Man City - Liverpool

3-0)

23.08.2010 /Premier League /City of Manchester Stadium / Tilskuere: 47087 / Dommer: Phil Dowd

Skrevet av Tor Sandø

To minutter på overtid blåser dommer Phil Dowd av kampen og slukørede Liverpool-spillere lusker nedslåtte ut av City of Manchester Stadium. Laget hang rett og slett ikke med på notene i denne kampen, som har blitt annonsert som en toppkamp, men som aldri ble i nærheten av en kamp. Det var stort sett ett lag på banen og Liverpool-spillerne ble i perioder avkledd fra A til Å. Første omgang var direkte flau, og det var et under at det sto bare 1-0. Andre omgang var ikke helsvart, men Citys seier med tre mål var ikke ett for lite. Liverpool hadde lite å by på, bortsett fra en trippelsjanse i andre omgang og et par brukbare halvsjanser fra Torres. Heldigvis kommer denne kampen så tidlig at Hodgson nå vet hva han har å jobbe med, både med dagens spillere og i dette transfervinduet. Spillere som Lucas, Jovanovic og N`Gog ble minst ett nummer for små mot hjemmespillere, som ville så uendelig mye mer i denne kampen. De røde spillerne ble løpende mye i mellom og de gangene de hadde ballen, ble det dessverre så mye støttepasninger at de aldri greide å utfordre Joe Hart og resten av City-forsvaret. De få gangene de angrep ble det så forutsigbart, at de var skammelig lette å lese. Nå venter en tur i skammekroken, før det er dags for en ny viktig kamp, borte mot Trabzonspor torsdag og hjemme mot WBA på søndag. Det kan være to svært så viktige kamper for Hodgsons menn.

90:To minutter på overtid blåser Dowd av kampen. Slukørete Liverpool-spillere spaserer av City of Manchester, usikre på hva som hadde truffet dem i møtet med aggressive City-spillere.

90:Liverpool tar corner, men ballen blir headet unna.

89:Det nærmer seg kampslutt og Liverpool har lite å by på. Gerrard forsøker å nå N`Gog, men ballen går over franskmannen.

86:Milan Jovanovic bytter med Daniel Pacheco.

84: Tevez bytter med Jo.

84: Yaya Toure bytter med Zalabeta.

83:City er først på hver ball for øyeblikket. Liverpool-spillerne blir løpenede mye imellom.

81:Babel markerer seg med det samme og skyter på utsiden av stolpen til Hart.

78:Fernando Torres bytter med Ryan Babel.

74:Det regner tett på Eastlands.

73:Fernando Torres skyter etter å ha lurt Richards. Torres er giftig de gangene han kommer på skuddhold. Men det er stort sett det Liverpool har å by på for øyeblikket.

72:Liverpool har vanskelig for å finne hull i City-forsvaret. Støttepasningene blir vel mange.

70:Roy Hodgson er betenkt nå. 20 minutter igjen og tre mål under på City of Manchester Stadium.

68: Tevez scorer på straffespark etter å ha sendt Reina feil vei. Skrtel tok Johnson og Dowd pekte på straffemerket. Litt billig, men klønete av Skrtel.

65:Tempoet i kampen har roet seg litt nå.

64: Milner tar Manchester Citys fjerde corner. Liverpool har to.

60:De røde supporterne forsøker å oppildne Liverpool-spillerne. Halv time igjen i en kamp som har kommet seg spillemessig. Kampen har jevnet seg ut. Men City har scoret målene.

58: Richards får gult kort etter å ha vært vel hardhendt mot Torres.

57:Steven Gerrard skyter i stolpen, N`Gog skyter returen på Hart, før Torres avslutter trippelsjansen ved å skyte i en City-forsvarer.

56:God stemning blant hjemmepublikummet nå.

55:Nå må Liverpool-spillerne fram, men har det ikke enkelt mot aggressive City-spillere.

54:Bare hard jobbing gjelder nå. Gerrard forsøker å kvittere, men ballen går over.

53: Tevez er så vidt borti ballen rett foran Reina etter å ha fått en heade fra Richards. Igjen har Liverpool problemer på dødball.

