Utrecht - Liverpool

0-0)

30.09.2010 /Europa League /Stadion Galgenwaard / Tilskuere: 23 662 / Dommer: Duarte Gomes (Portugal)

Skrevet av Torbjørn Flatin

Roy Hodgson sa klart fra at man skulle "keep the ball" i sluttminuttene i Utrecht, og når han også kun byttet inn Maxi for en blek Joe Cole virket det unektelig som manager var fornøyd med uavgjort mot det gode hjemmelaget Utrecht. Det betyr også at Liverpool topper gruppe K, men det vil være synd å si at spillet som vises ute på banen imponerer. Med Poulsen og Lucas i sneglefart sentralt ble det lite trykk framover og når man kom fram først og fremst på høyresiden ved Johnson og noe ved Kuyt i 2.omgang, var presisjonen gjerne for dårlig. Det var ingen tvil om at Fernando Torres på topp var Liverpools farligste våpen også i denne kampen, men superspissen har et uttrykk om dagen som vanlige folk gjerne får når de får beskjed om en uventet restskatt. Det var liten tvil om at resultatet gledet mer enn prestasjonen.

90:SLUTT

90:Hodgson markerer at det er to minutter igjen og gjør det klart at man skal "holde på ballen".

90:Det er lagt til to minutter.

85:Maxi Rodriguez skyter igjen, fra hjørnet av feltet, men løst og uproblematisk for keeper.

83: Mulenga skyter like utenfor etter å ha skjært inn fra høyrekanten. Kampens største sjanse så langt.

83: Lensky bytter med Nijholt.

82:Maxi Rodriguez prøver å presentere seg umiddelbart med en brass, på pasning fra Kuyt, men ballen går en meter over.

81:Joe Cole bytter med Maxi Rodriguez.

80:Utrecht får en corner og roper først på straffe da en rød og hvit faller inne i feltet, før et flatt skudd fra 16 meter går igjennom hele feltet og inn til Reina.

80:Kelly gjør en feil på sin side, men Carragher rydder opp ved å klarere innlegget som kommer fra vertenes høyreside.

78:Utrecht prøver et dypt innlegg fra høyre, men Reina snapper ballen uten problemer. Lite skjer foran målene i denne perioden.

72:Silberbauser skyter vilt over etter å ha fått ballen brått på seg i returrommet.

69: Duplan bytter med Maguire.

66:Torres snapper opp et dårlig tilbakespill fra Nesu, men er ærlig da han skal runde keeper og holder seg på beina men greier samtidig ikke å hindre at ballen går over dødlinja. Reprisene viser at keeper er borti spissen.

63:Carragher header knallhardt i tverrliggeren etter frispark, men scouseren blir korrekt avblåst for offside.

61: Cornelisse skyter over på frisparket fra Mertens. Kort hold, men forsvareren er presset.

60:Martin Kelly får gult kort.

60:Kampen har nå endelig åpnet seg opp.

59:Raul Meireles tar corner, men forsvaret til Utrecht får igjen klarert.

56:Fernando Torres skyter fra kort og keeper får en hånd på ballen, etter at Kuyt har lagt inn som følge av et langt utkast fra Reina. I situasjonene før var Utrecht nærme på et par ganger under farlige situasjoner inne i Liverpools straffefelt.

55:Raul Meireles får gult kort.

54: van Wolfswinkel får nesten skutt på et hard overlegg fra Mulenga dypt inne i feltet. Farlig.

53:Fernando Torres skyter høyt over fra 16-meteren etter at det er blitt slått inn fra Liverpools høyreside og ballen har gått ut i returrommet.

46:Ingen bytter er gjort i pausen.

Tregt, kjedelig og omtrent ingen sjanser i de første 45 minuttene i Nederland. Meireles trekker en del inn fra sin høyrekant for å være i rommet foran defensive Poulsen og Lucas, og bak angrepsparet Torres og Kuyt, noe som synes bevisst for å få fram Glen Johnson på høyresiden. Det har bare lykkes delvis, da de fleste av Liverpools angrepsforsøk riktignok har kommet fra den kanten, men det aldri har vært særlig farlig. Torres og Cole sliter med å komme inn i kampen og det er i det hele tatt lite antydning til spilleglede å se hos gjestene. Nå har heller ikke vertene produsert stort framover, og forhåpentligvis vil Utrecht gå mer offensivt til verks utover i 2.omgang og gi Liverpool rom for kontringer. Ved et uavgjort resultat er det laget fra Merseyside som etter alle solemerker vil toppe denne gruppa.

45:PAUSE

39: Mertens skyter hardt da han nesten uforstyrret får lov til å fosse inn i Liverpools felt, men Reina slår det harde skuddet fra kort hold til corner.

35:Lucas Leiva får gult kort etter at han prøver å rette opp sin egen feil.

32:Fernando Torres skyter fra 18 meter, bra snert men et par meter utenfor.

30:Utrecht får igjen slått inn fra sin høyreside, Reina mister ballen på innlegget men Carragher klarerer.

28:Raul Meireles tar corner, som blir rensket unna av Utrecht.

25:Kelly sklir i en duell ute med Mulenga på kanten, og innelgget må Liverpool gi til corner. Hjemmelaget "scorer" på hjørnesparket, men dommeren har helt klart blåst for frispark før skuddet løsnes.

23:Raul Meireles header fra omtrent straffemerket etter en pasning fra Johnson, men får ikke nok kraft i hodestøtet som går rett på keeper.

