Suarez(90)
Benteke(88)
Lowton(65)

Skrevet av Frank H. Larsen

Liverpool gikk på et sjokktap med 1-3 mot Aston Villa, som stilte sitt yngste ligalag gjennom tidene. Villa hadde kun scoret 12 mål på 16 ligakamper tidligere denne sesongen, men maktet altså tre mål på Anfield. Brendan Rodgers' mannskap hadde ballen mest og kom til flest avslutninger, men det var Aston Villa som var klart mest effektive. Liverpool slet foran begge mål. Etter 0-2 til pause skulle Brendan Rodgers & co prøve å hente inn ledelsen, men en ny feil førte til et nytt baklengsmål allerede i det 51. minutt og en nærmest umulig oppgave på 0-3. Daniel Agger ble trolig snytt for et straffespark i forkant av Aston Villas tredje mål. Noe av gnisten gikk ut av hjemmlaget, og det ble skapt forholdsvis lite. Steven Gerrard fant imidlertid veien til nettmaskene i det 87. minutt, men scoringen kom for sent til en sluttspurt. Benteke ble dagens mann for Aston Villa med to scoringer og en målgivende.

90:SLUTT

90:Bytte i det 92. minutt. Weimann bytter med N'Zogbia.

90:Luis Suarez er rasende på dommeren og får gult kort for protester.

89:Suarez' avslutning skifter retning og går opp i armen på en Villa-spiller, og det ropes på straffespark.

88: Benteke får gult kort for en forseelse på Johnson.

87:Steven Gerrard scorer etter innlegg fra Glen Johnson. Gerrard styrer ballen i mål med hodet.

86: Bannan bytter med El Ahmadi.

84:Coles heading er ufarlig.

84:Suarez avslutter fra skrått hold. Via en motspiller og til corner.

82:Agger får dårlig treff på innlegget fra Downing.

81:Downing tar frispark. Villa har kontroll i feltet.

80: Weimann er nær ved å styre innlegget til Bannan i mål.

79:Cole legger inn. Håpløst bak mål. Lite stemmer for Liverpool nå.

76:Sterling blir lagt ned ved hjørnet av 16-meteren. Suarez skyter via muren, og skuddet blir aldri farlig.

75:Hnederson skudd fra distanse blir blokkert.

74:Downing legger hardt inn, men blir klarert til corner.

70: Holman bytter med Delph.

69:Johnson kombinerer med Suarez før han avslutter utenfor.

67:Johnson fyrer løs himmelhøyt over.

66:Skudd fra Agger.

65: Lowton får gult kort for fellingen.

65:Sterling legges ned like utenfor 16-meteren nede ved dødlinjen. Suarez slår hardt inn. Styres mot keeper av egen spiller. Cole header. Villa får klarert.

64:Liverpool vil ha hands i feltet, men får ikke det.

62:Suarez drar seg inn i feltet, men blir taklet. Corner. Gerrard slår inn. Skrtel header utenfor bortre stolpe.

60:Lucas Leiva bytter med Jordan Henderson.

60:På en andreball klemmer Cole til på direkten, men utenfor.

59:Sterling spiller til Suarez som legger inn. Guzan får forlenget innlegget. Gerrard når ikke frem.

57:Guzan ute og plukker ballen i duell med Suarez.

56:Lucas blir overspilt på midten. Avslutningen fra langt hold har Reina god kontroll på.

55:Lucas feiler. Weimann snapper og avanserer langt før han avslutter, men svakt på Reina.

51:Cole mister ballen i farlig posisjon. Benteke løper gjennom Liverpools midtforsvar og under noe press setter han ballen i mål bak Reina. Passivt av Liverpools forsvar.

49:Flott veggspill mellom Suarez og Downing. Sistnevnte fyrer løs rett på Guzan.

48:Oppspill til Suarez. Han vender og avslutter fra utenfor 16-meteren. Guzan redder.

46:Sterling kjemper seg til corner. Gerrard slår inn. Cole header tilbake. Agger når ikke ballen da han blir holdt i trøya i feltet.

46:Liverpool tar avspark.

46:Jonjo Shelvey bytter med Joe Cole.

Liverpool må klype seg i armen over at Aston Villa leder 2-0 til psause på Anfield. Brendan Rodgers' elever begynte bra, var aggressive og satte press på gjestene. De store sjansene uteble imidlertid. Mot spillets gang satte Benteke ballen i mål fra langt hold. Liverpool klarte å riste av seg noe av skuffelsen, men fortsatte å slite med spillet på den siste tredjedelen av banen. Weimann satte nytt sjokk i hjemmelaget ved å doble ledelsen fem minutetr før sidbyttet. Liverpool har totalt hatt ballen mest, men har vært svake foran begge mål. Aston Villa har vist frem en leksjon i effektiv fotball.

45:PAUSE

45:Fint gjennomspill fra Downing til Allen. Sistnevnte uheldig med touchen. Ballen ut over dødlinjen.

44:Sterling får lagt inn, men rett i fanget til Guzan.

43:Shelvey får ikke skikkelig treff på en avslutning. Guzan må likevel ut og bokse med en klynge foran seg.

42:Flott innspill fra Lucas til Gerrard som legger tilbake. Suarez får mange spillere på seg og får ikke avsluttet.

40: Weimann scorer etter innlegg fra Benteke. Flott spill av Villa. Benteke går på løp ut til siden og hælsparker inn i midten. Weimann bredsider ballen i mål. Liverpool henger ikke med i svingene.