51:Liverpool har skapt mer på seks-sju minutter enn de gjorde i første omgang. Denne gangen er det Lucas som blir forsøkt spilt igjennom. Men heller ikke han lykkes.

50:Agger kommer fram på venstresiden, men ingen er med på innlegget.

50:Liverpool har initiativet nå. Torres forsøker å finne N`Gog, men igjen kommer franskmannen til kort.

49:Gerrard prøver å spille igjennom N`Gog, men Kompany har få problemer med å få kontroll over ballen.

48:Liverpool har ballen nå, men blir presset høyt av aggressive City-spillere.

47:Dette er Liverpools mandagskamp nummer 50 i Premier League. 23 av disse er endt med seier.

47:Agger tok første stikk mot Johnson i andre omgang og skjærte av en pasning til lynvingen.

46:City har avspark. Faktisk må de ha to forsøk for å få satt spillet i gang.

46:Liverpool-spillerne kommer først på banen til andre omgang. Har nok fått klar beskjed av Hodgson om at spillerne må heve seg noen hakk.

Manchester City leder fortjent over Liverpool ved halvtid på City of Manchester Stadium. I perioder har de lyse blå herjet med de røde. Lagdelene henger ikke sammen og forsvarsfireren sliter med kjappfotede City-spillere. Spillere som Steven Gerrard og Dirk Kuyt har vært usynlige det meste av omgangen, men Liverpool kom seg mer med mot slutten av omgangen. Målet til Gareth Barry kom etter en fin kombinasjon med tidligere Villa-kompis James Milner, der Barry scoret fra kort hold mot et utspilt Liverpool-forsvar og en sjanseløs Reina. City har vært flinke til å la ballen gå på få berøringer og Liverpool har på ingen måte hengt med på det bevegelige spillet til hjemmelaget. Spesielt har Adam Johnson herjet med Daniel Agger og flere av de røde spillerne har på ingen måte kommet med i spillet. Liverpool er heldige som kun ligger under 1-0.

45:Torres herjer på Liverpools høyre side og avslutter en marerittliknende omgang på en brukbar måte.

45:Det er lagt til ett minutt.

44:Steven Gerrard skyter over etter fin kombinasjon med Torres. Liverpool litt mer med.

42: Yaya Toure ligger nede etter å ha støtt sammen med Skrtel. Toure kommer seg opp igjen.

37: Johnson skyter, men Reina er nede og kontrollerer skuddet. Kjappe Johnson har skapt store problemer for de røde i Manchester.

33:David N'Gog med den første antydning til sjanse fra de røde denne kvelden. Hart har full kontroll.

30:Johnson lurer Agger, som sammen med resten av Liverpool-forsvaret sliter mot kjappe City-bein.

28: Tevez får avsluttet et City-angrep, men Agger får avklart.

24:Hjemmelaget har full kontroll nå.

22: Johnson skyter. Kombinerer fint med Richards. Liverpool er på vaklende grunn nå og sliter med det defensive.

21: Barry skyter, men ballen går like utenfor.

21:Liverpool har nok med å forsvare seg nå.

17:City har initiativet og spiller til tider ball i hatt med Liverpool-spillerne.

13: Barry scorer etter innlegg fra Milner.

11:Manchester City har ballen mest, men Liverpool er i god balanse.

8:Spillet har bølget fram og tilbake uten at noen av lagene har kommet seg til de store sjansene.

4:Skrtel får gult kort etter å ha felt Johnson.

0:Liverpool har avspark og presser City i starten.

Liverpool har statistikken på sin side i bortemøtet med Manchester City i kveld, men Liverpool-manager Roy Hodgson har fått et ekstra problem med laguttaket all den tid Javier Mascherano nekter å spille. Barcelona har bydd på Mascherano, Liverpool har avslått, noe som har ført til at argentineren har gjort det klart at han nekter å iføre seg rødt i kveld. Forhåpentligvis har de som er i førsteelleveren rett fokus foran den viktige kampen på City of Manchester Stadium i kveld. Det er flere spørsmålstegn foran laguttaket. Når Mascherano er ute, erstattes han sannsynligvis av Lucas Leiva, som i Europa League-møtet med Trabzonspor sist torsdag. Daniel Agger, Steven Gerrard og Fernando Torres er tre til som sannsynligvis aspirerer til en plass blant Hodgsons elleve som starter kampen. Lagoppstilling kommer så snart vi har fått den.

