Brighton - Liverpool

1-2)

21.09.2011 /Carling Cup /American Express Community Stadium / Tilskuere: 21 897 / Dommer: Michael Oliver

Skrevet av Torbjørn Flatin

Etter sjanseskapende spill før pause ble det ryggen mot veggen for Liverpool i 2.omgang. Overraskende og skuffende hvor bevegelsen og pasningsspillet var en saga blott. Isteden var det Brighton med sine hurtige kantspillere som stadig skapte farligheter foran Pepe Reina, ikke minst gjennom Liverpool-supporter Craig Noone som var meget bra de siste 45 minuttene. Det nærmeste Noone kom var likevel etter en miss fra Coates, som ble sendt i tverrliggeren. Mot spillets gang scoret så Dirk Kuyt på en kontring, før Brighton fikk et glimt av håp med mål på straffe i sluttminuttene. Kenny Dalglish vil ta med seg 1.omgang, et avansement til 4.runde, og et drøyt kvarters comeback for en rusten Steven Gerrard.

90: Noone tar corner. Noone har vært god i denne kampene, men hans hjørnespark har nesten uten unntak vært svake. Snart tre av fire tilleggsminutter er spilt.

90:Lucas Leiva får gult kort.

90: Barnes scorer på straffe En feil dypt inne i feltet av Spearing gjør at Carragher pådrar seg straffespark. Innbytter Barnes er sikker fra merket.

90: Barnes tar straffe.

86:Martin Kelly bytter med John Flanagan.

81:Dirk Kuyt scorer etter å ha blitt spilt fram av Maxi Rodriguez. Det var en kontring hvor Bellamy kom fram på venstrekanten, spilte over til Maxi, som igjen fant Dirk Kuyt. Scoringen kom mot spillets gang.

78: Navarro bytter med Barnes.

78: Sparrow bytter med LuaLua.

77: Noone tar corner, et hode fra Brighton får hodet på ballen men sender headingen ufarlig over.

75:Luis Suarez bytter med Steven Gerrard.

74:Suarez skyter et frispark i muren og ut til corner. Coates pådrar seg frispark da hjørnesparket blir lagt inn.

74:Steven Gerrard tar av seg yttertøyet.

71: Noone tar corner, men svakt høyt over hele feltet.

68:Vicente forserer framover, men skyter nokså svakt utenfor fra 20 meter.

67: Vincelot får gult kort.

61: Buckley må bytte, med Rodriguez, bedre kjent som Vicente.

60:Den gode Buckley hos Brighton får behandling.

60:Bellamy fram på venstrekanten, men innlegget går bak Suarez. Lite har fungert for de røde etter pause.

59:Jay Spearing får gult kort.

56:Noone slår inn, men Coates får slått unna. Hjemmelaget inne i en god periode.

54: Buckley skyter fra 7-8 meter og Reina redder etter først å ha sluppet ballen et øyeblikk.

53:Brighton slår hardt inn fra høyre, men ingen kommer på ballen inne i feltet. Jevn kamp i de første minuttene av 2.omgang.

47: Noone skyter i tverrliggeren, etter en håpløs pasning fra Coates på tvers i forsvaret.

46:Ingen bytter i pausen.

Anført av turboparet på topp, Suarez og Bellamy, har Brighton i perioder riktig fått kjørt seg. Ta med uthvilte Dirk Kuyt også, så har dette trekløveret stått bak det meste av alle sjansene som Liverpool har hatt, hvorav et halvt dusin enten har gått i stengene eller nesten over streken. På midtbanen har Lucas hatt god kontroll i en underholdende omgang hvor de røde har vist mye bra angrepspill. I andre enden har Brighton spilt seg opp og vist tendenser som endte i et par gode muligheter like før pause, ikke minst gjennom den hurtige vingen Buckley. Liverpool har dermed fortsatt en jobb å gjøre i 2.omgang, hvor vi også forventer å se Steven Gerrard tilbake på banen.

45:Vincelot skyter over på frispark fra 20 meter.

45: Noone skyter fra bra posisjon inne til høyre i feltet, men Reina redder og returen blir satt utenfor. Kjempesjanse for Brighton!

45:To minutter er lagt til.

44:Jay Spearing skyter en markkryper fra 20 meter, via utsiden av stolperota og ut.

43:Brighton roper forgjeves på straffe da Kelly går inn i en duell med Buckley like innenfor straffefeltet. Reprisene viser at dommeren gjorde rett.

41: Sparrow får gult kort.

41:Craig Bellamy skyter et fantastisk frispark fra drøyt 20 meter som smeller i tverrliggeren og ned like utenfor streken.

39: Navarro, den tidligere reserven hos LFC, får gult kort for en tøff takling av Suarez.

38:Buckley får slått inn fra høyre hos Brighton, men Carra vinner hodeduellen foran mål.

32:Luis Suarez header et frispark fra Craig Bellamy hårfint utenfor.

29: Noone tar corner, men rett i klypene på Reina.

26:Luis Suarez skyter etter en glimrende pasning fra Dirk Kuyt, men ballen stryker utsiden av stolpen fra god posisjon. Luis burde ha scoret der.

23: Noone tar corner for Brighton, men svakt til utspill.

