West Brom - Liverpool

2-1)

02.04.2011 /Premier League /The Hawthorns / Tilskuere: 26 196 / Dommer: Martin Atkinson

Skrevet av Håvard Sæle

Førsteomgangen på The Hawthorns var av det tamme slaget, og det store samtaleemnet var utvilsomt at både Glen Johnson og Daniel Agger måtte forlate banen med skade før hvilen.

Etter pause tok det imidlertid av i West Midlands. Etter et varselskudd fra Andy Carroll, stanget Martin Skrtel Liverpool i føringen på et hjørnespark fra Raúl Meireles. West Bromwich kjempet seg imidlertid tilbake i kampen, og, anført av en strålende Peter Odemwingie, satte the Baggies press på gjestene.

Belønningen kom da Sotirios Kyrgiakos laget et klønete straffespark i duell med nevnte Odemwingie, og Chris Brunt satte ballen i mål. 2-1-scoringen kom også på straffespark, etter at Pepe Reina felte Odemwingie inne i 16-meteren. Straffen var av det tvilsomme slaget, og blir trolig gjenstand for debatt i kveld, men Chris Brunt hamret uansett kula i krysset.

Liverpool fikk tre gigantiske muligheter på overtid, men ballen ville ikke i mål. Dermed tok West Bromwich tre poeng - noe som egentlig ikke var særlig ufortjent kampen sett under ett.

94:Kampen er slutt.

93:Ellevill dobbelsjanse for Liverpool! Først får Luis Suárez avsluttet fra spiss vinkel, men uruguayaneren nektes av en fantastisk redning av Scott Carson. Like etter løfter samme Suárez ballen over hodet til Carson, men en West Brom-forsvarer får klarert på streken.

92:Gonzalo Jara kommer inn for Jerome Thomas.

90:Raúl Meireles tvinger Scott Carson til å slå hans gode avslutning til corner. Meireles svinger hjørnesparket inn i boksen, men Martin Skrtel misbruker en kjempemulighet til å utligne når han header utenfor fra kloss hold.

89:WEST BROM - LIVERPOOL 2-1 (Brunt): Chris Brunt hamrer straffesparket i krysset bak en sjanseløs Pepe Reina!

88:Pepe Reina får gult kort - trolig for å protestere på avgjørelsen.

88:Peter Odemwingie felles av Pepe Reina, mener dommertrioen. West Bromwich får sitt andre straffespark.

87:Joe Cole erstatter Dirk Kuyt.

86:Jerome Thomas får gult kort for en i overkant tøff takling på Martin Skrtel.

84:Nok en gang sørger Peter Odemwingie for panikk i gjesteforsvaret. Denne gang finner han Jerome Thomas inne i 16-meteren, men kantspillerens avslutning stoppes enkelt av Reina i Liverpool-buret.

82:Danny Wilson slår en praktfull pasning i bakrom til Luis Suárez, men dommerassistenten avvinker uruguayaneren for offside. TV-bildene viser at Liverpool-spissen var onside med god margin.

80:West Bromwich jager 2-1-scoringen nå. Bortelaget forsvarer seg med nebb og klør for øyeblikket.

76:Chris Brunt og Peter Odemwingie fortsetter å terrorisere Liverpool-forsvaret: Brunt krangler ballen til Odemwingie, som avslutter fra kort hold, men Jamie Carragher blokkerer på fantastisk vis.

74:Simon Cox er ferdig for dagen. Marc-Antoine Fortuné er 22-åringens erstatter.

72:Kampen har roet seg ned etter noen innholdsrike minutter.

67:Luis Suárez herjer med West Brom-forsvaret nede ved dødlinja, før han legger ballen ut til Raúl Meireles. Portugiseren avslutter like over og utenfor fra god posisjon.

66:Peter Odemwingie utfordrer Sotirios Kyrgiakos, kommer seg løs og lader kanonen fra skrått hold. Skuddet er såpass godt at Pepe Reina må foreta en god redning.

62:WEST BROM - LIVERPOOL 1-1 (Brunt): Chris Brunt er nådeløs fra krittmerket - dundrer ballen midt i mål, og lagene er like langt på The Hawthorns!

62:Sotirios Kyrgiakos feller Peter Odemwingie inne i 16-meteren, og West Bromwich får straffespark.

58:Nå har det livnet til i West Midlands. Først redder Danny Wilson gjestene idet han foretar en fabelaktig defensiv involvering på bakre stolpe, før Chris Brunt avslutter midt på Reina fra tolv-tretten meter.

56:Andy Carroll vinner en hodeduell på midtstreken, og Dirk Kuyt har sneket seg inn i rommet bak ham. Lysluggen forserer helt frem til vertenes 16-meter før han avslutter - men eks-Liverpool-keeper Carson parerer fint.

50:WEST BROM - LIVERPOOL 0-1 (Skrtel):Raúl Meireles' presise hjørnespark finner pannebrasken til Martin Skrtel, og slovaken stanger kula i krysset bak en sjanseløs Scott Carson fra kort hold! Drømmestart på andre omgang for Liverpool!

