Liverpool - Arsenal

1-1)

15.08.2010 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 44722 / Dommer: Martin Atkinson

Skrevet av Arild Skjæveland

Det endte med poengdeling i åpningskampen, da en keepertabbe fra en ellers glimrende Pepe Reina ga Arsenal en utligning like før full tid. De røde spilte en veldig bra andreomgang, spesielt defensivt med 10 mann. Etter den flotte scoringen til David N'Gog handlet det mest om å forsvare seg for hjemmelaget, noe de også gjorde på overbevisende vis. Liverpool gikk rett opp og skapte flere sjanser på overtid, men klarte aldri å få den andre scoringen. Dermed endte det med poengdeling, noe som må føles veldig bittert for alle røde supportere når det skjer så sent.

96:Dommeren blåser av kampen.

95: Koscielny handser når Torres skal spille ballen forbi han, og får sitt andre gule.

93:Steven Gerrard skyter veldig bra på frisparket, men Almunia henger i hjørnet og får slått til corner.

93: Koscielny sparker Kuyt i skrittet, og de røde får frispark i glimrende skuddposisjon.

92:Martin Skrtel blir revet ned på en corner, og kommer til slutt likevel til avslutning. God mulighet.

90:Dommeren har lagt til hele 5 minutter.

90:José Reina er fryktelig uheldig og scorer selvmål. Roscicky slår et innlegg som Chamakh header i stolpen. Han fomler ballen over streken i eget mål når han skal snappe den fra stolpen.

88:Arsenal har virkelig etablert et press på de røde nå. Hjemmelaget har mer enn nok med å forsvare seg.

87:En gigantsjanse for Arsenal, som ikke får avsluttet på omtrent åpent mål. Liverpoolforsvaret får klarert foran beina på Walcott på 3 meter!

87: Rosicky gjør en glitrende enmannsprestasjon inne i feltet, og kommer til skudd. Han blir stoppet av Reina, som leverer en redning av ypperste verdensklasse. For en målvakt vi har!

86:To ganger på to minutter står Martin Aktinson i veien når de røde forsøker å slå langpasninger. Dermed får Arsenal ballen igjen høyt oppe i banen og kan fortsette presset.

85: Rosicky får gult kort for en takling på Steven Gerrard.

85:Daniel Agger er groggy, men signaliserer at han ønsker å fortsette!

82:Mens Agger er ute og prater med det medisinske støtteapparatet har Maxi Rodriguez gått ned på venstrebacken.

81:Daniel Agger sliter, og viser at han ikke er helt 100%. Muligens er det ballen han fikk i hodet tidligere, og han viser at han er svimmel. De røde er en mann mindre og har brukt opp alle byttene! Må han gi seg må de røde avslutte med ni mann!

80:Arsenal vinner et par hjørnespark og presser Liverpool nå.

78:Javier Mascherano bytter med Leiva Lucas - som har vært meget god i dag.

77:Arsenal står høyt nå, i jakt på utligningen. Det åpner seg store rom for Fernando Torres på kontringer, men resten av Liverpool er naturlig nok ikke like villig til å gå i angrep, så spanjolen må gjøre mye på egenhånd.

76:Offensivt bytte av Wenger. Diaby bytter med VM-finalist van Persie.

74:Målscorer David N'Gog har spilt ferdig, og inn kommer Fernando Torres!

73: Walcott skyter glimrende på frisparket, men Pepe Reina ligger der og gjør en vel så bra redning!

73:Steven Gerrard får gult kort når han er alt for sent inne i Chamakh. Samtidig får Arsenal frispark i en veldig skummel posisjon. Her skal nok Walcott skyte direkte.

71:Hele Anfield løfter seg til stående applaus når Fernando Torres tar av seg genseren og gjør seg klar. "We're gonna bounce in a minute...", og så var man i gang med bouncinga på The Kop.

69:Målfarlige Vermaelen kommer til heading etter et innlegg. Han vinner duellen med Johnson, men headingen går til side for målet til Pepe Reina.

68:Daniel Agger får ballen midt i ansiktet, og går ned for telling.

67:Javier Mascherano spiller som han normalt ville gjort, til tross for å ønske seg bort. En imponerende innsats og arbeidsinnstilling på den lille argentineren!

66:Kuyt gjør en glimrende jobb nede ved dødlinja, når han slår tunnell på Clichy og får slått hardt inn foran mål. Dessverre var det ingen på bakre stolpe.

