Liverpool - Trabzonspor

1-0)

19.08.2010 /Europa League /Anfield / Tilskuere: 40941 / Dommer: Thomas Einwaller (AUT)

Skrevet av Arild Skjæveland

Liverpool spilte langt bedre i andreomgangen enn i den første, og startet umiddelbart å legge press på gjestene. De røde spilte seg til flere sjanser, og fikk et straffespark etter fem minutter, like etter å ha blitt snytt for et vel så klart et. Joe Cole tok på seg ansvaret, men brente straffesparket. En svak straffe. Også Jovanovic kunne ha økt Liverpool-ledelse, og Christian Poulsen ble snytt for en scoring i debuten da dommeren overbeskyttet en målvakt som gjorde en tabbe, og dermed ble det kun 1-0. De røde har med andre ord et brukbart utgangspunkt foran returen i Tyrkia, ettersom man ikke slapp inn mål - men dette utgangspunktet burde vært langt bedre. Alt i alt en litt tam kamp av Roy Hodgsons mannskap.

93:Dommeren blåser av - det ender med 1-0 seier for Liverpool!

90:Dommeren legger til tre minutter av denne andreomgangen.

86: Djibril Cissé-lookaliken Yattara kommer inn for Bulut.

85: Cale får gult kort. Han tar Fernando Torres sent, og Liverpool får frispark i samme posisjon på venstrekanten som veldig mange ganger tidligere i denne kampen. Ute på høyrekanten.

80:Aurelio og Cole tar ett raskt frispark, og Aurelio forsøker seg på et langskudd. Det går til side for mål.

80:Liverpool har vært mye bedre i andre omgangen, og burde hatt en større ledelse. Det kunne de fort også hatt, hadde man satt straffen og fått godkjent det målet som skulle vært godkjent.

79:Igjen slår Aurelio litt for hardt inn, og målvakten redder uten problemer.

78: Korkmaz får gult kort når han hindrer N'Gog på høyrekanten. De røde får frispark i god posisjon.

77: Colman bytter med Kacar.

73:Maxi Rodriguez bytes inn, og inn kommer David N'Gog. Dermed spiller Liverpool med to rene spisser de siste drøye 20 minuttene.

73:Liverpool får et mål feilaktig annulert! Liverpool slår en corner som Kyrgiakos header mot mål. Joe Cole vinner duellen med målvakten som glipper ballen, og Poulsen ekspederer ballen videre i det tomme nettet. Det var absolutt ingen grunn til å nekte dansken sitt debutmål der, og det må ses på som en stor dommerfeil. Den tyrkiske målvakten blir liggende og filmer skade etterpå.

69:Aurelio slår et frispark fra død vinkel inn i feltet, og målvakten må bokse. Den kunne haven't hvor som helst, men havner hos Joe Cole, som slår ballen inn igjen i feltet. Også den kunne fort ha havnet i nettet, men gjestene er heldige når de får klarert.

63:Jovanovic slår et innlegg, og Torres får lurt sin oppasser og kommet til avslutning. Veldig bra forsøk fra Fernando Torres, som ser bra ut!

62:Fabio Aurelio går direkte for scoring fra langt hold. Målvakten er på halvdistanse og det er centimetre fra at den sniker seg inn i krysset!

61:Joe Cole blir dyttet, og de røde har frispark i god innleggsposisjon.

59:Gedigen sjanse for gjestene! Ballen ble chippet gjennom til en Trabzonspor-spiller som har løpt gjennom. Alene med Pepe Reina redder spanjolen!

57:Torres og Jovanovic kombinerer pent, og Milan Jovanovic kommer gjennom. Alene gjennom setter han avslutningen rett på den utrusende målvakten. God redning og brukbar avslutning.

56: Yilmaz bytter med den tidligere Stabæk-yndlingen Alanzinho.

55: Gülselam får gult kort.

52:Målvakten redder forsøker fra Joe Cole! Et håpløst straffespark. Han har ikke vært veldig heldig i sine to siste kamper på Anfield. Reprisene viser at målvakten er fem meter utenfor streken. Det er helt vanlig i dagens fotball, men med tre dommere som følger med inne i boksen er det rart det ikke blir reagert på slikt.

52:Joe Cole henter ballen og skal ta straffesparket.

52: Balci får gult kort for fellingen av Lucas

52:Lucas Leiva blir tatt like etter, og nå får Liverpool straffe!

