Wigan - Liverpool

1-1)

10.11.2010 /Premier League /DW Stadium / Tilskuere: 16,754 / Dommer: Peter Walton

Skrevet av Ole-Johannes Engdal

Liverpool var nødt til å ta over mer på midtbanen hvis de skulle ha vunnet denne kampen, men det skjedde aldri. Etter en 1. omgang der Torres fikset 1-0, var det tydelige tegn på at Wigan kom til å komme tilbake. En midtbane bestående av Lucas og Shelvey var ingen sterk midtbane. Wigan fikk styre og herje så mye de ville. Allerede etter syv minutter ut i omgangen scoret Rodallega 1-1 målet, et svært fortjent mål. Etter målet tok de bare mer og mer over kampen. Wigan kom til innlegg gang på gang, både fra høyre og venstre. Heldigivs klarte forsvaret å rydde unna. Liverpool-laget fra søndagens oppgjør mot Chelsea var ikke til å kjenne igjen. De var tilbake på det nivået de var helt i begynnelsen av sesongen, svært skuffende! Den eneste sjansen Liverpool hadde var et skudd i tverrligger fra Gerrard i det 79. minutt. Etter denne kampen kan laget være glad for at de i det hele tatt fikk med seg poeng. En svært skuffende kamp av Liverpool i kveld.

93:Slutt!

93:Steven Gerrard tar corneren som til slutt ender opp hos Shelvey. Han skyter, men skuddet er altfor dårlig.

92:Liverpool får en corner!

91:Gerrard slår en utsøkt pasning til Torres, som legger ballen ned igjen i feltet. Ingen Liverpool-spillere kommer på den ballen.

90:Det er lagt til tre minutter

88:N'Zogbia springer fra Poulsen og skyter fra 16 meter, skuddforsøket går himmelhøyt over.

86: Rodallega bytter med Di Santo.

86: Diame får skyte fra omtrent åtte meter. Reina redder skuddet fra franskmannen.

85:Liverpool er i ferd med å komme litt inn i kampen nå. Langt bedre takter enn for noen minutter siden.

81:Maxi Rodriguez bytter med Nathan Eccleston.

79:Steven Gerrard skyter i tverrligger fra omtrent åtte meter!

79:Liverpool er ikke til å kjenne igjen fra søndagens oppgjør mot Chelsea. Det som skjer ut på banen for øyeblikket er syltynt.

77:Wigan kommer til innlegg igjen! Denne gangen er det Carragher som får ryddet opp. Wigan presser voldsomt mot Liverpools mål nå!

75:Denne gangen kommer Wigan til innlegg fra sin venstreside, Skrtel får headet unna.

74:Wigan kommer til innlegg fra sin høyreside, men igjen får Kelly ryddet unna.

73:Dirk Kuyt bytter med Christian Poulsen.

72:Liverpool får et korrekt annulert mål for offside på Dirk Kuyt.

69: Gomez bytter med Moses.

67:Figueroa skyter fra drøyt 25 meter, men skuddforsøket går himmelhøyt over.

63:Liverpool sliter voldsomt på midtbanen for øyeblikket. Wigan styrer alt nå.

61: Thomas ligger nede med skade etter å ha taklet Gerrard. Etterhvert kommer han seg på beina igjen.

59: Gomez tar frisparket, men skuddet går i muren og triller inn til Reina.

58:Jamie Carragher får gult kort for den taklingen.

58:Wigan får frispark rett utenfor Liverpools 16-meter etter en dårlig takling av Carragher.

52:1-1! Rodallega scorer etter innlegg fra Stam. Stam legger inn et innlegg som Reina prøver å få slått unna, men i stedet for havner ballen i beina på Rodallega, som enkelt kan sette inn 1-1.

51: N'Zogbia slår inn et godt frispark, men Lucas står på bakerste og får headet unna.

50:Konchesky roter det til for seg selv nede ved cornerflagget. Wigan får et frispark.

