Liverpool - Sunderland

2-2)

25.09.2010 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 43626 / Dommer: Stuart Attwell

Kampfakta

Mål H
Gerrard(64)
Kuyt(5)
Mål B
Bent(48)
Bent (STR)(25)
Lagoppstilling H
ReinaKeeper()
JohnsonHøyreback()
CarragherMidtstopper1()
SkrtelMidtstopper2()
KoncheskyVenstreback(28)
PoulsenSentral midtbane1(61)
GerrardSentral midtbane2()
KuytHøyre midtbane()
ColeVenstre midtbane()
MeirelesOffensiv midtbane()
TorresSpiss()
Lagoppstilling B
Mignolet()
Bardsley()
Bramble()
Turner()
Onuoha()
Mlabranque(89)
Cattermole()
Henderson()
El Mohamady()
Welbeck(82)
Bent(90)
Innbyttere H
Agger(28) ()
Leiva() ()
N'Gog(61) ()
Kyrgiakos() ()
Jovanovic() ()
Rodriguez() ()
Jones() ()
Innbyttere B
Gordon() ()
Zenden(90) ()
Colback() ()
Da Silva() ()
Gyan(82) ()
Reid() ()
Riveros(89) ()
Gult kort H
Gerrard(75)
Kuyt(60)
Torres(59)
Gult kort B
Mignolet(90)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Torbjørn Flatin

Liverpool kunne ha sørget for å skaffe seg tre poeng i sluttminuttene, men spesielt Daniel Agger greide bare neste å score seiersmålet. Det ville imidlertid vært flatterende, da Sunderland i lange perioder var det beste laget. Det var fortjent da gjestene tok ledelsen etter pause, siden man fortsatte der man sluttet i de første 45 minuttene ved å ha ballen mest og styre hendelsene. Steven Gerrard greide å utligne med en heading midtveis i 2.omgang og etter hvert kom de røde lenger fram, mens gjestene ble mer forsiktige i sine fremstøt mot The Kop. Bortsett fra sluttsekundene slet man imidlertid med å komme til bra sjanser, og selvtillit og ro i det offensive spillet var nesten helt fraværende. Det er i det hele tatt et rødt lag som ikke fungerer, og mens tusenvis av røde supportere samlet seg etter kampen for å protestere mot eiersituasjonen er det kritiske tilstander ikke bare utenfor banen men også på det grønne gresset.

Andre omgang

Hendelses bilde
Icon
90: Bent bytter med Zenden.

Icon
90:Steven Gerrard tar corner. De røde får to hjørnespark som følge av muligheten til Agger, og Daniel får ytterligere en mulighet da han header utenfor i etterkant av den siste dødballen.

Icon
90:5 minutter på overtid får N'Gog heade tilbake på et dypt innlegg, men Daniel Agger får ikke ballen under tverrliggeren i kamp med keeper.

Icon
90: Mignolet får gult kort for å hale ut tiden.

Icon
90:6 minutter er lagt til.

Icon
89: Mlabranque bytter med Riveros.

Icon
88:David N'Gog header utenfor på et innlegg fra høyre av Dirk Kuyt.

Icon
87:Glen Johnson skyter utenfor bortre stolperot fra 18 meter, etter at Liverpool har ligget og presset rundt Sunderlands straffefelt.

Icon
82: Welbeck bytter med Gyan.

Icon
79:Dirk Kuyt skyter knallhardt en snau meter utenfor nærmeste stolpe.

Icon
78:Liverpool har kommet høyere opp i banen, mye fordi Sunderland nå synes å konsentrere seg mest om å forsvare det de har.

Icon
76:Fernando Torres skyter, men sklir da han skal trykke til fra omtrent straffemerket. Dette etter at det startet med et glimrende utkast fra Reina og ditto mottak fra Cole. N'Gog sinker spillet, men i neste fase for Torres innlegget inn inne i feltet.

Icon
75:Steven Gerrard får gult kort for en albue.

Icon
71:Carra kommer først innpå nå, trolig etter å ha sydd noen sting over øyet.

Icon
69:Spillet er i gang igjen, etter en pause på 2-3 minutter som følge av behandlingen.

Icon
66:Jamie Carragher får behandling for skade, og Martin Skrtel må også bandasjeres. Dette etter at midtstopperne skallet i hverandre.

Icon
64:Steven Gerrard scorer etter innlegg fra Fernando Torres. Spissen slår et dypt innlegg nede fra høyresiden, ballen får en liten touch i en forsvarer for kapteinen dukker opp på omtrent straffemerket og header i nærmeste hjørne.

