Trabzonspor - Liverpool

1-2)(1 - 3)

26.08.2010 /Europa League /Hüseyin Avni Aker / Tilskuere: 21065 / Dommer: Ivan Bebek (CRO)

Kampfakta

Mål H
Gutiérrez(4)
Mål B
Kuyt(88)
Kacar (SM)(83)
Lagoppstilling H
KivracKeeper()
KorkmazHøyreback()
YattaraMidtstopper 1(46)
GülselamMidtstopper 2(65)
CaleVenstreback(87)
İnanHøyre midtbane()
YilmazSentral midtbane 1()
BalciSentral midtbane 2()
ColmanVenstre midtbane()
GutiérrezSpiss 1()
KacarSpiss 2()
Lagoppstilling B
ReinaKeeper()
JohnsonHøyreback()
CarragherMidtstopper 1()
KyrgiakosMidtstopper 2()
KellyVenstreback()
KuytHøyre midtbane()
LeivaSentral midtbane 1()
PoulsenSentral midtbane 2(90)
AurelioVenstre midtbane(77)
ColeSpiss 1()
N'GogSpiss 2(86)
Innbyttere H
Zengin() ()
Atas(65) ()
Alanzinho(46) ()
Badur() ()
Jaja(87) ()
Özforin() ()
Baytar() ()
Innbyttere B
Babel(86) ()
Skrtel(90) ()
Eccleston() ()
Gulacsi() ()
Shelvey() ()
Spearing() ()
Pacheco(77) ()
Gult kort H
Korkmaz(72)
Yilmaz(41)
Gülselam(39)
Gult kort B
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Torbjørn Flatin

En svak 1.omgang ble snudd til en god 2.omgang for Liverpool. De røde fikk tak i ballen mer, greide å holde på den og fikk flyttet opp spillet slik at fighten mest gikk inne på halvdelen til Trabzonspor. David N'Gog burde ha avgjort med et bortemål i det første kvarteret etter pause, men Liverpool greide å holde konsentrasjonen oppe og ventet tålmodig på sin sjanse mens man var mer kompakte bakover. Hjemmelag og publikum ble etter hvert tydelig frustrerte, og til slutt kunne de rutinerte Europafarerne avgjøre gjennom et selvmål som følge av et godt forarbeid av Glen Johnson og returekspert Dirk Kuyt som var frempå etter at innbytter Dani Pacheco hadde testet keeper.

Andre omgang

Icon
90:Christian Poulsen bytter med Martin Skrtel.

Hendelses bilde
Icon
88:Dirk Kuyt scorer på retur etter at skudd fra Pacheco blir slått ut i feltet av keeper.

Icon
87: Cale bytter med Jaja.

Icon
86:David N'Gog bytter med Ryan Babel.

Icon
83: Kacar scorer selvmål. Et glimrende raid tar Glen Johnson inn i straffefeltet, og det harde innlegget setter en forsvarer i eget mål under sterkt press fra David N'Gog.

Hendelses bilde
Icon
81:Daniel Pacheco tar corner. Hjørnesparket er imidlertid svakt rett i nærmeste forsvarer.

Icon
78:Pacheco synes å overta plassen til Aurelio på venstrekanten av midtbanen.

Icon
78: Alanzinho skyter over etter at Yilmaz først hadde foretatt et raid langs 16-meter streken.

Icon
77:Fabio Aurelio bytter med Daniel Pacheco.

Icon
76:N'Gog kommer fram på høyrekanten, men keeper holder den sleipe ballen som blir slått dypt inn i feltet.

Icon
73:Fabio Aurelio tar frisparket som følge av advarselen, men skuddet går via en forsvarer og til corner.

Icon
72: Korkmaz får gult kort da han holder igjen N'Gog som prøver å vri seg igjennom i midten.

Icon
71: İnan tar corner for Trabzonspor, ballen blir headet tilbake inn i feltet, men Reina er på plass og snapper.

Icon
65: Gülselam bytter med Atas.