66:Milan Jovanovic har spilt ferdig i sin ligadebut, og Hodgson setter inn Maxi Rodriguez.

61:Arsenal har fått etablert et lite trykk på Anfield nå, men klarer ikke å skape de store sjansene mot ti mann.

60: Wilshire bytter med Rosicky.

59: Eboue bytter med Walcott.

58:Skrtel får blokkert et skudd fra Nasri, og gjestene får corner. Der burde nok franskmannen ha spilt til Eboue, som var på et veldig godt løp.

57:Arsenal har tatt over nå, og triller mye ball dypt inne på de rødes banehalvdel.

56:Igjen et veldig godt slått frispark fra Gerrard. David N'Gog når høyest, men kommer ikke over ballen og header til side for mål fra god posisjon. Der kunne franskmannen fort ha scoret sitt andre.

55:Både Rosicky og Walcott gjør seg klar til å komme inn for Gunners.

55:Vermaelen holder NGog, og de røde får frispark i god posisjon, ca 35 meter fra mål. Det blir nok et nytt hardt utoverskrudd innlegg fra Gerrard her.

52: Wenger har satt Robin van Persie i oppvarming.

51:Liverpool presser Arsenal veldig nå, og har skaffet flere hjørnespark på rad.

50:De røde har startet forrykende i andre omgang.

48:Martin Skrtel går høyest da Almunia feilberegner. Dessverre går headingen til side for mål. Stor sjanse, og flott innlegg fra Gerrard.

47:Liverpool får frispark i farlig posisjon når Clichy går inn i ryggen på Kuyt. Her kan Jovanovic vise frem venstrefoten sin - men det ser ut til at Gerrard skal svinge den inn med høyre.

46:David N'Gog setter inn en helt fantastisk scoring! Javier Mascherano trer ballen gjennom til franskmannen, som banker ballen opp i krysset fra skrått hold inne i feltet. Praktfullt!

46:Arsenal vil nok gå ut med et mye høyere tempo for å sette press på Liverpool nå som de har fordelen med en mann mer.

45:Atkinson blåser i fløyta, og David N'Gog og Steven Gerrard sparker i gang andreomgangen. Nå angriper Liverpool med 10 mann mot The Kop.

45:Koscielny er frisk nok til også å spille andreomgangen, selv om han forlot banen på båre før pause.

Selve omgangen er det lite å skrive om, da ingen av lagene var særlig gode, og ikke klarte å etablere hverken sjanser eller spill. Arsenal hadde ballen mest, men var ikke særlig giftige, og det var ei heller Liverpool. Det alle vil prate om i pausen er uansett situasjonen der Joe Cole får direkte rødt kort av dommer Atkinson i sin debut! I situasjonen kaster Cole seg inn for å blokkere en klarering helt nede med cornerflagget til Arsenal, men treffer mannen. Et gult kort ville vært greit, men det er ikke veldig stygt, og det er en veldig svak dommeravgjørelse, som vil prege kampen voldsomt. Skal lista legges der skal både Steven Gerrard og Jack Wilshire være utvist for sine taklinger tidligere i kampen. De røde vil få det veldig tøft med 10 mann i andre omgang.

45:Joe Cole får rødt kort sekunder før pause! Han er sent ute for å blokkere klareringen til Kocienly. Veldig strengt idømt, og et gult kort ville vært nok i massevis! En veldig svak dommeravgjørelse.

45:David N'Gog raver høyest på corneren og får headet mot mål. Gael Clichy får reddet på streken!

45:Glen Johnson skyter godt etter å ha kombinert med Kuyt. Almunia må slå til corner.

43:De røde har forsøkt mange lange oppspill på David NGog, men det har på ingen måte lykkes.

41: Wilshire får gult kort for en stygg takling med knotter på Javier Mascherano.

37:Det ligger to Liverpool-spillere i offside, men Jovanovic løper gjennom og er onside. Han header ballen med seg og får skutt fra lei vinkel. Forsøket på halv volley går over mål.

31:Fernando Torres er i oppvarming til voldsom jubel.

30:Clichy skyter fra langt hold, med Pepe Reina kontrollerer skuddet over.

28:Det er Arsenal som har hatt ballen mest så langt i omgangen, men ingen av lagene har skapt noen store sjanser.

