Man City - Liverpool

0-1)

11.01.2012 /Carling Cup /Etihad Stadium / Tilskuere: 36017 / Dommer: Lee Mason

Kampfakta

Mål H
Mål B
Gerrard (STR)(13)
Lagoppstilling H
Hart()
Richards()
Savic()
Lescott()
Clichy()
A. Johnson(66)
Barry()
de Jong(72)
Milner()
Balotelli(39)
Aguero()
Lagoppstilling B
ReinaKeeper()
JohnsonHøyreback()
SkrtelMidtstopper 1()
AggerMidtstopper 2()
KellyVenstreback()
SpearingDefensiv midtbane(23)
DowningHøyre midtbane(60)
HendersonSentral midtbane 1()
GerrardSentral midtbane 2()
BellamyVenstre midtbane(80)
CarrollSpiss()
Innbyttere H
Kolarov(72) ()
Dzeko(66) ()
Pantilimon() ()
Onuoha() ()
Hargreaves() ()
Nasri(39) ()
Zabaleta() ()
Innbyttere B
Kuyt() ()
Carragher(80) ()
Shelvey() ()
Adam(23) ()
Doni() ()
Enrique(60) ()
Coates() ()
Gult kort H
Nasri(86)
Gult kort B
Carragher(86)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Frank H. Larsen

Liverpool har et meget godt utgangspunkt foran returen på Anfield om 14 dager etter at Steven Gerrard scoret kampens eneste mål fra straffemerket i det 13. minutt  Liverpool gikk rett i strupen på Manchester City fra avspark, og de skapte tre sjanser og fikk et straffemål før det var gått et kvater. Liverpool hadde bra kontroll ut 1.omgang. Etter pause var det City som var det førende laget. Liverpool konsentrerte seg stort sett om å forsvare seg og jobbe knallhardt defensivt, og fikk betalt for det. Laget avsluttet med fem spillere i backrekken og Carragher som anker på midtbanen. De røde begrenset City til få farligheter. Meget sterkt å holde nullen og vinne på Etihad Stadium der City har vunnet samtlige av sine Premier League-kamper denne sesongen.

Andre omgang

Icon
90:SLUTT

Icon
90:Hart spiller en langball. Lee Mason blåser av.

Icon
90:Mange baller frem og tilbake i Liverpools felt. Glen Johnson med knottene inn. Heldig som slipper kort. Frisparket blir klarert.

Icon
90:Tilleggstid: 3 min

Icon
90:Adam pådrar seg frispark. Kolarov spiller kort til Nasri som legger inn. Aguero header over.

Icon
89:Nasri via en Liverpool-spiller og inn til Reina.

Icon
88:Aguero avslutter i Kelly. Gerrard klarerer. Liverpool har nesten alle spillerne rundt egen 16-meter nå.

Icon
86:Jamie Carragher får gult kort for å ha sparket etter Nasri.

Icon
86:Internt oppgjør mellom Carragher og Nasri på Citys banehalvdel. Nasri får gult kort for å ha dyttet Carragher.

Icon
85:Nytt håpløst skudd av Kolarov.

Icon
84:Liverpool ser ut til å spille med fem spillere i backrekka og Carragher i ankerrollen på midtbanen. Carroll alene på topp.

Icon
82:City presser bra på nå, men uten å skape sjanser. Milner skyter ufarlig utenfor.

Icon
80:Defensivt bytte av King Kenny. Craig Bellamy bytter med Jamie Carragher.

Icon
79:Nasri legger inn. de Jong bommer, og Reina kommer ut og avverger.

Icon
77:Kolarov skyter over fra langt hold.

Icon
76:Glen Johnson flyttet over på høyre side.

Icon
73:Enrique pådrar seg frispark nede ved sidelinjen.Kolarov tar frisparket. Innlegget går over alt og alle.

Icon
72: de Jong bytter med Kolarov.

Icon
70:Noen fine kombinasjoner av City. Nasri klarer ikke å få kroppen over ballen. Skuddet går over Reina og over mål.

Icon
68:Kelly gir City en ny overgangsmulighet. Aguero går på tvers for å komme til skudd, men Glen Johnson bryter mesterlig innenfor 16-meteren.

Icon
66: A. Johnson bytter med Dzeko. City tilbake til to spisser.

Icon
66:Aguero får avsluttet. Reina holder.

Icon
65:Innlegg. Johnson bryster ned til egen keeper.

Icon
61:Enrique tar plass på venstrebacken. Johnson virker å ha gått inn som en ekstra midtstopper. Bellamy på venstresiden på midtbanen og Henderson på høyre.