50:Liverpool ruller fint opp på høyresiden, men Shelvey roter bort ballen.

48:Wigan legger inn et skummelt innlegg fra høyre, men heldigivs får Carragher stupheadet unna.

47:Rodallego er på full fart mot Liverpools mål, men blir avblåst for en dytt i ryggen på Skrtel.

46:Raul Meireles bytter med Jonjo Shelvey.

46:Kampen er i gang!

Det tok ikke langt tid før helten fra oppgjøret mot Chelsea slo til. Bare syv minutter tok det før Fernando Torres puttet ballen bak Wigan-keeper Ali Al Habsi. Gerrard slo en nydelig pasning til spanjolen som tok med seg ballen, sprang fra midtstopperen og puttet den i lengste. En flott scoring! Etter målet dabbet det litt av for Liverpool offensivt sett, og Wigan fikk komme mer med i kampen. Vertene har i første omgang hatt mesteparten av ballen, men har i likhet med Liverpool ikke kommet til så mange sjanser. Etter 33 minutter fikk de et mål korrekt annulert for offside. Lucas skal være glad det ikke målet ble tellende, da han slo en horribel pasning i forkant. Kampen lever fortsatt, og Liverpool bør helt klart få mer skikk på midtbanen sin. Wigan har dessverre fått styre litt for mye der.

46:Pause!

44:Liverpool spiller flott fotball inne på Wigans halvdel, men i steden for å slå et innlegg, roter Meireles bort ballen med et forsøk på noe spektakulert.

42:Wigan slår inn et innlegg mot Rodallega, men han når ikke ballen. Ballen triller ikke langt utenfor Reinas høyre stolpe.

38:Kelly med et super-ride oppover på høyresiden til Liverpool. Får til slutt lagt inn et godt innlegg, men ingen Liverpoolspillere kommer på innlegget.

35: Gomez tar corner for Wigan igjen. Gerrard header ballen unna.

33:Wigan får et korrektig annulert mål på grunn av offside. I forkant av målet slo Lucas en horribel feilpasning.

28: Gomez tar corner for Wigan. Den blir slått godt inn i feltet, men headingen fra en Wigan-spiller går rett på Reina.

25:Wigan kommer på sin høyreside og slår inn et farlig innlegg. Heldigvis får Kelly ryddet unna.

23:Wigan får frispark ikke langt utenfor Liverpools 16-meter. Frisparket går langt over Reinas mål.

22:Raul Meireles tar corneren. Ballen går til Skrtel som prøver seg på hel volley, ballen går høyt over.

21:Liverpool spiller flott på høyresiden og får en corner.

19:En Wigan-spille faller og får merkelig nok frispark. Torres hadde vært alene gjennom der.

17:Flott kombinasjonsspill mellom Torres, Gerrard og Kuyt. Ballen ender til slutt hos Steven Gerrard som skyter, men skuddet går over. Hadde den ballen gått i mål, ville det vært en perlescoring!

14:Lucas Leiva får gult kort etter en sen takling.

11:Liverpool spiller fin fotball langt inne på Wigans banehalvdel. Konchesky får muligheten til å legge inn fra venstre, men i steden for ender alt ut i utspark fra Al Habsi.

7:0-1! Fernando Torres scorer etter en lekker pasning fra Steven Gerrard. Gerrard får gå lenge på egen banehalvdel, og til slutt så får han blikket opp mot Torres. Kapteinen slår en glitrende pasning gjennom til Torres, og spanjolen springer fra midtstopperen og putter den i lengste

5:Liverpool presser vertene høyt i de første minuttene av kampen.

2:Lucas Leiva skyter fra drøyt 20 meter. Et godt skudd av brasilianeren som Al Habsi må slå til corner.

1:Liverpool sparker det hele i gang. De røde spiller i første omgang fra venstre mot høyre.

Liverpool gjester DW Stadium i Wigan, og skal prøve å følge opp den flotte seieren over Chelsea, mot det som regnes som antatt svakere motstand.

