Batth() ()
Johnson(76)
Elokobi(31)

Skrevet av Tor Sandø

Liverpool FC avsluttet 2010 med å tape 0-1 for bunnlaget Wolverhampton og er nå tre poeng over nedrykksstreken. Bortelagets taktikk med å møte Liverpool høyt fungerte i samfulle 90 minutter. Hjemmelaget fant aldri ut av taktikken og var i tillegg tafatte og spilte med lite innsats. Selv om Liverpool hadde ballen mest i denne kampen var det ikke direkte ufortjent at Wards mål etter en misforståelse mellom midtstopperne Skrtel/Kyrgiakos ble kampens eneste. Liverpool skapte lite og hadde få sjanser. Meireles sjanse etter sju minutter burde gitt mål og så burde Walton pekt på straffemerket da Kyrgiakos ble dratt ned i første omgang. Nå åpner et nytt transfervindu og januar blir en travel måned med mange kamper. Fredagens "Godt nyttår" gir dobbel mening for røde supportere.

95:Liverpool har tapt sin åttende ligakamp for sesongen.

95:Walton blåser av.

95:Wolves angriper i sluttsekundene og får et viktig innkast. Overtidsminuttene er gått.

93:Kyrgiakos jobber og sliter offensivt og defensivt. Nå får han inn en heade, men med god margin utenfor.

93:Liverpool prøver og prøver, men kommer seg ikke til sjanser.

91:Babel blir avblåst for offside. Han er ikke enig.

90:Det er lagt til fire minutter i årets siste kamp for Liverpool.

89:Edwards inn for Jarvis for Wolves.

88:Liverpool stanger og stanger mot et bastant Wolves-forsvar.

88:Gerrard legger frisparket, Skrtel header ballen i mål. Men taktikken til Wolves fungerer igjen og flere LFC-spillere står i offside.

88:Zubar kommer med en god søknad om gult kort etter først å ha tatt Gerrard og så kjeftet på dommeren. Walton nøyer seg med prat.

86:Tiden er i ferd med å renne ut for hjemmelaget.

86:Liverpool-spillerne virker tafatte og det er en lett jobb for de oransjekledte å gå i duell og ta fra hjemmespillerne ballen. Publikum virker resignerte.

84:Liverpool-spillerne forsøker å være bevegelige og la ballen gå. Men det er mye som ikke fungerer i kveld.

83:Et klokt innspill fra Gerrard mot Torres åpnet Wolves-forsvaret, men ballen var dessverre noe for lang.

81:Lucas Leiva er heldig som unnslipper gult kort for forseelsen mot Ebanks-Blake.

81:Ebanks-Blake får et ublidt møte med Lucas og blir liggende noen sekunder. Han er kjapt oppe og får avsluttet det neste angrepet.

80:Wolves fortsetter å presse Liverpool-spillerne bakover. Dette gjør det vanskelig å komme til angrep og avslutninger.

78: Fletcher kommer inn for målscorer Ward for Wolves.

76:Glen Johnson får gult kort av Walton.

76:Jarvis legger en ny corner for Wolves. Det holdes fortsatt innenfor 16-meteren. denne gang mellom Kyrgiakos og Ward.

74:Liverpool foretar sitt tredje bytte når Aurelio erstatter Konchesky.

73:Meireles ut, Cole inn for Liverpool.

72:Gerrard blir tatt klart da han skal spille gjennom Torres, men Walton presterer å overse forseelsen.

72:Målscorer Ward blir liggende etter en duell med Skrtel.

71:Liverpool forsøker og forsøker, men det blir for spede forsøk som Hennessey ikke har de største problemene med.

69:Igjen tar Babel tak i ballen. Han vil så mye, men skuddet fra 19 meter blir en sleiv langt fra målet til Hennessey.

68:Halvspilt andre omgang og lite tyder på at Liverpool skal komme seg inn i kampen.

68:Foley er igjennom, men gjennomspillet er for høyt. Reina får kontroll.

67:Kuyt har kontroll på ballen, men er alt for treg med å levere den videre og blir taklet.

66:Liverpool er desperate etter å komme seg til sjanser nå. Babel er farlig framme, men ballen klareres.

