Liverpool - Chelsea

4-1)

08.05.2012 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 40721 / Dommer: Kevin Friend

Kampfakta

Mål H
Shelvey(61)
Agger(28)
Henderson(25)
Essien (SM)(19)
Mål B
Ramires(50)
Lagoppstilling H
ReinaKeeper()
JohnsonHøyreback()
CarragherMidtstopper 1()
SkrtelMidtstopper 2()
AggerVenstreback()
RodriguezHøyre midtbane(84)
HendersonSentral midtbane 1()
ShelveySentral midtbane 2()
DowningVenstre midtbane(84)
SuarezSpiss 1()
CarrollSpiss 2()
Lagoppstilling B
TurnbullKeeper()
FerreiraHøyreback()
TerryMidtstopper 1()
IvanovicMidtstopper 2()
BertrandVenstreback()
MaloudaHøyre midtbane()
EssienSentral midtbane 1()
RamiresSentral midtbane 2()
RomeuVenstre midtbane()
SturridgeSpiss 1(68)
TorresSpiss 2()
Innbyttere H
Kuyt(84) ()
Kelly() ()
Spearing() ()
Sterling(84) ()
Doni() ()
Bellamy() ()
Coates() ()
Innbyttere B
Cole() ()
Lampard() ()
Kalou() ()
Hilario() ()
Cole() ()
Mata() ()
Lukaku(68) ()
Gult kort H
Agger(71)
Henderson(64)
Gult kort B
Ivanovic(45)
Essien(44)
Terry(21)
Ferreira(14)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Torbjørn Flatin

Det ble en trivelig siste kveld på Anfield denne sesongen. Riktignok mot et reservepreget Chelsea uten mye å spille for, men fire scoringer foran The Kop var godt å ta med seg. En mye utskjelt midtbane denne sesongen fikk vist seg mer fram, mens Andy Carroll igjen hadde en god kamp på topp sammen med Luis Suarez. Det ble i det hele tatt god underholdning. De fleste av disse spillerne vil ha målsetning om å gjøre det bedre til neste sesong, mens noen også vil forlate Merseyside og spilte sin siste kamp i helrødt på denne stadion. Hvilke vil vi snart få svar på.

Andre omgang

Hendelses bilde
Icon
90:SLUTT

Icon
90:I etterkant av en corner slår Andy Carroll innlegg, og Daniel Agger stuper frem og header like utenfor.

Icon
90:Tre minutter er lagt til.

Icon
90:Herlig veggspill mellom Dirk Kuyt og Luis Suarez, men sistnevnte får ikke pirket ballen innenfor den nærmste stolpen.

Icon
84:Carroll vinner et fremspill i lufta, Suarez flikker videre og plutselig får Raheem Sterling en sjanse fra litt skrått hold. 17-åringen dæljer ballen langt opp på The Kop.

Icon
84:Stewart Downing bytter med Raheem Sterling.

Icon
84:Maxi Rodriguez bytter med Dirk Kuyt.

Icon
80:Downing og Suarez legger opp til et stort spill ved det høyre hjørnet av straffefeltet til Chelsea, men til slutt blir det et hælspark for mye.

Icon
77:Ivanovic prøver å gjøre mye ut av en situasjon der Suarez er i overkant aggressiv med sin armbruk, men dommeren velger å ikke ta frem noe kort.

Icon
74:Andy Carroll får ikke skikkelig treff på volley etter et strålende og dypt overlegg fra Glen Johnson.

Icon
73:Innbytter Lukaku får stå umarkert og heade fra fem meter, og Pepe Reina gjør en feberredning på streken.

Icon
71:Daniel Agger får gult kort.

Icon
68: Sturridge bytter med Lukaku.

Icon
64:Jordan Henderson får gult kort.

Hendelses bilde
Icon
61:Jonjo Shelvey banker ballen i et åpent mål fra 30 meter etter at keeper Turnbull har slått en håpløs feilpasning. Keepertabbe, men likefullt en bra avslutning som gir 20-åringen hans første mål i Premier League.

Icon
53:Skrtel skyter hardt fra skrått hold, etter at midtstopperen har vært med fram, men beinparade av Turnbull.

Icon
50: Ramires scorer etter at et frispark Malouda nærmest treffer brassen og utmanøvrerer Pepe Reina. Billig baklengsmål.