Vurdert av Håvard Sæle

Reina 6Selv om spanjolen har spilt bedre kamper, kan ikke Reina klandres for 0-3-tapet. Liverpools nummer 25 bokførte en fin redning på et godt skuddforsøk fra Adam Johnson før sidebyttet - målene var det lite han kunne gjøre noe med. På en god dag ville han likevel kanskje stoppet Carlos Tévez 2-0-mål på streken.
Johnson 5Høyrebacken slet med å få tak på en vandrende James Milner, samtidig som han ikke fikk markert seg offensivt. Får pluss får noen gode initiativer mot slutten av første omgang - dog uten tellende resultat.
Agger 4Liverpools nummer 5 hadde store problemer med å håndtere en livlig Adam Johnson, og spesielt førsteomgangen artet seg som et mareritt for dansken. Litt bedre kontroll etter hvilen, men de fleste farlighetene City skapte hadde likevel sitt utspring på Liverpools venstreside.
Skrtel 3Jernmannen fra Slovakia var tydelig overtent, og pådro seg et tidlig gult kort for en klossete takling på Adam Johnson. Fikk aldri ro med ballen i bena, og oppspillene bar tydelig preg av det. Pådro seg straffespark etter en usedvanlig klønete takling av Johnson.
Carragher 5I likhet med stopperkollega Skrtel, trøblet også Carra med oppspillene. Scouseren fortjener dog pluss for et par gode blokkeringer, men ble - i likhet med resten av forsvaret - litt for enkelt lurt av Milner, Johnson og Tevez.
Kuyt 5Lysluggen la ned mange kilometere i regnværet på Eastlands, men nederlenderen ble løpende mye imellom. Innleggskvaliteten holdt ikke tilfredsstillende nivå, og Kuyt maktet ei heller å true Joleon Lescott nevneverdig.
Gerrard 5Kapteinen var med på å tape midtbanekampen mot Gareth Barry, Yaya Touré og Nigel de Jong, og scouseren kom aldri helt inn i kampen. 30-åringen skal ha honnør for å stå bak mesteparten av det Liverpool skapte, men 'the Huyton Hammer' må likevel nøye seg med en 5'er på børsen.
Leiva 4Den utskjelte brasilianeren vant seg neppe nye tilhengere på Eastlands i kveld. Pasningene holdt lav kvalitet, lysluggen ble for veik i duellspillet, i tillegg til at han ofte ble fraløpt av friske City-spillere.
Jovanovic 3Serberen ble ønsket velkommen til Premier League av Micah Richards, og kantspilleren fikk juling i duellspillet av City-banken. Da han først fikk ballen i bena, lyktes han sjelden med å produsere noe. Verken han eller Daniel Agger maktet å stoppe briljante Adam Johnson på hjemmelagets høyrekant. Byttet ut i sluttminuttene.
Torres 5Torres-rykket er på vei tilbake, men El Niño mangler fremdeles en del på toppformen. Teknikken sitter ikke helt ennå, selv om superspissen viste prov på gryende form. Burde scoret på kjempesjansen alene med Joe Hart. Byttet ut tolv minutter før slutt.
N'Gog Liverpools beste6Unggutten løp mye, men var usynlig i store deler av oppgjøret. Franskmannen var imidlertid ofte involvert da Liverpool først skapte noe, og han fikk sågar rødtrøyenes største mulighet på stillingen 2-0 til City. Til tross for at Joe Hart reddet avslutningen, får N'Gog Liverpools bestemannspremie i kveld.
Pacheco 0Spanjolen kom inn kort tid før slutt, og markerte seg positivt med noen flotte ballberøringer. Fikk imidlertid liten tid til å prege kampen på.
Babel 0Den tidligere Ajax-spilleren erstattet Milan Jovanovic etter 78 minutter, og kunne redusert umiddelbart, men Joe Hart gjorde en fin redning. For øvrig var Ryan stort sett usynlig.