Icon
64:Hjemmepublikummet skriker ut sin frustrasjon etter en svak pasning hos Trabzonspor. Liverpool synes å være i ferd med å klare og frustere vertene.

Icon
62:Et nytt angrep av Liverpool hvor N'Gog og Lucas nesten kommer til avslutninger inne i feltet. Viktig om de røde nå kunne få et resultat i form av scoring under en god periode.

Icon
59:Fabio Aurelio tar frispark og slår hardt inn i feltet, men hjemmelaget får headet ut. Liverpool har definitivt løftet sitt spill de siste minuttene. Reprisene viser at Liverpool kunne hatt straffe da Kuyt ble holdt i trøya.

Icon
56:David N'Gog gjør en nydelig vendig på kanten av straffefeltet, finner seg plass, men markkryperen går like utenfor. God prestasjon av N'Gog denne gang, og Liverpool har hatt sine to største sjanser i løpet av de fire siste minuttene.

Icon
52:David N'Gog header utenfor fra fem meter etter en ypperlig innlegg fra høyresiden av Joe Cole. Kjempesjanse som N'Gog burde scoret på!

Icon
50: Yilmaz er nesten igjennom igjen, etter at en grov feilpasning fra Kuyt gir Alanzinho muligheten til å spille fram, men Reina er våken og klarerer. Ingen god start av Liverpool i 2.omgang heller.

Icon
48:Yilmaz "scorer", etter å ha blitt spilt igjennom i midten, men blir avblåst for offside.

Icon
46:Et overraskende bytte siden Yattara var farlig i perioder før pause.

Icon
46: Yattara bytter med Alanzinho.

Hendelses bilde

Pausereferat

Det er vått, varmt og lummert i Tyrkia, på en ny gressmatte som stadig blir mer oppsparket. Dette kommer til å bli en kraftprøve både fysisk og psykisk for Liverpool. De røde har slitt med å holde på ballen og spesielt når man har spilt fram på N'Gog og Cole har man ikke greid å holde på lærkula. I andre enden har de hurtige vingene Yilmaz og Yattara skapt en del bryderi. Vertene har også hatt ballen mest, men bortsett fra et par bra sjanser litt før midtveis i omgangen, spesielt etter et frispark slått inn i feltet, har ikke Pepe Reina hadde så mye å gjøre. Liverpool har etter hvert også hatt litt lengre perioder hvor de har hatt kontroll på ballen, men må likevel løfte seg etter pause hvis en skal få det viktige bortemålet.

Første omgang

Icon
43:Tamt skudd av Lucas rett på keeper fra 25 meter, etter at et angrep dratt opp av Martin Kelly på venstresiden endte med en ball ut i returrommet.

Icon
41: Yilmaz får gult kort for et håpløst forsøk på filming.

Icon
39: Gülselam får gult kort etter å ha kommet for sent inn i en takling mot Joe Cole.

Icon
38: İnan tar frispark fra omtrent samme sted som Trabzonspor fikk en farlig sjanse fra tidligere, men denne gang rett i førsteforsvareren.

Icon
32:Langt angrep av Liverpool ender med at N'Gog slår en stikker på Johnson som kommer løpende inn fra sin høyrekant, men backen er såvidt i offside.

Icon
25:Aurelio skyter fra 25 meter etter en liten periode hvor de røde har vært i nærheten av straffefeltet til tyrkerne, men ufarlig utenfor.

Icon
22: Yattara får stå helt alene dypt inne i feltet på et frispark fra venstre, men heldigvis for Liverpool sneier bare ballen hodet hans og går utenfor.

Icon
18:José Reina redder nokså enkelt etter et langskudd fra Balci.

Icon
17: Yattara skyter via en Liverpool-spiller og til corner, og tyrkerne skyter igjen farlig da ballen blir sendt ut i returrommet. Den første sjansen kom etter en hurtig kontroll som følge av en dødball til Liverpool.

Icon
14:Tyrkerne svermer en liten stund foran Liverpools 16-meter og prøver å filme seg til et frispark da Kyrgiakos går til, men dommeren vifter spillet videre.

