Liverpool - Napoli

3-1)

04.11.2010 /Europa League /Anfield / Tilskuere: 33895 / Dommer: Fredy Fautrel (Frankrike)

Skrevet av Ole-Johannes Engdal

Etter en første omgang der ingen av lagene klarte å skape så veldig mange muligheter, åpnet det seg mer i andre etter at Steven Gerrard kom innpå. Liverpool fikk mer kontroll på midtbanen, og kom mye mer fremover. Napolis Lavezzi fikk heldigivis ikke lov til å herje like mye som han fikk til tider i første omgang, så Napoli skapte heller lite. Liverpools første mål kom etter heroisk kriging av Steven Gerrard. Det dårlige tilbakespillet fra Dossena, fikk ikke keeper klarert skikkelig, og Gerrard sklei inn 1-1. I det 87 minutt ble Glen Johnson felt innenfor 16-meteren, og Liverpool ble helt korrekt tildelt et straffespark. Straffesparket hamret Gerrard inn nede til høyre for keeper. Minuttet etterpå fikset captain fantastic 3-1 etter en nydelig avslutning. Lucas spilte han alene gjennom, og Gerrard chipet den elegant over keeper, vakkert! Etter en veldig dårlig sesonginnledning, har Liverpool nå vunnet tre på rad. Måtte den fjerde komme til helgen mot Chelsea.

94: Cavani får gult kort etter at kampen er slutt.

93:Slutt!

89:3-1!Steven Gerrard scorer etter at Lucas Leiva spiller han alene gjennom med keeper. Avslutningen er en iskald chip som keeperen er sjanseløs på. En flott scoring som sikret et nytt hat-trick for captain fantastic!

88:2-1! Steven Gerrard scorer på straffe. Han hamrer den ned til høyre for keeperen!

87:Glen Johnson blir taklet innenfor 16-meteren, og det blir straffe til Liverpool!

84: Hamsik bytter med Yebda.

82:David N'Gog bytter med Lucas Leiva.

80:N'Gog blir taklet grisestygt av en Napoli-spiller. Utrolig nok klarer ingen av de fem dommerne å få med seg hendelsen. Der burde det vært gitt et rødt kort, i steden for får han ingenting

76: De Sanctis får gult kort.

75:1-1!Steven Gerrard scorer på feilpasning. Gerrard scorer etter et veldig svakt tilbakespill fra Dossena. Gerrard jobber heroisk på tilbakespillet fra Dossena, og sklir inn utsparket fra Napoli-keeper.

72:Steven Gerrard tar frispark fra omtrent 22 meter. Skuddet stryker stolpen!

71:Liverpool får frispark rett utenfor Napolis 16-meter

67: Campagnaro får gult kort.

67:Sotirios Kyrgiakos får gult kort.

65:Christian Poulsen bytter med Nathan Eccleston. Et populært bytte på Anfield.

64: Lavezzi tar corner fra høyre. Liverpoolforsvaret får ryddet unna.

63:Shelvey legger inn i feltet fra høyresiden. Ingen Liverpool-spillere går opp og duellerer på det innlegget.

62:Gerrard forsøker å sende en frekk stikker i gjennom til Meireles, men ballen går helt inn til keeper.

60:N'Gog legger fint inn til Shelvey som står alene på bakerste stolpe. Headingen fra Shelvey er svært dårlig, og går nesten rett opp.

59:Napoli kommer til innlegg fra sin venstreside, Kyrgiakos bryster ballen kontrollert tilbake til Reina.

54:Shelvey legger inn fra høyre, men N'Gog får ikke styrt ballen mot mål. Ballen går ut til en fem-meter for Napoli.

53:Steven Gerrard legger inn et frispark fra venstre. Kyrgiakos går i duell med keeper, og keeper får frispark.

52:Steven Gerrard skyter etter en pasning fra Meireles. Fra omtrent syv meter hamrer Gerrard ballen høyt over.

51: Maggio får stå og heade umarkert fra 5 meter. Headingen går rett i klypene på Reina.

49: Dossena får gult kort.

46:Napoli sparker i gang 2. omgang. Milan Jovanovic bytter med Steven Gerrard.

Etter en ganske så sjansefattig og kjedelig førsteomgang, leder de lyseblå fra Italia 1-0. Målet kom etter en horribel tilbakeheading fra Liverpools midtbanespiller Christian Poulsen. Cavani gav ballen til Lavezzi, og han sprang enkelt i fra forsvaret og puttet ballen forbi Pepe Reina. Utenom dette målet har det ikke vært mange sjanser. Liverpool har vært det laget som har kommet mest fremover på banen, men de er for ukonsentrerte i den siste tredjedelen. Pasnings- og innleggskvaliteten må opp noen nivå skal det bli scoring. Kampen har så langt vært jevnspilt, men på midten får Napoli til tider styre litt for mye.

46:PAUSE!

45:Det er veldig lite som skjer ute på banen nå. Kampen er preget av mye spill på midten og en del feil av begge lag.

43:Gerrard og massøren har gått i garderoben. Bytte i pausen?

39:Jonjo Shelvey legger inn et frispark fra venstresiden. Italienerne får headet ballen bort fra farlig område.

38:Glen Johnson får skutt på mål fra ca. 20 meter, etter å ha fintet seg forbi et par Napolispillere.

37:Jovanovic prøver igjen å legge inn fra venstre, men denne gangen går innlegget bak mål.

