Liverpool - Aston Villa

1-1)

07.04.2012 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 44 321 / Dommer: Michael Oliver

Kampfakta

Mål H
Suarez(83)
Mål B
Herd(10)
Lagoppstilling H
DoniKeeper()
FlanaganHøyreback()
CarragherMidtstopper 1()
SkrtelMidtstopper 2()
EnriqueVenstreback(76)
ShelveyHøyre midtbane(65)
GerrardSentral midtbane 1()
HendersonSentral midtbane 2()
DowningVenstre midtbane(65)
KuytSpiss 1()
SuarezSpiss 2()
Lagoppstilling B
GivenKeeper()
HuttonHøyreback()
CollinsMidtstopper 1()
BakerMidtstopper 2()
LichajVenstreback()
HerdHøyre midtbane(73)
IrelandSentral midtbane 1()
BannanSentral midtbane 2(86)
WarnockVenstre midtbane()
HeskeySpiss 1(58)
AgbonlahorSpiss 2()
Innbyttere H
Agger(76) ()
Spearing() ()
Rodriguez() ()
Jones() ()
Carroll(65) ()
Bellamy(65) ()
Coates() ()
Innbyttere B
Gardner(58) ()
Guzan() ()
Weimann(73) ()
Johnson() ()
Stevens() ()
Williams() ()
Carruthers(86) ()
Gult kort H
Suarez(77)
Gult kort B
Carruthers(88)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Håvard Sæle

Hvordan dette kunne ende 1-1, er det trolig ingen som har et godt svar på. Liverpool overkjørte Aston Villa i andre omgang, og skapte sjanser på løpende bånd. Men marginene var ikke på Merseyside-vertenes side, og rødtrøyene bombarderte målet til Villa-keeper Shay Given. Etter fire stolpetreff fikk de riktignok uttelling da Luis Suárez kranglet ballen over streken, men flere scoringer ble det ikke.

Etter tre strake nederlag, fikk i det minste Liverpool stoppet tapsrekken. Men Aston Villa vil uansett være mest fornøyd med resultatet i dagens kamp. Bortelaget forsvarte seg godt før pause, og opptrådde heroisk de siste 45 minuttene. Liverpool ble samtidig snytt for minst ett straffespark, og marginene var definitivt ikke på hjemmelagets side i dag.

Andre omgang

Icon
90:Det er slutt på Anfield.

Icon
90:Tre minutter på overtid, og Liverpool får en gigantisk mulighet til å stjele de tre poengene. Gerrard tvinger først frem en flott Given-redning med et skudd fra 20 meter, før det oppstår komplett kaos i Villa-forsvaret. Suárez banker ballen tilbake i feltet, og Dirk Kuyt er centimetere unna å få sjansen til å sette inn seiersmålet for hjemmelaget.

Icon
90:Henderson fyrer over fra 25 meter - til medspillernes store frustrasjon.

Icon
90:Fem minutter er lagt til.

Icon
89:Gerrard svinger ballen inn i Villa-boksen, og Carroll får stå og heade fra omtrent fem meter. Hodestøtet fra Liverpool-spissen går rett i klypene til Given.

Icon
88: Carruthers får gult kort. Agger kakker ham på leggen inne i 16-meteren, og Villa-debutanten går i bakken. Dommer Oliver belønner ham med gult kort for filming.

Icon
86: Bannan bytter med Carruthers.

Icon
85:Nytt hjørnespark fra Bellamy - ny mulighet for Liverpool. Agger flyr høyest i boksen, men headingen går over mål.

Hendelses bilde
Icon
83:LIVERPOOL - ASTON VILLA 1-1: Hjemmelaget får endelig hull på byllen. Bellamys hjørnespark blir først klarert, men når Gerrard løfter ballen tilbake i feltet, oppstår det fullstendig panikk i Villa-forsvaret. Først stanger Daniel Agger ballen i undersiden av tverrliggeren, før Luis Suárez får pirket kula over streken. Lagene er like langt på Anfield.

Icon
81:Daniel Agger skyter utenfor fra distanse.

Icon
79:Stolpetreff nummer tre for dagen er et faktum. Innbytter Craig Bellamy plukker opp ballen inne i 16-meteren, og fyrer løs fra skrått hold. Given er sjanseløs, men kula smeller i krysstolpen.

Hendelses bilde
Icon
77:Luis Suárez får gult kort for filming etter en duell med Stephen Ireland.

Icon
76:Daniel Agger gjør sitt etterlengtede comeback når han erstatter José Enrique. Flanagan går over på venstreback, mens Agger går inn i midtforsvaret med Skrtel. Jamie Carragher tar høyrebacken.

Icon
74:Aston Villa-forsvaret kløner det skikkelig til på en Liverpool-corner. Ballen faller ned hos Andy Carroll, som uforstyrret får avslutte fra fem meter. Men geordien bommer på ballen, og bortelaget får klarert - på et eller annet vis.