Icon
13:Liverpool prøver å riste av seg skuffelsen etter åpningsmålet i en kamp som fortsatt ikke har fått satt seg skikkelig.

Icon
4: Gutiérrez scorer etter et sleivtreff fra Colman gjør at han kan løpe igjennom. Sjokkåpning som kom etter at Dirk Kuyt hadde mistet ballen på egen halvdel.

Icon
2:Liverpool får en tidlig corner. Kyrgiakos når høyest, men får ingen kraft i headingen som keeper tar lett.

Icon
1:Roy Hodgson mente at underlaget var "nesten perfekt" på hva som er en ny og "fersk" matte. 90 scousere sies og ha tatt turen fra Merseyside.

Prematch

Ingen store overraskelser fra Roy Hodgson, men både Martin Kelly og Fabio Aurelio foran ham på venstrekanten, samt råsterke Sotirios Kyrgiakos inn i midtforsvaret, tyder på at manageren forventer en "varm" kveld i Tyrkia. Babel og Pacheco først og fremst de offensive våpen han har på benken. Angående varmt, så er det øs pøs regnvær i Trabzon.

Spillerbørs

Vurdert av Arild Skjæveland

Reina Liverpools beste6Hadde en forholdsvis rolig dag på jobben, og grunnen til at han var gjennomvåt i dag var været og ikke svette. Sjanseløs på målet. Liverpools beste.
Johnson 5Touchen stemte ikke for Johnson i dag, som flere ganger forsøkte seg på raid, uten å lykkes en eneste gang. Hadde lite å gjøre defensivt, men får pluss for innlegget som ble satt inn i eget mål av en Trabzonspor-spiller. Avgjørende inngrepen.
Carragher 6En rolig dag på jobben, Hadde stort sett kontroll de gangene vertene prøvde seg.
Kyrgiakos 6Er som alltid sterk i lufta, og ble ikke avslørt på farten sin i dag. Spilte en brubkar kamp for de røde.
Kelly 6Også unge Kelly spilte en kamp på det jevne. Litt forsiktig fremover på banen, men hadde brukbar kontroll bakover. Godkjent.
Kuyt 6Kuyt ble matchvinner på slutten, men spilte ikke sin beste kamp for de røde. Spesielt førsteomgangen var svak, men han spilte seg opp i andre, og vant mange baller på midten i tillegg til å avgjøre kampen.
Leiva 5Det var en meget tam midtbane i dag, og hadde ikke kampen blitt snudd hadde nok hele midtbanen blitt trukket i poeng. Lucas spilte mye feil, og var ofte på etterskudd. Blir mye løpende i mellom.
Poulsen 5Dersom Mascherano skulle bli solgt, og Steven Gerrard blir skadet, vil dansken og Lucas utgjøre midtbanen. I dagens kamp virket det ikke som noen drømmeduo. De to er ganske like spillere, og svake på de samme feltene. Det går veldig tregt, og pasningsspillet er heller ikke bra.
Aurelio 5Heller ikke Aurelio spilte noen stor kamp. Virker fremdeles litt seig, og i dag hadde han ikke finstilt den ellers så sikre pasningsfoten. Trenger nok noen kamper på å finne formen igjen.
Cole 5Cole ble godt pakket inn av vertene, og klarte aldri helt å finne seg til rette. Blir løpende mye mellom, og får ikke så mye ballkontakt som han nok ville ønsket.
N'Gog 6En veldig frustrerende førsteomgang, og han får veldig lite hjelp på topp. Klarer å komme seg til en brukbar scoringssjanse på egenhånd, og burde definitivt ha scoret på headingen etter innlegget til Joe Cole.
Babel 0Veldig frisk når han kommer inn. Er tydeligvis spillesugen, og touchen sitter. Setter opp Dani Pacheco i forkant av vinnermålet.
Pacheco 0Meget godt og avgjørende innhopp. Er frisk når han kommer inn, og er den som fyrer av skuddet som målvakt gir retur på og Kuyt setter inn. Lovende takter for spanjolen.
Skrtel 0For lite spilletid for å bli vurdert.