64:En ny farlighet foran Reina da en ny misforståelse mellom forsvarerne oppstår. Ward skyter utenfor denne gang.

63:Babel bytter med N`Gog. Mishagsytringer fra tribunen nå.

62:Frustrasjonen er stor blant spillere og supportere nå. Gerrard viser frustrasjon og skaffer Wolves et frispark.

60:Vi har spilt en time og Liverpool-spillerne ser ikke som de er kommet seg helt etter kalddusjen.

56:Ward scorer alene med Reina etter å ha kommet alene med Reina. En misforståelse mellom Skrtel og Kyrgiakos gjør at ballen spilles igjennom. Det verste er at ledermålet ikke er ufortjent.

55:Wolverhamptons offensive spillere er bevegelige og det er en utfordring for LFC-forsvaret å demme opp.

54:Liverpool har spillere i oppvarming, men ingen tegn til bytter foreløpig.

52:Zubar får avsluttet et godt angrep fra Ulvene, får skutt og Reina må strekke seg. Pepe har kontroll.

52:Reina skal spille ballen langt, men sleiver og spiller til en Wolves-spiller som står på 25 meter. Bortelaget presser.

51:Torres bryster ballen ned til en spiller som ikke er der. Mye ballmist for Fernando i kveld.

50:N`Gog skyter like utenfor fra kort hold etter å ha blitt spilt fint igjennom fra Johnson. Tendenser for Liverpool nå.

49:For første gang kombinerer Gerrard med Torres. Spanjolen er hårfint i offside.

47:Reina kaster langt ut til Torres, men Fernando kommer ingen vei. Wolves bryter, før Liverpool stopper angrepet. Ballen går til N`Gog, som header ballen løst inn mot Hennessey.

46:Jarvis tar Wolves sin femte corner, Reina overdøver alle når han går ut og snapper ballen.

46:Liverpool spiller mot The Kop og har mye å bevise i en andre omgang der Wolves har avspark.

Dommer Peter Walton blåste for pause og Liverpool-supporterne svarte med å pipe laget sitt av banen. Hjemmelaget har hatt ballen mer enn Wolverhampton, men har fått gjort pent lite med den. Wolves har vært aggressive og spiller fysisk hardt, noe som har ødelagt  mye av kreativiteten og det offensive spillet til Liverpool. Taktikken til Premier Leagues bunnlag om å møte Liverpool høyt med tre spillere har fungert så langt. Det har vært svært så tamt og fryktelig sjansefattig. Meireles hadde den største da han ble frispilt av Torres etter sju minutter. Ballen gikk i Wolves-keeperen fra kort hold. Wolves har ikke hatt de store sjansene, men Liverpools forsvarsfirer har hatt hendene fulle. Liverpool burde ha fått straffespark da Kyrgiakos ble dratt ned. Dommer Walton så ut som han så det hele, men foretok seg ingenting. Det kreves atskillig mer av hjemmelaget i andre omgang.

46:N`Gog får skutt på keeper, men har på sin ferd mot mål revet ned en Wolves-forsvarer. Det er lagt til ett minutt.

45:Skal ikke være mye å legge til etter 45 minutter.

44:Ward blir spilt igjennom, men Skrtel får tåa på ballen før det blir farlig ut av det.

42:Jarvis kommer igjennom på sin høyre side. Han legger inn godt, men ballen blir for langt for Hunt.

41:Torres er på vei igjennom, men ballen går utover dødlinjen i forsøket på å runde to forsvarere.

39:Gerrard legger corner. Liverpool blir snytt for et straffespark da Kyrgiakos blir holdt. Dommer Walton har utsikten, men velger å vinke spillet videre.

38:Mer bevegelse framme hos de røde nå. N`Gog får skutt, men ballen går i en oransjekledt.

37:Meireles er alt for ivrig og sentringen til Torres er både for hard og upresis.

36:Denne gangen er det linken mellom Ebanks-Blake og Hunt som gir Liverpool-forsvaret noe å tygge på. Hjemmelaget får avklart.

35:Ikke bare Wolverhamptons angripere som er aggressive. Også bak har Premier League aggressivitet så det holder. De gir Torres vanskelige arbeidsvilkår.

33:Ikke helt fullsatt på Anfield i kveld.

