Liverpool - Lille

Tor 18.03.10 kl 21.05 (Europa League, 1/8-finale, 2.kamp) - TV2Sport/TV4Sport/ TV3Puls/Five / Tilskuere: 38.139 / Dommer: Nicola Rizzoli (ITA) / Anfield / Skrevet av: Tor Sandø
Spillervurderinger: Torbjørn Flatin

Liverpool har avansert til kvartfinalen i UEFA Europa League etter 3-0 over Lille på hjemmebane. To mål av Torres og ett straffemål av Gerrard reddet kvelden for de røde.

Cabaye (81)

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Aquilani rakk ikke kampen på grunn av omgangssyken han har slitt med de siste dagene. Lucas Leiva erstatter ham. Ellers spiller de andre ti som spilte mot Portsmouth. Franskmennene spiller med samme lag som de gjorde i den første kampen forrige torsdag. Begge lagene kommer fra seire over bunnlagene i sine respektive ligaer. Liverpool slo til med en knusende 4-1-seier hjemme mot Portsmouth sist mandag og skal være stinne av selvtillit. Lille slo Grenoble 1-0 etter selvmål. Mens Lille ligger på fjerdeplass i sin serie med god kontakt med tetlagene, kjemper Liverpool en innbitt kamp om fjerdeplassen, men uten å ha kontakt med teten.

Men nå er det UEFA Europa League som gjelder. Det handler om avansement til kvartfinalen og Liverpool må opp og fram for å få mål og gå videre.

Samtidig med at spillerne starter oppvarmingen på Anfield, spilles det fire andre kamper i Europa-ligaen. Fulham (uten Danny Murphy på laget) leder 4-1 over Juventus og Mohammed Sissoko (3-1 til Juventus i første kamp), Valencia og Werder Bremen har scoret fire mål hver i Tyskland (1-1 i første kamp), Benfica øleder 2-1 over Marseille og 3-2 sammenlagt, mens Standard Liege og Milan Jovanovic leder 1-0 over Panathinaikos og Djibril Cisse og Sebastian Leto. Leto har forøvrig fått gult kort. Fulham, Valencia, Benfica og Standard Liege er lagene som blir i hatten foran kvartfinaletrekningen i morgen.

I tillegg til Liverpool-Lille (0-1), spiller Anderlecht-Hamburg (1-3), Sporting Lisboa-Atletico Madrid (0-0) og Wolfsburg-Rubin Kazan (1-1) nå klokken 21.05.

You`ll Never Walk Alone synges av et fullsatt Anfield som støtter opp om de røde foran den viktige kampen mot Lille. Spillerne står klare til å gå ut på Anfields grønne gress.

1. min.: Liverpool hadde avspark, men det er Lille som får det første angrepet, men reina har full kontroll.

2. min.: Lille starter forsiktig. Liverpool triller ball.

3. min.:  Babel står for den første muligheten. Han vinner ballen og får skutt fra 18-19 meter. Skuddet er for løst til å utfordre Lille-keeperen.

5. min.: Mascherano pådrar seg frispark på kanten av 16-meteren. Innsvingeren er skummel nok, men Lucas får headet ballen til corner.

6. min.: Bortelaget har bitt seg fast etter corneren, men Liverpool holder unna. Lille følger oppskriften med å jobbe hardt på midten og få ned tempoet når de vinner ballen.

8. min.: Lucas blir klart tatt og den italienske dommeren peker etter å ha tenkt seg om på straffesparkmerket.

9. min.:  1-0, Gerrard. Steven er sikkerheten selv og scorer fra straffesparkmerket nede ved stolperota. Gerrard er med sine 34 mål den mestscorende spilleren i Europa.

11. min.: Torres slår en tunnel og begir seg inn mot Lille-målet. Corneren fra Gerrard slås motsatt, der Insua sleiver ballen utenfor.

13. min.: Torres er igjen på vei mot Lilles mål. Spanjolen mislykkes i forsøke på å overliste Landreau.

14. min.: Liverpool spiller med selvtillit nå. Bygger omstendelig opp spillet og holder ballen i laget. Stor stemning på Anfield nå, hvor høylytte fornøyde røde supportere lar høre fra seg.

16. min.: Lille forsøker å bygge opp spillet, men Liverpool-spillerne hindrer dem i oppbyggingen.

18. min.: Babel blir liggende etter å ha blitt tatt, men kommer seg raskt på beina og får løpt av seg smertene.