51:Liverpool blir snytt for straffespark da Maxi blir taklet innenfor boksen. Trabzonsporspilleren var ikke i nærheten av ballen, men de røde får corner. Tre dommere, men likevel.

50:Poulsen har fyrt i vei to skudd på to minutter. Begge med bra trøkk, men skuddfoten er ikke helt finstilt.

46:Leiva Lucas får gått opp umarkert inne i boksen, men header til side for mål! Der burde brasilianeren definitivt ha scoret.

46:Fernando Torres går for skudd fra skrått hold fra 20 meter umiddelbart, og målvakten må slå til corner!

45:Andreomgang er i gang, og nå angriper de røde mot The Kop!

45:Det var Ryan Babels siste spark på ballen. Fernando Torres kommer inn i andre omgang.

I en merkelig førsteomgang tar de røde ledelsen like før dommeren blåser av for pause. Det var en svak omgang fra begge lag, og ingen klarte å etablere hverken godt pasningsspill eller målsjanser. Nærmest var de røde da Sotirios Kyrgiakos var høyest på en corner, og den tyrkiske målvakten måtte ut i full strekk for å slå det unna. Kyrgiakos har forøvrig vært veldig stødig bak, og har muligens vært de rødes beste spiller. Ryan Babel har slitt med touchen og sett veldig rusten ut, og heller ikke Joe Cole har spilt opp mot sitt beste, frem til på overtid av omgangen, da Cole lekkert spilte gjennom nederlenderen, som enda lekrere satte ballen over målvakten. Ingen av lagene har vært spesielt gode, men de røde har ledelsen til pause!

45:1-0 Ryan Babell! Joe Cole tar med seg ballen videre, stikker glimrende videre til Babel, som kaldt setter ballen over målvakten fra skrå vinkel. En glimrende ball, og godt løp og avslutning fra Ryan!

43:Christian Poulsen har slitt litt med tempoet, og har vært litt treg i pasningsspillet så langt i sin Anfield-debut.

42:Som Aurelio setter gjestenes frisparksskytter ballen over mål.

41:En Trabzonspor-spiller får akkurat det frisparket han konstruerer i en situasjon med Jamie Carragher. Perfekt skuddmulighet for gjestene.

36:Fernando Torres er allerede i oppvarming. Ingen av lagene har klart å produsere noen sjanser, med unntak av headingen til Kyrgiakos på corneren helt i starten av kampen.

32:Babel har virket litt rusten, og touchen har ikke vært bra så langt for den unge nederlenderen.

29:Liverpool vinner et frispark i lignende posisjon som gjestene nettopp hadde. Innlegget fra Maxi blir headet unna.

28:Lucas feller en motspiller, og tyrkerne får igjen muligheten til å slå et innlegg inn i boksen. Reina fanger innlegget sikkert.

26:Brasilianeren setter frisparket over mål.

25:Babel blir tatt like utenfor boksen i det han spiller vegg med Joe Cole. Her kan Fabio Aurelio vise frem skuddfoten - ca 30 meter fra mål.

23:Lite action de siste minuttene. Sotirios Kyrgiakos har imponert med godt stopperspill, men det har ikke vært noen nevneverdige målsjanser så langt.

16:Kampen har vært jevnspilt så langt. De tilreisende fra tyrkia er høylytte på tribunen, og piper hver gang de røde har ballen.

14:Joe Cole kommer nesten gjennom, og det ser ut til at Trabzonspor-spilleren handser i det Cole spiller ballen forbi han.

10:Trabzonspor får et frispark på midtbanen. De slår det høyt inn i feltet, og kommer til en heading som går like over mål.

5:Sotirios Kyrgiakos går høyest på en corner og kommer til en flott heading som den tyrkiske målvakten så vidt får slått unna.

1:Trabzonspor sparker i gang kampen, og de røde angriper mot Anfield Road End i første omgang.

0:- Vi har hatt en tøff kamp, så får vi enda en tøff kamp her, før vi møter City, og må reise til Tyrkia. Derfor gjør vi noen forandringer, men om det er godt nok for oss til å få en ledelse vet jeg ikke, sa Hodgson før avspark.

