Chelsea - Liverpool

1-1)

11.11.2012 /Premier League /Stamford Bridge / Tilskuere: 41627 / Dommer: Howard Webb

Skrevet av Marius Rabben

Luis Suarez sikret de røde ett poeng nok en gang med sin scoring etter pause. Liverpool bedret seg kraftig i andre omgang, og tross noen gode Chelsea-perioder midtveis i omgangen, kunne gjestene tatt med alle poengene på tampen. Liverpools mål kom etter en dødball med snaue 20 minutter igjen på klokka, da Jamie Carragher på første stolpe stusset ballen til Suarez på bakre. Toppscoreren gjorde ingen feil fra to-tre meters hold, og sørget for Liverpools andre 1-1-resultat på ei uke.

90:Slutt.

90:Mange gode kombinasjoner gir Jose Enrique en mulighet fra venstre, men skuddet fra spanjolen går rett på keeper.

90:«You'll never walk alone» runger utover Stamford Bridge.

90:Det legges til fire minutter.

90:Eden Hazard skjærer innover fra venstre og klinker til. Ballen går like utenfor.

88:Jose Enrique spiller gjennom Luis Suarez, men ballen er litt for lang, og Petr Cech rekker å takle før 25-åringen er på ballen.

87:Branislav Ivanovic skyter slår Jose Enrique og Jamie Carragher i en hodeduell etter corner, men stanger ballen over.

86:Luis Suarez prøver å skyte ballen i mål fra 50 meter, men Petr Cech redder nokså enkelt.

84:Steven Gerrard spiller fri Raheem Sterling på høyrekanten. Ungutten finner Jesus Fernandez (Suso) på vei inn i boksen, men spanjolen får ikke stokket beina sine, og sleiver ballen utenfor fra ti meter.

82:Fernando Torres bytter med Daniel Sturridge til bortesupporternes store begeistring.

79:John Obi Mikel takler Suso, og får gult kort.

78:Steven Gerrard slår en glimrende pasning på kassa til Luis Suarez, men uruguayaneren blir stoppet.

77: Oscar bytter med Victor Moses.

76:Ryan Bertrand stormer nedover venstresiden og legger inn, men Daniel Agger er våken og dunker ballen vekk.

75:Bortesvingen er i fyr og flamme etter målet, og de røde spillerne har fått ny energi.

73:Luis Suarez scorer etter at Jamie Carragher stusser en corner mot bakre stolpe. Suarez står helt alene og skaller ballen i mål. Scoringen er Liverpools første ligamål etter det 71. minutt denne sesongen.

70: Ramires skyter himmelhøyt over fra distanse.

69:Raheem Sterling skyter på volley etter et Steven Gerrard-frispark. Ballen har god retning, men treffer en forsvarsspiler.

68:Juan Mata tar det påfølgende frisparket, med ballen går ut via Brad Jones og John Obi Mikel til femmeter.

67:Steven Gerrard får gult kort for å takle Oscar.

64:Fernando Torres er akkurat litt for kort når han løper etter et innlegg fra venstre.

63:Intensiteten har økt de siste minuttene, og spillerne gir til ekstra i hver duell.

62:Glen Johnson går på et langt raid, og er helt nede ved dødlinja når han legger inn. Ballen klareres.

60:Steven Gerrard er tilbake på banen.

60:Nuri Sahin bytter med Jesus Fernandez (Suso).

59:Kapteinen får hjelp av banen, men klarer å gå for egen maskin.

57:Reprisene viser at Steven Gerrard trolig fikk en vridning i kneet da han skulle forsøke å takle Fernando Torres.

57:Fernando Torres stusser ballen mot mål, men Brad Jones redder. Chelsea fortsetter med en sjansebonanza helt til dommeren stopper spillet fordi Steven Gerrard ligger nede.

56:Glen Johnson får gult kort for obstruksjon på Oscar.

55:Chelsea er best for øyeblikket. Liverpool-spillerne blir løpende etter ball.

53:Juan Mata trekker seg innover fra høyrekanten og skyter med venstrefoten, men ballen blåser utenfor.