Icon
63:Joe Cole prøver seg med et skudd, men nokså vilt og langt utenfor.

Icon
61:Christian Poulsen bytter med David N'Gog.

Icon
61:Malbranque skyter, hardt men en meter utenfor.

Icon
60:Dirk Kuyt får gult kort, da Dirk er neste røde som er for sent ute.

Icon
59:Fernando Torres får gult kort for å ha kommet for sent inn i en takling.

Icon
54: Cattermole skyter fra drøyt 20 meter, men utenfor. Liverpool er på hæla og har ikke fått til noe som helst så langt i 2.omgang.

Icon
53: Henderson skyter etter et svakt utspill av Reina, men keeperen rekker tilbake tidsnok.

Icon
51: Welbeck vrir seg i smerte etter en kontakt takling fra Carragher.

Icon
48: Bent scorer etter innlegg fra Onuoha. Høyrebacken kommer fint fram, slår en hard og lang cross, og Bent vinner lett mot Johnson ved bortre stolpe og header ballen i nettaket.

Icon
46:Det har knapt gått et minutt av 2.omgang da Sunderland spiller langt i retning av Welbeck, og det er ikke mye å gjøre om at forsvaret og Reina feilberegner situasjonen.

Pausereferat

En bra åpning av Liverpool som hadde ballen i nettet før tre minutter var spilt, men Fernando Torres ble tvilsomt avblåst for offside. To minutter senere ble de røde presentert en gavepakke da dommeren har blåst frispark og Turner pirker ballen i retning av sin keeper, Torres tar ballen og forserer før han spiller til Kuyt som scorer enkelt. Etter ti lovende minutter mistet imidlertid hjemmelaget rytmen og bevegelsen i sitt spill, og Sunderland har vært hakket bedre den siste halvtimen. Det var derfor fortjent at man utlignet, selv om det også var av det gavmilde slaget. Poulsen stoppet et innlegg med hendene over hodet. Et frustert Anfield har virket mer og mer frustert etterhvert som deres helter ikke greide å skape noe mer og i steden har latt Sunderland ha mer av ballen. Under Hodgson har man gjerne spilt bedre 2.omganger enn hva som har vært tilfellet med de første 45 minuttene, og det må skje igjen dersom det skal bli tre poeng.

Første omgang

Icon
45:PAUSE

Icon
45:El Mohamady skyter svakt utenfor i det første av to tilleggsminutter.

Icon
43:Kamera fokuserer på Fernando Torres, som skjærer grimaser og holder seg på kneet.

Icon
39:Agger og Gerrard prøver å få igjennom Cole, men det blir bare nesten.

Icon
36:Malbranque får slå inn fra venstre. Det har dårlig adresse, men verre er det at det nå er Sunderland som styrer mye av hendelsene.

Icon
35: Henderson tar frispark, men innlegg fra venstre går over alt og alle.

Icon
31: Henderson skyter høyt over på frispark fra brukbar posisjon, drøyt 20 meter fra mål.

Icon
28:Paul Konchesky bytter med Daniel Agger. Venstrebacken ut med skade.

Hendelses bilde
Icon
25: Bent scorer på Reina, selv om Liverpools keeper er på ballen.

Icon
25: Bent tar straffe.

Icon
24:Sunderland får straffe da Poulsen handser inne i feltet.

Icon
23:Reina er nesten for ambisiøs da han skal drible seg ut av en situasjon ved dødlinjen, men får til slutt klarert med mer nød og neppe enn hva som var planlagt.

Icon
22:Et uvanlig raid framover fra Martin Skrtel, men skuddet står ikke i stil med forseringen og går langt utenfor fra 20 meter.

Icon
21:Raul Meireles skyter, etter å ha fått ballen rett utenfor 16-meteren at Kuyt, men får ikke klem på forsøket som går rett i fanget til keeper.

Icon
20:Cole sender en god langpasning i retning av Torres, men spissen går feil vei da han skal komme seg forbi Onuoha.

Icon
18: Bent er farlig frempå da Steven Gerrard slurver med et tilbakespill, men Pepe Reina er hurtig ute og redder utmerket i føttene på spissen.

Icon
17:The Kop roper på straffe da Fernando Torres går i bakken på vei inn for å prøve å komme på et innlegg, men dommeren vinker det hele videre.

Icon
14: Henderson tar ny corner. Johnson klarerer i første omgang, før Michael Turner skyter hardt over på direkten.

Icon
13: Henderson tar corner. Sunderland er på sin første visit framover, men det ender med et overlegg som går over dødlinjen.