Icon
60:Gjennombruddsball. Aguero i offside.

Icon
60:Stewart Downing bytter med Jose Enrique.

Icon
59:Barry legger inn. Agger klarerer til corner. På hjørnesparket header Richards på Reina. Keeperen må gi retur, men får tak i ballen.

Icon
56:Kelly med håpløst tilbakespill. Aguero snapper. Reina kommer ut og gjør målet mindre. Avslutningen går over.

Icon
55:Reina kaster til Henderson som avanserer og legger inn, men ingen i midten. God kontring.

Icon
54:Johnson med pasning gjennom til Aguero. Skrtel er imidlertid først på ballen.

Icon
51:City har hatt ballen mye etter pause, men Liverpool jobber godt defensivt. Forsvaret har klarert de ballene som har kommet, ellers etterlates det ingen rom.

Icon
45:Liverpool tar avspark i 2.omgang.

Pausereferat

Liverpool leder fortjent til pause etter straffescoring fra Steven Gerrard. Bortelaget har kontrollert kampen. De røde åpnet meget sterkt og skapte tre store sjanser som Joe Hart måtte vise sin klasse på i løpet av de ti første minuttene. Så ble Agger lagt ned i feltet av Savic. Gerrard var sikker fra krittmerket. Liverpool har jobbet hardt på midtbanen og stresset Citys spillere såpass at hjemmelaget ikke får i gang pasningspillet. City har kun testet Reina ved ett tilfelle, men keeperen så ut til å ha full kontroll. De få innleggene fra sidene har Liverpools forsvar klarert greit. Det er helt tydlig at Dalglish' kampplan denne gang har lyktes langt mer enn Mancinis så langt.

Første omgang

Icon
45:PAUSE

Icon
45:Fire minutter på overtid. Skrtel gir bort ballen. Gerrard legger ned Johnson like utenfor 16-meteren. Adam Johnson skrur ballen utenfor og over mål.

Icon
45:+1 min: Innbytter Charlie Adam har vondt. Ser ut som han har problemer med et kne.

Icon
45:Tilleggstid: 3 min.

Icon
45:Richards runder Johnson enkelt på vei inn i 16-meteren. Ballen legges tilbake. Milners avslutning havner på tribunen.

Icon
43: Nasri skyter fra langt hold. Reina dytter ballen vekk i sikker sone. Det regner på Etihad Stadium, og ballen kan få en lei stuss.

Icon
39: Balotelli har sett uinteressert og sur ut. Mancini erstatter spissen med Nasri.

Icon
39:Milner med et håpløst forsøk til side for mål.

Icon
33:Kelly med hardt innlegg fra en litt dyp posisjon. Carrolls hodestøt går utenfor bortre stolpe.

Icon
29:Adam legger ned Balotelli. Spissen blir rasende på en klask i hodet i etterkant. Må holdes unna av Milner. Balotelli skyter frisparket, som er fra meget langt hold, rett i muren.

Icon
28:Feil av Carroll. Richards får ballen og avanserer, men skuddet blokkeres.

Icon
23:Jay Spearing bytter med Charlie Adam.

Icon
22:Kelly spiller ut ballen. Jay Spearing ligger nede, og Charlie Adam står allerede klar til å komme inn. Ser ut at det er en strekkskade på midtbanespilleren.

Icon
15:Reina bokser ut på innlegg. Aguero får nedfallsfrukten. Dribler av en spiller på 16-meteren, men skyter håpløst til side for mål.

Hendelses bilde
Hendelses bilde
Icon
13:Steven Gerrard scorer sikkert på straffe. Ballen går inn nede til høyre for Hart, helt nede ved stolpen.

Hendelses bilde
Icon
12:Lee Mason dømmer straffe til Liverpool når Savic legger ned Daniel Agger etter corner.

Icon
11:Stewart Downing skyter og ballen går via en Liverpool-spiller i feltet og Hart må gjøre en ny redning. Ny corner.

Icon
10:Downing spiller på tvers. Steven Gerrard skyter fra distanse. Hart må strekke seg og slå ballen til corner nede ved stolpen.

Hendelses bilde
Icon
4:Downing med stikker til Carroll som er hardt under press fra City-forsvarer. Andy Carroll avslutter, men Hart redder med føttene.

Icon
2:Downing får lagt inn fra venstre. Innlegget er for høyt. Carroll får ikke skikkelig treff på headingen.

Icon
0:City tar avspark.

Prematch

Første semifinalemøte i Carling Cup. Returoppgjør på Anfield om 14 dager. Liverpool må klare seg ute Luis Suarez (suspendert) og Lucas Leiva (kneskade).

