Man Utd - Liverpool

3-2)

19.09.2010 /Premier League /Old Trafford / Tilskuere: 75213 / Dommer: Howard Webb

Kampfakta

Mål H
Berbatov(84)
Berbatov(59)
Berbatov(42)
Mål B
Gerrard(70)
Gerrard (STR)(64)
Lagoppstilling H
van der SarKeeper()
O'SheaHøyreback()
EvansMidtstopper 1()
VidicMidtstopper 2()
EvraVenstreback()
GiggsHøyre midtbane(82)
ScholesSentral midtbane 1()
FletcherSentral midtbane 2()
NaniVenstre midtbane(88)
BerbatovSpiss 1(88)
RooneySpiss 2()
Lagoppstilling B
ReinaKeeper()
JohnsonHøyreback()
CarragherMidtstopper 1()
SkrtelMidtstopper 2()
KoncheskyVenstreback(82)
RodriguezHøyre midtbane(62)
PoulsenSentral midtbane 1()
MeirelesSentral midtbane 2(79)
ColeVenstre midtbane()
GerrardSpiss 1()
TorresSpiss 2()
Innbyttere H
Anderson(88) ()
Kuszczak() ()
Brown() ()
Owen() ()
Smalling() ()
Macheda(82) ()
Gibson(88) ()
Innbyttere B
Agger(82) ()
Babel() ()
Leiva() ()
N'Gog(62) ()
Kyrgiakos() ()
Jovanovic(79) ()
Jones() ()
Gult kort H
O'Shea(69)
Scholes(68)
Evans(63)
Rooney(57)
Gult kort B
N'Gog(66)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Torbjørn Flatin

En satt med følelsen at Liverpool ikke bare hadde kommet ut av fengsel, men fått nøkkelen kastet til seg av en velvillig vokter, da de i løpet av seks minutter midtveis i 2.omgang først reduserte på straffe og så utlignet ved et frispark som Steven Gerrard sendte gjennom muren. Inntil da hadde Man U vært best, men plutselig var en heller doven hatkamp blitt like blodrød som den er i sine beste stunder. Det hører også med til historien at John O'Shea skulle ha blitt utvist da han stoppet Fernando Torres med fri vei til mål, istedenfor for å få gult da Liverpool utlignet på frisparket. Vertene slo nesten tilbake umiddelbart, mens Meireles var farlig frempå med en heading. Etter en svak time kunne det blitt alt for gjestene fra Merseyside, men et ryggende forsvar lot Berbatov få enda en sjanse på et innlegg fra høyre. Dermed endte det Berbatov 3 v Gerrard 2. Bittert!

Andre omgang

Icon
90:SLUTT

Icon
90:Fire minutter er lagt til.

Icon
88: Berbatov bytter med Gibson.

Icon
88: Nani bytter med Anderson.

Hendelses bilde
Icon
84: Berbatov scorer etter innlegg fra O'Shea. Det er Carragher som taper duellen på den presise crossen, og Berbatov kan heade inn fra fem meter til sitt hattrick.

Icon
82: Giggs bytter med Macheda.

Icon
82:Paul Konchesky bytter med Daniel Agger.

Icon
79:Raul Meireles bytter med Milan Jovanovic. Det betyr at Joe Cole går ut til høyre, Jovanovic til venstre, mens Gerrard spiller foran Poulsen sentralt.

Icon
77:N'Gog prøver et ambisiøst forsøk fra 25 meter, men høyt over.

Icon
72:Raul Meireles header like utenfor etter en lang og presis pasnig fra Poulsen. Et dovent derby har plutselig våknet til liv for alvor!

Hendelses bilde
Icon
70:Steven Gerrard scorer på frispark. Stort drama på Old Trafford da Liverpool og Stevie G greier å utligne gjennom to dødballer.

Icon
69: O'Shea får gult kort, men skulle hatt rødt da han feller Fernando Torres som har fri vei mot mål.

Icon
68: Scholes får gult kort for å sparke bort ballen.

Icon
66:David N'Gog får gult kort.

Hendelses bilde
Icon
64:Steven Gerrard scorer på straffe. Liverpools kaptein har ingen problemer med å sende ballen forbi van der Sar, som går til feil hjørne.