52:Glen Johnson er på raid fremover, og gir kula til Luis Suarez på 16-meterstreken. Han forsøker å vende seg til rom, men får frispark imot for en tvilsom hoftesving.

50:Joe Allen får gult kort. Han mister ballen til Fernando Torres i farlig posisjon på midtbanen, og river spanjolen ned.

47:Liverpool har tatt kommandoen innledningsvis, uten å skape noe.

46:Chelsea tar avspark.

Hjemmelaget leder 1-0 halvveis, takket være et cornermål av John Terry. Det er noe tamt over kampen, der målsjanser i første omgang har vært en mangelvare. Liverpool har som vanlig dominert banespillet, mens Chelsea har satset på raske kontringer. Ballen har allikvel blitt trillende mest på midtbanen, og en har vært vitne til mange feilpasninger og mye slurv. Det ble en lengre stopp i spillet da målscorer Terry måtte ut med noe som så ut som en alvorlig kneskade.

45:Pause.

45:Tre Liverpool-spillere går i én duell etter innkast, og sørger for kjemperom for Juan Mata. Han kommer seg fri fra siste forsvarer, men skyter over mål. Gigantmulighet for vertene!

45:Chelsea blir nesten tildelt en gratis målsjanse når Andre Wisdom header et svakt tilbakespill mot Brad Jones. Eden Hazard er på farten, men når ikke helt frem.

45:Det legges til fem minutter.

40:Innbytter Gary Cahill får umiddelbart bryne seg på Luis Suarez sine ferdigheter, og må etter hvert gi til corner. Den slår Nuri Sahin for lavt, og vertene får ballen unna.

39:John Terry bæres ut med skade. Inn kommer Gary Cahill.

35:Målscorer John Terry blir liggende etter en duell med Luis Suarez. Sistnevnte blir dyttet i ryggen og faller inn i føttene på Terry. Det ser ut til at Chelsea-kapteinen får en stygg vridning i kneet, og er nødt til å byttes ut.

34:Gjestene klarer å etablere et slags pasninsspill på Chelseas halvdel, men vertene ligger meget kompakt og holder det tett bakover.

32:Godt Liverpool-spill når Luis Suarez finner Jose Enrique på venstrekanten. Spanjolen forsøker å finne Raheem Sterling på løp inn i boksen, men John Terry står på riktig sted til riktig tid og klarerer.

30:Nuri Sahin får ballen fra venstre, legger til rette og fyrer av. Skuddet går omkring meteren utenfor buret til Petr Cech.

29:Duoen er frempå igjen når Fernando Torres header et Eden Hazard-frispark over mål.

27:Eden Hazard finner Fernando Torres, og den tidligere Liverpool-spissen prøver seg fra 15 meter, men Brad Jones redder. Hazard forsøker å ta den høye returen, men sparker ballen ut over dødlinja.

25:Daniel Agger tester skuddfoten fra 30 meter, men blåser ballen høyt over mål.

22:Juan Mata slår inn et frispark fra 35-40 meter, men ballen går helt inn i klypene på Brad Jones.

21:Hjemmelaget har tatt over hele kampen. Merseyside-klubben presses bakover.

20:John Terry scorer etter et hjørnespark fra Juan Mata. Chelsea-kapteinen får stå helt alene, og stanger ballen i nærmeste kryss. Svakt markeringsarbeid av de røde.

19:Juan Mata triller frisparket til Branislav Ivanovic som skyter over.

18:Jamie Carragher er litt for tøff i en duell med Fernando Torres, og spissen får frispark på 30 meters hold.

17:Det er tendenser til at gjestene trekker seg litt tilbake og lar Chelsea komme mer inn i kampen.

16:Jose Enrique slår en god stikker gjennom mot Raheem Sterling, men 17-åringen vinkes av for offside.

13:Steven Gerrard tar to cornere på rappen, men begge er ufarlige.

10:Det har vært veldig få reelle målsjanser når klokka passerer ti minutter.

9:Fernando Torres har vært frisk i åpningsminuttene, og forsøker seg på et raid fra midtbanen, men mislykkes.

