G. Caldwell(75)
Alcaraz(59)
Gohouri(30)

Skrevet av Tor Sandø

Skuffende at ikke Liverpool tok alle poengene mot Wigan. Liverpool tok en fortjent ledelse ved Meireles i første omgang og Suarez, som spilte sin første kamp fra start, hadde et skudd i stolpen. Wigan var småfarlige og utliknet på en soleklar offside i andre omgang, da Gohouri lurte seg inn på bakre stolpe og skjøt ballen i mål. Wigan hadde et par brukbare sjanser i andre omgang, men det var Liverpool som hadde ballen mest og de farligste sjansene. Liverpool hadde fortjent poengene, men mistet mye av initiativet og trykket da Meireles var tvunget til å gå av tidlig i andre omgang. De mest optimistiske røde supporterne, som hadde trodd at Wigan var tre greie poeng i kampen om fjerdeplassen, fikk seg et skudd for baugen.

94:Friend blåser av. Liverpool burde ha vunnet, men må greie seg med ett poeng hjemme mot Wigan.

93:Suarez kommer seg igjennom, Caldwell kommer imellom og får lagt inn til keeper. De røde vil ha tilbakespill, men Friend vinker spillet videre.

93:Johnson kommer seg i Wigan-feltet, men ballen blir for lang.

92:Suarez kommer seg på skuddhold, men McCarthy får avklart.

92:Igjen pipes det på en Wigan-keeper som bruker litt for lang tid.

91:Skrtel header ballen like over etter en corner fra Aurelio.

90:Det er lagt til tre minutter.

89:Johnson forsøker å legge inn, men en Wigan-fot fører til at ballen går inn til bortekeeperen.

88:Aurelio skyter et hardt og godt skudd mot Al-Habsi, men den går like over.

87:Wigan forsøker å slå tilbake men det slås en feilpasning.

86:McCarthy misser i eget felt, men ingen Liverpool-spillere får ikke tak i ballen. Etterhvert kommer ballen til Johnson, som skyter, men en Wigan-forsvarer avklarer.

85:Liverpool har mange i angrep, mens Wigan har mange i forsvar.

84:Suarez skyter etter godt forarbeid av Maxi og Johnson.

82:Åtte minutter igjen og Liverpool kjemper hardt for å få alle poengene nå.

82:Johnson kommer på skudd, men ballen går via en Wigan-spiller og over mål.

81:Aurelio tar frispark. Ballen går langt, men Al-Habsi tar ballen før N`Gog.

81:77-23 i ballbesittelse i Liverpools favør.

80:Johnson forsøker å nå Maxi, argentineren sover, men gjør det godt igjen. Når han skal spille ballen forbi sin oppasser, så blir den for lang.

79:Igjen er Wigan skumle på småpasningsspillet sitt. Men Maxi bryter.

78:Aurelio tar corner. Ballen slås langt og Jovanovic blir avblåst.

77:Luis Suarez tar frisparket fra 18 meter. Ballen skrus hardt og treffer tverrliggeren.

76:Ny duell. Caldwell tar Suarez, denne gangen foran eget mål. Suarez faller lett, men frisparket er klart.

75:Caldwell får gult kort etter duellen foran Reina.

74:N`zogbia tar corner, Reina blir tatt av Skrtel, men ingen Wigan-spillere får tak i ballen.

73:Jovanovic bytter med Kuyt for Liverpool.

73:Watson bytter med McArthur.

72:Liverpool forsøker febrilsk å komme seg til målsjanser etter kalddusjen fra Wigan. Suarez blir spilt igjennom, men ballen er for lang.

71:Maxi tar frispark etter at Aurelio hopper over. Ballen går over venstresiden av Wigan-målet.

70:Caldwell takler Suarez på kanten av 16-meteren, men slipper gulkortet fra Friend.

68:Wigan forsøker å ri på bølgen og skape en sjanse til, men innbytteren Cleverley, innlånt fra Manchester United, takler Carragher.

66: Moses bytter med Cleverley.

66:Reprisen viser at målet var soleklar offside.

65:1-1! Gohouri scorer etter innlegg fra Moses. Mye tyder på at Gohouri var offside da han lurer seg på bakerste stolpe og scorer. Mot spillets gang.

64:Carragher får gult kort etter å ha tatt Rodallega.

64:N`Zogbia skyter mot Reina, som ikke har noen problemer med å ta det litt for løse skuddet.