50:Jamie Carragher slår langt mot Andy Carroll, som taper duellen med Meite. Ballen ramler imidlertid ned i bena på Carroll, som klinker til med venstreslegga. Scott Carson redder imidlertid mesterlig og slår skuddet til hjørnespark.

46:Chris Brunt finner Simon Cox inne i 16-meteren med en utsøkt chip, og 22-åringen skyter fra spiss vinkel. Pepe Reina henter frem en kvalifisert redning.

46:West Bromwich sparker i gang den andre omgangen.

Liverpool åpnet best og la tidlig press på et vaklevorent West Bromwich-forsvar. Dirk Kuyt misbrukte sågar en stor dobbelsjanse allerede før to minutter var spilt, men hjemmelaget tok etter hvert fullstendig over. The Baggies har nemlig vært best på The Hawthorns, men Chris Brunt og kompani har åpenbart ikke stilt inn skuddføttene.

Gjestene fra Merseyside har slitt med å skape farligheter, og samarbeidet mellom Andy Carroll og Luis Suárez har ennå ikke "klikket" slik mange hadde håpet. Førstnevnte er sågar heldig som fortsatt er på banen, etter at han først var altfor sent inne i en duell med Steven Reid - før han ga samme behandling til Abdoulaye Meïte. Paul Scharner er i samme båt - han er også heldig som ikke har blitt sendt i garderoben av Martin Atkinson.

For øvrig har omgangen først og fremst vært preget av skadetrøbbel for Kenny Dalglish. Først måtte Glen Johnson ut med noe som lignet en hamstringskade, deretter måtte Daniel Agger forlate The Hawthorns på grunn av smerter i kneet.

45:Pause på The Hawthorns.

45:Skuddvillige Chris Brunt fortsetter å bombardere Pepe Reina - med løskrutt. Denne gang skyter han svakt i fanget til spanjolen fra langt hold. Fire minutter er lagt til av første omgang.

43:Danny Wilson river i trøya til Peter Odemwingie. Martin Atkinson svarer med å notere Wilsons navn i boka.

40:Jamie Carragher taper en duell med Peter Odemwingie og tillater nigerianeren å avslutte fra spiss vinkel. Skuddet går imidlertid både over og utenfor målet til Reina.

37:Samme Skrtel får knalltøff behandling av Paul Scharner, og slovaken trenger medisinsk behandling. Det ser dog ut som om Liverpool-stopperen vil fortsette kampen.

36:Hjemmelaget styrer fullstendig nå. Jerome Thomas svinger kula inn i feltet, og Martin Skrtel stusser ballen mot eget mål. Pepe Reina er imidlertid våken, og henter frem en flott redning.

35:Peter Odemwingie skyter fra spiss vinkel. Skuddet er hardt, men rett på Reina som redder enkelt.

34:Chris Brunt finner Youssuf Mulumbu med et frispark fra dypet, og Pepe Reina må ut i full strekk for å stoppe headingen.

32:West Bromwich har festet grep om kampen. Paul Scharner pådrar seg frispark i duell med Jamie Carragher på bakre stolpe, og Merseyside-gjestene får muligheten til å løfte seg høyere i banen.

30:Carroll er nok en gang for sent inne i en duell - denne gang med Abdoulaye Meite. Kampleder Atkinson varsler engelskmannen om at han han trår på en tynn line nå.

29:West Bromwich har vært best den første halvtimen.

28:Andy Carroll er altfor sent inne i en duell med Steven Reid, og geordien belønnes med et krystallklart gult kort.

27:Paul Scharner klipper ned Jay Spearing, og Martin Atkinson henter frem det gule kortet.

25:Agger hinker hoderystende av banen. Unge Danny Wilson blir hans erstatter. Skotten går dermed inn på venstreback.

24:Daniel Agger har fått en smell i kneet. Dansken får medisinsk behandling ute på gressteppet.

22:Dødballspesialisten Chris Brunt lader slegga på et frispark fra drøyt 30 meter, men Pepe Reina har få problemer med å fange skuddet fra flankespilleren.

20:Daniel Aggers lange innkast finner Luis Suárez inne i boksen. Liverpool-spissen legger til rette for Dirk Kuyt, men nederlenderen skyter svakt utenfor fra tolv-tretten meter.

18:Småpene kombinasjoner mellom Raúl Meireles og Andy Carroll, men portugiseren bommer regelrett på ballen like utenfor Baggies' 16-meter.

15:Simon Cox vender opp og fyrer av fra omtrent 20 meter. Skuddet går via Martin Skrtel og i armene til Pepe Reina.

13:Chris Brunt svinger et frispark inn i Liverpool-boksen, men Pepe Reina kommer fint ut og snapper ballen.

10:Luis Suárez forsøker å tråkle seg fri inne i West Broms 16-meter, men 24-åringen blir stoppet i siste liten.

8:Sotirios Kyrgiakos erstatter Glen Johnson. Grekeren tar plass i midtforsvaret, og Daniel Agger skyves ut på venstreback.