20. min.: Spillet går litt fram og tilbake nå. Begge lag er forsiktige. Liverpool fikk den starten på kampen de kunne ha tenkt seg, har hatt det meste av spillet siden, men Lille har holdt hjemmelaget unna.

22. min.: Godt Liverpool-angrep. Etter å ha latt ballen gå mellom seg, får Mascherano slått et kirurgisk gjennomspill, men ballen er litt for lang for Babel. Spiller med selvtillit Liverpool nå.

24. min.:  Johnson avslutter et nytt godt Liverpool-angrep. Ballen kommer fra Liverpools høyreside. Glen får skutt, men skuddet blir alt for slapt og går kontrollert inn til Lille-keeperen.

26. min.: Agger kolliderer med en Lille-angriper og får seg en smell i foten. Han kommer seg på beina, men hinker.

27. min.: Insua pådrar seg et frispark. Lille slår inn, men Liverpool-forsvaret får avklart.

28. min.: Liverpool kommer tilbake. Mascherano starter angrepet, slår til Babel, som passer til Kuyt, men ballen er for hard. Dermed får Lille startet på nytt.

29. min.: Torres blir tatt på kanten av 16-meteren, på Liverpools høyre side. Gerrard slår inn, men Agger står i offside når han får headet.

30. min.: En halvtime er gått og Liverpool fortsetter å rulle opp for et ledermål sammenlagt.

31. min.:  Gerrard slår corner fra venstresiden, Agger header ballen mot mål. Ballen triller inn bak Kuyt, og Landreau kan gripe den før en av de røde får slått den den siste halvmeteren inn i målet.

32. min.:  Lucas fyrer av fra 18 meter etter å ha blitt spilt gjennom av Kuyt. Markkryperen er bra nok, men keeper redder.

33. min.:  Kampen lever nå. Målscoreren i Lille, Hazard, er på vei igjennom et forsvar som vakler. Det går fort for forsvarsfireren. Hazard kombinerer, men Reina blir stående og redder skuddet. Der kunne franskmennene fort ha tatt sammenlagtledelsen. Større tempo i Lilles spill nå.

36. min.: Lilles spillere og tilhengere er inne i en god periode nå. Småpasningsspill og kjappe overganger er oppskriften som følges nå. To Lille-angrep ender med offsideavblåsninger.

38. min.: Gerrard setter fart. Ballen går til corner. Lilles forsvar avklarer.

40. min.:  Torres hopper opp og header, men treffer ikke ballen ordentlig. Ballen går like utenfor.

42. min.:  Insua følges sammen med Mascherano av Argentinas landslagssjef Diego Maradona. Førstnevnte får kampens første gule kort. Litt hardt idømt. Lille får frispark, som slås inn. Reina har kontroll.

44. min.: Gerrard møter et oppspill fra Reina med hodet. Løpet fra Babel i bakrom kommer for raskt.

45. min.: Torres får ikke holdt igjen og står i offside når han får ballen fra Gerrard. Torres lurer av keeper, men blir tatt av en fransk forsvarsspiller. Men linjemannen har stått med flagget oppe en stund.

45. min.: To sekunder på overtid blåser den italienske dommeren  2-0til pause.

God omgang av hjemmelaget. Liverpool fikk den starten alle røde hadde håpet på da Lucas ble felt etter ni minutter. Gerrard scorer like ved stolperota og dermed er lagene like langt. Hjemmelaget har vært best, hatt det meste av spillet og de farligste sjansene. Lille hadde en god periode i første omgang, og kunne ha scoret da Hazard var igjennom. Men Reina ble stående og reddet mesterlig. God stemning på Anfield, i en kamp der man vel har en følelse av at det kommer flere Liverpool-mål, men der det er viktig å tette igjen bak. Lille er gode på overganger, med kjappe kombinasjoner fra raske spillere.

46. min.: Lille har avspark. Viktige 45 minutter (minst) gjenstår.

47. min.: Agger er i nærkontakt med Frau, men de skilles i vennskapelighet.

48. min.: Lille er på vei igjennom, Carragher takler en Lille-angriper og ballen går til corner. Reprisen viser at det kan hende at Carra felte Lille-spilleren.

49. min.:  2-0. Torres. Det finnes bare en Fernando Torres. Spanjolen gjør hva han vil med Rami, setter fart, vipper ballen over Landreau og sender Anfield-publikum til himmels. El Nino er absolutt i ferd med å finne formen. Honnør også til Babel for et glimrende framspill.