Icon
48:Downing slår et bra innlegg mot Carroll, spissen vinner i lufta men treffer ikke Suarez inne i feltet.

Icon
46:Det har ikke vært noen bytter i pausen.

Pausereferat

Etter et nokså kjedelig første kvarter var det ikke noe å si på underholdningen den siste halvtimen. Et typisk raid av Luis Suarez endte med at Michael Essien snublet innlegget i eget nett fra kort hold. Effektive Liverpool økte så ved en fin avslutning av Jordan Henderson og heading etter corner fra Daniel Agger. I en kamp som hadde åpnet seg helt opp, og hvor kapteinen John Terry var en vandrende risiko for gjestene, bølget det fram og tilbake men da med mest action foran keeperen til Chelsea. Stewart Downing burde ha scoret det fjerde målet som ville sørget for at "rekorden" om færrest hjemmemål i ligaen ikke ville bli slettet. Stewart hadde også et forsøk til i tverrliggeren. I andre enden traff Ivanovic og Torres stolpen. Til tider feiende angrepspill fra et Liverpool som nå kan spille med lave skuldre, og vi gleder oss til de siste 45 minuttene.

Første omgang

Icon
45:PAUSE

Icon
45:Stewart Downing sender straffesparket i stolperota til høyre for keeper.

Icon
45: Ivanovic får gult kort, og det blir straffe til Liverpool. Riktig avgjørelse da Ivanovic ikke bryr seg om ballen og i steden sender en albue i Andy Carroll..

Icon
45:To minutter er lagt til.

Icon
45:Andy Carroll er suveren i lufta da han header unna en corner til Chelsea.

Icon
44: Essien får gult kort for en stygg takling av Carroll.

Icon
42:Stewart Downing skyter strålende på halv volley fra 20 meter, men ballen går via tverrliggeren og over.

Icon
40:Jonjo Shelvey suser inn i en takling med knottene først og er heldig som ikke får gult kort.

Icon
39:Andy Carroll skyter fra 25 meter etter å ha fått ballen fra spisspartner Suarez, men nokså ufarlig utenfor.

Icon
36:Stewart Downing skyter via en forsvarsfot etter et strålende raid.

Icon
35: Torres drar seg inn i feltet, og hamrer ballen i tverrliggeren fra nokså skrått hold.

Icon
34:Andy Carroll skyter hardt fra hjørnet av straffefeltet, etter at Terry igjen har misbedømt et fremspill, men Turnbull gjør en bra redning.

Icon
32:Suarez spiller pent fram Maxi, men keeper er kjapt opp i situasjonen da argentineren skal prøve å legge inn. Corneren blir resultatløs.

Hendelses bilde
Icon
28:Daniel Agger scorer etter at Andy Carroll header videre en corner, og hodestøtet til dansken går inn like under tverrliggeren.

Hendelses bilde
Icon
25:Jordan Henderson scorer etter at John Terry sklir da han skal prøve å stoppe pasningen fra Maxi Rodriguez, og Liverpools midtbanespiller er rolig da han legger ballen lavt ned til høyre for keeper.

Hendelses bilde
Icon
21: Terry får gult kort for å holde igjen Andy Carroll.

Hendelses bilde
Icon
19: Essien scorer selvmål. Luis Suarez har et herlig raid helt inne ved dødlinjen, og innlegget går via Essien fra kort hold og inn i nettet.

Icon
18: Ivanovic header knallhardt i stolpen fra omtrent straffemarket, fra corneren.

Icon
17: Sturridge skyter hardt fra 25 meter og via Skrtel ut til corner.

Icon
16:Andy Carroll skyter over fra 20 meter etter at ballen havner i returrommet som følge av at Suarez presser midtstopperne til Chelsea på et langt oppspill.

Icon
14: Ferreira får gult kort da han stopper en kontring fra Liverpool ved å meie ned Suarez.

Icon
7:Luis Suarez skyter utenfor fra 20 meter, etter glimrende å ha kommet til sjansen selv ved å slå tunnel på John Terry.

Icon
6: Malouda ligger nede, men Liverpool spiller videre og franskmannen friskner ganske riktig til på mirakuløst hurtig vis.

Icon
3:Pent oppbygd angrep hvor Shelvey finner Johnson langt framme på høyrekanten, men da innlegget skal heades tilbake i feltet blåser dommeren for frispark inne i feltet.

