Sparta Praha - Liverpool

0-0)

17.02.2011 /Europa League /Generali Arena / Tilskuere: 17564 / Dommer: Florian Meyer (Tyskland)

Kampfakta

Mål H
Mål B
Lagoppstilling H
BlazekKeeper()
KusnirHøyreback()
RepkaMidtstopper 1()
BrabecMidtstopper 2()
PamicVenstreback()
KericHøyre midtbane(74)
VacekSentral midtbane 1()
MatejovskySentral midtbane 2(90)
KadlecVenstre midtbane(89)
Abena BiholongSpiss 1()
KweukeSpiss 2()
Lagoppstilling B
ReinaKeeper()
JohnsonHøyreback()
CarragherMidtstopper 1()
KyrgiakosMidtstopper 2()
WilsonVenstreback()
RodriguezHøyre midtbane()
LeivaSentral midtbane 1()
MeirelesSentral midtbane 2()
AurelioVenstre midtbane(37)
KuytSpiss 1()
N'GogSpiss 2(84)
Innbyttere H
Zitka() ()
Podany() ()
Sionko(74) ()
Bondoa() ()
Zeman(89) ()
Husek() ()
Pekhart(90) ()
Innbyttere B
Kelly() ()
Skrtel(84) ()
Gulacsi() ()
Cole(37) ()
Jovanovic() ()
Pacheco() ()
Coady() ()
Gult kort H
Repka(39)
Gult kort B
Cole(81)
N'Gog(39)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Arild Skjæveland

Også andreomgang endte målløst, og var småkjedelig. Ingen av lagene klarte å skape sjanser, og tempoet var lavt. Nærmest var Sparta med et hjørnespark mot slutten, mens Glen Johnsons skudd med utsiden av høyrefoten var det nærmeste Liverpool kom. David NGog blei veldig isolert på topp, og Kenny satte inn Martin Skrtel for spissen med seks minutter igjen. 0-0 er et brukbart utgangspunkt for returen på Anfield neste torsdag, men motstanderen var ikke bedre enn at man herfra kunne ha fått med seg et enda bedre utgangspunkt på en bedre dag.

Andre omgang

Icon
93:Dommeren blåser av

Hendelses bilde
Icon
90: Matejovsky bytter med Pekhart.

Icon
90:Dommeren har lagt til tre minutter.

Icon
89: Kadlec bytter med Zeman.

Icon
86:En Sparta-spiller skyter godt fra langt hold, men til side for mål.

Icon
84:David N'Gog kommer inn for Martin Skrtel. Skrtel får en voldsom pipekonsert, på grunn av sin nasjonalitet.

Icon
82: Matejovsky skyter fra langt hold, men ballen dupper over mål.

Icon
81:Joe Cole får gult kort etter å ha mistet ballen og revet ned en motspiller for å vinne den igjen.

Icon
76: Kweuke med muligens kampens største sjanse. Får tatt ned et hjørnespark, snudd seg og skutt fra 7-8 meter. Pepe Reina gjør en flott redning.

Hendelses bilde
Icon
75:Kampen er i gang igjen.

Icon
74:Arenaen er røyklagt, og spillet er blitt stoppet til røyken er borte.

Icon
74: Keric bytter med Sionko.

Icon
69:Glen Johnson skjærer innover fra høyresiden og forsøker skru ballen i lengste hjørne med utsiden av høyrefoten. Nære - men burde muligens brukt venstre der.

Icon
65:Sparta Praha kontrer med mange mann, men Kyrgiakos gjør en stor jobb når han får skjermet ballen ut.

Icon
62:Vertenes spiss Kweuke gjør en god prestasjon når han kommer til heading i duell med Kyrgiakos inne i Liverpools felt. Headingen er dog ufarlig.

Icon
54:Andreomgang har startet som førsteomgangen. Veldig mye balltrilling, men lite fremgang.

Icon
48:Det ryktes at Aurelio skal ha en strekk.

Icon
45:Ingen av lagene har gjort bytter i pausen. Sparta Praha sparker i gang andreomgang.

Pausereferat

Det har vært en tam førsteomgang i Praha. Liverpool har hatt ballen mye, men har ikke klart å skape de store sjansene. Hjemmelaget har hatt de største mulighetene, men heller ikke de har vært særlig nære nettkjenning. Det har vært mange lange oppspill mot David NGog, som ikke trives særlig godt i den rollen. Fabio Aurelio måtte kaste inn håndkledet etter 37 minutter, og gikk rett i garderoben med noe som må ha vært en skade. Inn har Joe Cole kommet.

Første omgang

Icon
45:Dommeren blåser av førsteomgang uten tillegg.

Icon
44:Raul Meireles tar et hjørnespark som NGog når høyest på. Headingen fra franskmannen går en meter til side for mål.

Icon
43:Hjemmelaget kommer til et farlig innlegg, men Kyrgiakos kommer seg først inn og får avverget.

Hendelses bilde
Icon
39:Også David N'Gog får det gule kortet, for kranglingen med eks-West Ham stopperen.

Icon
39:Villmannen Repka er etter David NGog, og får gult kort.