20:Buckley kommer på en hurtig forsering på Brightons venstreside, men spiller ballen litt for langt foran seg og det blir utspill. Det er første gang vertene har vært i nærheten noe som kan kalles en farlighet.

18:Dirk Kuyt får headet fra nesten død vinkel i etterkant av den påfølgende corneren, etter nølende spill av keeper Ankergren, men en forsvarer får reddet på streken.

17:Suarez og Kuyt spiller sammen, men sistnevnte når ikke helt bort da han får et innlegg mot bakre stolpe.

12:Dirk Kuyt skyter hardt, etter pasning fra allestedsværende Luis Suarez, men blokkeres av en forsvarer som kaster seg foran nederlenderen.

11:Craig Bellamy tar corner. Ballen klareres av Brighton, men Jamie Carragher prøver seg fra 35 meter - høyt over og utenfor.

7:Craig Bellamy scorer etter innlegg fra Luis Suarez. Luis slår en liten stikker til Craig, som går på løp og setter ballen fra litt skrå vinket inne ved bortre stolperot.

6:Craig Bellamy tar corner, men Brighton får klarert.

5:De røde har gått ut i 4-4-2 med Suarez og Bellamy på topp.

4:Et bra oppbygd angrep hvor Suarez legger tilbake til Spearing, som skyter over fra 20 meter.

1:Stapp fullt i Brighton og stor stemning. Liverpool med gjennomsnittsalder på 26 år og 3 mnd, som faktisk er litt eldre enn det laget som startet mot Spurs.

Steven Gerrard er på benken fra avspark av i Brighton. I en spennende startoppstilling med blanding av ungt, nytt og rutinert spiller Sebastian Coates og Craig Bellamy sine første kamper fra start etter overgangene i siste transfervindu.

Vurdert av Tor Sandø

Reina 7Gjorde ingen feil i Brighton. Var våken der det trengtes og ble reddet av stolpene ved et par anledninger.
Kelly 6En kamp på det jevne for Martin. Var ikke den store bidragsyteren framover på banen og hadde det mindre travelt enn kollega Robinson. Forlot banen fem minutter før slutt, da Flanagan entret banen.
Carragher 6Igjen står Carragher indirekte bak et baklengsmål. Jamie er alt for sen i taklingen av Vicente og gir Brighton straffespark i siste spilleminutt. Var godt å se Carra lede et forsvar som sto høyere og var bedre enn tilfellet har vært i de siste Premier League-kampene.
Coates 7Den høyreiste uruguyaneren er blitt et bra angrepsvåpen for de røde. Får trekk for et par horrible feilpasninger i andre omgang, men har også lange bein som er gode å ha mot aggressive Championship-spillere. Første kamp fra start i den røde trøya gir absolutt grunn til optimisme. Han ser ut til å ha funnet seg godt til rette med den engelske spillestilen.
Robinson 6Slet litt mot taktekker Noone fra Liverpool, som spilte på Brightons høyre side og ble kåret til hjemmelagets beste. Var mer angrepsvillig enn Kelly på motsatt side og gjorde seg ikke bort.
Rodriguez 7Får minus for pasningspresisjonen, men er flink til å gjenvinne ballen og komme seg i gode oppspillposisjoner. Var som Kuyt bevegelig og arbeidssom. Godt forarbeid ved 2-0-målet.
Leiva 6Hadde noen dårlige ballmottak og er innimellom litt for nonchalant. Var sammen med sine midtbanekolleger lysår bedre enn hvordan den midterste lagdelen framsto søndag. Pluss for gode taklinger.
Spearing 6I Jay så får vi et angrepsjern med hjerte langt utenpå drakta. Så også denne gang. Kunne med litt hell ha scoret et par mål også, med gode langskudd tidlig og sent i første omgang.
Bellamy Liverpools beste8Kjempekamp av Craig. Det er så bra å ha en spillelysten Bellamy tilbake i laget. Han jobbet og slet gjennom 90 minutter og var overalt i denne kampen. I tillegg til målet han scoret tidlig, holdt han på å skyte sund tverrliggeren med et kjempeskudd fra rundt 30 meter. Fikk pipekonsert, men det er noe han er vant til, men ikke ser til å bry seg om.
Suarez 7Jobbet godt og var nest sist på ledermålet. Hadde i tillegg to store sjanser på stillingen 2-0. Luis lykkes ikke med alt han prøver på, men er et stort aktivum og skaper problemer for ethvert forsvar. Han er også flink til å gå på de riktige løpene. Forlot banen da Gerrard entret banen.
Kuyt 7Bekler servitørjobben på en ypperlig måte. Brightons forsvar hadde problemer med det offensive spillet til Liverpool i dag, mye takket være Dirks bevegelighet. Målet han scoret var ikke av det vanskelige slaget etter godt forarbeid av Suarez og Maxi, men den rutinerte nederlenderen gjorde ingen feil.
Gerrard 0Captain Fantastic er tilbake. Han fikk et kvarter, rundt et halvår etter at han ble skadet. Det var så godt å se trøye nummer åtte i rødt igjen. Fikk kapteinsbindet fra Carragher og startet angrepet som ga 2-0.
Flanagan 0Fikk fem minutter på venstrebacken.