FK Rabotnicki - Liverpool

0-2)

29.07.2010 /Europa League /Filip II Arena, Skopje / Tilskuere: 22000 / Dommer: Antonio Damato (Italia)

Kampfakta

Mål H
Mål B
N'Gog(58)
N'Gog(18)
Lagoppstilling H
BogatinovKeeper()
SekulovskiHøyreback(44)
BelicaMidtstopper 1()
LopesMidtstopper 2()
DimovskiVenstreback()
CarlosHøyre midtbane(57)
TunevskiSentral midtbane 1(77)
TodorovskiSentral midtbane 2()
WandeirVenstre midtbane()
GligorovSpiss 1()
SilvaSpiss 2()
Lagoppstilling B
CavalieriKeeper()
KellyHøyreback()
KyrgiakosMidtstopper 1()
SkrtelMidtstopper 2()
AggerVenstreback(72)
JovanovicHøyre midtbane()
SpearingSentral midtbane 1()
LeivaSentral midtbane 2()
AmooVenstre midtbane(83)
AquilaniSpiss 1(83)
N'GogSpiss 2()
Innbyttere H
Kandikljan() ()
Marcio() ()
Adem(44) ()
Carlos() ()
Petkovski(77) ()
Sinkovic() ()
Mojsov(57) ()
Innbyttere B
Darby(72) ()
Eccleston(83) ()
Gulacsi() ()
Ayala() ()
Dalla Valle(83) ()
Shelvey() ()
Ince() ()
Gult kort H
Gult kort B
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Arild Skjæveland

Liverpool var det desidert beste laget og vant fullt fortjent 2-0 etter to scoringer av David N'Gog. Til tross for at man sparte mange profiler, var mange av de nest beste mer enn gode nok for denne motstanderen, og man sikret seg et ypperlig utgangspunktet foran returen på Anfield neste uke. David N'Gog scoret to mål for første gang i sin Liverpool-karriere, og spesielt det andre målet kan franskmannen være stolt av. Det var ingen kamp med fryktelig mange sjanser, men man følte hele tiden at Roy Hodgsons menn hadde dette under kontroll. En god gjennomkjøring, og det skal omtrent et under til om gutta fra Robotnicki skal gå videre etter dette.

Andre omgang

Icon
92:Den italienske dommeren blåser av kampen.

Icon
91: Dimovski blir truffet av knottene til Nathan Eccleston og ligger nede. Det var ikke tilsiktet av 19-åringen.

Icon
90:Dommeren har lagt til to minutter også i andreomgang.

Icon
88:Vi kommer til å legge ut en spillervurdering etter kampen.

Icon
83:David Amoo bytter med Nathan Eccleston. Da har begge lag brukt opp sine bytter.

Icon
83:Alberto Aquilani bytter med Lauri Dalla Valle. Dermed får finnen sin debut, og får drøye syv minutter.

Icon
80:Hjemmelagets forsvar sover litt, og Alberto Aquilani kommer nesten alene gjennom. Målvakten er dog våken og får avverget.

Icon
77: Tunevski bytter med Petkovski. Offensivt bytte av vertene, som tar av en midtbanespiller og setter innpå en stor spiss.

Icon
75:Ellers kan vi meddele at Ryan Babel melder på Twitter at han trodde Milan Jovanovic var spiss, og at han synes spilleren minner han om Albert Riera når han dribler. Nederlenderen har egentlig ferie til mandag, men skal tilbake på trening allerede i morgen for å bli klar og i form til Arsenal-kampen i Premier League-åpningen.

Icon
75:Flomlyset har skrudd seg av på stadion, men kampen fortsetter.

Icon
72:Roy Hodgson gjør sitt første bytte. Daniel Agger bytter med Stephen Darby.

Icon
71:Martin Kelly kommer til dødlinja og banker ballen inn foran mål. Målvakten må gi retur, men klarer å hente den inn igjen.

Icon
66:Liverpool styrer det helt nå. Holder ballen i laget på vertenes banehalvdel, og en tredje scoring ligger i luften.

Icon
58:David N'Gog scorer etter innlegg fra Martin Kelly. En flott cross fra høyresiden, og avslutningen fra franskmannen var enda bedre. Hel volley opp i nettaket fra nært hold! 2-0, og Liverpool cruiser for øyeblikket! Dette var første gang N'Gog scoret to mål i en og samme kamp for klubben.

