Newcastle - Liverpool

2-0)

01.04.2012 /Premier League /Sports Direct Arena / Tilskuere: 52363 / Dommer: Martin Atkinson

Kampfakta

Mål H
Cisse(59)
Cisse(19)
Mål B
Lagoppstilling H
Krul()
Simpson()
Perch()
Williamson()
Gutierrez()
Guthrie(65)
Tiote()
Cabaye()
Ben Arfa(90)
Cisse(74)
Ba()
Lagoppstilling B
ReinaKeeper()
FlanaganHøyreback()
CarragherMidtstopper1()
SkrtelMidtstopper2()
EnriqueVenstreback()
SpearingSentral midtbane1()
GerrardSentral midtbane2()
SuarezHøyre midtbane()
BellamyVenstre midtbane(80)
ShelveyOffensiv midtbane(76)
CarrollSpiss(80)
Innbyttere H
Ameobi(74) ()
Taylor R.() ()
Ferguson() ()
Elliot() ()
Santon(90) ()
Vuckic() ()
Gosling(65) ()
Innbyttere B
Kuyt(80) ()
Aurelio() ()
Rodriguez() ()
Downing(76) ()
Henderson(80) ()
Doni() ()
Coates() ()
Gult kort H
Perch(82)
Tiote(48)
Cisse(30)
Gult kort B
Flanagan(45)
Shelvey(17)
Carroll(9)
Rødt kort H
Rødt kort B
Reina(82)

Kampreferat

Skrevet av Marius Rabben

Det ble en vond start på april i Newcastle. Liverpool viser tydelig at formen ikke på vei tilbake etter en fryktelig måned, og taper fortjent på Sports Direct Arena. Angriperen som ble kjøpt i januar, Papiss Demba Cisse, ble kampens store spiller med to mål. Ben Arfa viste klasse gjennom hele kampen, og assisterte Cisse før 1-0 i første omgang. Teknikeren la inn fra høyre, og Cisse stanget vertene i føringen på strålende vis. Etter hvilen ble senegaleseren spilt fri, klarte å vende bort Reina og satte ballen forbi Skrtel på streken. 

Ti minutter før slutt måtte Jose Enrique kle på seg keeperdrakten til Reina, da sistnevnte ble utvist etter en krangel med James Perch. 

Alt i alt kan en ikke si noe på at gjestene tapte, og det ble nok en kamp hvor avslutningene var for veike.

Andre omgang

Hendelses bilde
Icon
90:SLUTT

Icon
90: Santon slår hardt inn fra venstre, men målvakt Jose Enrique viser keeperegenskaper, og bokser ballen unna.

Icon
90:Fire minutter legges til.

Icon
90: Ben Arfa bytter med Santon.

Icon
89:Spearing vinner et hjørnespark, men det ender i ingenting. Dalglish fortviler.

Icon
87:Nå triller Newcastle ballen enkelt på egen halvdel. Publikum jubler for hver pasning, og kampen ser ut til å være tapt for de rødes del.

Hendelses bilde
Icon
84:Liverpool har ikke flere bytter igjen, og Jose Enrique må stå i mål resten av kampen på sin gamle hjemmebane.

Hendelses bilde
Icon
82:Full oppstannelse i boksen til Liverpool. Perch feller Reina etter han har plukket opp ballen, og spanjolen reagerer med å stå ansikt til ansikt med Perch. Sistnevnte faller rett ned, og dommer gir José Reina det røde kortet. Reprisene viser at Perch falt uvanlig enkelt, nær sagt skuespill.

Icon
82: Perch får gult kort.

Icon
80:Craig Bellamy bytter med Jordan Henderson.

Icon
80:Andy Carroll bytter med Dirk Kuyt.

Icon
76:Liverpool gjør sin første endring. Jonjo Shelvey bytter med Stewart Downing.

Icon
74: Cisse bytter med Ameobi.

Icon
71:Jose Enrique flikker igjennom Suarez som får lagt inn. Ballen går så vidt over hodet til Craig Bellamy på bakre stolpe. Nesten for gjestene.

Icon
67:Kuyt, Henderson og Downing er sendt i oppvarming.

Icon
65: Guthrie halter av banen. Inn kommer Gosling.

Icon
64: Guthrie blir liggende med smerter i leggen.

Icon
62:Luis Suarez får en stor mulighet etter å ha passert Krul, men avslutningen fra drøyt ti meter treffer Perch.

Icon
59:NEWCASTLE-LIVERPOOL 2-0. Ben Arfa starter et angrep og Newcastle stormer mot Liverpool-boksen. Cisse får etter hvert ballen, vender bort Reina og slår ballen i mål fra få meter. Reprisene viser at Cisse stod i klar offisde-posisjon.

