Liverpool - Everton

Lør 06.02.10 kl 13.45 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 44.316 / Dommer: Martin Atkinson / Anfield / Skrevet av: Raymond Halvorsen
Spillervurdering: Frank H. Larsen

Liverpool spilte som noen helter selv om Kyrgiakos ble utvist i første omgang, og kriget seg til en seier mot byrival Everton i Merseyside-oppgjøret. Dirk Kuyt avgjorde på hjørnespark i andre omgang.

LiverpoolEverton
Mål
1-0 (0-0 til pause)
Kuyt (55)
Lagoppstilling
Reina
Carragher
Kyrgiakos
Agger
Insua
Mascherano
Lucas
Kuyt
(Skrtel 90)
Gerrard
Rodriguez
(Aurelio 90)
Ngog
(Babel 63)
Howard
Neville
Distin
Heitinga
Baines
Fellaini
(Arteta 41)
Donovan
Osman
(Yakubu 72)
Cahill
Pienaar
Saha
(Anichebe 72)
Innbyttere
Cavalieri
Aquilani
Riera
Degen
Nash
Bilyaletdinov
Senderos
Coleman
Gule kort
Kuyt
Carragher
Gerrard
Pienaar
Heitinga
Anichebe
Røde kort
KyrgiakosPienaar (to gule)

Klassisk derby, hvor ligarunden åpner med tidlig kamp på Anfield mot den blå naboen.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Rafael Benítez gjør tre endringer på laget fra Bolton-kampen. Overraskende nok velger manageren å forandre på backrekka. Daniel Agger kommer inn i midtsforsvaret for Martin Skrtel. Slovaken henvises til benken. Maxi Rodriquez erstatter Albert Riera. Lucas Leiva kommer inn for Alberto Aquilani.

Fabio Aurelio og Philipp Degen returnerer fra skade, og begge sitter på benken.

Kun én endring hos Everton fra kampen mot Wigan. Distin inn for innlånte Senderos.

You'll Never Walk Alone runger ut over Anfield før kampstart.

1. min: Liverpool sparker i gang kampen, og angriper mot The Kop i første omgang.

2. min: Donovan prøver å legge inn, men vinner istedet en corner.

3. min: Everton får headet rett opp på corneren, men Reina får frispark da de blå omringer ham for å prøve å sette nedfallsfrukten i mål.

4. min: Gerrard drar seg inn mot sekstenmeteren, og klippes ned av Neville. Frispark i god posisjon.

4. min: Kapteinen slår hardt inn, og Howard får bokset ut det gode skuddet. Insua prøver seg på returen, men skuddet går langt over.

5. min: Maxi får ballen i eget felt, og kriger seg fremover på banen frem til han får frispark etter å ha blitt lagt i bakken.

7. min: Everton slår langt opp, og Kyrgiakos vinner i lufta. I den påfølgende duellen får Lucas seg en smell da Cahill setter albuen i brasilianerens ansikt.

8. min: Carragher og Kuyt kombinerer flott, men løpeballen til scouseren blir litt for lang.

9. min: Cahill skyter cirka 19 meter utenfor på hel volley.

10. min: Mascherano tskler Fellaini stygt, og får en advarsel av dommer Atkinson.

11. min: Corner til Everton etter en klareringssituasjon.

12. min: Liverpool klarerer, før Kyrgiakos får frispark etter en dytt i feltet.

13. min: Ngog gjør en god jobb på topp, og etter mye om og men får Carragher taklet ballen knalljhardt via Baines og ut til de rødes første hjørnespark.

13. min: Liverpool legger inn, og Agger får skutt. Men ballen faller på danskens høyrefot, og skuddet fra 12 meter går over. God mulighet.

14. min: Glimrende innlegg av Carragher fra høyresiden. Ballen detter ned til Lucas, som skyter utenfor via en Everton-spiller. Corner.

15. min: Godt slått hjørnespark, men Everton får headet unna.

16. min: Fart i spillet nå! Ngog jobber godt, før Mascherano slår en feilpasning og Everton stormer fremover. De røde får klarert, og Kuyt slår kontra. Prøver seg på en gjennombruddspasning til Ngog, men det blir for trangt.