6:Joe Allen mister ballen på egen halvdel, og Chelsea angriper hurtig. Oscar får ballen, og er nesten alene med keeper da han avslutter, men skuddet går over mål.

5:Spillet forgår på Chelseas banehalvdel, og Liverpool ser ikke ut til å innta noen forsvarsposisjon fra start.

3:Daniel Agger er på løp, og får en stikker inn i feltet, men mister balansen og ballen.

2:Rolig start på kampen, der de røde holder ballen mest i laget innledningsvis.

1:Gjestene viser tydelig at det spilles med tre forsvarsspillere, og at Glen Johnson og Jose Enrique er satt opp som vingbacker.

1:Luis Suarez og Steven Gerrard sparker i gang oppgjøret.

0:Det holdes ett minutts stillhet før avspark.

Liverpool møter ligatoer Chelsea på Stamford Bridge.

Brendan Rodgers har valgt å stille med en 3-5-2-formasjon. Glen Johnson returnerer fra sin hamstringskade og vil bekle den ene vingbacken. Jose Enrique tar plass på motsatt side. Midtstoppertrioen vil bestå av Andre Wisdom, Jamie Carragher og Daniel Agger.

LFC TV bekrefter at Martin Skrtel er ute på grunn av sykdom. Pepe Reina er på Stamford Bridge, men ble ikke ansett spilleklar etter sin hamstringskade. Brad Jones fortsetter mellom stengene. Peter Gulacsi tar keeperreserveplassen på benken.

Joe Allen, Steven Gerrard og Nuri Sahin danner den sentrale midtbanen, mens Raheem Sterling og Luis Suarez utgjør den offensive duoen på topp. Jonjo Shelvey er ikke i troppen.

John Terry starter for Chelsea etter at han har sonet ferdig sin karantene.

Vurdert av Tor Sandø

Jones 7Brad har spilt godt i Reinas fravær. Leverte en ny god forestilling i London. Hadde flere gode involveringer. Sjanseløs på Terrys heading.
Wisdom 6Løp og jobbet mye. Spiller aggressivt og er flink til å komme opp i duellene. En kamp unggutten kan være fornøyd med.
Carragher 7En oppløftende kamp for veteranen. Gjorde det vanskelig for Chelseas spisser. Beste kampen på lenge.
Agger 6En kamp på det jevne for dansken. Ryddet greit opp i det som kom.
Johnson 6Går litt i veien for Agger da Terry scoret. Spilte seg stort opp og spilte en god andreomgang. Spiller med stor ro.
Allen 5Varierende kamp av waliseren. Har en uvanlig stor feilprosent. Blir litt for lett defensivt. Gult kort for balltap mot Torres tidlig i andre omgang.
Gerrard 7Tilbakela noen kilometer på Stamford Bridge i dag og viste i perioder sitt gamle jeg. Lå nede med en kneskade, men kom seg opp og avsluttet kampen godt. Gult kort for takling av Oscar.
Sahin 5Har fortsatt til gode å være en åpenbaring etter låne-overgangen fra Real. Heller ikke i dag satte han sitt preg på kampen og ble byttet ut etter en knapp time.
Enrique Liverpools beste8Lyktes med alt både defensivt og offensivt i dag. Hadde mye ballkontakt. Sterke bidrag framover og viktige taklinger bakover. Kunne blitt matchvinner på overtid med et knallskudd i hjørnet. God arbeidsøkt. Liverpools beste.
Sterling 7Flink til å utfordre Chelseas bakre firer. Stor innsats og arbeidsflate. Blir hardt taklet ved flere anledninger, men biter tennene sammen. Er blitt tøffere og viser utvikling fra kamp til kamp.
Suarez 8Er verdensklasse i perioder i dag. Når han får ballen er han alltid farlig. Scorer et nytt perle av et mål og dekker store flater. Bruker ofte mye energi på defensive løp.
Fernandez (Suso) 6Hadde et par svake involveringer etter at han kom inn. Spilte seg stort opp og var god på dødballer og fikk vist hvor god teknisk han er. Fikk akkurat den nødvendige halvtimen for å få poeng.