Anzhi Makhachkala - Liverpool

1-0)

08.11.2012 /Europa League /Stadion Lokomotiv (Moskva) / Tilskuere: 15000 / Dommer: David Fernández Borbalán (ESP)

Kampfakta

Mål H
Traore(45)
Mål B
Lagoppstilling H
GabulovKeeper()
SambaHøyreback()
CarlosMidtstopper 1()
TagirbekovMidtstopper 2()
LogashovVenstreback()
ZhirkovHøyre midtbane()
JucileiSentral midtbane 1()
AhmedovSentral midtbane 2(30)
BoussoufaVenstre midtbane()
Eto'oSpiss 1()
TraoreSpiss 2(81)
Lagoppstilling B
JonesKeeper()
WisdomHøyreback()
CarragherMidtstopper 1()
CoatesMidtstopper 2()
FlanaganVenstreback()
CoadyHøyre midtbane(61)
HendersonSentral midtbane 1()
ShelveySentral midtbane 2()
DowningVenstre midtbane()
ColeSpiss 1(77)
MorganSpiss 2(61)
Innbyttere H
Pomazan() ()
Gadzhibekov() ()
Agalarov() ()
Carcela-Gonzalez(30) (90)
Smolov(81) ()
Lakhiyalov(90) ()
Burmistrov() ()
Innbyttere B
Gulacsi() ()
Robinson() ()
Wilson() ()
Sama() ()
Pacheco(61) ()
Fernandez (Suso)(61) ()
Assaidi(77) ()
Gult kort H
Gult kort B
Shelvey(88)
Flanagan(65)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Torbjørn Flatin

Det ble tap i Moskva, men vi føler oss likevel overbevist om at Brendan Rodgers vil berømme sine unge spillere etter denne kampen. Liverpool ble aldri overkjørt av Anzhi, men en scoring på overtid i 1.omgang gjorde oppgaven vanskelig etter pause. Ikke uventet slet man med å skape gode sjanser mot et hjemmelag som var overraskende forsiktig med å gå framover. Suso bidro med litt mer trykk da han kom inn, og Liverpool kom høyere opp i banen, som igjen gjorde at Anzhi fikk et par muligheter på kontringer. Totalt ble det litt for lite og litt for lett. Nå må avansement ordnes i de to siste kampene mot Young Boys og Udinese.

Andre omgang

Icon
90:SLUTT

Icon
90: Carcela-Gonzalez bytter med Lakhiyalov.

Icon
90:Tre minutter er lagt til.

Icon
90:Henderson skyter, men svakt over.

Icon
88:Jonjo Shelvey får gult kort da han får en dårlig touch og må kaste seg inn i neste duell.

Icon
87:Jonjo Shelvey tar frispark. Midtbanespilleren sender sparket langt utenfor.

Icon
86:Tagirbekov skyter etter nok en kontring fra Anzhi, men rett på Jones.

Icon
83:Anzhi kontrer etter en corner for Liverpool. Vertene får mange folk med framover, men Shelvey får stoppet skuddforsøket.

Icon
81: Traore bytter med Smolov.

Icon
80:Jordan Henderson prøver å curle ballen inn fra 20 meter, men ikke særlig nærme.

Icon
78: Traore blir spilt fri og skyter like utenfor alene med Brad Jones. Stor sjanse i en kamp som nå har åpnet seg opp.

Icon
77:Joe Cole bytter med Oussama Assaidi.

Icon
76:Jesus Fernandez (Suso) skyter hardt. Keeper må gi retur og får såvidt reddet fra Joe Cole.

Icon
75:Anzhi slår et langt innegg fra venstre, Traore får headet fra god posisjon men god redning av Jones.

Icon
74:Flanagan slår inn fra høyre, men Pacheco får ikke avsluttet fra omtrent straffemerket. Liverpool prøver å komme høyere opp på banen.

Icon
69:Lang og drivende forsering fra Suso, men spanjolen får ikke helt ballen frem til Pacheco som var helt ledig ute til venstre.

Icon
65:Jon Flanagan får gult kort for å gå inn med armen først i en hodeduell.

Icon
64:Tagirbekov skyter/legger inn hardt fra venstre, men ballen går igjennom hele feltet.