Icon
37:Joe Cole kommer inn for Fabio Aurelio allerede etter 37 minutter. Aurelio går rett i garderoben.

Icon
36:Sparta Praha kommer til kampens største sjanse, når de får skutt fra 15 meter midt inne i feltet. Kyrgiakos får blokkert med brystkassen.

Icon
34:Reina feilberegner et innlegg fra høyre, og ballen havner hos en Sparta Praha-spiller på vei inn i feltet. Han avslutter over mål.

Icon
33:Det har vært mange svake oppspill mot David NGog så langt i denne kampen. Franskmannen har vunnet en del frispark, men er ikke et naturlig oppspillspunkt, og skulle nok ønske seg andre baller å jobbe med.

Icon
29:David NGog og Raul Meireles kommer begge til skudd som blir blokkert. Det har vært veldig få målsjanser den første halvtimen.

Icon
18:Hjemmelaget kommer til skudd/innlegg fra skrått hold, og Reina må bokse. Sparta har tatt mer over nå, og Liverpool forsøker å spille langt mot NGog når man får ballen. Det har så langt ikke vært en suksessopskrift.

Icon
15:Sparta angriper skikkelig første gang, og kommer seg rundt på venstrekanten og får slått inn. Liverpool får avverget til hjørnespark.

Icon
14:Raul Meireles tar corner, men Sparta får klarert.

Icon
10:Sparta har fått låne ballen litt mer de siste fem minuttene, men foreløpig ikke noe som kan minne om målsjanser for noen av lagene.

Hendelses bilde
Icon
5:Hjemmelaget har knapt vært borti ballen de første fem minuttene. Liverpool triller ballen seg i mellom, men uten å være en stor trussel fremover.

Icon
1:David NGog tar avspark, og vi er i gang.

Icon
1:Jamie Carragher leder Liverpool ut på stadion som kaptein i sin 200. cupkamp. Liverpool spiller i hvite drakter og sorte shortser i kveld.

Prematch

Kenny Dalglish hadde med seg flere unggutter i troppen til Europa League-oppgjøret mot Sparta Praha, men kun en av dem - Englands U19 kaptein Conor Coady, fikk plass på benken til denne kampen. Ellers har manageren tatt ut et sterkt lag til sin første kamp i europacupene som manager, og vi er usikre på om det er Dirk Kuyt på kant, med Meireles bak NGog, eller en klassisk 4-4-2 med Maxi på høyrekant, Meireles sentralt på midten og Kuyt i tospann med NGog på topp.

Ellers blir det meldt om at det kjølig i Praha, og det skal være noen få minusgrader.

Spillerbørs

Vurdert av Håvard Sæle

Reina 7hentet frem en kvalifisert redning da Leonard Kweuke fikk avsluttet etter et hjørnespark, men hadde ellers lite å foreta seg. Trygg og god som bakerste mann.
Johnson 7 trøblet litt defensivt innledningsvis, og Sparta kom til et par innlegg fra sin venstrekant. Fikk etterhvert skikk på problemene, og var solid defensivt. Var også godt med offensivt i 2. omgang, og var en av gjestenes største trusler offensivt.
Carragher 7styrte Liverpool-forsvaret, og hadde - sammen med stopperkollega Kyrgiakos - tilnærmet full kontroll på Sparta-angrepet.
Kyrgiakos 7dominerte i duellspillet, og var også viktig med sin rutine. Var litt på etterskudd da Kweuke fikk to halvsjanser i 2. omgang. Forøvrig var grekeren bunnsolid.
Wilson Liverpools beste8får tittelen som Liverpools beste. Stort sett bunnsolid defensivt til tross for manglende støtte fra Maxi. Får også pluss for å være konstruktiv i pasningsspillet.
Rodriguez 3 var veldig anonym, og maktet ikke å bidra nevneverdig. Nesten usynlig offensivt, og slurvet sågar periodevis i det defensive arbeidet.
Leiva 7gjorde svært få pasningsfeil og balanserte midtbanen godt. Fungerte fint som ryddegutt foran stopperparet. Markerte seg også med et par flotte pasninger i lengderetningen.
Meireles 5kom ikke til sin rett. Ble isolert i sin rolle, og fikk ikke like mye ballkontakt som ønsket. Noe slurvete i avleveringene.
Aurelio 5hadde ingen stor kamp på midtbanen før han ble erstattet av Joe Cole etter 37 minutter. Slet, som Meireles, med å komme til sin rett.
Kuyt 4 var mer involvert enn Maxi, men lyktes med svært lite. Manglet tempo til å utfordre, og sluttproduktet var bortimot fraværende.
N'Gog 5fikk en tøff jobb mot Tomas Repka, og pådro seg også et gult kort i duell med tsjekkeren. Tapte mange dueller, men kjempet heroisk gjennom hele kampen.
Skrtel 0 kom inn for N'Gog seks minutter før slutt. Bidro til å holde 0-0.
Cole 3 erstattet Aurélio i 1. omgang, men engelskmannen var tydelig rusten. Han var stort sett anonym, og bidro med lite annet enn feilvalg da han fikk tak i kula.