Før avspark vil det være ett minutts applaus for å hedre tidligere Wigan-manager John Benson, som døde nylig. Begravelsen fant sted tidligere i dag. Benson hadde Wigan Athletic som sin arbeidsgiver i tolv år, og var også innom stillingene som Director of Football og General Manager i Lancashire-klubben.

Liverpool stiller med samme startellever som mot Chelsea. Glen Johnson har ikke klart å bli helt skadefri i tide til kampen, noe som betyr at Martin Kelly fortsetter som høyreback. Dirk Kuyt vil være partner til Fernando Torres på topp.

Vurdert av Einar Kvande

Reina 5Gir en retur i forkant av Wigans scoring, men varter også opp med flere gode redninger.
Kelly 5Blir stadig satt på prøver, men står frem som den mest stødige i Liverpool-forsvaret i kveld. Går også på et par offensive raid.
Carragher 4Ofrer seg i duellene, men blir litt for langsom i mange situasjoner og havner på etterskudd. Fremspillene er ikke av beste merke.
Skrtel 4Varierer mer i prestasjonene enn sin stoppermakker. Har noen gode inngripener, men også flere svært svake. Sterk i duellene, men sliter når det går hurtig langs bakken. Gir Rodallega en kjempesjanse når han bommer på ballen.
Konchesky 3Prøvde å bidra offensivt tidlig i kampen, men ble rundingsbøye på sin side etter hvert. Sliter med hjemmelagets hurtige spillere, og er totalt fraværende ved utligningen, når han ikke rekker tilbake etter å ha vært med fremover.
Rodriguez 3Klarer ikke å sette sitt preg på kampen. Mister ballen alt for lett, og blir mer og mer anonym utover i kampen, om vi ser bort i fra et utsøkt fremspill til Gerrard i forkant av Liverpools største mulighet etter pause. Erstattes av Eccleston når det gjenstår cirka 10 minutter av kampen.
Leiva 4Åpner kampen med et brukbart skudd, men det vi husker best av brassen fra første omgang var et par horrible tversoverpasninger som førte til farlige overganger for hjemmelaget. Fikk et tidlig gult kort av det billige slaget, og det gjorde ham nok litt forsiktigere.
Gerrard Liverpools beste6Slår en fenomenal langpasning til Torres i forkant av Liverpools scoring. Burde selv ha scoret etter en vakker kombinasjon med Kuyt etter ett kvarters spill. Banker ballen i tverrliggeren på Liverpools eneste store mulighet i annen omgang. Slår en nydelig pasning til Torres helt på tampen. Liverpools beste.
Meireles 4Jobber godt defensivt tidlig i kampen. Virker ikke å være helt på bølgelengde med sine lagkamerater i kombinasjonsspillet i den ene omgangen han var på banen.
Kuyt 4Kombinerer flott med Gerrard etter et kvarter, og har også en ball i mål som blir korrekt underkjent for offside i annen omgang. Slo svært mange feilpasninger, spesielt i første omgang, og virket rusten.
Torres 5Scorer et vakkert mål, og ville litt senere ha kommet alene med keeper hadde det ikke vært for en horribel avblåsning av dommer Walton, som gir frispark til en Wigan-forsvarer som faller. Får etter hvert liten støtte, og møter ikke ballen tilstrekkelig ved et par anledninger. Får en brukbar mulighet på tampen, men slår ballen på tvers av målgården uten at noen røde når lærkula.
Shelvey 3Fikk 45 minutter som erstatter for Meireles, men det var ingen god omgang av London-gutten. Klarer ikke å holde på ballen, sliter med å finne løsninger og slår en rekke feilpasninger.
Eccleston 0Får ti minutter på tampen. Unggutten makter ikke å markere seg noe særlig.
Poulsen 0Kommer inn for Kuyt etter 73 minutter, uten at han klarer å sette sitt preg på kampen.