Icon
57: Carlos bytter med Mojsov.

Icon
56: Wandeir skyter fra brukbar situasjon, men ballen bare stiger og stiger og truer aldri Cavalieri.

Icon
55:To halvsjanser, i hver sin ende! Hjemmelaget får en mulighet til å løpe gjennom når Kyrgiakos blir for treg, men Liverpool får ryddet opp. Like etter går Milan Jovanovic på et flott raid ned over venstrekanten, før han kommer seg til dødlinja og får lagt inn i feltet. Innlegget når Alberto Aquilani, som ikke kommer til avslutning.

Icon
53:Slik det er nå har Liverpool fullstendig kontroll i Skopje. Hjemmelaget får sjelden låne ballen, og når de får klarer de ikke skape noe.

Icon
50:Alberto Aquilani tar corner, men sender den over alle og ut over dødlinjen.

Icon
46:David Amoo går på et nytt flott raid, hvor han passerer mange spillere på sin ferd fremover i banen. Innlegget blir litt unøyaktig, men nok en gang lovende takter fra den unge vingen.

Icon
45:Alberto Aquilani og David N'Gog sparker i gang den andre omgangen.

Hendelses bilde

Pausereferat

Liverpool har vært det beste laget, og det er tydelig at vertene er et lag Anfield-klubben skal slå, selv om man bruker enkelte av de nest-beste. Roy Hodgsons mannskap har ikke skapt mange sjanser, men har målet som skiller lagene, og har også vunnet en haug med hjørnespark. David Amoo har ikke vært så mye involvert, men de gangene han har så har det vært veldig positivt av unggutten, som har vist at han besitter en voldsom fart. Foreløpig ser det greit ut på Filip II Arena - men dette laget er ikke bedre enn at Liverpool skal kunne vunne med større margin, og dermed også spare sine største stjerner i returoppgjøret.

Første omgang

Icon
47:Etter to minutter med tillegg på grunn av skadene til Sekulovski blåser dommeren av førsteomgang. Roy Hodgson er rett ute og prater med Martin Kelly mens de andre går i garderoben. Han er nok misfornøyd med den ene gangen den unge høyrebacken ble lurt ute på sidelinjen i denne omgangen.

Icon
45:Sotirios Kyrgiakos har fått seg en smell i ansiktet etter corneren, og blir beordret av dommeren til å få behandling på sidelinjen. Grekeren er raskt tilbake på banen igjen.

Icon
45:Milan Jovanovic tar corner, og igjen mot første stolpe. En Liverpool-spiller flikker ballen inn foran mål, hvor den blir klarert til en ny corner. Den blir det ingenting av.

Icon
44: Sekulovski er skadet, og blir erstattet av Adem.

Icon
42: Sekulovski er igjen nede skadet, og denne gang må han ut på båre.

Icon
39:David Amoo med nok en flott prestasjon, når han har gått over på venstrekanten og skjærer innover. Vertenes forsvar klarer ikke henge med når han når toppfarten, men Jovanovic blir blokkert og klarer ikke nå det gode innlegget fra debutanten.

Icon
37:Debutant David Amoo med en meget god prestasjon når han tar med seg ballen, setter fart og vinner en corner. Hjørnesparket er det Milan Jovanovic som slår, men det blir klarert bort fra første stolpe.

Icon
36:Hjemmelagets spillere er veldig skuddvillige, og skyter så snart de har en mulighet. Heldigvis har de ikke klart å finsikte mot målet foreløpig.

Icon
33:Sotirios Kyrgiakos (!) tar med seg ballen fremover på kontring og forsøker å chippe gjennom Alberto Aquilani som har blitt med opp. Det blir dessverre litt unøyaktig, men positive takter fra Skopje sin, for kvelden, mest upopulære mann.

Icon
32: Silva får seg en smell etter duell med Lucas Leiva, der Liverpool-kapteinen er litt sen og treffer motspilleren.

Icon
30: Carlos skyter fra over 30 meter. Cavalieri har full kontroll på forsøket.

Icon
25: Sekulovski ligger nede med skade. Han må ut for å få behandling.