33:Lucas finner Kuyt som spiller fri N`Gog. Franskmannens skudd går i klypene til Hennessey.

32:Et nytt godt Liverpool-angrep, men skuddet fra Konchesky havnet i fanget på en supporter fra Midlands.

31:Elokobi får gult kort for å ha tatt Lucas som var på vei igjennom.

29:Tre Wolves-angripere møter Liverpool høyt oppe og forhindrer de røde fra å angripe.

28:Wolves har hatt ballen en del, men det er Liverpool som har hatt ballen mest, viser en statistikk. 65-35.

27:Liverpool viser at de ønsker at poengene skal bli igjen på Merseyside i kveld. Midtbanen kombinerer, Gerrard spiller igjennom og når nesten Lucas.

25:Wolves styrer kampen nå og angriper både fra venstre og høyre. Et høyt overlegg fra venstre møtes ikke av noen av Wolves-spissene. Men de kjemper og får tak i ballen igjen.

24:Ny duell mellom Skrtel og Ebanks-Blake. Den oransjekledte går i bakken og vil ha corner. Dommeren overser det hele.

23:Torres kommer på skuddhold, men ballen går i en Wolves.-midtstopper.

22:Anfield-publikummet er avventende. Wolves har vært med på notene så langt.

21:Hunt tar corneren fra venstresiden, sett med Reinas øyne. Ballen slås inn, men heldigvis uten at det blir farlig.

21:Igjen er det Wolves som angriper. Ebanks-Blake taper en duell på femmeteren med Kyrgiakos, ballen går til corner.

19:Aggressive Wolves-spillere er ivrige. Foley skyter fra over 20 meter. Ballen triller inn til keeper.

17:Reina er på halvdistanse når Wolves slår tilbake. Blir ikke straffet annet enn en corner i mot.

16:Gerrard tar corner, Kyrgiakos brytes ned, men ropene på straffespark er fånyttes.

16:Bra Liverpool-angrep fører til corner. Wolves presses tilbake nå.

15:Frisparket er for langt for Kyrgiakos.

14:Meireles ligger nede etter å ha blitt headet i bakhodet av Berra. Portugiseren reiser seg etter noen sekunder.

13:Liverpool har problemer med å starte angrepene på grunn av høyt press. Tydelig hva som er resepten fra manager Mick McCarthy og assistentene Terry Connor i kveld.

12:Presset fra Wolves fører til at de får tak i ballen. Jarvis vinkes av for offside.

10:Ward tar corner, men denne gang blir det ikke noe ut av det. Antydning til mer initiativ fra et Wolves som møter Liverpool høyt. Samme medisin som Ulvene brukte i bortemøtet med Manchester United på Old Trafford, der de burde vunnet og skaffet seg det eneste bortepoenget laget har.

9:Ward tar en corner, som når Hunt. Skuddet fra ham fister Reina over.

8:Brukbar Wolves-mulighet da det blir klabb og babb foran Reina. Blir corner.

7:Meireles burde ha scoret på kampens første sjanse. Portugiseren får en glimrende ball på frispark fra Torres, men fra kort hold skyter Meireles i Hennessey.

6:Første antydning på et skudd på mål kommer fra Milijas. Skuddet fra et stykke utenfor 16-meteren går langt til side for mål.

5:Wolves-spillerne presser og tvinger Liverpool til å bruke keeper Reina. Det er så surt på Anfield at det kan være greit å få spanjolen i gang.

4:Utsøkt gjennomspill fra Lucas blir litt for lang for Konchesky. Full kontroll for hjemmelaget så langt.

3:Liverpool-spillerne triller ballen seg imellom.

2:Jubel på Anfield da Gerrard takler en Wolves-keeper. Kapteinen er tilbake!

1:Wolves-keeper Hennessey stopper kampens første gjennomspill foran nesen på Kuyt.

1:Gerrard tar sin plass som sentral på midten.

1:Liverpool har avspark og har The Kop i ryggen.

0:Kapteinene Gerrard og Foley har hilst på hverandre, det samme har managerene Hodgson og McCarthy. Nå er det klappsalver for de to tidligere Liverpool-spillerne, Avi Cohen og Bill Jones, som begge har gått bort de siste dagene.

0:Bildene er kommnet gjennom fra et vindete og kaldt Anfield.

