter ute til venstre, og Gerrard i mellomrommet mellom midtbanen og Torres.

1:Sotirios Kyrgiakos får en tidlig smell. Men kan fortsette.

1:NESV-sjefene John W. Henry og Tom Werner i fokus før avspark. Fernando Torres og Steven Gerrard tar avspark i solskinnet på Goodison Park.

Everton ligger på 17.plass og Liverpool på 18.plass på tabellen foran Goodison-derbyet. Klarer Roy Hodgsons mannskap å ta tre poeng i naboens lekegrind, vil de klatre til 12.plass på tabellen.

NESV-sjef John W. Henry kommer til å overvære kampen på Goodison Park likevel. Henry er allerede på plass på Goodison.

Fernando Torres og Paul Konchesky er tilbake etter skader, og Fabio Aurelio sitter også på benken. Lucas kommer inn på midtbanen. Glen Johnson er ute, angivelig med en legg- eller lårskade, mens Christian Poulsen skal ha fått permisjon av personlige årsaker. Det skal dreie seg om et dødsfall i familien.

For Everton har Phil Jagielka på mirakuløst vis blitt skadefri, etter å ha pådratt seg en hamstringskade under trening med England i midtuken.

Vurdert av Håvard Sæle

Reina 6kan vanskelig gjøre noe med noen av baklengsmålene. Den første er utagbar da Tim Cahill klinket ballen i nettaket fra kort hold, mens utsikten hans var blokkert ved 2-0-målet. Ellers solid, og fanget et par hjørnespark uten nevneverdige problemer. Få problemer med ballen i bena - til tross for Evertons høye press.
Carragher 3er ingen høyreback. Scouseren virket utrygg med ballen, og trøblet som vanlig i oppspillsfasen. Høyt tenningsnivå og tøff i duellspillet, men slet med å stoppe Leighton Baines da Everton-backen stormet fremover. Få eller ingen bidrag offensivt.
Kyrgiakos 6ofret seg i nær sagt hver eneste duell. Vant mange, og kunne oså notert seg for en målgivende pasning da han headet ned til Lucas i god posisjon. Uheldig på 0-2-målet, da han headet kula ut i bena på Mikel Arteta.
Skrtel 5viket ikke en tomme i duellene, og satte inn flere susende taklinger. Fikk kontroll på Everton-angrepet etter hvilen, men slet i større grad før pause. Slovaken burde plukket opp Tim Cahill før australieren sendte Everton i føringen.
Konchesky 4trekkes en hel karakter for innsatsen hans i forkant av Evertons ledermål. Ble først fraløpt av Seamus Coleman, før han mislyktes med å stoppe innlegget fra Everton-backen. I likhet med resten av laget, slet Konchesky før sidebyttet, men hevet seg etter pause.
Rodriguez 3var fullstendig anonym før pause. Pådro seg sågar gult kort for en klumsete felling av Leighton Baines. Hevet seg en smule etter hvilen, men argentineren maktet ikke å levere noe sluttprodukt. Tam og stillestående forestilling. Forlot banen etter 84 minutter og ble erstattet av Milan Jovanovic.
Meireles 6slurvet i perioder før pause, men portugiseren tok ansvar i andre omgang. Forsøkte seg med en rekke langskudd, men maktet ikke å true Tim Howard i Toffees-buret. Bedre i pasningsspillet etter sidebyttet, og var den mest dynamiske i Liverpools stillestående midtbane.
Leiva 3hadde ingen god kamp. Brasilianeren åpnet riktignok brukbart, og vant et par dueller på midtbanen. Mistet etterhvert grepet, og misbrukte også en god målsjanse. Kanskje den mest stillestående spilleren på Liverpool-midtbanen i dag, og var derfor et lett bytte for de blåkledde. Ble byttet ut etter 71 minutter.
Cole 4imponerte ikke i Merseyside-derbydebuten. Var anonym før pause, men bidro med et godt innlegg som fant pannebrasken til Fernando Torres. Våknet mer til liv i andre omgang, men ble ofte tett pakket inn av aggressive hjemmespillere. Hadde et godt skuddforsøk som hadde fortjent en bedre skjebne, men alt i alt: Ingen god kamp av Joe Cole, som ble byttet ut ti minutter før slutt.
Gerrard Liverpools beste6får prisen som Liverpools beste. Stevie G forsøkte å ta tak i kampen og gi rødtrøyene en vei tilbake i matchen. Dessverre ble feilvalgene litt for mange, men scouseren får i alle fall pluss for gode initiativ og god pasningskvalitet. Det kan ikke sies om mange av Liverpool-spillerne i dag.
Torres 4fikk knapt støtte av medspillerne, men man merker tydelig at El Niño ikke er i form. Touchen sitter ikke, og Sylvain Distin og Phil Jagielka hadde god kontroll på ham. Kom til et par gode muligheter i sluttminuttene, men maktet ikke å overliste Tim Howard.
N'Gog 0erstattet Lucas Leiva 19 minutter før slutt, og bidro til at Liverpool fikk satt press på Everton. Kom imidlertid ikke til noen muligheter, og involveringene hans var av varierende kvalitet. Likevel: Et viktig innhopp for å gi Torres etterlengtet støtte på topp.
Jovanovic 0fikk seks minutter som innbytter for Maxi Rodriguez, men serberen maktet ikke å markere seg.
Babel 0kom inn for Joe Cole etter 80 minutter, og tilførte fart i Liverpool-angrepet. Nederlenderen maktet dog ikke å skape noen farligheter foran Everton-målet i løpet av de ti minuttene han tilbrakte ute på Goodison-gresset.