Kenny Dalglish stiller nærmest toppet lag når man har kommet til semifinalen i Carling Cup. Steven Gerrard, Craig Bellamy og Andy Carroll er alle i startoppstillingen. Gerrard og Bellamy ble begge byttet inn i andre omgang på Etihad Stadium i forrige uke, men Carroll spilte hele kampen. Martin Kelly kommer inn på høyre back. Glen Johnson flyttes over på motsatt side, mens Jose Enrique henvises til benken. Jordan Henderson kommer inn for Charlie Adam.

David Silva er ute for City. Mario Balotelli og Sergio Agüero starter sammen på topp. Stefan Savic kommer inn og erstatter suspenderte Vincent Kompany.

Spillerbørs

Vurdert av Tor Sandø

Reina 7Hadde flere gode redninger og var våken da det gjaldt i dag, Pepe. Ble noe uventet ikke satt på de store prøvene. De fleste skuddene som kom gikk over. Fikk hånden på ballen da Aguero snappet tilbakespillet fra Kelly. Men aller bakerst sto en våken spanjol.
Johnson 7Jobbet godt i dag. Hadde flere gode inngripener da City presset på i andre omgang. Rydder bra unna bak og går på flere gode raid bakover. Glen kan med fordel spille ballen tidligere i enkelte situasjoner. Kanskje heldig som unngikk marsjordre på overtid da han gikk inn i en takling med strake bein.
Skrtel 8Martin var i perioder en gigant i Liverpool-forsvaret. Nøytraliserte Aguero og tok seg greit av Dzeko da han kom inn.
Agger 7Var ikke mye dårligere enn midtstopperkollegaen fra Slovakia. Dansken spiller med en stoisk ro der bak som er en fryd å se på.
Kelly 4Det svake leddet i forsvaret i dag. Unggutten hadde ingen heldig dag på jobben. Merkelig at Dalglish lar Martin stå på banen i 90 minutter. Martin slet med pasningsspillet og posisjoneringen, Hadde blant annet et horribelt tilbakespill som de røde var heldige ikke resultaterte i baklengs.
Spearing 0Spilte meget bra de drøye 21 minuttene han fikk på banen. Spilte på en måte som minte veldig på hvordan Lucas Leiva spilte før han ble skadet. Jay måtte forlate Etihad Stadium med det som så ut som en hamstring-skade.
Downing 6Spilte en meget god første omgang som indreløper. Forsøkte seg igjen med noen skudd, som City-forsvaret tok seg av. Mer borte i annen omgang.
Henderson 7Flink til å holde bredden og jobbe opp det som kom på Citys midtbane. Gjorde mye av grovarbeidet som gjorde det så vanskelig for City å etablere spill og komme seg til de store sjansene.
Gerrard Liverpools beste9Var sammen med City-keeper Hart banens gigant. Gerrard taklet, løp og scoret. Captain Fantastic har glimtet og vinnerviljen som han har spredd til sine lagkamerater på en måte som gjør at Liverpool-fansen nå kan se lysere på situasjonen. Blikket viser at Gerrard ønsker seg en ny tur til Wembley nå. Meget bra i første omgang, ble sammen med resten av laget liggende lavere i andre.
Bellamy 6Også han hadde en bra første omgang, der han løp på de ballene som kom og var et godt oppspillpunkt. Bommet mer i andre omgang. Ut for Carragher etter 79 minutter da Dalglish ville sikre et godt utgangspunkt til returkampen.
Carroll 7Andy nærmere seg toppformen med stormskritt. Han er løpsvillig og treffer mer nå enn han har gjort tidligere. Fikk mye juling av Richards, Lescott og Savic, uten at dommer Mason gjorde noe særlig med det. Hadde mer rollen som førsteforsvarer da Liverpool la seg bak i andre omgang.
Carragher 0Inn for å trygge ledelsen mot slutten. Rakk i løpet av de ti minuttene han fikk på banen å få gult kort etter å ha sparket Nasri bak på foten.
Enrique 6Enrique rakk akkurat å spille en halvtime for Downing. Gjorde en grei jobb mot de forsøkene som kom på venstresiden i forsvaret. Spiller med selvtillit for tiden.
Adam 7Erstattet Spearing da han ble skadet tidlig. Overtok ankerjobben som Jay hadde tatt så godt vare på i begynnelsen av kampen. Løp veldig mange kilometere i Manchester i kveld. Og hadde flere gode og viktige taklinger som hindret Citys ballsikre spillere det rommet de ønsket.