52. min.: Stor stemning på Anfield nå. Lille forsøker å slå tilbake, men det er ikke så lett mot et defensivt hardt kjempende hjemmelag.

55. min.:  Torres tar tak i ballen igjen. Et Lille-forsvar fulle av respekt rygger. Spanjolen skyter fra langt hold, og ballen går like utenfor til høyre for keeperen.

57. min.: Lille forsøker seg, men det siste trekket i angrepet mislykkes og ballen triller inn til keeper.

58. min.:  Torres får headet etter et innlegg fra høyre. Ballen går kontrollert inn til keeper.

59. min.:  Touré erstatter Frau for Lille.

60. min.: Johnson blir tatt. Gerrard tar frisparket fra vel 20 meter. Steven tar selv frisparket og skyter en høy ball inn til Kuyt. Nederlenderen skyter, men assistentdommeren har vinket. Feil offsideavgjørelse.

61. min.: Sist Torres scoret i Europa var mot Chelsea 8. april i fjor. Nå har han fått blod på tann. Det kan bli flere nettkjenninger for spanjolen som virkelig er aktiv foran Lille-målet nå.

63. min.: Innbytter Touré valser rundt med Agger og får skutt. Men det blir aldri farlig for Reina.

64. min.: Gerrard forsøker å spille Torres igjennom, men ballen går inn til keeper. Liverpool får raskt tak i ballen igjen. Babel svinger rundt med sin oppasser, men får ikke gitt fra seg ballen. Mascherano blir liggende i det neste trekket og får seg en smell i hånda, men kommer seg opp igjen.

67. min.: Kampen vipper litt nå. Lille forsøker seg igjen med kortpasningsspill og kjappe overganger, men har problemer med å komme seg helt inn til store målsjanser.

69. min.: Avventende stemning på Anfield. Lille er ikke ueffene når de kommer og ett mål er nok, så endrer bildet seg fullstendig når det gjelder avansement til kvartfinalen. Lille slår et frispark inn i feltet, men en Lille-spiller står i offside.

71. min.:  Aubayemang inn for Balmont da Lille gjør sitt andre bytte for kvelden.

72. min.: Liverpool forsvarer ledelsen med nebb og hår. Torres er alene i angrep, resten av laget er avventende. Carragher og Agger holder på å rote det til for seg, men dansken får heldigvis skutt ballen opp på banen.

73. min.:  Torres er frustrert over å ha blitt tatt og kjefter på dommeren. Han belønnes med gult kort.

74. min.:  Kjempesjanse for Lille da innbytter Aubayemang skyter over fra kort hold. Reprisen viser at han står i offside.

74. min.: Gerrard får en mulighet etter et Torres-innlegg. Ballen går over sidelinja.

76. min.: Aubayemang er på vei igjennom, men det virker som Insua er klar over at Maradona sitter på tribunen. Med stor innsats skjærer han inn og tar ballen.

77. min.: Skummel støttepasning fra Babel og det går et høyt stønn gjennom Stanley Park. Liverpool får heldigvis avklart. Lille er offensive og jakter på den ene scoringen de trenger.

79. min.: Insua avslutter et angrep, som Torres starter. Babel passer til Insua og forventer å få den tilbake. Insua er ivrig og skyter over.

80. min.: Benayoun forbereder seg på å komme inn, når Lille kommer på et nytt angrep. Hazard legger inn fra høyre. Reina har full kontroll.

80. min.:   Benayoun erstatter Babel. Nederlenderen har spilt en god kamp i dag.

81. min.:  Cabaye får gult kort for å sparke bort ballen.

82. min.:  Kuyt skyter knallhardt fra 20 meter. Landreau er nede og redder og slår den bort fra Torres som kommer i hundre.

83. min.:  Tro kopi av forrige sjanse., Kuyt skyter fra 20 meter, Landreau nede og redder. Denne gang slår han til corner. Hjørnesparket går på bakerste stolpe. Der er Torres og skyter et løst skudd som keeper har kontroll på.

86. min.:  Vandam kommer inn for Hazard i Lilles siste bytter.

87. min.: Nerver på Anfield når Lille får corner. Et hardt kjempende Liverpool får headet unna.

89. min.: Kjempemulighet for Lille. Langt overlegg går over alt og alle, også Aubayemang. Heldigvis.