63:Kuyt skyter, men ballen blir for løs mot Al-Habsi.

62:Lucas tar frisparket, mot N`Gog, men franskmannen mister ballen.

61:Alcaraz tar N`Gog hardt. Franskmannen får frispark.

61:Igjen er de røde misfornøyd med at Wigan-keeperen bruker litt for lang tid.

60:Aurelio tar frispark fra 20 meter. Frisparket er dårlig utført og går høyt over.

59:Alcaraz får gult kort etter behandlingen av Suarez.

59:Kuyt og Suarez er i ferd med å få til samspillet. Suarez blir spilt igjennom, men blir tatt.

58:Aurelio tar corner, men fører ikke til farlig situasjon foran Wigan-keeperen.

58:Maxi får spilt seg fri på venstresiden, men ballen går til corner.

57:Watson tar frispark etter hardhendt behandiling fra Lucas mot Gohouri.

55:Kuyt er på løp på høyresiden. Flere Liverpool-spillere fyller på i Wigan-feltet, men innlegget er upresist og går utenfor.

54:N`Gog bytter med Meireles. Portugiseren har hatt en god kamp for Liverpool. Målscoreren har nok fått kjenning av noe og velger å gå av.

53:Liverpool angriper både fra høyre og venstre. Denne gang er det Kuyt som forsøker seg fra høyre. Nederlenderen mister ballen.

52:Suarez skyter etter å ha ført ballen noen meter. Kuyt er på løp og bedre plassert, men uruguayaneren skyter selv. Få vansker for Al-Habsi.

52:Moses fører opp, finner ingen å spille til og skyter løst fra 16 meter.

51:Bra spill av Liverpool da Suarez, Meireles og Kuyt kombinerer. Men den siste pasningen er upresis.

49:Lang ball fra Lucas. Ballen går etterhvert til Johnson på venstresiden. Glen legger en lang ball uten adresse.

48:Watson tar corner, Liverpool-forsvaret får headet ballen unna.

48:Rodallega skyter etter et godt Wigan-angrep. Moses fører opp på venstre. Rodallega løper inn på første stolpe, men ballen går til corner.

46:Siden gjestene vant myntkaset før kampen, har de valgt å spille mot The Kop etter pause.

45:Wigan har avspark.

Liverpool leder fortjent 1-0 over Wigan i en førsteomgang der de røde har spilt offensivt, bevegelig og med en spilleglede som sjelden er vist denne sesongen. Wigan har satset på kortpasningsspill, har teknisk gode offensive spillere og har vært småfarlig i et par situasjoner. Suarez har vist seg fram ved et par anledninger, har hatt et stolpeskudd og ville også ha straffespark tidlig i første omgang, men i stedet for å blåse for straffespark tok dommer Friend heller en alvorsprat med Liverpools nykomling. Igjen er det Meireles som har scoret. Hans femte mål på de siste seks kampene kom etter et overlegg fra Aurelio, som kom til portugiseren via en Wigan-forsvarer. Meireles er full av selvtillit og skjøt uttagbart for Wigans keeper. Portugiseren tar et skritt til side for å få de beste forhold for sin høyre skuddfot og leverte et godt teknisk skudd i Wigans mål. Meireles og Kelly er blant spillerne som har imponert mest i første omgang.

45:Det er lagt til ett minutt.

45:Watson tar frispark, denne gang til venstre for Liverpool-målet. Frisparket er høyt, men Reina avklarer.

44:N`Zogbia skyter fra like utenfor 16-meteren, Skuddet er greit nok, men ikke bra nok for å overliste Reina.

43:Watson tar frispark fra midt på banen da producer i stedet har bildet på Dalglish/Clarke..

42:Wigan prøver å spille kortpasningsspill. Moses blir stoppet av Maxi i god avstand fra Liverpools mål.

41:Litt tam periode av førsteomgangen nå. Ikke mye som skjer foran målene.

40:Kelly gjør en sterk forsvarsjobb og starter et godt Liverpool-angrep, regissert av Kuyt. Men den siste pasningen svikter og ballen går til utspark fra Wigans keeper.

38:Aurelio tar corner etter at Figueroa var borte i ballen. Skapte ingen farlighet foran Wigan-målet.

37:Ikke hatt mye å gjort Reina. Nå sparker han ballen ut.

36:Lucas hindrer noe som kunne blitt en farlighet fra Diame.