18:I den andre kampen i gruppe K knuser forøvrig Steaua italienske Napoli med 3-0 så langt. Liverpool slo som kjent rumenerne 4-1 i første kamp i gruppespillet.

16:Mulenga kommer på et løp bakfra, men skuddet er håpløst utenfor fra skrått hold.

12:Lucas skyter fra 20 meter etter å ha forsert framover, men igjen er avslutningen dårlig.

10:Meireles gjør det bra når han skaffer seg plass sentralt, men skuddet med venstrebeinet blir alt for puslete fra langt hold.

9:Glen Johnson kommer seg bra framover på høyresiden, men crossen blir litt for langt inn for Fernando Torres.

6: Duplan skyter fra drøyt 20 meter, men får ikke skikkelig drag på lærkula som går et par meter utenfor.

1:Hvis vi skal lese fra avsparket er det Dirk Kuyt som spiller framme sammen med Torres, mens Meireles er ute til høyre og Cole til venstre.

1:Et fullsatt stadion, hvor Utrecht har sine beste resultater, danner en fin ramme på en lett overskyet høstkveld.

Ingen overraskelser i startoppstillingen, selv om en del røde fans vil rynke på nesen over at Poulsen og Lucas danner det sentrale midtbaneparet. Hvem som spiller bak Fernando Torres er mer usikkert, da Raul Meireles også har blitt brukt ute på høyrekanten av Roy Hodgson.

Vurdert av Tor Sandø

Reina Liverpools beste7var Liverpools beste. Holder de røde inn i kampen med to viktige redninger i hver omgang. Var på bærtur ved en anledning i andre omgang og bare flaks gjorde at hjemmelaget ikke tok ledelsen ved den anledningen. Et par engelske skyllebøtter med spansk aksent viser at alt ikke er helt som det skal i Liverpools bakre rekker for tiden.
Johnson 4skal etter planen fosse fram og avlaste de mer offensive spillerne. Forsøkene som kommer fra Glen blir for spede. Hadde et brukbart raid, men lyktes ikke helt med å komme rundt. Virker i perioder litt giddaløs og motløs.
Carragher 5hadde sammen med Kelly et par munnfuller med Utrechts beste angrepsspiller, Mulenga. Kapteinen kjefter og smeller både på Skrtel og Kelly og viser med all tydelighet hvor gjerne han vil heve laget og vinne kamper. Hadde en brukbar kamp der bak. Det er sjelden det er innsatsen det står på hos scouseren som alltid spiller med stor innsats.
Skrtel 4spiller hardt og til tider resolutt i første omgang, mer på det ordinære i andre omgang. Var forferdelig i pasningsspillet, spesielt i finaleomgangen. Fikk merke kaptein Carras vrede da han var solid feilplassert.
Kelly 4var også på det jevne i denne kampen. Bra innsats, selv om han også til tider slet med en bevegelig Mulenga. Unggutten er et stort backtalent, men er også urutinert og virker litt klumpete. Bidrar lite offensivt. Pådro seg gult kort på litt keitete vis.
Kuyt 3var tent så det holdt på forhånd. Men han viste på ingen måte gamle venner i Utrecht hvilken stor spiller han var og fortsatt er. Hadde ballen en del, men maktet ikke å gjøre stort med den. Var heller ikke så bevegelig som han burde være.
Poulsen 2var sammen med Lucas ankeret på midten, men var både for statisk og sammen med mange av sine kolleger bemerkelsesverdig anonyme i Utrecht. Christian har sjelden ballberøring og de gangene han har det, blir det gjort lite konstruktivt med den. Lite bevegelig.
Leiva 3er litt mer bevegelig enn sin ankerkollega. Skal liksom være playmakeren i Hodgsons lag, men er ikke i nærheten av å være det. Må slutte å gi bort ballen i farlige posisjoner. I rekken av skyllebøtter så måtte brasilianeren tåle å få det av kuyt i første omgang etter slapt markeringsspill. Fikk et korrekt gult kort etter en hevnaksjon etter at han mistet ballen. Dette får Hodgson til å rive seg i håret i frustrasjon.
Cole 3var det heller ikke mye å se til i Nederland. Tar tak i ballen og kan lure av både en og to spillere, men greier ikke å gjøre mye ut av den.
Meireles 5var positiv i lange perioder. Flink til å finne rom, men heller ikke han var skyldfri når det gjaldt den utstrakte slurvete pasningsspillet fra Liverpools side. Hadde en nøkkelrolle i det offensive spillet i dag. Han skulle trekke inn fra sin høyreposisjon for å bidra i rommet foran Lucas/Poulsen, noe som i sin tur skulle skape rom for Johnson. En eneste gang fungerte dette brukbart og skapte noe som lignet en farlighet.
Torres 5fikk utrolig lite å jobbe med i dag. Det må være frustrerende å spille på et lag der så lite fungerer og lagdelene ikke henger sammen. Mye av det som skjer offensivt i Liverpool for tiden, skaper Fernando selv, og i kamp med et helt forsvar står selv han maktesløs. Hadde en bra sjanse i første omgang, hvor han skjøt utenfor. Bommet alene med keeper og var ærlig og ble stående da han fikk et slag på foten av Utrechts keeper i andre omgang.
Rodriguez 0fikk ni minutter for Joe Cole og skulle bringe mer sting i Liverpool-angrepet. Han markerte seg med det samme med et brassespark. Fikk en mulighet like etter, men skuddet ble for løst.