Grella(93)
Givet(28)
Olsson(28)

Skrevet av Håvard Sæle

Etter en enveiskjørt første omgang, der kun en fantastisk Paul Robinson mellom Blackburn-stengene hindret Liverpool ledelse, fikk hjemmelaget den forløsende scoringen tidlig i andre omgang. Sotirios Kyrgiakos headet inn 1-0 etter et hjørnespark, men et selvmål av Jamie Carragher sørget for balanse i regnskapet kort tid etter. Avgjørelsen falt etter 54 minutter, da Fernando Torres satte inn vinnermålet foran The Kop. Dermed tar Liverpool tre etterlengtede Premier League-poeng - den første seieren i ligaen siden slutten av august.

94:Phil Dowd blåser av kampen, og Liverpool tar dermed sin første Premier League-seier siden slutten av august!

93:Vince Grella stempler Lucas Leiva i brystkassa. Phil Dowd svarer med å gi australieren gult kort.

92:Michel Salgado lager frispark nede ved cornerflagget, og Liverpool vil forsøke å holde ballen der i sluttsekundene.

90:Tre minutter er lagt til.

89:Jonjo Shelvey får sin Premier League-debut idet han kommer inn for Raúl Meireles.

88:Steven Gerrard finner Fernando Torres i bakrom, men sistnevnte er uheldig med førsteberøringen og ballen forsvinner inn til Paul Robinson i Blackburn-buret.

86:Igjen serverer Steven Gerrard en indrefilét av et hjørnespark - denne gangen får Blackburn halvveis klarert, men Rául Meireles plukker opp nedfallsfruktene. Den tidligere Porto-spilleren lader slegga fra ti meter, men en gjesteforsvarer kaster seg ned og blokkerer på mesterlig vis.

85:Raúl Meireles hælsparker ballen i støtte til Jamie Carragher, som forsøker å finne Fernando Torres på bakre stolpe. Michel Salgado stanger kula til hjørnespark.

82:Raúl Meireles går inn med strakt ben og viser knottene i duell med David Hoilett. Dommer Phil Dowd noterer portugiseren i boka si.

80:Blackburn har begynt å pumpe langballer inn i Liverpools 16-meter. Vertene håndteret det foreløpig godt, og Reina bokser unna et overlegg fra venstre.

78:Roy Hodgson foretar sitt første bytte for dagen. Joe Cole forlater banen og blir erstattet av David N'Gog.

77:Lancashire-gjestene skaffer seg sitt fjerde hjørnespark for ettermiddagen - Liverpool har fjorten - men Martin Skrtel header unna.

73:Martin Olsson slår et strålende innlegg, men ingen av hans lagkamerater har luktet muligheten og ballen går forbi alt og alle.

72:Kampen er inne i en litt roligere fase nå.

69:Morten Gamst Pedersen prøver lykken fra kanten av 16-meteren, men forsøket på volley blir for ambisiøst for nordmannen, som skyter både over og utenfor.

67:Sam Allardyce foretar sitt siste bytte. David Dunn går i garderoben; David Hoilett skal avslutte kampen for gjestene.

67:Maxi Rodríguez havner i dommerens bok, etter at argentineren er for sent inne når han takler Martin Olsson.

66:Joe Cole prøver et skudd fra kanten av 16-meteren, men Paul Robinson har få problemer med å stoppe avslutningen.

63:Blackburn makter ikke å få kontroll på Sotirios Kyrgiakos. Steven Gerrard slår en corner fra høyre, og grekeren knuser all motstand i lufta. Hodestøtet fra kort hold går imidlertid via bakken og over mål.

59:Morten Gamst Pedersen løfter en corner inn i Liverpool-boksen, men Pepe Reina får frispark etter å ha fått tøff behandling inne i målgården.

55:Jonas Olsson - som forgjeves forsøkte å stoppe Kyrgiakos' 1-0-mål på streken - ligger nede med en skade. Svensken kan dog fortsette kampen.

54:LIVERPOOL - BLACKBURN 2-1: Fernando Torres scorer etter innlegg fra Joe Cole. Torres-sangen runger over Anfield! Joe Cole slår et praktinnlegg fra venstre, og Sotirios Kyrgiakos stusser ballen til Fernando Torres som har sneket seg fri fra markeringen. Fra hjørnet av femmeteren har spanjolen null problemer med å sende Liverpool tilbake i føringen!