Icon
57:Jonjo Shelvey går lenge med ballen og avslutter med venstre fra 20 meter. Krul plukker enkelt.

Icon
55:De ti første minuttene av 2. omgang har vært tamme. Liverpool har hatt ballen mest, men de sliter med å komme til sjanser.

Icon
49: Gutierrez blir liggende etter å ha sparket i knottene til Shelvey. Argentineren kommer seg etter hvert på beina, og det ser ut til at Gutierrez kan spille videre.

Icon
48: Tiote klipper ned Flanagan og får gult kort.

Icon
47:Kjempesjanse for vertene! Guthrie kommer til innlegg, og i boksen står Williamson. Midtstopperen header i stolpen.

Icon
46:Ingen bytter i pausen. Liverpool tar avspark.

Pausereferat

Det står 1-0 til Newcastle ved halvspilt, et resultat som nok er fortjent. Liverpool forsøkte å åpne friskt fra avspark ved å presse hjemmelaget langt inn på egen halvdel, men vertene fikk roet det ned uten nevneverdig problemer.

Andy Carroll har vært mye i fokus på sin gamle hjemmebane, og fikk gult kort allerede før ti minutter var spilt. Carroll gjorde alt perfekt for å komme alene med keeper, men kastet seg i duell med Krul og fikk straff for skuespill. Liverpools nummer 9 har også vært nær scoring med hodet, men har ikke hatt marginene med seg.

Ting har bølget kraftig fram og tilbake, og på Newcastle sin første store mulighet ble det scoring. Ben Arfa har vært en attraksjon å se på, noe Jose Enrique har slitt med. Franskmannen fikk lagt inn til Papiss Demba Cisse som slo Martin Skrtel i boksen, og Reina klarte aldri å reagere raskt nok til å plukke headingen til hjemmelagets 9-er.

Liverpool yppet seg frempå senere, men ingen røde har vært presise nok foran buret. 

Første omgang

Icon
45:PAUSE

Icon
45:To minutter legges til.

Icon
45:Jon Flanagan slår ballen for langt foran seg og sparker ned Tiote. Dommeren gir 19-åringen gult kort.

Icon
41:Shelvey velger å holde ballen inne mens han selv sklir ut av banen. Det gir Danny Guthrie muligheten til å legge inn. Cisse kommer først på ballen, men header like utenfor. Stor sjanse for hjemmelaget.

Icon
39:Det har roet seg litt nå. Newcastle triller ball.

Icon
34: Ba skyter fra langt hold. Ballen går via Skrtel og like utenfor. Corneren ender etter hvert i femmeter til gjestene.

Icon
33: Ben Arfa rundlurer Jose Enrique, og får lagt inn. Skrtel slår til hjørnespark, men Ben Arfa sin corner går ut.

Icon
31:Liverpool er kommet inn i en bedre periode nå, og ballbesittelsen de siste fem minuttene er 23 % - 77 %.

Icon
30:Gerrard prøver å ta et frispark raskt, men Cisse står én meter foran og blokkerer. Målscoreren får dermed gult kort.

Icon
28:Fine kombinasjoner i Liverpool. Suarez sender Bellamy på løp, og waliseren slår inn fra høyre. Spearing er litt for sein, men Andy Carroll får hodet på ballen. Headingen går like over målet til Krul.

Icon
24:Hjemmelaget har tatt mer over etter scoringen, og Liverpool er i trøbbel.

Icon
19:NEWCASTLE-LIVERPOOL 1-0. Cisse scorer etter innlegg fra Ben Arfa. Franskmannen får gå og gå på Liverpools venstreside, og Ben Arfa legger etter hvert inn. På offside-grensen ligger Newcastles nye storscorer, Cisse, og senegaleseren header ballen tilbake der innlegget kom fra.

Icon
17:Jonjo Shelvey får gult kort etter å ha sparket ned Cisse bakfra.

Icon
16:Andy Carroll får hjørnesparket på seg, men Perch redder på streken.

Icon
15:Suarez gir ballen ut til Craig Bellamy som prøver å legge inn. Ballen går i tverrliggeren, og Liverpool får etter hvert en corner.

Icon
13:Begge lag kommer til flere "nesten-angrep". De klarer å bygge opp spillet bakfra, og få med flere spillere fremover, men blir stoppet rett før en avslutning.

Hendelses bilde
Icon
9:Andy Carroll vinner en duell mot Mike Williamson og rykker forbi James Perch. Alene med keeper Krul faller Carroll, og håper på straffe. Til hjemmepublikumet store latter, velger dommer Atkinson å gi Andy Carroll det gule for filming.