Liverpool ligger som nummer 12 på tabellen foran møtet med bunnlaget Wolverhampton. Gjestene har plukket kun ett poeng på bortebane så langt i årets Premier League.

Avi Cohen og Bill Jones' bortgang vil bli markert med ett minutts applaus før kampstart, og begge lag vil spille med sørgebind.

Steven Gerrard er tilbake i Liverpools startoppstilling etter flere uker på sidelinjen med en hamstringskade. Med kapteinen tilbake på laget, er det noe overraskende en av formspillerne den siste tiden, Maxi Rodriguez, som må vike plass. Ellers er det gledelig å konstatere at Daniel Agger er skadefri. Dansken inntar en plass på innbytterbenken.

Det store spørsmålet før kampstart er hvordan Roy Hodgson har tenkt å komponere sin midtbane, når han stiller med tre spillere som i utgangspunktet trives best sentralt. Ryktene fra Anfield går på at Meireles starter på høyreflanken og Kuyt på venstre.

Vurdert av Einar Kvande

Reina 4Uvanlig usikker opptreden av spanjolen. Begynner med å bomme på en corner, og har et par forferdelige igangsettinger som går rett i beina til Wolves-angripere. Gjør en god redning på et skudd fra Zubar.
Johnson 4Har store defensive problemer på sin kant hvor han blir rundet flere ganger, og blir for ubesluttsom når han er med frem i angrep. På plussiden noterer vi et par gode taklinger i avgjørende situasjoner.
Kyrgiakos 3Kunne fort fått et par straffespark både for og i mot på cornersituasjoner. Var veldig mye involvert i holding i trøya i begge ender av banen. Må ta brorparten av skylda for baklengsmålet når han regelrett bommer på ballen.
Skrtel Liverpools beste5Er også involvert i situasjonen som fører til baklengsmålet, men synes å bli satt ut av spill av Kyrgiakos sin bom på ballen. Er tøff i duellene, og vinner det meste som kommer i lufta. Vi kårer han til Liverpools minst dårlige spiller i kveld.
Konchesky 3Dårlig adresse på fremspillene, svake klareringer krydret med et håpløst skuddforsøk når han heller burde ha lagt inn. Når hjemmepublikum jubler for at han blir byttet ut, oppsummerer det London-guttens kveld.
Meireles 4Blir brukt ute av posisjon av Roy Hodgson, selv om han helt klart ikke trives ute på flanken. Trekker stadig inn i midten, noe som går ut over Liverpools kantspill. Fikk de rødes klart største sjanse i kveld, når han kommer alene med keeper på Torres gode frispark etter sju minutter. Den burde portugiseren ha scoret på.
Gerrard 5Kapteinen er preget av et langt skadefravær, men er likevel blant Liverpools minst dårlige. Blir etter hvert utålmodig, og kommer unødvendig dypt for å hente ball.
Leiva 5Jobber og sliter gjennom hele kampen. Blir lagt ned i god posisjon på et godt offensivt løp i første omgang.
Kuyt 4Involvert i en del positivt kombinasjonsspill før pause, blant annet når han spiller fri Lucas på nydelig vis. Blir mer og mer borte utover i kampen.
N'Gog 5Hjemmepublikum likte ikke at franskmannen ble byttet ut til fordel for Ryan Babel, og ga klart uttrykk for det. Bra defensiv jobbing når de røde ikke hadde ballen, og kom også til et par brukbare avslutningsforsøk.
Torres 3Begynte positivt med et smart kjapt frispark til Meireles. Ble ble godt pakket inn av Wolves sine stoppere, og ble snart bare en skygge av den spilleren vi vet spanjolen kan være.
Cole 0Fikk et drøyt kvarter sentralt på midtbanen, men klarte aldri å komme inn i kampen.
Babel 0Kom inn når det gjenstod en knapp halvtime. Ble en gang feilaktig avvinket for offside når han ville vært alene gjennom, men markerte seg ellers mest med å pådra seg flere korrekte offsideavblåsninger.
Aurelio 0Fikk drøye ti minutter som erstatter for Konchesky, og viste prov på sin glimrende pasningsfot med et langt og presist fremspill da Babel ble feilaktig avblåst for offside.