Icon
61:Conor Coady bytter med Jesus Fernandez (Suso).

Icon
61:Adam Morgan bytter med Dani Pacheco.

Icon
60: Traore skaper plass for seg selv like utenfor 16-meteren, men det harde skuddet går en liten meter utenfor bortre stolperot.

Icon
58: Eto'o skyter fra 20 meter, men Brad Jones redder komfortabelt.

Icon
57:Brendan Rodgers gir instrukser til Suso og Pacheco på sidelinjen.

Icon
54:Et langt angrep, hvor Liverpool holdt ballen i laget i mange trekk, blir skuffende avsluttet da Shelvey får feiltreff på et skuddforsøk fra 20 meter.

Icon
52:Joe Cole og Adam Morgan kombinerer ute på venstresiden, og sistnevnte er litt vel egoistisk da han skyter i nettveggen fra meget skrå vinkel.

Icon
46:Ingen bytter i pausen.

Pausereferat

En skikkelig kalddusj på overtid da Anzhi tar ledelsen. Inntil da hadde hjemmelaget kun hatt en sjanse, som følge av en feil fra Liverpool. Vertene kastet bort 20 minutter ved å slå ballen tregt til hverandre i god avstand fra Liverpools mål, og selv om tempoet ble noe skrudd opp etter hvert hadde gjestene god kontroll. Med litt mer presisjon i den siste tredjedelen kunne det ha vært LFC som hadde tatt føringen. Jordan Henderson burde også ha avsluttet da han i steden prøvde å finne en medspiller. Forsvaret har vært disiplinert, og fremover har man arbeidet knallhardt med å holde Anzhi på armlengdes avstand. Ikke minst den sentrale midtbanen med en autoritær Shelvey og solid debutant i Coady har hengt godt med. Det sene baklengsmålet har imidlertid forandret de tegningene som Brendan Rodgers hadde gjort klar før 2.omgang.

Første omgang

Icon
45:PAUSE

Icon
45: Traore scorer etter fremspill fra Boussoufa. Coates ruser og kommer på feil side at Traore, som lobber elegant over Jones og i mål.

Icon
45:Ett minutt er lagt til.

Icon
45:Nesten sjanse da Wisdom først slår hardt inn i feltet fra venstre, og Downing så gjør det fra motsatt side.

Icon
43:Joe Cole får hodet på innlegget fra Downing, men greier ikke å få noe fart på ballen som er lavt og løst slått. Forsøket ender en meter utenfor bortre stolpe.

Icon
43:Stewart Downing tar frispark fra like utenfor hjørnet av 16-meteren.

Icon
41:Shelvey slår inn i feltet, men Henderson får bare såvidt stusset ballen videre med hodet og den går rett i fanget til keeper.

Icon
39:Liverpool prøver en kontring, men Jon Flanagan kommer ikke helt fram da han skjærer inn fra sin høyrekant for å være sist på fremspillet.

Icon
36: Eto'o skyter knallhardt fra drøyt ti meter, men Jones redder glimrende til corner. Kampens klart største sjanse så langt kom etter at Wisdom mistet ballen ute til høyre, Zhirkov avanserte og spilte inn til Eto'o.

Icon
30: Traore prøver å skyte fra inne i feltet. Forsøket blir blokkert før innbytter Carcela svakt sender ballen høyt over.

Icon
30: Ahmedov bytter med Carcela-Gonzalez.

Icon
28:Downing slår en pasning pent på direkten og veggen gjør at Shelvey er fri på Liverpools venstreside. Innlegget er imidlertid skuffende rett i nærmeste forsvarsben.

Icon
25:Logashov kommer på et løp fra høyrebacken og får ballen på vei inn i feltet, men først Downing og så Carragher får ryddet opp slik at det blir utspill for Liverpool.

Icon
23:Jordan Henderson blir spilt fint fri av Adam Morgan på høyresiden av straffefeltet, men gir bort ballen svakt ved å prøve å slå 45 grader ut. I ettertid er det ingen tvil om at Henderson skulle ha avsluttet selv, dypt inne i feltet. Meget bra arbeid av Morgan, og det nærmeste noen har kommet en sjanse så langt.