Icon
7:Hatem Ben Arfa forsøker å rykke fra Jose Enrique inne i Liverpool-boksen, og franskmannen går ned. Publikum roper på straffe, men dommer vinker spillet videre. Reprisene viser at det nok ikke var straffe.

Icon
6:Gjestene opptrer i en 4-3-3-formasjon. Shelvey, Spearing og Gerrard står på midten, mens Carroll, Bellamy og Suarez utgjør angrepet.

Icon
5:Newcastle prøver å kontre, og det går veldig fort fra hjemmelaget, men de får ikke avsluttet angrepet.

Icon
4:Liverpool varter opp med flotte kombinasjoner, og Jonjo Shelvey får etter hvert skutt fra 20 meter. Ballen går til hjørnespark, men det blir klarert.

Icon
2:Carroll og Enrique får en ventet pipekonsert fra hjemmepublikumet hver gang de er nær ballen.

Icon
1:Newcastle tar avspark.

Prematch

Liverpool gjester Newcastle etter å ha tapt fem av de siste seks Premier League-kampene. Forrige helg røk rødtrøyene 1-2 for Wigan hjemme på Anfield, og Merseyside-klubben ligger nest sist på 2012-tabellen i Premier League.

Da er ståa mye bedre i Newcastle, som har prestert over alle forventninger denne sesongen. Geordiene befinner seg på 6. plass, og Alan Pardews mannskap vil være to poeng unna Champions League-plass med seier i dag.

Åtte poeng og to plasser skiller Liverpool og Newcastle på tabellen. Liverpool befinner seg på 8. plass med 42 poeng, mens Newcastle innehar 6. plassen. Tyneside-laget har samlet 50 poeng denne sesongen.

Kampstart på St. James' Park er klokken 14.30.

Spillerbørs

Vurdert av Håvard Sæle

Reina 4Hadde en fæl dag på jobben. Kunne riktignok gjøre lite med scoringene til Newcastle, men pådro seg en håpløs utvisning og mister de tre neste kampene.
Flanagan 6Gjorde seg ikke bort, og Newcastle skapte ikke mange farligheter fra sin venstreside. Men unge Flanagan sov da Newcastle gikk opp i 2-0, og får trekk for det.
Carragher 4Carra hadde store problemer med å håndtere Demba Ba og Papiss Cisse, og stopperveteranen var ofte på etterskudd i dag.
Skrtel 4Slovaken savner tydeligvis Daniel Agger. Virket usikker, og hadde uvanlig store problemer med Newcastle-spissene. Stygg feilvurdering før 1-0-scoringen. Kompromissløs i duellspillet.
Enrique 5Maktet ikke helt å hanskes med Hatem Ben Arfa, og var blant annet nære å lage straffespark innledningsvis. Tapte mange en-mot-en-dueller, og var heller ikke toneangivende offensivt. Avsluttet kampen som keeper etter at Reina ble sendt i dusjen.
Spearing 5Tapte midtbanekampen mot Yohan Cabaye og Cheik Tioté. Ofte på etterskudd, og feilprosenten var også høyere enn vanlig.
Gerrard 5Kapteinen var anonym. Maktet ikke å markere seg, og foretok usedvanlig mange feilvalg når han først var involvert.
Suarez 6Det skjedde stadig noe rundt Suárez, som riktignok ikke var like mye involvert som han pleier å være. Var den eneste Liverpool-spilleren som utgjorde en trussel for Newcastle-forsvaret.
Bellamy 4Waliseren var tilnærmet fullstendig anonym, og bortsett fra et innlegg som slo i tverrliggeren, så vi lite til Bellamy i dag. Ble byttet ut ti minutter før slutt.
Shelvey Liverpools beste6Liverpools beste i dag. Var rolig med ballen og søkte alltid etter åpninger. Slo noen gode pasninger som skapte hodebry for Newcastle-forsvaret. Forsvant mer etter pause, og får også trekk for et par skjønnhetsfeil. Byttet ut etter 76 minutter.
Carroll 3Geordien fikk en fæl retur til kjente omgivelser. Ikke bare ble han pepet ut, men han fikk også et gult kort etter en pinlig filming i duell med Newcastle-keeper Krul. Leverte en svak forestilling, og fikk aldri has på Mike Williamson og James Perch. Byttet ut.
Downing 0Fikk seksten minutter som erstatter for Shelvey, men markerte seg ikke.
Kuyt 0Spilte ti minutter etter å ha kommet inn for Carroll, men var anonym.
Henderson 0Kom inn for Bellamy ti minutter før slutt, men klarte ikke å prege kampen.