89. min.:  3-0. Torres. I stedet for Lille-redusering, øker Liverpool ledelsen, og igjen er det Torres. Lille vil ha frispark da Kuyt kolliderer med en forsvarsspiller. Gerrard får skutt, keeper redder og Torres scorer på returen.

90. min.: Det er lagt til tre minutter på Anfield.

90. min. + 1. min.:  Kyrgiakos ersttater Agger.

90. min. + 2. min.:  Ngog inn for tomålsscorer Torres.

90. min.: + 3,07: Kampens italienske dommer tar fløyten til munnen og sender Anfield til himmels og Liverpool til kvartfinalen i UEFA Europa League. Manchester United neste.

Liverpool er videre til kvartfinalen i Europa-ligaen etter 3-0 over Lille. Liverpool tok en oppskriftsmessig ledelse på straffespark etter ni minutter. Steven Gerrard scoret sitt 34. mål i Europa-cupene, noe som er rekord. Liverpool hadde følere sjanser til å ta sammenlagtledelsen, men lot Lille komme inn i kampen. Hazard hadde i denne perioden muligheten til å gjenta det han gjorde i Lille forrige torsdag, men Reina sto i veien. Etter hvilen bvar det duket for Torres mot resten. Fire minutter var gått da han helt alene løp fra Lilles forsvar og scoret sikkert. Han gjentok bedriften på en retur ett minutt før slutt. Men i mellom de to scoringene var det noen Liverpool-sjanser, knallhard defensiv jobbing, flere gode Lille-angrep og masse neglebiting. Det viktigste; Liverpool er videre til kvartfinalen. De røde kan fortsatt vinne noe denne sesongen. Hvem de møter bestemmes i morgen. Nå kan imidlertid lag, spillere og fans konsentrere seg om møtet med Manchester United kommende søndag.

SPILLERVURDERING:

Pepe Reina 7 - Ruver i kjent stil med et unntak, da han bommet på en utrusning mot slutten av kampen, Stod søtt og "i veien" da Lille nær hadde utlignet i 1.omgang.

Glen Johnson 6 - Enkelte glimt framover fra den offensive backen, men ikke så mye som man vel hadde trodd i en slik kamp. Virket usikker i enkelte situasjoner defensivt og har en del å gå på.

Jamie Carragher 6 - Rutinert og stødig av scouseren som spilte på det sikre og hadde en iskald takling dypt inne i eget felt på stillingen 2-0.

Daniel Agger 7 - Sterk på offensive dødballer hvor han hadde to headinger etter corner som nær hadde gitt uttelling. Spiller på små marginer og blir nesten straffet, men bare nesten.

Emiliano Insua 7 - Landslagssjef Maradona var på tribunen og det syntes å tenne 21-åringen litt ekstra som startet som et ekspresstog. Fikk det litt vanskeligere defensivt etter hvert, men var bedre offensivt enn Johnson i dag.

Javier Mascherano 7 - Tøff og energisk som vanlig, men tapte også enkelte dueller som han vanligvis spiser til frokost. Holdt imidlertid helt inn og får en svak 7'er.

Lucas 7 - Var det virkelig utskjelte Lucas som kom susende inn i straffefeltet før ti minutter var spilt og skaffet straffespark? Jobbet energisk og var en av de fremste før pause, men noe mer variabel i 2.omgang.

Steven Gerrard 7 - Stevie G hadde noen gode dødballer, noen gode fremspill og hadde skuddet som ga retur og 3-0. Mye bra, men heller ikke helt i turbofart.

Dirk Kuyt 7 - Om ikke Dirk har turbo går han aldri på tomgang. Ble bare mer og mer involvert etter hvert som andre bein ble slitne og jobbet seg til ballen i forkant av den avgjørende tredjemålet.

Ryan Babel 5 - Kritkken som Ryan av og til blir del for ikke å prøve, synes vi ikke det var grunnlag for i dag. Han møtte imidlertid kvikke franskmenn som han aldri helt fant ut av og sluttproduktet hans var tynt.

Fernando Torres 8 - Nando ble stadig vassere utover i kampen og kunne fort hatt et hattrick. Måten han valset opp med midtforsvarerne i forkant av 2-0 var det klasse over. Liverpools beste.

Yossi Benayoun - Israeleren fikk noen minutter på høyrekanten, da Liverpool var fornøyd med å ligge lavt og prøve å få en scoring til på kontringer.

Sotirios Kyrgiakos og David N'Gog - Bytter i sluttsekundene som først og fremst skulle stykke opp spillet og få tiden til å gå.