Icon
73:Andreas Weimann erstatter Chris Herd for gjestene.

Icon
71:Gary Gardner skyter rett på Doni fra 20 meter.

Icon
70:Stephen Warnock har fått seg en smell. Den tidligere Liverpool-backen må ut og motta behandling. Liverpool med elleve mot ti nå.

Icon
68:Kuyt header ballen i hånda på Lichaj inne i straffefeltet, men dommeren vinker spillet videre. Liverpool-spillerne protesterer heftig - og det ser ut som om de rødkledde har et poeng.

Icon
67:Gardner avslutter utenfor fra 25 meter for bortelaget.

Icon
65:Jonjo Shelvey bytter med Craig Bellamy.

Icon
65:Stewart Downing bytter med Andy Carroll.

Icon
64:Downing slår et godt innlegg fra venstre, men Collins rydder unna i duell med Kuyt.

Icon
62:Liverpool jager utligningen nå.

Icon
58:Emile Heskey forlater sin gamle hjemmebane. Unge Gary Gardner erstatter spissveteranen.

Icon
57:Nå kommer Liverpool-sjansene på løpende bånd. Gerrard hælsparker til Kuyt, som får stå alene på ti-tolv meter og stille inn siktet. Lysluggen sleiver fullstendig og sender ballen langt utenfor - men der burde Dirk Kuyt ha brakt balanse i regnskapet. Vertene ser giftigere ut nå.

Icon
54:Shay Given henter frem en av årets villeste redninger! Gerrard svinger ballen inn i Aston Villas 16-meter, og Suárez stanger ballen i innsiden av stolpen. Ballen er på vei over linja, men Given får på et eller annet vis grafset ballen unna i siste sekund. Vanvittig keeperprestasjon!

Icon
52:Suárez slår en frekk luke på Nathan Baker, men Villa-backen kommer seg tilbake i situasjonen og skjermer ballen til innspill fra mål. Godt backspill.

Icon
50:Kuyt presser Villa-keeper Given til å slå ballen opp på tribunen. Anfield-publikumet responderer med applaus, men Liverpool klarer ikke å ta tak i matchen. Bortelaget har god kontroll for øyeblikket.

Icon
46:Aston Villa sparker i gang de siste 45 minuttene.

Pausereferat

Aston Villa leder fortjent 1-0 til pause på Anfield. Chris Herd har scoret målet for gjestene, som ellers har vært solide og begrenset Liverpool til to store målsjanser. Begge mulighetene falt til Dirk Kuyt, men nederlenderen maktet ikke å overliste Villa-keeper Shay Given ved noen av anledningen. Den største sjansen kom minuttet før pause, da nederlenderen skjøt himmelhøyt over for åpent mål.

Hjemmelaget har brukt mesteparten av tiden etter baklengsmålet på å stange mot et kompakt Villa-forsvar, men Luis Suárez var kanskje uheldig som ikke fikk straffespark etter 39 minutter. Alan Hutton var tydelig borti ankelen hans, men dommer Michael Oliver vinket spillet videre - en avgjørelse Suárez ikke var særlig begeistret for.

Liverpool må uansett heve seg de neste 45 minuttene.

Første omgang

Icon
45:Pause.

Icon
45:Luis Suárez får en god mulighet til å utligne. Uruguayaneren rundlurer Collins med en kvikk vending og får rom til å skyte fra snaut 16 meter, men skuddet er svakt og går rett på Given.

Hendelses bilde
Icon
44:Årets miss i Premier League 2011/2012? Dirk Kuyt leverer i hvert fall en solid kandidat! Suárez legger inn og Gerrard banker ballen på tvers av mål. Kuyt får stå helt alene på to meter og skal bare sette bredsiden til for å utligne til 1-1. Men nederlenderen treffer helt feil, og ballen går himmelhøyt over.

Icon
43:Heskey stusser et langt Villa-innkast i bakrom mot Agbonlahor, som regelrett bommer på ballen. Skrtel skjermer kula over dødlinja.

Icon
39:Kuyt spiller vegg med Suárez, og sistnevnte stormer inn i 16-meteren. Alan Hutton kakker ham på ankelen og Suárez går i bakken, men pipeblåser Oliver vinker uruguayaneren på beina igjen.

Icon
38:Downing setter opp Jordan Henderson på 20 meter. Midtbanemannen skyter høyt over og utenfor.

Icon
36:Skrtel stanger et hjørnespark fra Gerrard en meter til side for mål.

Icon
33:Gerrard skyter ufarlig til side for mål fra langt hold.

Icon
31:José Enrique slår en nydelig ball til Flanagan på høyrekanten. Unggutten utfordrer Lichaj, før han går overende etter å ha fått en dytt av Villa-spilleren. Dommer Michael Oliver vinker spillet videre.