52:LIVERPOOL-BLACKBURN 1-1: Jamie Carragher scorer selvmål. Benjani kommer seg fri på Blackburns høyreside, og innbytteren får slått inn foran mål. Der venter El-Hadji Diouf, som bredsider ballen forbi Pepe Reina. Paul Konchesky redder på streken, men ballen treffer Jamie Carragher, som også har kommet inn i situasjonen, og spretter inn i nettmaskene.

51:Sotirios Kyrgiakos dominerer i luftrommet - denne gang blir grekerens heading mesterlig reddet av Paul Robinson. Returen havner hos Maxi Rodríguez, som ikke får stokket bena skikkelig.

50:Merseyside-vertene forsøker å brodere seg igjennom Blackburn-forsvaret, men Maxi Rodríguez blir taklet i siste liten. Nytt hjørnespark for Liverpool, som virkelig kjører kampen!

48:LIVERPOOL - BLACKBURN 1-0: Sotirios Kyrgiakos scorer med en kreaftfull heading, etter corner fra Steven Gerrard. Grekeren rager over alle på hjørnesparket og endelig får Liverpool uttelling for presset.

48:Paul Konchesky og Fernando Torres kombinerer på nydelig vis, men David Dunn kommer inn i situasjonen og gir til hjørnespark.

46:Liverpool sparker i gang andre omgang.

45:Sam Allardyce har gjort sitt andre bytte for ettermiddagen, ettersom Nikola Kalinic har blitt igjen i garderoben i pausen. Benjani erstatter ham.

Liverpool har hatt en rekke enorme målsjanser, men det står utrolig nok 0-0 til pause på Anfield. De helrøde har dominert omgangen fullstendig, og glimtvis vartet opp med glitrende angrepsspill, men en Paul Robinson i det umulige hjørnet sørger for at Blackburn holder unna. Dersom kampbildet fortsetter i samme spor, er det imidlertid kun et spørsmål om tid før Liverpool tar ledelsen.

45:Phil Dowd setter punktum for førsteomgangen på Anfield.

45:Steven Gerrard svinger en praktball inn bak Blackburn-forsvaret, og Maxi Rodríguez behøver bare å treffe ballen for å gjøre 1-0. Argentineren bommer imidlertid på kula, og gjestene kan puste lettet ut for n'te gang i ettermiddag.

45:David Dunn drar seg fri og chipper kula inn mot Nikola Kalinic, men igjen er Pepe Reina påpasselig og fanger ballen i feltet.

43:Fernando Torres får hodet på et langt overlegg fra høyre, men Paul Robinson har få problemer med å plukke hodestøtet fra Liverpool-spissen.

42:Enorm mulighet for vertene! Nok en gang skaper et hjørnespark fra Steven Gerrard problemer for bortelaget. Sotirios Kyrgiakos vinner duellen på første stolpe og stusser ballen mot Lucas ved den bakre stolpen. Brasilianeren får ballen litt bak seg, og header like over fra fem meters hold!

41:Corneren klareres av Blackburn, men ballen havner igjen ute i returrommet. Der venter Raúl Meireles, som får drømmetreff på volley. Ballen er på vei mot Paul Robinsons høyre kryss, men Michel Salgado ofrer seg på forbilledlig vis og stusser ballen over tverrliggeren!

40:Maxi Rodríguez vinner ballen og forsøker å tre igjennom Fernando Torres. Pasningen blir litt for lang, og Torres får ikke til noen avslutning. Spanjolen vinner imidlertid et hjørnespark.

37:Blackburn halvklarerer en corner fra Steven Gerrard, og ballen havner i returrom hos Maxi Rodríguez. Argentineren header fint ned til Rául Meireles som fyrer løs, men skuddet fra midtbanedynamoen går rett i Blackburn-blokka.

35:Steven Gerrard slår en horribel tversoverpasning og gir dermed Blackburn og Brett Emerton muligheten til å kontre. De rødkledde makter imidlertid å løpe opp Emerton, og muligheten ebber ut i intet.

34:Som forventet: Steven N'Zonzi må byttes ut, og Vince Grella blir franskmannens erstatter.

32:Storvokste N'Zonzi makter ikke å fortsette kampen, og Blackburn forbereder et bytte. Australske Vince Grella gjør seg klar til å komme inn.

