Liverpool - Braga

0-0)(0 - 1)

17.03.2011 /Europa League /Anfield / Tilskuere: 37 494 / Dommer: Gianluca Rocchi (ITA)

Skrevet av Einar Kvande

Liverpool ble for stereotypiske og statiske i kveldens kamp å Anfield. 0-0 betyr at de røde er ute av årets Europa League. Hjemmelaget skapte rett og slett alt for lite i denne kampen. Kantene trakk alt for mye inn i midten, og når heller ikke sidebackene evnet å bidra med å holde bredden, ble det enkelt for gjestene å demme opp. Det ble litt mer fart i Liverpool-angrepet etter at David N'Gog kom inn, men bortsett fra et par halvsjanser mot slutten hadde vertene lite å by på. Andy Carroll var nærmest et utligningsmål, mens hans heading som hadde retning nettmaskene traff Dirk Kuyt i hodet. Martin Skrtel fikk også en stor sjanse i sluttminuttene, men avslutningen gikk rett på keeper.

92:David N'Gog er nær å få hodet på Meireles sitt frispark, men bommer på ballen.

91:Meireles får frispark i brukbar posisjon.

91:Meyong med en ufarlig avslutning over mål.

90:Fire minutter er lagt til.

89: Leandro Salino bytter med Mossoró.

89:Martin Skrtel og Meyong ligger nede etter å ha skallet sammen. Braga får frispark.

85:Martin Skrtel får en enorm sjanse, men skyter rett på keeper fra kloss hold.

85:Andy Carroll med heading på mål, men treffer Kuyt i hodet. Den hadde trolig gått inn, om den ikeke hadde truffet Kuyt.

84: Lima bytter med Meyong.

84:Wilson skaffer Liverpool en corner.

83:Raul Meireles får gult kort etter protester, når N'Gog ikke får et frispark nede ved hjørneflagget som han helt klart burde ha hatt.

80:Meireles vinner en corner, som han tar selv. Spearing skyter håpløst langt utenfor når ballen klareres ut.

79:Kuyt med et håpløst avslutningsforsøk, langt utenfor.

78:N'Gog vender opp og avslutter, men rett på keeper.

76:N'Gog lykkes nesten med å komme seg inn i feltet ved første forsøk. Kun en meget god takling stopper ham.

75:Joe Cole bytter med David N'Gog.

75:Maxi Rodriguez bytter med Jay Spearing.

74: Vandinho får gult kort for å bruke lang tid til å gå av banen.

74: Vandinho bytter med Kaká.

72:Johnson med et bra innlegg, men Meireles er litt for sent ute.

71:Frisparket går gjennom hele Liverpool-forsvaret, men Reina er fint nede og holde det harde skuddet.

71:Martin Skrtel får gult kort for en sen takling 25 meter fra mål.

67:Carroll avslutter svakt, når han burde ha slått ut til Rodriguez. Carroll er uansett i offside.

61:Braga er nær ved å få en god mulighet, når klareringen etter corneren slås inn i feltet igjen. Men Reina er på plass.

60:Skrtel ruser, og blir lurt. Johnson må gi en corner.

58:Kuyt med et innlegg fra venstre, men Meireles klarer ikke å presse headingen på mål.

54:Maxi Rodriguez med et forsøk på halv volley. Ingen god avslutning.

52: Paulão får gult kort for reaksjonen på Carrolls takling.

52:Andy Carroll får gult kort på grunn av en takling på Paulao nede ved dødlinja.

50:Kuyt og Cole kombinerer fint, men igjen har Carroll gått i offside på fremspillet til Cole.

47:Cole slår inn fra høyre, men ballen når ikke frem til Carroll.

46:De røde setter i gang annen omgang. Nå spiller hjemmelaget mot The Kop.