6:Glen Johnson får kjenning med en hamstringskade i løpsduell med Chris Brunt. Skotten utnytter situasjonen og slår inn mot bakre stolpe, men Liverpool får ryddet unna. Johnson må imidlertid forlate banen i sin 50. Premier League-kamp for rødtrøyene.

4:Jonas Olsson obstruerer Andy Carroll inne i egen 16-meter, og bortelaget roper på straffespark. Dommer Martin Atkinson rister på hodet.

2:Enorm mulighet for Liverpool! Raúl Meireles' hjørnespark finner hodet til Andy Carroll - den store engelskmannen knuser to West Brom-spillere i lufta og finner Dirk Kuyt på bakre stolpe. Lysluggen styrer først ballen i kroppen på Carson, før han setter returen over det åpne buret fra kloss hold.

1:Suárez marker seg umiddelbart idet han skaffer seg rom inne i Baggies-boksen, men uruguayaneren avslutter rett på West Brom-keeper Scott Carson.

1:Luis Suárez og Andy Carroll tar avspark for gjestene.

Pressen har i forkant av kampen hatt fokus på managerduellen Kenny Dalglish vs Roy Hodgson. Et Liverpool som kjemper for å kvalifisere seg til Europa League møter et West Bromwich som kjemper for å unngå nedrykk.

Steven Gerrard er ikke i god nok forfatning etter sin lyskeoperasjon til at Kenny Dalglish har tatt sjansen på å ta med lagkapteinen til The Hawthorns. Ellers er Glen Johnson som ventet med i startoppstillingen, trass i at han har slitt med en vond akkillessene. Luis Suarez har som annonsert på forhånd ristet av seg lyskestrekken ha pådro seg i sluttminuttene mot Sunderland.

For vertene starter Simon Cox for første gang på sju kamper. Den tidligere Swindon-spilleren kommer inn for skadde James Morrison, som pådro seg en lårskade på trening tidligere i uken.

Vurdert av Einar Kvande

Reina Liverpools beste7Vi kom ut av tellingen hvor mange gode redninger målvakten gjorde i denne kampen. Straffesparkene var han sjanseløs på. Liverpools beste.
Johnson 0Pådro seg en hamstringskade allerede etter fem minutter og ble byttet ut.
Carragher 5Måtte spille høyreback i denne kampen, og det er Carra rett og slett ikke skikket til lenger. Hadde store problemer når han ble utfordret av kjappe Peter Odemwingie & co. Hadde en god blokkering av et Odemwingie-skudd mot slutten av kampen.
Skrtel 7Klart bestemann i forsvarsfireren i dag. Solide taklinger og sterk i duellene. Scoret også et vakkert mål, men burde kanskje ha utlignet på en ny heading etter corner på overtid.
Agger 0Startet kampen som stopper, men måtte ut på venstrebacken da Johnson ble skadet. Måtte selv forlate banen før halvtimen var spilt. Det virket som dansken slo opp igjen kneskaden han har slitt med.
Kuyt 5Hollenderen virket tung i beina etter landskampspill for Nederland. Fikk en tidlig dobbeltsjanse som han ikke klarte å sette. Hadde også en brukbar sjanse etter pause, men skjøt rett på Carson. Var ikke venn med ballen i dag, gikk seg ofte fast og mottakene satt heller ikke.
Spearing 6Du vet hva du får med Jay Spearing. Energisk kjemping gjennom hele kampen. Gjør en grei kamp.
Leiva 5 Litt for mye småfeil i spillet til brasilianeren i dag. Løp mye, men ble liggende veldig dypt i banen når Liverpool hadde ballen.
Meireles 6Utmerket seg med noen fine kombinasjoner med Carroll i første omgang. Misbrukte et par gode avslutningsmuligheter. La noen gode cornere, og den ene scoret Liverpool på.
Suarez 7Var litt anonym før pause, men blomstret når han ble flyttet ut på venstreflanken i annen omgang. Skapte gang på gang hodebry for gjestenes forsvar, og var uheldig som ikke fikk et utligningsmål på to svært gode avslutninger i siste overtidsminutt.
Carroll 5Startet kampen godt, men gikk etter hvert sur etter manglende beskyttelse av dommer Atkinson, og kjeftet hyppigere og hyppigere på dommeren. Virket sliten og ble veldig stasjonær i annen omgang.
Kyrgiakos 4Kom inn for en skadet Glen Johnson før stadionuret hadde passert ti minutter. Hadde ingen god dag på jobben, og var negativt involvert i begge straffesparkene som vertene fikk. Først med en klønete takling av Odemwingie som resulterte i det første straffesparket, før han falt i en duell med spissen i forkant av straffespark nummer to. Det spørs om han ikke burde ha fått frispark i den situasjonen.
Cole 0Fikk noen minutter helt på tampen av kampen. Fikk en mulighet, hvor han noe klønete mistet ballen.
Wilson 5Slet i likhet med kollegaene Carragher og Kyrgiakos med bevegelige Odemwingie, og virket til tider usikker. Har en viktig klarering med hodet, og slår også et nydelig fremspill til Suarez, der uruguayaneren blir feilaktig avvinket offside med fri vei mot mål.