35:Friend overser en soleklar hands fra Caldwell og får høre det fra den røde delen av tribunen.

35:Bevegelige spillere på midtbanen gjør at Liverpool har oppspillmuligheter hele tiden.

34:Sola i øynene Pepe Reina, men har få vanskeligheter med et høyt skudd fra Watson.

33:Godt Liverpool-angrep. Ballen går fra spiller til spiller. Watson bryter en glimrende gjennombruddspasning fra Aurelio mot Kuyt.

32:Meireles får ballen på 22-23 meter. Han blir ikke presset og fyrer av et skudd, som går høyt over Wigans mål.

31:Mer spilleglede og mer offensivt for de røde nå. Presser Wigan høyt og tvinger dem til å gjøre feil.

30:Gohouri får fortjent gult kort etter hardhendt behandling av Suarez.

29:Kelly får applaus da han nesten rekker en sleivpasning fra Kuyt.

27:Liverpools angripere er aggressive og tre spillere møter Wigan hver gang de skal bygge opp et angrep.

26:Suarez skyter i stolpen. Nykommeren gjør alt selv og er full av selvtillit. Ballen slås i stanga til venstre for Al-Habsi.

25:Bedre stemning på Anfield nå.

24:Raul Meireles scorer etter en feilpasning.Aurelio legger et innlegg fra venstre, etter at herlig Kelly-raid og påfølgende innlegg fra høyre. Ballen stusses ut i feltet av Gohouri. Ballen faller rett i beina på Meireles, som dunker lærkula nydelig i mål på hel volley.

22:McCarthy slår en lang corner. ballen heades inn i feltet igjen, men blir klarert.

22:Maxi klarerer i eget forsvar. Ballen går til en Wigan-spiller. N`Zogbia blir spilt fri. Ballen går til corner.

21:Hjemmesupporterne piper igjen for uthaling av tid fra Wigan-keeperen.

19:Rodallega har en brukbar mulighet for Wigan, header den mot Reina. Wigan-spissen blir imidlertid avblåst for hardhendt behandling av Skrtel.

19:Kuyt kommer seg fri og skyter. Al-Habsi slipper ballen, men griper den igjen.

18:Suarez viser noe av det han kan, da han lurer Wigan-forsvaret da han spiller fri Maxi, mens alle tror han skal spille igjennom Kuyt.

17:Suarez og Meireles forsøker igjen å bryte igjennom, men samspillet blir brutt.

16:Meireles tar frispark etter at Kuyt ble tatt på klnete vis av Gohouri på kanten av Wigans 16-meter. Frisparket fører ikke til farligheter foran Al-Habsi.

15:Wigan sliter med å etablere spill mot et godt befolket Wigan-forsvar. Veldig mange i blått foran egen 16-meter.

14:Langt framspill til Rodallega. Med ryggen mot Liverpool-målet forsøker han seg på en kjapp brasse. Men ballen går høyt over.

13:Al-Habsi har The Kop i ryggen og får høre det når han bruker vel lang tid på et utspill.

12:N`Zogbia har vært aktiv i åpningsminuttene. Han blir spilt igjennom, men avvinkes for offside.

11:Suarez og Kuyt fører opp. Suarez forsøker å komme seg forbi på høyresiden, men ballen går utenfor.

10:Wigan har bitt seg fast på Liverpools halvdel nå.

9:Nytt forsøk fra bortelaget. N`Zogbia viser teknisk godt spill innenfor Liverpools 16-meter. Franskmannen skyter, men skuddet går godt til venstre for Reinas mål.

8:Småfarlig Wigan-angrep når N`Zogbia, Moses og N`Zogbia kombinerer fint. Carragher får klarert.

7:Wigan har problemer med å etablere spill.

6:Liverpool-spillerne står høyt og møter Wigan tidligere.

5:Meireles tar corner fra venstre. Greier ikke å utfordre tidligere Lyn-keeper Al-Habsi.

4:Bra kombinasjon mellom Suarez og Meireles på det angrepet.

4:Suarez får tilsnakk fra dommer Friend etter at han går i bakken innenfor 16-meteren til Wigan. Reprisen viser at dommeren har et poeng.

3:N`Zogbia tar frispark nært dødlinjen, til venstre for Reina. Innsvingeren er småfarlig, men den går til corner.

2:Som antydet før kampen spiller Liverpool 4-4-2.

