Liverpool - Atletico

Tor 29.04.10 kl 21.05 (Europa League, semifinale, 2.kamp) - TV2Zebra/TV4Sport/TV3Puls/Five / Tilskuere: 42.040 / Dommer: Terje Hauge (NOR) / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin

Dominguez

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Det er duket for nok en klassisk E-Cup kveld på Anfield når Liverpool skal prøve å snu 0-1 fra Madrid og til finaleplass i Europa League.

Dirk Kuyt er erklært skadefri og starter på topp. Overraskelsen er at Javier Mascherano synes å skulle spille høyreback, og at Glen Johnson flyttes over på venstresiden i forsvaret. David N'Gog er også friskmeldt til å sitte på benken.

En  fortsatt lys vårkveld når lagene kommer ut foran et fullsatt Anfield. Dog med litt regn i luften. Fernando Torres er blant tilskuerne.

1.min: 12 sekunder er spilt da Benayoun blir spilt igjennom skrått ute til høyre og keeper må gjøre en benparade ut til corner. Det er et langt fremspill fra Agger nesten direkte fra avspark, som Kuyt header videre, som skaper muligheten.

2.min: Liverpool legger press og på den tredje corneren må keeper De Gea bokse under hardt press.

8.min: Mascherano bryter på høyrebacken, Gerrard vender spillet ut mot Babel. Nederlenderen skaffer seg plass på venstrekanten, men innlegget er høyt og svakt.

11.min: Gerrard header framover, Kuyt flikker til Aquilani, og italieneren skyter hardt med rett på keeper fra drøyt 16 meter.

12.min:For første gang er Atletico i nærheten av Liverpools straffefelt, men Reina får applaus for en overlegen finte mot fremrusende angriper.

17.min:Forlan er nesten på vei igjennom på et langt fremspill, men Mascherano gjør en god forsvarsjobb da han "tar ut" søramerikaneren.

19.min: Raul Garcia prøver seg fra drøyt 20 meter på halvspretten, og Reina må strekke seg og slå til corner.

22.min: Tendenser i Liverpools angrep da man greier å holde ballen rundt straffefeltet til Atletico i noen sekunder, men det stopper opp da Gerrard skyter legget fra Aquilani i forsvarsmuren.

26.min: Godt trekantspill i forkant av at Gerrard spiller ut til Mascherano på høyrekanten. Vikarbacken slår hardt og lavt inn og Kuyt kaster seg fram, men ballen går noen centimetere over. Kampens klart største sjanse så langt.

28.min: Reyes slår en glimrende langpasning mot Aguero, og Reina er farlig langt ute, men får forstyrret spissen så mye at innlegget ikke når noen medspiller.

32.min: Agger header i mål et frispark av Gerrard, men reprisen viser at dansken var såvidt i offside i det ballen blir slått. Korrekt annulering av det norske dommerteamet.

34.min: Nytt frispark av Gerrard, denne gangen nærmere, og kapteinen prøver en frekkis i det korte hjørnet. Keeper er imidlertid med på notene.

38.min: Steven Gerrard skyter knallhardt fra returrommet, men en meter utenfor keepers høyre stolpe.

39.min: Stevie G med corner, Lucas vinner i lufta, men ut til nytt hjørnespark.

42.min: Steven Gerrard prøver å reparere en dårlig klarering og blir for sen i en takling.

44.min: 1-0 AQUILANI - Benayoun slår inn ute ved det høyre cornerflagget, Alberto Aquilani får ballen nesten bak seg på 16-meteren men det blir likevel et godt og lavt skudd i det korte hjørnet bak en dekket keeper.

Liverpool lå over i mesteparten av den første omgangen, og en kunne se antydninger til at det er mulig å skape sjanser mot Atletico. Dog uten at det ble helt kruttrøyk. Benayoun og spesielt Kuyt hadde sjanser, mens en rekke dødballer fra Steven Gerrard ga bortelaget en del hodebry. I andre enden var det sjelden at Pepe Reina måtte i aksjon, men det få gangene spanjolene bestemte seg for å gå framover var det med flere folk og ikke ufarlig. Alberto Aquilani har imidlertid snudd bildet med sin scoring foran The Kop, like før pause.De røde må imidlertid fortsatt være i varsomme i at de ikke slipper inn et bortemål.

47.min:
Simao finter først, så skyter Reyes fra drøyt 16 meter, men høyt opp på The Kop.

51.min: Alberto Aquilani får gult for holding.