Icon
27:Skrtel forsøker å heade tilbake til Doni, men Gabriel Agbonlahor lukter lunta. Doni kommer fint ut og redder Liverpool-forsvareren fra et pinlig øyeblikk.

Icon
24:Liverpool vinner en corner og Downing slår inn. Alan Hutton header unna, men Steven Gerrard plukker opp i returrommet. Kapteinen skyter høyt over.

Icon
21:Heskey utfordrer Martin Skrtel, men Liverpool-stopperen står i veien og blokkerer. James Collins rager høyest på det påfølgende hjørnesparet, men waliseren header utenfor.

Icon
18:Barry Bannan svinger ballen inn fra venstre. José Enrique klarerer til et hjørnepsark, som Doni bokser unna.

Icon
15:Heskey header midt på Doni etter et langt Villa-innkast.

Icon
12:Luis Suárez kommer til linja og slår inn. Ballen treffer Herd og spretter ut til corner. Den blir det ingenting ut av.

Icon
10:LIVERPOOL - ASTON VILLA 0-1: Chris Herd sender bortelaget i føringen. Aston Villa ruller opp en flott kontring, og ballen havner hos Barry Bannan. Han slår ballen fint ut til Chris Herd, som curler ballen i krysset bak en sjanseløs Doni fra omtrent seksten meter.

Hendelses bilde
Icon
7:Stewart Downing dundrer forbi Alan Hutton på venstrekanten. Liverpool-vingen slår deretter et glimrende innlegg bak Aston Villa-forsvaret, og Dirk Kuyt sklir inn på bakre stolpe. Given er med på notene og slår ballen i stolpen.

Icon
6:Emile Heskey får ballen inne i Liverpools 16-meter, men hjemmeforsvaret rydder under til corner. Hjørnesparket blir resultatløst.

Icon
3:Hjemmelaget har åpnet best. De helrøde har hatt ballen mest i åpningsminuttene, men uten å true Shay Given i Villa-buret.

Hendelses bilde
Icon
1:Etter ett minutts stillhet til minne om Hillsborough-tragedien, er kampen i gang. Liverpool tar avspark.

Prematch

Liverpool har seks tap på syv seneste ligakampene før hjemmemøtet med 15. plasserte Aston Villa.

Alexander Doni får sin debut i suspenderte Pepe Reinas fravær. Kenny Dalglish har valgt å gjøre ytterligere tre forandringer på laget som tapte mot Newcastle. Dirk Kuyt, Stewart Downing og Jordan Henderson kommer inn for Andy Carroll, Craig Bellamy og Jay Spearing. Sistnevnte trio er henvist til benken. Daniel Agger er tilbake etter seks ukers opphold grunnet ribbeinsbrudd. Midtstopperen sitter på benken.

Spillerbørs

Vurdert av Frank H. Larsen

Doni 6Godkjent debut. Lite å gjøre. Viser ro og bra teknikk. Feilberegner innlegget i forkant av baklengengsmålet
Flanagan 5Sliter noe defensivt før pause. Hever seg etter hvert. Er brukbart med offensivt.
Carragher 6Har grei kontroll defensivt. Blir sjelden satt på de store prøvene.
Skrtel 6Rydder opp det som kommer. Igjen farlig i motstanderens luftrom.
Enrique 4Roter forfordelig. Foretar flere vanskelige valg offensivt. Upresise innlegg. Benken neste?
Shelvey 5Viser en del bra pasninger og flere gode touch, men har fortsatt noe igjen til Premier League-nivå.
Gerrard Liverpools beste7Bevegelig. Har flere flotte pasninger og innlegg, spesielt siste 10 minuttene. Bra forarbeid til målet. Liverpools beste.
Henderson 4Lite bevegelig. Bidrar lite offensivt. Sliter med å finne sin rolle på midtbanen. Noen glimt siste 10 minuttene.
Downing 6Jobber bra på sin side. Kommer til flere gode innlegg, men blir byttet ut til fordel for Carroll.
Kuyt 5Mye involvert. Jobber utrettelig, men kvalitet mangler. Burde ha scoret i dag. Svakt å misse fra to meter!
Suarez 7Stadig uromoment for Villa. Er involvert i flere fine kombinasjoner. Påpasselig frempå og setter inn utligningen. Feberredning fra Given forhindrer enda en scoring.
Bellamy 0Inn 65. minutt. Lager noen problemer for Villa-forsvaret. Satte opp tempoet. Har avslutning i stolpen.
Agger 0Kommer meget godt fra sitt comeback på et knapt kvarter. Gode taklinger. Flere fine avslutninger og "målgivende" via tverrligger.
Carroll 0Inn 65.min. Skapte mer trykk. Burde ha scoret på minst en av avslutningene.