31:Steven N'Zonzi har fått seg en smell, og må ut på sidelinja og motta behandling.

29:Steven Gerrard pisker det påfølgende frisparket inn foran mål, og Paul Robinson er på bærtur for første gang i matchen. De øvrige Blackburn-forsvarerne retter imidlertid opp keeperens blemme, og får ballen i sikkerhet.

28:Gaël Givet er uenig med dommer Phil Dowd, og belønnes med gult kort av kamplederen.

28:Martin Olsson får gult kort for å rive ned Steven Gerrard.

25:Pepe Reina plukker ned et Blackburn-hjørnespark, og setter i gang en mønsterkontring. Steven Gerrard serverer Lucas, som triller videre til Raúl Meireles. Portugiseren har muligheten til å slå hardt inn foran mål, men velger i stedet å finne Steven Gerrard på tretten-fjorten mener. Scouseren prøver å plassere ballen i Paul Robinsons venstre hjørne, men Blackburn-keeperen gjør nok en glimrende redning!

23:Joe Cole runder Michel Salgado, men spanjolen henter seg fint inn og gir til corner. Steven Gerrard løfter inn, men Morten Gamst Pedersen stanger ballen unna.

21:Flipperspill i Blackburns 16-meter: Michel Salgado forsøker å klarere Jamie Carraghers innlegg foran snuten til Steven Gerrard, men spanjolen header kula rett i brystkassa på Fernando Torres - som ikke får reagert i tide, og Blackburn får omsider rensket unna.

20:Vertene varter opp med utsøkt angrepsfotball! Ballen går fort på en berøring, men Steven Gerrards avgjørende stikker mot Raúl Meireles på vei inn bak Blackburn-forsvaret blir en anelse for hard.

17:Maxi Rodríguez vinner et hjørnespark for hjemmelaget, og Steven Gerrard skrur ballen på pannebrasken til Sotirios Kyrgiakos. Den greske stopperkjempen får godt med kraft bak headingen, men Paul Robinson henter frem en praktfull redning og slår ballen over tverrliggeren!

15:Bortelaget på en kort visitt: Morten Gamst Pedersen slår inn fra venstre, mene Pepe Reina har ingen problemer med å fange ballen i feltet.

13:Lucas Leiva finner Jamie Carragher med en praktpasning, og scouseren får slått inn fra høyre. Inne foran mål venter Fernando Torres, men spanjolen kommer ikke riktig over ballen, og headingen går ufarlig til side for målet til Robinson.

12:Liverpool har åpnet desidert best på Anfield. Blackburn ligger dypt og forsvarer seg med nebb og klør.

11:Steven Gerrard svinger ballen inn mot Fernando Torres, og kun en glimrende inngripen av Phil Jones nekter El Niño en fri heading på mål.

8:Vanvittig dobbelsjanse for Liverpool! Maxi Rodríguez og Fernando Torres kombinerer på utsøkt vis på kanten av Blackburns 16-meter, og Torres' nydelige stikker finner Maxi nede ved dødlinja. Argentineren slår ballen ut i feltet - der venter Joe Cole som avslutter rett på Paul Robinson fra kloss hold. Returen havner hos Rául Meireles, men portugiseren sklir ballen utenfor for åpent mål!

6:Maxi Rodríguez vinner et frispark i duell med Gamst Pedersen, og Steven Gerrard svinger kula inn i boksen. Martin Skrtel blåses imidlertid av for hands i duell med stoppertalentet Phil Jones.

5:Paul Konchesky spilles fint fri ute på venstrekanten, og venstrebacken slår et godt innlegg - men ingen Liverpool-spillere er aggressive i boksen og gjestene rydder unna.

3:Liverpools tur til å gå i angrep. Jamie Carragher løfter inn mot Fernando Torres, men overlegget blir for høyt. Joe Cole plukker opp nedfallsfruktene, men engelskmannen får sitt innlegg blokkert av en Blackburn-forsvarer.

2:Bortelaget vinner et innkast høyt oppe på Liverpools halvdel. Morten Gamst Pedersen kaster langt og hardt inn mot Pepe Reina, men burvokteren får frispark i duell med to Blackburn-spillere.

1:Phil Dowd blåser i gang oppgjøret på et solbadet Anfield.