17. Ny corner til Liverpool.

18. min: Gerrard slår godt inn, og får ballen tilbake etter at Everton header unna. Legger inn på nytt, og Kuyt prøver seg på hel-volley, men forsøket blokkeres.

20. min: Donovan stormer fremover, og Kuyt er både urutinert og klønete og spenner amerikaneren over ende. Frispark i farlig posisjon og gult kort til nederlenderen.

22. min: Glimrende forsøk fra Baines, og Reina får bare slått vekk til corner.

22. min: Insua header vekk corneren. Everton får deretter lagt inn igjen, og Reina går langt ut i feltet for å bokse, men treffer ikke rent! Røde skjorter får så med nød og neppe klarert.

24. min: Fellaini smeller støvelen i ansiktet til en liggende Kuyt, og nederlenderen får tydelig vondt. Muligens ikke tilsiktet fra belgieren, men duellen ser likevel stygg ut.

27. min: Kuyt leker i feltet, før han legger ut til Carragher. Hans forsøk er imidlertid ytterst svakt.

28. min: Enda en corner til Steven Gerrard & Co.

30. min: Svært stygg takling fra Pienaar på Mascherano. Setter knottene rett i leggen til argentineren. Får gult kort, men skulle definitivt vært rødt.

30. min: Gult til Carragher, som klipper ned Pienaar bakfra høyt oppe på banen. Fortjent takling på sør-afrikaneren, vil mange kanskje si...

31. min: Stor sjanse for Liverpool, som kommer tre mot fire. Gerrard spiller til Kuyt, som gir videre til ngog. Touchen til den unge franskamenn er litt for hardt, og skuddet går tre meter utenfor Howards lengste hjørne.

32. min: Reina er ute på sekstenmeteren og smeller ballen ut. Godt keeperspill.

33. min: Nok en stygg takling på gressmatta. Rødt kort til Kyrgiakos! Kyrgiakos går inn i duellen med to strake bein, men er Fellaini som stempler grekerne i det han går inn i taklingen. Fellaini ut på båre.

* Mascherano er flyttet ned på høyreback, og Carragher er flyttet inn i midtforsvaret. Dermed 4-2-2-1 for Liverpool.

* Fellaini er på beina igjen etter behandling på sidelinja, og får en tydelig pipekonsert mot seg i det han snører på seg fotballstøvlene igjen. Men når han prøver å tråkke på foten får belgieren tydelige smerter, og Arteta gjør seg klar til å komme inn for bortelaget.

41. min: Arteta kommer inn for skadede Fellaini.

42. min: Carragher måker ballen opp. Tydelig å se spenningne i dette oppgjøret nå.

44. min: Gerrard går over ende i perfekt Gerrard-skuddhold...

45. min: Glimrende frispark fra Gerrard, men den smeller i oversiden av tverrligger! Enorm mulighet til å ta ledelsen før pause, det der.

* 4 minutter overtid i første omgang.

48. min: Enorm mulighet for Everton! Bortelaget legger inn, og Mascherano header unna, men ikke lengre enn til Cahill, som stuper ballen få centimetre over tverrligger fra 8 meter!

Pauserapport
Mye av omgangen dreier seg selvfølgelig om utvisningen til Kyrgiakos i duellen med Fellaini. Grekeren går inn i duellen med to strake bein, og det er således ikke så mye å si på det røde kortet, selv om han ikke treffer leggene hans. Det merkelige er også at Fellaini stempler Kyrgiakos i samme duell. Men Pienaars takling på Mascherano noen få minutter tidligere var av like grov art, og burde i så måte også gitt Everton en mann mindre. Ellers har det vært mange harde taklinger, høy intensitet og tøffe dueller. Everton presser høyt og spiller seg til innlegg, men Liverpool i større grad benytter seg av kontringer og overgangsmuligheter. To store muligheter, én til hvert lag. Det blir vanskelig for Liverpool å jaktre tre poeng med én mann mindre, men som vi alle har vært vitne til tidligere, kan alt skje i et Merseyside-oppgjør...