Liverpool åpnet friskt, og hadde et par brukbare sjanser det første kvarteret. Men så fikk Braga justert lagdelene sine, og portugiserne har etter det klart å begrense Liverpools angrepsforsøk til lange oppspill mot Andy Carroll. Samtidig har de pakket geordien godt inn, og Kuyt og Rodriguez har ikke klart å ta vare på nedfallsfrukten. Liverpool har ropt på straffespark tre ganger. Ved to av disse hadde det kanskje ikke vært noe å si på om dommeren hadde pekt på ellevemetersmerket. Det må mer oppfinnsomhet i angrepsspillet til i andre omgang, om det skal bli avansement for Liverpool.

45:To minutter er lagt til i første omgang.

45:Andy Carroll slinser et innlegg fra Rodriguez utenfor med hodet.

44:Dirk Kuyt er får en albue i ansiktet, men fortsetter.

40: Paulão er svimmel etter en hodeduell med Carroll, og må behandling.

40:Meireles sparkes ned midt på banen. Frispark.

39:Carroll i duell med keeper. Keeper mister ballen, og legger seg ned å filmer skade. Dommer går på.

37:Carragher med et svakt fremspill som triller ut over dødlinja.

36:Glen Johnson header frisparket unna.

35:Lucas lager frispark i farlig posisjon, like utenfor hjørnet av 16-meteren.

34:Det går bare noen sekunder før Lucas går overende i feltet. Brasilianeren roper også på straffe.

34:Igjen ropes det på straffe, når Carroll dyttes i ryggen på et innlegg fra Kuyt.

32:Cole velger igjen å slå i støtte når han kan slå fremover, og igjen ender det i en feilpasning.

30:Alan snurrer rundt med Wilson, og Braga får en corner etter at avslutningen går via Skrtel. Den unge skotten har ikke hatt noen god åpning på kampen.

26:Wilson med en svak klarering, og Braga får til en avslutning som går til corner. Reina bokser vekk hjørnesparket.

22:Cole sløser bort ein innleggsmulighet, når han på klønete vis slår ballen over sidelinja.

22:Andy Carroll dyttes i ryggen i feltet på corneren, men får utrolig nok frispark mot seg i stedet for straffespark!

21:Lucas slår et nydelig fremspill til Glen Johnson, som vinner en corner.

20:Alan skjærer innover, og prøver seg med venstre. Ufarlig utenfor Reinas mål.

15:Lima prøver seg fra langt hold. Skuddet er hardt, men går rett i fanget på Pepe Reina.

14:Skrtel med en strålende takling når Braga forsøker en kontring.

12:Strålende Liverpool-angrep, der Kuyt finner Rodriguez. Sistnevnte hælflikker fri Carroll, men igjen har geordien gått i offside.

10:Raul Meireles tar corneren. Johnson header utenfor.

10:Liverpool vinner en ny corner.

8:Andy Carroll header like utenfor på hjørnesparket.

8:Joe Cole skyter, keeper gir retur. Carroll skyter via en arm til corner. Liverpool vil ha straffe.

6:Andy Carroll er alene gjennom, men blir avblåst for en marginal offside.

5:Vianas frisparkforsøk blir blokkert av Wilson.

5:Wilson er først på ballen og klarerer, men det blir dømt et uforståelig frispark mot ham.

4:En stikker slås mot Kuyt, men pasningen blir for hard og triller inn til keeper.

2:Dirk Kuyt, som spiller spiss sammen med Andy Carroll, blåses av for offside.

2:Bra Liverpool-angrep, men gjestene får beinet unna.

1:Braga får et frispark midtveis inne på Liverpools halvdel. Slås inn i feltet, men går helt inn til Jose Reina.

1:Braga tar avspark. Liverpool spiller mot Anfield Road End i første omgang.

Braga har 1-0 å gå på fra den første kampen i Portugal, og Liverpool må således score minst to mål på Anfield for å gå videre til kvartfinalen i Europa League uten å måtte ty til straffespark-konkurranse.