Solen skinner på Merseyside, på en dag hvor Tom Werner og en rekke ledende personer for de nye eierne NESV er på plass. Ingen overraskelser fra Roy Hodgson, som har foretrukket Jonjo Shelvey på benken framfor Jay Spearing.

Hos gjestene har ikke Ryan Nelsen blitt klar av skade og store Samba er ute med suspensjon.

Vurdert av Ole-Johannes Engdal

Reina 6Den spanske sisteskansen har stort sett god kontroll på det meste som Blackburn kommer med. Han er også god og trygg i feltarbeidet. På målet til Blackburn var det dessverre ikke mye han kunne gjøre.
Carragher 6Scouseren er ikke noen typisk høyreback, men i dag gjorde han det litt bedre enn ved tidligere anledninger. Sett bort i fra selvmålet, som ikke han kan noe for, er han ganske trygg defensivt. Er også med en del fremover, og får lagt inn en del gode innlegg. Innleggskvaliteten kunne vært noe bedre ved enkelt anledninger.
Kyrgiakos 7Kyrgiakos gjør en kjempejobb i midtforsvaret i dag, men får dessverre ikke så mye hjelp av midtstopperkollega Skrtel. Grekeren taper omtrent ikke en eneste duell i luften, og heller ikke langs bakken. Meget solid defensivt i dag. Header også inn 1-0 etter en flott corner fra Gerrard.
Skrtel 5Ingen god dag på jobben for Skrtel i dag. Grekeren på siden av han tar seg av det meste, så slovaken blir egentlig ganske usynlig. De få gangene han blir involvert er han heller slurvete. Dårlig involvering av Skrtel i forkant av 1-1-målet, bør klare å stoppe Benjani før han kommer til innlegg.
Konchesky 6Paul Konchesky har ikke hatt noen god begynnelse på sin LFC-karriere, men i dag viser han heldigvis bedre takter. Sett bort i fra en klønete inngripen på 1-1-målet, er venstrebacken god defensivt. Mangler dessverre litt på den offensive biten. Den beste kampen av han så langt denne sesongen.
Rodriguez Liverpools beste8I dag gjør argentineren rett og slett en strålende jobb! Han er strålende offensivt og er med på å skape mange sjanser. Rett og slett bare uflaks at han ikke tegner seg på scoringslisten. Defensivt gjør han også en meget god jobb. Jobber og sliter gjennom hele kampen. Liverpools beste spiller i dag.
Leiva 7Sammen med Meireles, gjør Lucas en flott jobb på midtbanen. Lucas og Meireles slepper sjeldent Blackburns midtbane til. Brasilianeren er også ofte med offensivt. I likhet med resten av laget har han ikke vært god i det siste, men dagens forestilling var virkelig bra.
Meireles 7Portugiseren og brasilianeren så ut til å trives sammen på midten. De har sammen full kontroll på Blackburns midtbane. Er solid både offensivt og defensivt. Kommer til ganske mange skuddforsøk i løpet av kampen, og det er synd at ingen av skuddene går inn. En god kamp av Meireles. Blir byttet ut for Shelvey i det 89. minutt.
Cole 6Dessverre blir Joe Cole litt usynlig i en venstrekant-rolle, men når han først er med, så er han virkelig med. Han har noen fine tekniske innvolveringer som det er klasse over. Får også pluss for den fine pasningen i forkant av 2-1-målet. Blir byttet ut for N’Gog i det 78. minutt.
Gerrard 7Kapteinen har kanskje ikke sett ut som seg selv i det siste, men i dag var han tilbake i godt gammelt driv. Han driver laget fremover, og jobber og sliter hele kampen. Har mange fine offensive bidrag, og jobber godt defensivt. En veldig god redning fra Robinson hindrer han i å komme på scoringslisten i dag.
Torres 6Superspissen har fortsatt litt å gå på, men det var bedre takter fra Torres i dag. Ser i perioder trøtt og sliten ut, men han har også perioder der han ser pigg ut. Bedre offensivt enn på lenge, og scorer et fint mål etter et flott innlegg fra Joe Cole. Godt å se at han scorer mål igjen!
Shelvey 0Svært hyggelig for Shelvey at han får sine første minutter på banen i Premier League. Får uansett altfor liten tid til å vise seg frem foran Liverpool-fansen.
N'Gog 0Kommer innpå for en sliten Joe Cole etter 78 minutter. Den unge spissen får ikke vist seg noe særlig fram i løpet av de få minuttene.