Icon
23:Milan Jovanovic tar en corner som blir klarert bort i førsteomgang. Liverpool står høyt nå, i jakt på en ny scoring.

Icon
19:Det er tydelig at det ikke er noe toppklasselag man møter i dag. Hjemmelaget virker veldig nervøst i avleveringene, både defensivt og offensivt.

Icon
18:David N'Gog scorer etter at Leiva Lucas først tenker kjapt etter frispark og slår en lang ball i bakrommet. Belica bommer helt, og N'Gog kan bare spasere ballen i mål. En veldig enkel, men viktig scoring!

Icon
15:Alberto Aquilani tar corner, men Lucas blir avvinket for holding.

Icon
14:Sotirios Kyrgiakos header til side for mål på en corner.

Icon
10:Liverpool angriper, men innlegget blir alt for langt slått. Gjestene fra Merseyside har ikke skapt noen skikkelige sjanser de første ti minuttene.

Icon
8:Martin Kelly er litt sent ute i en takling på midtbanen, men slipper unna med tilsnakk og frispark i mot.

Icon
5:Lite å melde de første fem minuttene. Sotirios Kyrgiakos får stor pipekonsert fra hjemmepublikummet hver eneste gang han er borti ballen. Det er tydeligvis ikke populært å være greker i Skopje.

Hendelses bilde
Icon
1:Liverpool spiller i dag i sine nye sorte drakter.

Icon
1:Rabotnicki sparker i gang kampen.

Prematch

Allerede i kveld spiller de røde den første gjeldende kampen for sesongen, når de røde skal møte FK Rabotnicki borte i Europa League-kvalifisering. Hodgson sparer som kjent en del av sine VM-profiler, og stiller et lag mange forventet. I følge Liverpoolfc.tv skulle Danny Wilson være med i denne troppen, men han sitter ikke på benken - så det spørs om det stemte. Daniel Agger tar jobben på venstrebacken, mens man har et rutinert stopperpar med Kyrgiakos og Skrtel. David Amoo får sin debut, mens Alberto Aquilani skal støtte David N'Gog på topp. Lucas Leiva har vært kaptein i pre-season, og får fortsette med kapteinsbindet på armen også i kveld.

Spillerbørs

Vurdert av Torbjørn Flatin

Cavalieri 6En svært rolig dag på jobben for brasilianeren som tok seg greit av de få dødballene og langskuddene som ble servert fra en tannløs motstander.
Kelly 6Etter en usikker start hadde han flere bra initiativ framover ble til slutt kronet med målgivende til 2-0. Høyresiden var Liverpools kanskje største lyspunkt i dag.
Kyrgiakos 7Grekere er tydeligvis ikke populære i nabolandet Makedonia, og hjemmepublikum brukte mye tid til å pipe på Kyrgiakos. Det var imidlertid som vann på gåsa og Liverpools langhårede stopper ruvet i alle dueller.
Skrtel 6Tok seg greit av de få utfordringene som det omstendelige og fysisk svake hjemmelaget stilte i stand.
Agger 5Definitivt den som virket mest rusten på bortelaget. Et par fine brytninger, men også uvanlig mange feilpasninger og slurv.
Jovanovic 6Viste seg fram med et kraftfullt rykk og godt innlegg midtveis i 2.omgang, men var ellers ikke særlig mye involvert i spillet.
Spearing 6Iherdig innsats av scouseren som bidro til at Liverpool hadde god kontroll på den sentrale midtbanen.
Leiva 6En solid jobb av dagens kaptein, som dirigerte midtbanen ispedd en og annen feilpasning. Hadde fremspillet til ledermålet.
Amoo 7Unggutten fikk etter hvert godt tak på sin back og etter hvert som selvtilliten steg ble motstanderen stadig mer svimmel og fraløpt. Minus for flere svake innlegg, men vi synes likevel han fortjener en svak 7’er.
Aquilani 5Den lille prinsen har en del bra touch og ønsker ballen mye, men greide likevel ikke å sette særlig preg på kampen.
N'Gog Liverpools beste7Fikk ledermålet mest som gavepakke, men 2-0 scoringen var det klasse over. En kunne se at selvtilliten økte etter den fulltrefferen og var ikke langt unna et hattrick. Første gang franskmannen scorer to ganger for Liverpool, og det gir ham tittelen som lagets beste.