Icon
63: Evans får gult kort.

Icon
63:Straffe til Liverpool da Johnny Evans feller Torres.

Icon
62:Maxi Rodriguez bytter med David N'Gog.

Hendelses bilde
Icon
59: Berbatov scorer etter innlegg fra Nani. Innlegget kommer dypt fra høyre og Berbatov får lov til å dempe ballen før han gjør en god avslutning fra omtrent straffemerket.

Icon
57: Rooney får gult kort for å ha felt Torres.

Icon
57: Nani skyter knallhard i stolpen. Vingen smeller til fra like innenfor straffefeltet og er svært nære på å øke ledelsen da ballen går i den nærmeste stolpen.

Icon
53:Fernando Torres header, og skulle hatt en corner da forsøket går via O'Shea og over.

Icon
52: Fletcher skyter, ballen går i forsvarsmuren og faller nesten ned i beina på Berbatov. Reina greier imidlertid å få to hender på lærkula.

Icon
49:Nani prøver et skudd fra 20 meter, men det blokkeres.

Icon
46:Da er vi i gang med 2.omgang. Ingen av lagene har gjort noen bytter.

Pausereferat

Igjen har Liverpool gjort en svak 1.omgang under Roy Hodgson. Avventede, forsiktig og nervøst har man latt hjemmelaget styre under mesteparten av de første 45 minuttene. Det positive var at heller ikke vertene spilte seg til sjanser og da det stod 42 minutter var ikke et eneste forsøk blitt sendt mellom stengene. Det forandret seg da Berbatov fikk lov til å stå rolig og heade inn ved første stolpe, uten at oppasser Fernando Torres gjorde særlige forsøk på å hindre baklengsmålet. De få gangene Liverpool har kommet framover har det som regel endt med unøyaktige pasninger mot et angrep som beveger seg lite. Gerrard og hans menn må løfte seg kraftig i 2.omgang og få fart på både ball og bein.

Første omgang

Icon
45:PAUSE

Icon
45:Det er lagt til ett minutt.

Icon
44: Rooney skyter utenfor fra 20 meter. I situasjonen før skriver United på straffe da Carragher handser inne i feltet.

Icon
42: Berbatov scorer etter corner fra Giggs. På det andre hjørnesparket i rask rekkefølge får bulgareren en alt for lett jobb i duell med Torres.

Icon
41: Giggs tar corner.

Icon
39:Joe Cole spiller til Konchesky som har kommet fram i en god posisjon på venstrekanten, men innleggsforsøket til backen er håpløst opp på tribunen.

Icon
37:Liverpool får et frispark i brukbar posisjon til et innlegg inn i feltet. Forsøket fra Steven Gerrard blir headet ut til innkast av hjemmelagets midtforsvar.

Icon
34:Meireles, med ny sveis, slår et frispark inn i feltet, men med dårlig presisjon.

Icon
31:Berbatov header ufarlig over, hardt presset dypt inne i Liverpools felt.

Icon
27:O'Shea kommer helt fri på Liverpools venstreside da Cole har to motstandere å passe på, men heldigvis for gjestene er innlegget svakt.

Icon
25:Steven Gerrard tar corner ut til Glen Johnson, som skyter langt utenfor.

Icon
24:Rooney prøver å finne Berbatov med en cross, men Reina er framme og snapper ballen.

Icon
21: Giggs tar corner. Torres header ut i returrommet, hvor Scholes skyter høyt over.

Icon
17:Liverpool har en ball inne i motstanderens straffefelt for første gang, med innlegget til Meireles fra høyrekanten blir headet ut.

Icon
16: Nani skyter utenfor fra god posisjon inne i feltet, etter at angrep hvor Man U fant vingen med mye plass ute til høyre.

Hendelses bilde
Icon
11:Det har begynt å regne ganske kraftig på en matte som allerede er gjennombløt.

Icon
8:Vertene har en ny periode hvor de presser Liverpool bakover, men uten å komme til noen sjanser. Det er ingen tvil om at det er Man U som har startet kampen best.

Icon
7: Nani tar corner.