46. min: Andre omgang starter med at Liverpool får et hjørnespark som blir headet unna. Everton kontrer, før Cahill tart med seg ballen han selv header ned. Avslutning har imidlertid Reina full kontroll på.

49. min: Everton slår leir på utsiden av Liverpools sekstenmeter, og får til en rekke gode kombinasjoner, før Mascherano takler som en helt og får ballen unna.

50. min: Donovan skyter langt utenfor.

51. min: Ngog tråkler seg fremover, og hektes av Arteta. Frispark.

52. min: Innlegget plukkes ned av Howard.

53. min: Mascherano med smart fremspill mot Ngog, men ballen er vanskelig å ta ned. Godt løp av franskmannen.

53. min: Ngog kjemper mot Distin og får løpt seg frem på en løpeball. Fyrer av, via Distin, til corner. God jobb av den enslige spissen.

54. min: Ngog jagen en ball, og Heitinga må klarere til corner.

55. min: Liverpool - Everton 1-0, KUYT. Kjempecorner av Gerrard, og i feltet kriger Kuyt seg frem og header ballen i nettet. Anfield eksploderer, og det smaker godt etter utvisningen! Kuyts 50. mål for Liverpool.

56. min: Heitinga klipper ned Maxi, og får et velfortjent gult kort.

59. min: Donovan i flott driv fremover, og legger et godt innlegg som Carragher klarterer til corner.  Hjørnesparket resulterer i et nytt forsøk, da Carragher igjen klarerer. På forsøk nummer to tilkjennes de røde ballen etter krangling i feltet.

62. min: Kuyt vinner en ny corner.

63. min: Noe overraskende er det Ngog istedenfor anonyme Maxi som går av banen, når Babel gjør sin entre.

67. min: Mascherano legger inn, men treffer ingen.

70. min: Babel gjør en god jobb når han jobber iherdig og vinner ballen på egen banehalvdel.

71. min: Frispark i farlig posisjon til Everton. Innlegget er dårlig og Liverpool klarerer.

71. min: Insua stormer fremover og legger inn mot Babel, men Howard kommer ut og plukker.

72. min: Dobbeltbytte av Everton. Yakubu kommer inn for Osman, og Anichebe erstatter Saha. Everton har nå brukt alle sine bytter.

75. min: Babel kriger med seg ballen, og får frispark.

76. min: Dårlig ballbehandling av Mascherano gjør at Everton vinner ballen.

83. min: Gerrard og Mascherano jobber som noen helter, og blokkerer slik at Everton får corner.

* Stopp i spillet når det oppstår knuffing på banen etter en duell mellom Gerrard og Pienaar.

85. min: Merkelig gult kort til Gerrard, som får kort fordi han treffer en liggende Pienaar som kommer inn i Gerrard når han kapteinen i ferd med å fullføre taklingen.

85. min: Anichebe får også gult kort for protestene mot Gerrard i etterkant av hendelsen.

89. min. Yakubu fyrer av, Reina redder ut til corner.

89. min: Hjørnesparket klarerers.

90. min: Frispark til Everton midt på banen.

90. min: Reina og Gerrard får seg begge en smell. Det ser stygt ut for Reina, som landet midt på ryggen. modig gjort av keeperen.

* Fem minutter tillegg på Anfield.

92. min: Everton har ballen. Anichebe kommer seg inn, men Reina bare tar ballen med en hånd ned fra himmelen. En reaksjon som gir ståpels!

93. min: Aurélio kommer inn for Maxi.

94. min: Lucas kaster seg ned og blokkerer, og får frispark. Nå er det ikke lenge igjen!

96. min: Pienaar sendes av banen med sitt andre gule kort etter at han hopper tilsiktet inn i Gerrard. Pienaar får det kortet han skulle hatt en time før.97. min: Kuyt går av banen, inn kommer Skrtel.

Dommer Atkinson blåser av kampen etter 96 minutter og 43 sekunder!