52.min: Assuncao er nestemann i boka for en sen takling.

54.min: Mascherano får jubel da han vinner en duell mot landsmannen Aguero, som Liverpool har fått pakket bra inn så langt.

59.min: Babel slår inn fra venstre og crossen bokstavelig talt treffer Benayoun, som ikke rekker å få kontroll før det kommer et spansk forsvarsben. Nesten en god mulighet i hva som har vært et forsiktig første kvarter av 2.omgang fra begge lag.

62.min:Raul Garcia prøver seg på et frispark som blir trillet til ham, men direkte fra nesten 40 meter går ballen over og utenfor.

64.min:
Aquilani slår en fin pasning fram til Kuyt. Nederlenderen prøver seg fra hjørnet av straffefeltet, men rett på keeper.

67.min: Valera kommer akkurat for sent inn i en duell med Dirk Kuyt.

71.min: Atletico skyter først hardt i Liverpools forsvarsmur etter at Agger har headet utover en corner. De røde kontrer direkte, men i steden for å spille Kuyt velger Benayoun å prøve et skudd som går en meter utenfor bortre stolpe.

77.min: Liverpool får en corner etter en rolig periode. Lucas får luggen på en stuss fra første stolpe, men har ikke mulighet til å styre ballen på mål.

81.min: Johnson kommer inn fra venstrekanten, og keeper må slå over det harde skuddet som kommer høyt rett på.

82.min: Carragher får kort for å holde Aguero.

83.min: Det blir farlig på frisparket da Simao nesten finner en lagkamerat på løp inn i feltet.

85.min: Nytt frispark fra Simao, ballen blir headet ut igjen fra nesten dødlinja, men Liverpool greier såvidt å klarere.

88.min: Forlan er nære på å få ei tå på et langt fremspill.

90.min: Målscorer Aquilani får applaus da han blir dagens første bytte, Nabil El Zhar kommer inn.

To minutter er lagt til.

En mer tam og avventende 2.omgang, med to lag som var klar over at den neste scoringen trolig ville bli helt avgjørende. Liverpool hadde et par bra perioder, og Atletico skapte litt nerver på The Kop med dødballer og et par kontringer, men vi noterte ikke en eneste stor sjanse i de siste 45 minuttene. Det er dermed klart for nervepirrende 30 minutter ekstraomganger og eventuelt straffespark. Fulham venter vinneren i finalen.

1.ekstraomgang:

Liverpool vant denne gangen myntkastet og angriper mot Anfield Road End det første kvarteret.

95.min: 2-0 BENAYOUN - En delikat liten stikker fra Lucas gjør at Yossi kan stikke igjennom på venstrekanten og avslutten med et skudd inne ved bortre stolperot.

99.min: Jurado inn for Assuncao hos Atletico.

100.min: Reina må gi retur på et langskudd, men ingen får fatt på innlegget som blir sendt ut i feltet i neste trekk.

102.min: Innbytter Jurado med et tung skudd like utenfor fden venstre stolpen til Reina.

103.min: 2-1 FORLAN -  Reyes får komme litt lett fram på høyrekanten, Liverpools forsvar har ikke kontroll og Forlan kan uforstyrret komme inn på bakre stolpe og score kontant i nettaket.

103.min:
Forlan får gult for å ha tatt av seg trøya.

104.min: Etter en krangel som følge av et sammenstøt mellom De Gea og Kuyt, får Dominguez det gule.

Liverpool var åtte minutter i paradis, før "Anfield-dødaren" Forlan igjen dukket opp. Surt, selv om bortelaget har truet med å score.

2.ekstraomgang

Liverpool har slitt med å komme i nærheten av sjanser de første minuttene av den siste ekstraomgangen.

110.min: Degen inn for Mascherano.

112.min: Simao alene, skrått, med Reina, men setter ballen like over.

114.min: Pacheco inn for Benayoun.

117.min: Camacho inn for Forlan.

To minutter lagt til.

120+1.min: Salvio inn for Aguero.

En kunne se foldede hender på The Kop spesielt på stillingen 1-0, i en brukbar kamp av Liverpool men hvor man også satt med følelsen av at Atletico Madrid hadde kapasitet til å score et mål. Aquilani gjorde et fint mål like før 1.omgang var over, men det gjorde semifinalen bare enda mer anspent og nervepirrende. En trodde at Yossi Benayoun hadde sendt de røde til Hamburg med et tidlig ledermål i ekstraomgangene, men et øyeblikks dårlig forsvarspill og en sjanse for Diego Forlan knuste drømmen i en sesong som for det meste har fortonet seg som et mareritt.