Icon
5: Giggs tar kampens første corner, men Vidic header høyt over.

Icon
3:Hjemmelaget har noen sekunder hvor de har ballen rundt Liverpools straffefelt, men Skrtel både vinner duellen med Berbatov og får frispark da det kommer et innlegg inn i feltet.

Icon
1:Man U tar avspark på en litt grå dag i Manchester, med litt regn i lufta.

Prematch

Begge klubber hvilte en rekke spillere i midtukens europacupkamper med tanke på dette oppgjøret. Manchester United trenger desperat poengene for ikke å miste kontakten med Chelsea i toppen av tabellen, mens Liverpool trenger desperat poengene for å komme seg vekk fra en svak tabellplassering. Klarer Merseyside-laget å vinne kampen, vil de faktisk være oppe på samme poengsum som vertene.

Liverpool stiller med det forhåndsannonserte laget. Den store overraskelsen hos vertene er at Rio Ferdinand verken er på banen eller benken. Han skal ha følt seg uvel i timene før kampstart, og har valgt å stå over matchen.

Spillerbørs

Vurdert av Einar Kvande

Reina 6kan ikke lastes for noen av scoringene. Var litt avventende på en situasjon med Berbatov like etter pause, men akkurat ved den anledningen scoret ikke bulgareren.
Johnson 5har et brukbart skudd midtveis i første omgang, men klarer ellers ikke å levere de store offensive bidragene. Defensivt er det ikke på hans side Man Utd skaper trøbbel.
Carragher 5muligens heldig som ikke får straffe mot seg helt mot slutten av første omgang. Litt passiv på 2-0, og tapte også hodeduellen med Berbatov på 3-2 scoringen.
Skrtel 5har god kontroll på Wayne Rooney, men ikke helt oppe i situasjonen på 2-0 scoringen. Lager noen unødige frispark mot slutten.
Konchesky 2helsvart dag på jobben for venstrebacken. Sliter enormt med å få tak på Nani. Verken innlegg eller pasninger sitter. Holder seg ikke ved stolpen på cornersituasjonen som fører til at vertene tar ledelsen, og har dårlig press på Nani i forkant av 2-0.
Rodriguez 3anonym er vel et dekkende ord på argentinerens innsats i dag. Bidrar med svært lite, og blir forståelig byttet ut etter drøye timen.
Poulsen 4bruker litt for lang tid med ballen, og pasningene går som regel på tvers og bakover. Spiller seg litt opp i Liverpools gode periode i annen omgang, når han også trår til med et par susende taklinger.
Meireles 6Småfiks og kreativ, men den nyfriserte portugiseren ble litt for lett til tider. Kombinerte fint med Gerrard ved et par anledninger, og hadde også en fiks detalj der han lurer Fletcher ut fra muren på kapteinens frisparkmål. Nær ved å få en heading på mål på stillingen 2-2.
Cole 5brukte litt tid på å komme inn i kampen, men presterer mye bedre etter pause enn i første omgang. Slår en flott stikker til Torres i forkant av straffesparket, men vi forventer mer enn dette av London-gutten.
Gerrard Liverpools beste7kapteinen var Liverpools store spiller i denne kampen. Prøver hele tiden å dreie spillet og finne åpninger fra sin sentrale midtbaneposisjon. Sikker fra straffemerket og scorer et flott frisparkmål.
Torres 5ble veldig isolert på topp før pause, men skulle muligens hatt straffe når han blir dyttet overende av O'Shea etter en halvtimes spill. Svak markering av Berbatov på 1-0 scoringen. Skaffer Liverpool både straffesparket og frisparket som gir scoringene.
Agger 0kommer inn for Konchesky i det 82.minutt, og går i krigen mot Nani.
N'Gog 0kommer inn for Rodriguez i det 62.minutt. Går inn på topp sammen med Torres, og Meireles flyttes ned på høyreflanken. Utmerker seg mer med god defensiv jobbing enn offensive bidrag.
Jovanovic 0kommer inn for Meireles i det 79.minutt, og tar plass på venstrekanten. Cole flyttes over til høyre. Kom ikke tidsnok opp i situasjonen på innlegget i forkant av Berbatovs vinnermål.