33:Jovanovic kommer oppover på venstresiden og får lagt inn. Innlegget treffer ingen medspillere, og Napoli får ryddet unna.

31:David N'Gog skyter etter flott gjennomspill fra Poulsen. Skuddet går dessverre så vidt til side for mål. Der burde det stått 1-1!

29: Lavezzi scorer etter å ha blitt gjennomspilt av Cavani. I forkant av gjennomspillet fra Cavani, headet Poulsen en horribel tilbakeheading. Dansken må ta på seg mye av skylden for den scoringen.

26:Glen Johnson får gult kort etter en sen takling på Cavani.

24:Shelvey sender i fra seg en håpløs tilbakepasning. Lavezzi plukker opp ballen og fyrer av et skudd. Skuddet går noen meter til side for mål.

22:Glen Johnson finter seg fint oppover på høyresiden og får lagt inn. Skuddet fra N'Gog står ikke i stil med forarbeidet til Johnson.

20:Cavani får skyte fra skrått hold, ca 10 meter til fra mål. Men ballen går himmelhøyt over.

17:Napoli spiller flott fotball, og kommer nesten til en avslutning fra ca. 12 meter. Kaptein Carragher får ryddet opp i tide.

14:Dossena legger inn et bra innlegg fra Napolis venstrekant. Reina kommer ut og plukker innelegget.

12:Poulsen spiller Jovanovic fint gjennom på venstrekanten. Serberen får slått inn, men kvaliteten på innlegget er for dårlig.

11:Cavani skyter etter mye klabb og babb i Liverpools forsvar. Skuddet går langt til side for mål.

9:Jonjo Shelvey tar corner. Corneren blir slått på Kyrgiakos, men grekeren får ikke headet på mål.

8:N'Gog skaffer Liverpool et hjørnespark.

6: Lavezzi skyter i Konchesky og ballen går mot mål, men heldigvis går den på feil side av nettet.

4:Jonjo Shelvey tar corner. Keeper får bokset hjørnesparket unna.

2:Liverpool får et innkast høyt oppe på Napolis banehalvdel. Italienerne får ryddet opp.

1:Liverpool tar avspark og spiller i første omgang mot The Kop.

Liverpool vil forsøke å styrke sin posisjon som gruppeleder i gruppe K i Europa League når de er vertskap for Napoli.

De røde har tatt fem poeng fra sine tre første kamper i gruppen, og en seier over italienerne i kveld vil medføre at Anfield-klubben ikke er langt unna å sikre seg avansement fra gruppen. Unngår de da tap mot Steaua Bucuresti i kampdag fem, vil de faktisk være sikret en plass i cupspillet.

Begge lag er ubeseiret så langt i turneringen. Napoli har spilt uavgjort i alle sine tre kamper.

Liverpool må klare seg uten en rekke skadede spillere i kveld. Joe Cole, Dirk Kuyt, Fabio Aurelio, Ryan Babel, Brad Jones og Daniel Agger er ute.

Roy Hodgson har foretatt seks endringer på laget som vant mot Bolton. Glen Johnson er tilbake fra en muskelskade og spiller høyreback. Carragher flyttes inn i midtforsvaret. Kyrgiakos har ristet av seg et lyskeproblem. Steven Gerrard sitter på benken, mens Fernando Torres får hvile.

Christian Poulsen og Jay Spearing spiller sentralt på midtbanen. Jonjo Shelvey, Raul Meireles og Milan Jovanovic er den offensive midtbanetrioen, mens David N'Gog spiller alene på topp.

Uefa.com oppgir at Meireles er den som er tiltenkt rollen bak N'Gog.

Vurdert av Frank H. Larsen

Reina 6Kan ikke lastes for scoringen. Tar seg greit av det øvrige som kommer. Er praktisk talt arbeidsledig etter pause.
Johnson 7Flere gode initiativ fremover. Også avslutning på mål før pause. Fint raid som skaffer straffesparket. Lite å gjøre defensivt.
Carragher 5Taper duellen i forkant av baklengsmålet hvor han etter hvert blir fraløpt. Ellers har han en grei dag på jobben.
Kyrgiakos 6Vinner det som er av luftdueller, og blir ikke satt på de store prøvene.
Konchesky 5Har litt problemer defensivt, og blir noe upresis i det offensive.
Spearing 6Varierende kvalitet på pasningene, men jobber hele tiden uttrettelig.
Poulsen 4Horribel tilbakeheading ved scoringen. Har noen flere offensiv bidrag enn tidigere kamper, men totalt sett for tynt.
Shelvey 7Unggutten viser at han besitter talent. Løper mye og har som regel fine tanker bak det han foretar seg.
Jovanovic 5Forsøker hardt på sin side, men sluttproduktet blir for dårlig. Byttet ut i pausen.
Meireles 5Noen fine involveringer, men klarer ikke å sette sitt preg på kampen.
N'Gog 7Frisk på topp. Kommer til flere gode sjanser, og burde strengt tatt ha kommet på scoringslisa. Går ut etter en stygg stempling i leggen.
Gerrard Liverpools beste9kapteinen snudde kampen på egenhånd med et fantastisk hattrick. Iskald avslutning ved den siste scoringen.
Leiva 0Får noen minutteer for Ngog på slutten.
Eccleston 0Kommer inn for Poulsen. Klarer ikke å markere seg.