Icon
20:Så godt som ingen ting har skjedd de første 20 minuttene hvor Anzhi har trillet ball i sakte tempo, noe Liverpool ikke vil ha noe i mot.

Icon
10:Liverpool med den første visitten nærme målet til Anzhi, men tre innlegg inn i feltet finner ingen i lilla(!)

Icon
7:Anzhi prøver med et gjennomspill mot svære Traore på topp, men Jones leser det og snapper ballen.

Icon
5:Anzhi kommer fram på venstresiden, men Tagirbekov skyter løst og svakt rett på Jones fra hjørnet av 16-meteren.

Icon
1:Som tidligere annonsert spiller Liverpool med tre bak i Wisdom, Coates og Carragher, og med Flanagan og Downing som vingbacker. Joe Cole ligger bak Adam Morgan på topp. Det gjør gjestene godt befolket sentralt, hvor man forventer at trykket fra Anzhi vil komme.

Icon
1:Like før avspark i Moskva. Temperaturen skal være rundt nullpunktet, i den store arenaen som langt fra er fullsatt.

Prematch

Brendan Rodgers stiller med en blanding av rutinerte reserver og lovende unggutter i Moskva. 

Det er litt usikkerhet om man vil spille med tre mann bak i midtforsvaret, med Wisdom, Coates, Carragher, eller om Wisdom og Flanagan er backer og Downing spiller mer tradisjonell ving.

Conor Coady gjør sin debut for Liverpool som midtbaneanker.

Hjemmelaget starter denne gang med svære Traore på topp.

 

Spillerbørs

Vurdert av Tor Sandø

Jones 7Kjemperedning på skudd fra Eto`oi første og heading fra Traore i andre omgang. Kunne lite gjøre med målet. Ruset ut og fikk en lobb mot seg. God kamp av Brad.
Wisdom 6Kom seg etter en usikker kampinnledning. Virket usikker i begynnelsen av første omgang, men kom seg på riktig side av motstanderne i andre.
Carragher 6Representerte rutinen på Liverpools lag. Enkelte svake avleveringer og ble igjen avslørt for manglende fart.
Coates 6Hadde problemer med posisjoneringen på Anzhis mål. Ble utspilt da. Men fikk gjort det godt igjen da han møtte igjen Traore tidlig i andre omgang. Gjorde også flere brukbare ting i andre omgang.
Flanagan 6Glapp i oppdekningen enkelte ganger, men kom seg greit fra denne kampen. Var angrepsvillig. Fikk gult kort for en albue i andre omgang.
Coady 5Startet med en horribel tversoverpasning i første omgang. Holdt imidlertid hodet kaldt og fikk ved flere anledninger hindret Anzhi fra å gå i angrep.
Henderson 5Jobbet bra gjennom store deler av kampen. Kom seg også til sjanser. Fikk en sjanse alene med keeper, men sentret da han burde skutt. Ny sjanse mot slutten da han skjøt høyt over.
Shelvey Liverpools beste7Spilte en meget god kamp i Moskva. Han spilte med ro og overblikk. Flink til å falle av, gå i rom og til å servere. Gjorde stort sett de riktige valgene. Ble litt sliten mot slutten og pådro seg et gult kort. Liverpools beste.
Downing 5Hade et par horrible klareringer i forsvar. Har en lang vei å gå dersom han skal omskoleres til back. Fikk til noe offensivt mot slutten.
Cole 5Bursdagsbarnet spilte en svak første omgang. Kom seg noe og ble mer bevegelig i andre. Kom seg til en stor sjanse i andre omgang, men skjøt rett på keeper. Vil så mye, men får til heller lite.
Morgan 5Gjorde et godt forarbeid da Henderson kom alene med keeeper i første omgang. Kom seg til en brukbar sjanse i andre omgang, men skjøt i nettveggen. Erstattet av Pacheco en knapp halvtime før slutt.
Assaidi 0Fikk drøyt tretten minutter for Cole. Gjorde LFC noe farligere mot slutten.
Pacheco 0Fikk en knapp halvtime for Morgan. Stanget og stanget mot en mur av Anzhi-spillere.
Fernandez (Suso) 0Spilte meget godt den knappe halvtimen han fikk for Coady. Gjorde LFC mer bevegelig, men dessverre uten at det ga uttelling.