Icon
5:Dirk Kuyt scorer etter pasning fra Fernando Torres. Utrolig situasjon hvor Turner pirker til ballen da Sunderland har frispark, Torres tar ballen og går framover før han spiller til Kuyt som enkelt kan puffe ballen i mål.

Icon
3:Fernando Torres sender ballen i nettet på frispark fra Steven Gerrard, men blir avvinket. Reprisen viser at spanjolen trolig er hårfint offside.

Hendelses bilde
Icon
1:Solen bryter igjennom på Anfield da You'll Never Walk Alone lyder fra tribunene. Stevie G taper målvalget og de røde skal angripe mot The Kop før pause.

Prematch

Roy Hodgson gjorde som han lovet, nemlig å bruke 11 uthvilte spillere fra start etter fadesen mot Northampton. Et ekstra pluss er det at Dirk Kuyt er tilbake på laget etter sin skulderskade. Hos Sunderland har midtstopper Turner likevel blitt klar av skade, mens dyrkjøpte Gyan også har ristet av seg et problem og sitter på benken.

Spillerbørs

Vurdert av Håvard Sæle

Reina 5foretok en viktig involvering da Darren Bent kom alene med ham i første omgang. Reddet nesten straffesparket fra samme mann, men kunne lite gjøre med 2-1-scoringen etter sidebyttet. Hadde ellers lite å henge fingrene i, men utstrålte ikke den tryggheten han vanligvis gjør.
Johnson 4sov da Darren Bent fikk stange inn 2-1. Var forøvrig svært variabel med sine involveringer, og slet periodevis defensivt. Mer med offensivt, men sluttproduktet manglet. Ofte ble det en dragning for mye, slik at innleggene enten kom for sent - eller aldri ble slått.
Carragher 4var uvøren, og slet med å få has på Sunderlands dynamiske spissduo. Hurtigheten til Darren Bent plaget ham, men Carra hadde også problemer med leiesoldat Welbeck. Svak i oppspillsfasen.
Skrtel 5viste seg heller ikke fra sin beste side, men slovaken tok for seg i duellspillet. Briljerte med et friskt raid før hvilen, men avslutningen ble for svak. I likhet med stopperkollega Carragher slet han med Bent - men Skrtel var hakket bedre i oppspillsfasen.
Konchesky 0måtte forlate banen med noe som lignet en strekk etter en snau halvtime. Venstrebacken rakk ikke å markere seg nevneverdig - verken i positiv eller negativ forstand - før han ble erstattet av Daniel Agger.
Poulsen 3laget straffesparket som Darren Bent omsatte i tellende resultat. Hang ellers ikke med på midtbanen, og ga fra seg store rom. Fant ikke tonen med Gerrard, og ble ikke bedre etter at Meireles ble flyttet ned ved siden av ham. Svak i pasningsspillet, og slet i duelspillet.
Gerrard 6reddet ett poeng med sin fulltreffer etter en drøy time. Heller ikke Stevie G hadde sin beste kamp, og markerte seg sågar med en grusom tilbakeheading før pause. Var en få som tok tak på stillingen 1-2, og fortjener deler av æren for Liverpools sluttspurt.
Kuyt 5sendte Liverpool i føringen etter en pussig situasjon, men nederlenderen fikk scoringen servert av Fernando Torres. Som vanlig la Dirk ned uttalige kilometere, men lysluggen er ikke venn med ballen for tiden. Samarbeidet med Johnson fungerte ikke, og sluttproduktet var nærmest fraværende.
Cole Liverpools beste7får prisen som Liverpools beste. Til tross for at 28-åringen var anonym i perioder, viste han glimtvis sin briljans. Med smarte vendinger og kloke pasninger, stod han bak mye av hva Liverpool skapte. En stor kreativ kraft i dagens Liverpool-lag.
Meireles 5hang ikke helt med på midtbanen. Portugiseren involverte seg mye, men involveringene var av ulik art. Iblant markerte han seg positivt med gode pasninger på entouch og kreative løsninger. Raúl slurvet dessverre litt for mye, og spesielt i 2. omgang.
Torres 6assisterte begge scoringene, men var også tydelig frustert. Pådro seg sågar et unødvendig gult kort. Fikk det vanskelig alene på topp, men skapte tidvis problemer for Sunderlands midtstopperpar. El Niño kan bedre, men vi sporer fremgang i spillet hans.
Agger 6erstattet Paul Konchesky etter en snau halvtime. Dansken revansjerte seg etter cupflausen mot Northampton i midtuken, og løste oppgaven på venstreback på godkjent vis. God i oppspillsfasen, og markerte seg også på offensive dødballer. Burde definitivt sikret tre poeng på overtid, men vikarbacken misset fra kloss hold.