Kamprapport
Liverpool tok tre, nye viktige poeng i kampen mot Everton i formiddag. Seieren satt meget langt inne, men det var de rødes innsatsvilje og heltemodige innsats gjennom hele kampen som gjør at Rafael Benítez' menn henger godt med i kampen om fjerdeplassen. Arbeidsmoralen er på topp gjennom hele kampen, og kjemper for hver eneste ball. Dirk Kuyt slet seg fra fra Howard og Neville og skallet ballen inn i nettmaskene, til enormt jubel på Anfield! Stemningen på Anfield og lettelsen da dommerne blåste av kampen sa alt om ad dette var en orgasmisk deilig seier for alle røde, spesielt etter utvisningen av Kyrgiakos gjorde jobben langt vanskeligere. Gerrard var igjen i hovedrollen og leverte en rekke fantastiske dødballer. Helgen er garantert reddet for alle Liverpool-supportere etter denne seieren, som alle spillerne kjempet hardt for.

Spillervurdering

Reina 7 - Har noen usikre utboksninger, men retter opp inntrykket med å ofre seg storartet i feltet. Opererer fint som sweeper. Har også to meget gode redninger, spesielt på skuddet til Yakubu.

Carragher 8 - Det lyser derbydag av nr. 23. Ofrer seg 100% i taklingene. Kanskje også noe i overkant. Setter standarden etter 13 sekunder. Er også brukbar involvert i angrepsspillet. Tar over i midtforsvaret etter Kyrgiakos' utvisning. Stålkontroll i lufta. Klarerer det som kommer.

Kyrgiakos 6 - Ser ut til å gå mot en ny god kamp. Vinner det som er av hodedueller med Fellaini og Cahill. Knallhard også langs bakken. Dessverre kommer han inn med en tofotstakling å får se det røde kortet. Ble heldigvis ikke syndebukk.

Agger 7 - Samarbeider godt med både Kyrgiakos og Carragher. Også han har god kontroll på innleggene. Gjør en god sikringsjobb. Et par glipper, men blir ikke straffet nevneverdig for det.

Insua 7 - Lite med offensivt før pause. Noe bedre når Liverpool ligegr dypt og satser på kontring. Stort sett grei kontroll på sin side, bortsett fra da han blir rundlurt av Landon Donovan.

Mascherano 8 - Takler så det suser og prater mye med dommeren. Solid defensiv jobb i ankerrollen. Klarer seg meget godt også på høyrebacken når Carragher tar over etter Kyrgiakos i midtforsvaret.

Lucas 7 - Oppofrende spill i duellene. Mister noe av presset i begynnelsen av 2.omgang, men klarer seg utmerket utover. Roer ned og holder brukbart på ballen. Ikke altfor mye invovlert offensivt.

Gerrard 8 - Kapteinen er utrolig tent. Går foran med et godt eksempel. Jobber hardt, og må ta på seg mer defensiv jobb etter utvisningen. Slår bra dødballer, og har målgivende til Kuyts vinnermål. Rydder bra unna Evertons forsøk.

Kuyt 8 - Er invovlert i flere flotte kombinasjoner i 1.omgang. Jobber helhjertet hele kampen. Viser også prov på flere flotte finesser. Ofrer seg å får gult i en kontring. Blir matchvinner da han header ballen i mål i duell med keeper Tim Howard. Liverpools beste.

Rodriguez 6 - Forholdsvis anonym. Sliter med å finne seg til rette. Enkelte glimt i andre omgang. Men gjør en grei innsats defensivt. Byttes ut på overtid.

Ngog 7 - Viser gode ballmottak og fine vendinger. Til tider bra samarbeid med Kuyt. Jobber helhjertet. Slitsom jobb på topp helt alene i nesten en halvtime. Blir byttet ut med Babel.

Babel - Skaper ikke de helt store farlighetene etter at han kommer inn, men ligger å lurer på topp og Evertons forsvar må være på alerten.

Aurelio - Byttet inn for Rodriguez to minutter på overtid.

Skrtel - Inn for Kuyt seks minutter på overtid.