27:Igjen slår franskmannen frisparket rett i muren.

26:Arshavin blir tatt, og igjen har Arsenal frispark i god posisjon. Mascherano mener russeren filmet, og det kan også se slik ut på reprisen. Nasri skal igjen slå det.

21:Nasri skyter frisparket rett i muren. Et veldig svakt forsøk.

21: Eboue skadet ankelen sin, og må ut med behandling etter Gerrards takling.

20:Steven Gerrard går stygt inn i Eboue, og Arsenal får frispark i glimrende skuddposisjon.

16: Nasri må ha behandling for en smell han fikk i duell med Mascherano for noen minutter siden.

15:Glen Johnson kommer til innlegg, og Joe Cole er i ypperlig posisjon. Innlegget er litt for høyt - hadde han slått inn langs bakken ville de røde hatt en alle tiders sjanse til å score.

15:Steven Gerrard har vært veldig god så langt i kampen. Han ser ut til å trives i sin rolle sentralt på midten.

9:Arshavin har skutt seks ganger på Anfield. Fem av gangene har det blitt scoring. Russeren er en mann som må passes på.

7:Jovanovic går i angrep alene og får gitt ballen ut til Kuyt. Han slår et innlegg som Almunia har god kontroll på. Lovende takter fra serberen.

6:Kuyt får slått farlig inn, men Almunia snapper ballen foran Jovanovic.

5: Vermaelen skyter knallhardt. Pepe Reina ser utgangen på skuddet og bokser.

4:Arsenal får frispark i farlig posisjon da Mascherano handser. Ca 30 meter fra mål, litt skrått, men absolutt skuddhold for en mann som Vermaelen.

3:Starten har vært hektisk, med stort tempo og mange dueller. Ingen av lagene har fått etablert noe pasningsspill så langt.

1:Nasri og Chamakh sparker i gang kampen, og Liverpool skal angripe mot Anfield Road End i første omgang.

0:You'll never walk alone runger over Anfield.

0:Spillerne entrer banen til stående applaus.

Liverpool møter i dag Arsenal på Anfield til sesongens første ligakamp. Det unge laget fra Nord-London har som vane å åpne sesongene med forrykende angrepsfotball, og slo i fjor Everton hele 6-1 på Goodison Park i årets første kamp. De røde kommer til å få det tøft, men samtidig er det ny optimsme på Anfield etter en god sommer. Fernando Torres sitter på benken fra start, og der sitter også Lucas Leiva som kom sent hjem fra en landskamp for Brasil mot USA. Javier Mascherano ønsker seg bort, men starter dagens kamp. Det ser også ut til at Daniel Agger tar venstrebackplassen, mens Steven Gerrard får prøve seg sentralt på midtbanen. For Arsenal er ikke deres store stjerne Fabregas med.

Vurdert av Frank H. Larsen

Reina 5Fra glitrende til syndebukk. Et par strålende redninger, men fomler ballen over egen mållinje.
Johnson 6Noen flotte initiativ fremover. Rufsete bakover.
Carragher 7Kjemper heroisk og har bra kontroll på Chamakh. Har fordel av at laget ligger dypt.
Skrtel 7En rekke sterke klareringer og brytninger. Jobber bra sammen med Carragher.
Agger 6Lite invovlert fremover. Gjør en grei jobb defensivt. Får en smell i hodet og spiller de siste 10 minuttene på venstrekant
Mascherano 7Spiller som han pleier. Oppofrende og tent. Flott målgivende pasning.
Gerrard 7Styrer bra på midtbanen. Avleverer flere flotte pasninger. Formen i anmarsj.
Kuyt 6Gjør en grei jobb. Blir mye defensivt, men noen tendenser til positivt spill.
Jovanovic 6Tar sjanser og setter fart fremover. Litt passiv, spesielt i 1.omgang. Mye defensivt arbeid.
Cole 5Lite involvert. Hodeløst inn i en takling på sidelinjen få sekunder før pause. Får noe strengt rødt.
N'Gog Liverpools beste8Virker lettere og mer bevegelig enn forrige sesong. Hadde en ypperlig sjanse til å score før pause, men scorer et flott mål.
Rodriguez 0Inn 65. min. Må etter hvert ned på venstreback for en groggy Agger. Gjør en ok jobb.
Torres 0Inn 74.min. Herlig å ha Torres tilbake. Klarer ikke å løpe fra Koscielny.