Icon
1:Liverpool har vunnet myntkastet og spiller mot Anfield Road End før pause.

Prematch

Steven Gerrard er ikke med i troppen til Liverpool, foreløpig av ukjent årsak. Tipsene sier at Daniel Agger skal spille venstreback. Forøvrig ingen store overraskelser fra Kenny Dalglish som igjen har motstått fristelsen av å gi noen av de yngre spillerne sjansen, selv om Jonjo Shelvey starter og Raheem Sterling er på benken.

Gjestene har et mer reservepreget mannskap, men spillere som er suspendert til finalen i München (Terry, Ivanovic, Ramires) er med, og den gamle kjenningen Fernando Torres har med seg Daniel Sturridge på topp.

Kenny Dalglish har bekreftet at skader er årsaken til at Steven Gerrard og Jose Enrique ikke er med i troppen.

Spillerbørs

Vurdert av Håvard Sæle

Reina 7Ble tatt på feil fot da Ramires reduserte, men kunne uansett lite gjøre med 1-3-scoringen. Hentet frem en redning av toppklasse på hodestøtet til innbytter Lukaku på 4-1.
Johnson 7Ble ikke utfordret defensivt, men var som vanlig aktiv offensivt. Slo en superball mot Carroll, men lagkameraten feilet med nedtaket. Varierende sluttprodukt.
Carragher 7Opptrådte ryddig i midtforsvaret. Hang, som resten av forsvaret, ikke helt med da Ramires pirket inn reduseringen på frisparket fra Malouda. Ellers solid. God kontroll på Torres.
Skrtel 8Jernmann. Kompromissløs i duellspillet, men lette også etter positive løsninger i oppspillsfasen. Hang ikke helt med da Chelsea reduserte, men var ellers stødig som fjell. God kontroll på Torres.
Agger 8Tegnet seg på scoringslisten etter et hjørnespark - på rett plass til rett tid. God kontroll på sin venstreside, men ble ikke satt på store prøver heller. Bidro offensivt.
Rodriguez 8Spilte kanskje sin siste Liverpool-kamp. Leverte en meget god forestilling. Assisterte 2-0-scoringen til Henderson. Vanskelig å frata ballen, og søkte alltid kreative løsninger. Foretok som vanlig kloke valg med ballen. Byttet ut til stående applaus.
Henderson 8Iskald alene med Turnbull da han satte inn 2-0. God med ballen, fant gode løsninger og slo knapt feilpasninger. Vant også mange dueller. Skapte sjanser for medspillerne. Sentral i det meste. Løp mye.
Shelvey 8Fikk sin første Premier League-nettkjenning med en nydelig volley fra langt hold. Gjemmer seg aldri bort, og gjorde det heller ikke i kveld. Initiativrik og kreativ. Skapte sjanser for medspillerne og fungerte ypperlig i tospann med Henderson.
Downing 7Traff tverrliggeren med en praktfull volley, før han sendte straffesparket i stolpen. Mye involvert før pause. Produserte mye, men sluttproduktet uteble. Satte opp Suárez med et flott hælspark i 2. omgang. Byttet ut.
Suarez 8Herjet med Terry og Ivanovic. Driblet, slo tunneler og skapte ubalanse i Chelsea-forsvaret. Praktfull assist på 1-0-scoringen, da han fremtvang selvmålet til Essien. Involvert i det meste. Sluttet aldri å løpe, og var en konstant torn i siden for bortelagets midtstoppere. Fungerte utmerket ved siden av Carroll.
Carroll Liverpools beste9Terroriserte Terry og Ivanovic gjennom samfulle 90 minutter. Uimotståelig i luftrommet. La opp til Aggers 3-0-scoring og skaffet straffesparket Downing misbrukte. God og skapende med ballen i beina. Samarbeidet med Suárez er virkelig på gang. Scoringen var det eneste som manglet. Strålende kamp av Liverpools bestemann.
Sterling 0Spilte seks minutter, og fikk en god mulighet da Suárez stusset ham igjennom. Skuddet fra spiss vinkel suste over mål, men unggutten lot seg ikke affisere av det. Våget å utfordre. Skapte ubalanse i Chelsea-forsvaret når han fikk ballen.
Kuyt 0Kom inn seks minutter før slutt. Reddet på streken, kjempet hardt og kombinerte nydelig med Suárez ved en anledning. Godt innhopp.