SPILLERVURDERING:

Reina 6 - Sisteskansen spilte nok en god kamp, en av veldig mange denne sesongen. Er litt uheldig med et skudd i første omgang, men får heldigvis slått den til corner. Ellers er han sikker i feltarbeidet og tar de fleste skuddene som kommer. Det er lite han kan gjøre med Atleticos scoring.

Johnson 6 - I en litt uvant venstreback-rolle gjør Glen Johnson det godt. Atletico Madrid kommer sjeldent til innlegg på sin høyreside, noe som engelskmannen skal ha kreditt for. Dessverre taper han en duell som er avgjørende for Atletico Madrids mål. Offensivt kunne han gjerne vært med litt oftere. Sett bort i fra Atleticos scoring, gjør han god kamp av defensivt.

Carragher 7 - Hardhausen fra Bootle gjør i dag en god jobb i Liverpools midtforsvar. Spiller på det trygge og gjør ikke noe tull. Er god i duellspillet og kjemper hardt hele kampen gjennom. Sammen med midtstopperkollega Agger har han god kontroll på Aletico Madrids angrepsspillere.

Agger 7 - Gjør som midtstopperkollega Carragher en god kamp i Liverpools midtforsvar. Dansken header inn et nydelig frispark fra Gerrard i 1.omgang, men målet blir korrekt annullert for offside. Ellers er Agger god i duellspillet, spiller på det sikre og gjør det vanskelig for angriperne til Atletico.

Mascherano 8 - Når Glen Johnson spiller venstreback tar midtbaneterrier Mascherano ansvar. Han er utrolig sterk defensivt og slipper sjelden motstander forbi, men dessverre slipper han Forlan på Atleticos scoring. Er ofte fint med opp i banen når Liverpool angriper. Ellers jobber argentineren upåklagelig i denne kampen. Blir byttet ut med Degen i det 110. minutt. Liverpools beste spiller i dag.

Babel 6 - Begynner oppgjøret svært friskt, og løper fra Atletico Madrid-spillerne. Jobber godt hele kampen gjennom, og får utfordret motstanderne gjentatte ganger i løpet av kampen. Blir dessverre litt mer usynlig etter hvert utover i andre omgang.

Aquilani 7 - Italieneren gjør en veldig god kamp på midtbanen i dag. Pasningene hans er mye mer presise enn de har vært tidligere i sesongen, og dessuten jobber han veldig godt. Scorer også Liverpools første mål, et av det fine slaget. Er ikke så synlig i andre omgang, som det han var i den første. Blir byttet ut med El Zhar i 90. minutt.

Lucas 6 - Offensivt er Lucas heller usynlig, med unntak av en fin assist til 2-0, men til gjengjeld gjør han en veldig fin jobb defensivt. Hakker opp angrepene til Atletico Madrid gang på gang. Jobber og sliter hele kampen gjennom, akkurat som resten av laget.

Gerrard 7 - Kapteinen har ikke vært seg selv denne sesongen, men i dag viser han sitt sanne jeg. Gerrard kjemper hardt, er presis i pasningsspillet og gir alt i duellspillet. Slår en nydelig pasning til Agger da han putter, men målet blir korrekt annullert for offside. Pådrar seg et litt unødvendig gult kort i 1.omgang.

Benayoun 7 - Israeleren er som vanlig kreativ i sitt spill, og skaper en del trøbbel for motstanderne. Allerede etter ti sekunder får han en stor sjanse, men putter dessverre ikke. Han gjør det godt igjen senere ved å gi Aquilani en målgivende pasning. Og i den første ekstraomgangen smeller han inn 2-0-målet. Blir byttet ut med Pacheco i det 113. minuttet.

Kuyt 6 - Kuyt klarer ikke å utmerke seg alene på topp i en 4-5-1-formasjon, men han skal ha for at han jobber og sliter hele kampen gjennom. Det er absolutt ingenting å si på innsatsen til nederlenderen. Får en stor sjanse i første omgang som han helt klart bør klare å utnytte bedre.

El Zhar 5 - I løpet av den halve timen han får spille er han svært usynlig. Får svært få baller å jobbe med i sin høyrekant rolle.

Degen - Tar over for Mascherano på høyreback de ti siste minuttene av oppgjøret.

Pacheco - I løpet av de få minuttene han får på banen klarer ikke spanjolen å utrette noe. Atletico gjør det vanskelig for han.