Andy Carroll starter for første gang en Liverpool-kamp, etter overgangen fra Newcastle i januar. I forhold til den første kampen mot Braga kommer Danny Wilson inn i forsvarsrekka i stedet for Sotirios Kyrgiakos. Christian Poulsen og Jay Spearing har blitt benket til fordel for Maxi Rodriguez og nevnte Carroll.

Vi merker oss at hos gjestene er midtstopper Kaka benket. Han var som kjent mannen som plantet albuen i ansiktet på Andy Carroll med vilje i den første kampen i Portugal.

John W. Henry er på plass på Anfield i kveld.

Det holdes ett minutts stillhet til minne om ofrene i jordskjevlkatastrofen i Japan før avspark.

Vurdert av Tor Sandø

Reina 7Ble satt på en ordentlig prøve på et langskudd fra Braga. Pepe holdt ballen foran jagende portugisere. Tok ellers av seg det som kom.
Johnson 7Viste glimtvis hva han er god for. Hadde et nydelig innlegg som kunne gitt en sjelden farlighet for de røde i andre omgang. Crossen ble dessverre for lang for Cole. Flink til å holde bredden og være spillbar på en side der kollega Joe lenger framme slet.
Carragher 6Arbeidsforholdene var ikke spesielt vanskelige for Liverpools forsvarsfirer. Carra og de andre bak var alt for ofte tvunget til å slå langt.
Skrtel 6Skrtel har slitt i mange kamper i år. Denne kampen bidrar i riktig retning for slovaken. Hadde alle sjansers mor da han fikk en sjanse alene med keeper. Martin skjøt på Braga-keeperen foran The Kop. Pådro seg gult kort og var på god vei til å få ett til.
Wilson 5Slet med å sette sitt preg på denne kampen. Det var tendenser før hvilen, men lite å se til skotten etter sidebyttet.
Cole 4Det er lov å ha medfølelse for Joe Cole. Han vil så mye og jobber hardt, men får dessverre til forsvinnende lite i rødt. Han skulle holde bredden, men lyktes lite.
Meireles 6Raul fikk kjenne fysikken til sine landsmenn i denne kampen. Det var knapt en duell der Liverpools portugiser ikke måtte ta telling.
Leiva 5Spiller med en stoisk ro og fordelte ballen fint i første omgang. I andre omgang ble brasilianeren mer borte. Høy feilprosent når det gjelder pasninger.
Rodriguez 4Dette var ikke Maxis kamp. Som kollega Cole på høyreside, greide aldri argentineren å sette sitt preg på venstresiden. Kom seg til en sjanse fra bra hold også, men ballen ble sendt på en rad høyt oppe på The Kop.
Kuyt Liverpools beste7Dirk er i form og viste tidvis at han spiller godt i spann med angrepskollega Carroll. Ble sendt ut på venstresiden da Ngog kom inn og skapte mer liv offensivt for de røde. Sto dessverre i veien for en farlig Carroll-heading mot slutten. Våkner nok opp med et blåøye etter et ublidt møte med en portugisisk albu i første omgang. Liverpools beste.
Carroll 6Hadde vanskelige arbeidsforhold mot fysisk sterke Braga-forsvarere. Andy debuterte fra start og viste prov på sin overlegne fysikk. Vinner mange dueller, men Liverpool var ikke flinke til å gjøre noe av det som kom etter disse duellene. Er litt rusten etter langvarig skadeopphold. Pådro seg et gult kort da han var frustrert etter å ha fått lite til i en periode av andre omgang. Ble mye stående i offside. Kunne ha blitt matchvinner mot slutten, men lagkamerat Kuyt sto i veien.
Spearing 0Fikk et kvarter for Maxi for å få mer tyngde på midtbanen. Satte lite preg på spillet.
N'Gog 0Spilte et kvarter for Cole. Var frisk og kom seg til flere målsjanser.