Da er det duket for den første av to oppgjør for å komme seg videre til Europa League. De røde tar i mot tyrkiske Trabzonspor på Anfield. Det tyrkiske laget har startet sin sesong godt, og har vunnet begge sine kamper så langt i den nye sesongen - 3-0 i den tyrkiske supercupfinalen, og 2-0 borte i ligapremieren. Verdt å merke seg columbianske Teófilo Gutiérrez - som har scoret alle de fem målene for Trabzonspor så langt denne sesongen. For Liverpool starter Christian Poulsen sentralt på midten, og Ryan Babel får en sjelden mulighet på topp!

Vurdert av Ole Johannes Engdal

Reina 6Trabzonspor slet med å skape mange sjanser, men de få gangene de var frampå, var sisteskansen trygg. Står fram med en superredning tidlig i 2. omgang. Den rutinerte spanjolen så ikke ut til å være preget av tabben mot Arsenal i forrige kamp.
Kelly 6Den unge engelskmannen så ut til å ha høye skuldre i første omgang. Han slet veldig med å sende pasningene til en medspiller. Heldigvis kom dette seg utover i andre omgang. Den defensive delen gjør han ellers bra. Kunne hjulpet Maxi mer de få gangene han kom oppover på høyre siden.
Kyrgiakos Liverpools beste7I en første omgang hvor Liverpool var svært tafatte, skapte Kyrgiakos den eneste målsjansen utenom målet. Vinner så å si alle duellene, og også han spiller på det trygge i forsvaret. Gir alt gjennom hele kampen. Liverpool beste spiller i dag.
Carragher 6Kapteinen hadde sammen med Kyrgiakos rimelig god kontroll på det motstanderne hadde å by på fremover. Spiller på det trygge og gjør ingen stygge feil. Styrer backlinja godt.
Aurelio 6Brasilianeren blir ikke mye involvert i denne kampen. Defensivt sett så er han god og stabil, har ingen problemer med gjestene. Kunne som Kelly bidratt mye mer offensivt i banen.
Rodriguez 7I den første omgangen ble argentineren slått mye på da han var feilvendt, og han fikk ikke til så mye. I andre omgang løfter han spillet sitt og får mye mer til, særlig i begynnelsen. Ellers så jobber den kortvokste kantspilleren veldig godt. Burde fått tildelt et straffespark tidlig i 2. omgang. Ble byttet ut med N’Gog da det gjenstod snaue 20 minutter.
Leiva 5Første omgang var ingen god omgang for Lucas. Han slo veldig mange feilpasninger, og var ellers treg med å gi fra seg ballen. Han lyktes heller ikke de få gangene han prøvde seg offensivt. Løfter seg sammen med resten av laget i andre omgang, men alt i alt ingen god kamp av den unge brasilianeren. Får et straffespark tidlig i 2. omgang.
Poulsen 5I likhet med Lucas så slo dansken veldig mange feilpasninger, og brukte utrolig lang tid da han først hadde ballen. Hever seg litt i andre, og har et brukbart skuddforsøk. Puttet en ball i nettet, men den scoringen ble annullert. Dessverre alt annet enn en god debut for Poulsen.
Jovanovic 6I en tam og kjedelig førsteomgang prøvde serberen seg gjentatte ganger på venstreside, men lyktes dessverre sjeldent. Også han hevet spillet sitt etter pausen, og lyktes mer da. Hadde en stor sjanse i 2. omgang som han burde puttet på.
Cole 6Spilte som samtlige Liverpool-spillere en dårlig første omgang, men ga en glitrende pasning til Ryan Babel før 1-0. Kommer mer med i spillet 2. omgang, og viser seg frem med noen tekniske finesser. Får ta straffesparket som Lucas ordnet, men straffesparket var slapt og dårlig plassert.
Babel 5I en omgang der Liverpool slet utrolig med å få spillet til å flyte, var det sjeldent at Babel fikk kjenne på kula. Flesteparten av gangene han fikk ballen rotet han den bort. Avsluttet en dårlig førsteomgang med en fin scoring. Ble byttet ut med Fernando Torres i pausen.
Torres 6Etter en omgang med få målsjanser, satte Roy Hodgson innpå Torres for å lage mer trykk fremover. Spanjolen viste seg frem ved noen få anledninger, men man kunne se at det er ennå et stykke til toppformen. Et greit innhopp av Torres.
N'Gog 0Kom inn for Maxi etter 75 minutter. Han bemerket seg ikke noe spesielt i løpet av den korte tiden. Spilte for lite til å få karakter.