1: Aurelio tar frispark vel 20 meter fra Wigans mål. Wigan-forsvaret får klarert.

1:Kevin Friend blåser i fløyta og Maxi og Suarez begynner med ballen.

0:You`ll Never Walk Alone runger utover Anfield, det er fint vær på Merseyside og alt ligger til rette for en flott fotballkamp.

Etter fire strake seire uten baklengsmål er Liverpool vertskap for Wigan. Gjestene ligger tredje sist på tabellen.

Luis Suarez spiller fra start for første gang etter overgangen fra Ajax. Som makker i angrepet får han med seg Dirk Kuyt. Steven Gerrard og Daniel Agger spiller ikke grunnet skader. Dermed blir det Jamie Carragher som leder de røde som kaptein.

Det antydes fra Anfield at Liverpool kommer til å gå ut i en tradisjonell 4-4-2-formasjon i dag.

Wigan gjør en forandring på laget som slo Blackburn 4-3 forrige helg. Det er lagkaptein David Caldwell som er tilbake etter sitt kjevebrudd, og kommer inn for Emmerson Boyce.

Vurdert av Einar Kvande

Reina 6Sliter med en lav vintersol før pause, og vi skjønner ikke spanjolens motvilje mot å bruke caps. Bra å ikke gi retur på et hardt frispark like før pause. Har et par gode utboksinger, og en bom i en duell med Rodallega. Scoringen var det vanskelig å gjøre noe med for sisteskansen.
Kelly 7Starter kampen meget godt, og tar fullstendig nuven av N'Zogbia, slik at han må bytte flanke. Godt raid og innlegg i forkant av Liverpools scoring. Faller litt i kvalitet etter pause, og er ikke helt oppmerksom på utligningsmålet.
Carragher 7Viker som vanlig ikke en tomme i taklingene, og spiller en ny solid kamp. Spesielt god før pause.
Skrtel 5Lager noen unødige frispark, og man føler seg ikke helt trygg på slovaken for tiden. Burde gjort det bedre når han header over fra god posisjon på en corner på overtid.
Johnson 6Bra offensive bidrag, ikke fullt så ryddig defensivt. Var sen tilbake og ute av posisjon på en Wigan-kontring før pause, og var heller ikke god nok i presset på innlegget i forkant av Wigans scoring.
Rodriguez 5Veldig anonym de første 45 minuttene. Noe mer synlig etter hvilen, hvor han bidro i et par gode kombinasjonsforsøk på å tråkle seg gjennom gjestenes forsvar da Liverpool presset for et vinnermål.
Meireles 8Styrte midtbanen og var Liverpools klart beste spiller i første omgang. Prestasjonen kronet han med en vakker scoring. Hans femte på seks kamper. Måtte dessverre forlate banen tidlig i annen omgang, trolig på grunn av en skade. Liverpools sentrale midtbane ble ikke den samme etter det.
Leiva 5Ett skritt tilbake fra den gode Chelsea-kampen. Hadde noen gode taklinger, men mistet også ballen i farlige posisjoner og laget frispark i farlige posisjoner. Var veldig nær å rote det til ti minutter før pause.
Aurelio 6Markerte seg med et par nydelige fremspill, men varierte i kvalitet og mottakene satt ikke like godt hele kampen. Kvaliteten på frispark og cornere var heller ikke like gode som vi har vært vant med fra brasilianeren. La innlegget i forkant av Liverpools ledermål, og prøvde hele tiden å bidra med kreative løsninger.
Kuyt 5Kriget godt og vant ballen høyt i banen ved noen anledninger. Hadde også et brukbart skudd. Falt merkbart i kvalitet etter pause, og ble byttet ut 20 minutter før slutt.
Suarez Liverpools beste8Var et stadig uromoment for Wigan-forsvaret, og hadde to nydelige forsøk i henholdsvis stolpe og tverrligger som hadde fortjent en bedre skjebne. Jobber herlig hjem igjen når laget mister ballen. Får King Kenny tatt av ham skuespillertaktene, kan dette bli meget bra. Liverpools beste.
Jovanovic 0Hadde ikke noe heldig innhopp når han fikk 20 minutter på banen som erstatter for Kuyt. Virket rusten og keitete, og var ikke venn med ballen.
N'Gog 5Fikk nesten en hel omgang på banen, da Meireles måtte kaste inn håndkledet ni minutter etter pause, men klarte aldri å sette sitt preg på begivenhetene.