39:Gjennomspill stopper i hælen på Suarez.

37:Allen med lang ball mot Sterling. Baker takler knallhardt for å avverge en farlig situasjon.

33:Langt utspill. Johnson feiler. Weimann smetter igjennom og lobber ballen over Reina, men også over mål.

32:Fine kombinasjoner. Suarez avslutter i nettveggen.

29: Benteke overrasker Anfield ved å score via stolpen på et skudd fra cirka 25 meter.

28:Shelvey slår inn. Villa må gi til corner.

27:Downing spiller en lang diagonalball. Shelvey spiller direkte inn. Suarez avslutter på Guzan.

21:Reina ute og agerer sweeper.

19:Stående applaus på tribunen for Stillyan Petrov.

19:Suaerz spiller til Shelvey som blir taklet i siste liten.

18:Flott pasning fra Suarez mot Gerrard, men kapteinen får et dårlig touch. Ballen går ut til målspark.

17:Weimnann får en stikker gjennom. Reina er ute og presser østerrikeren ut før keeperen får ballen ut til corner.

12:Gerrard slår corner. Agger rager høyest. Header mot mål, men blir blåst av.

10:Johnson frem på høyre. Ballen havner hos Allen. Svak avslutning utenfor.

9:Downing går innover før han skyter utenfor fra langt hold.

6:Spill frem og tilbake før Gerrard avslutter på Guzan.

5:Downing slår inn. Villa-spiller nær ved å sette ballen i eget mål. Guzan redder.

2:Frispark slås hardt inn. Benteke vinner hodeduellen mot Agger. Reina redder enkelt.

1:Liverpool vant målvalget. Liverpool angriper mot Anfield Road End. Aston Villa tar avspark.

Liverpool jakter sin tredje strake ligaseier for første gang siden mai 2011. Aston Villa har bare scoret 12 ligamål denne sesongen, og det er færrest av samtlige lag i de fire øverste divisjonene.

Luis Suarez er tilbake fra karantene og går rett inn på spissplass. Jose Enrique har ikke blitt klar av sin hamstringskade, og derfor fortsetter Stewart Downing på venstrebacken.

Nuri Sahin er ute med nesebrudd.

Det skal avholdes ett minutts applaus før avspark for å hedre den tidligere Liverpool-manageren Phil Taylor som gikk bort for to uker siden.

Vurdert av Marius Rabben

Reina 5Hindrer et tidlig baklengsmål, men slipper inn et langskudd fra Christian Benteke før pause. Skuddet er riktignok hardt, men ikke utagbart. Må se nye to baller i nettet senere, men kan ikke direkte klandres for dem. Får ingenting å gjøre den siste halvtimen.
Johnson Liverpools beste7Formspilleren opptrer nærmest som en ving i perioder i dag, men sliter med å skape noe særlige farligheter fra høyresiden. De fleste skuddene går over mål, men får en målgivende da han skyter via sin kaptein og i nettmaskene. Liverpools beste på en svak dag.
Skrtel 4Har overhodet ikke kontroll på Christian Benteke, sliter med å ha en trygg avstand til stopperkollegaen sin og er svært passiv. Trår til med noen gode taklinger, men dette var definitivt ikke blant slovakens godkjente kamper denne sesongen
Agger 6Bakover trekkes han stadig mot venstrekanten og slipper til en del rom i midten. Vinner ikke veldig mange dueller sammenliknet med tidligere kamper, men forsøker stadig å bli med opp i banen. Snytt for straffespark i andre omgang. Får blåst ett skudd på mål, men de øvrige sleives utenfor.
Downing 7Offensiv i tankegangen og skuddvillig mot gamle lagkamerater. Pasningene er også mye bedre enn tidligere, og selv om innleggene er noe upresise, spiller han seg opp fra tidligere opptredener.
Leiva 5Brassen følger ikke opp den gode prestasjonen forrige helg, og står heller ofte feilplassert og etterlater seg mye bakrom til bortelaget. Slår flere feilpasninger, kommer på etterskudd når Villa kontrer og byttes ut etter timen
Allen 5Ganske ujevn i den offensive rollen. Skaper ikke mye fremover, og klarer heller ikke å gjøre medspillerne spesielt gode. Blir for veik i duellene, blant annet da Christian Benteke sitt 3–0-mål. Blir borte etter pause.
Gerrard 5Strør om seg med knallharde, gode pasninger og setter opp kantene ved flere anledninger. En grei første omgang blir allikevel fulgt opp med en heller svak andre omgang, der siktet og tenningen ikke var riktig innstilt. Kapteinen har mye mer å gå på – motivasjonen var fraværende i dag.
Shelvey 5Får til farlige avslutninger og er kanskje den farligste spilleren foran mål – ikke at han hadde noe særlig konkurranse. Byttes noe overraskende ut halvveis.
Sterling 4Det er nok på tide med en pause for 18-åringen. Han virker lite kreativ i én-mot-én-dueller offensivt, og hvis ikke støttepasninger kommer tidsnok, mister han oftest ballen. Bruker for lang tid før han prøver å legge inn.
Suarez 6Ikke noe å si på viljen til uruguayaneren. God til å utnytte forsvarsfeil, presse høyt og utfordre, men dribler seg vekk alt for ofte. Kommer heller ikke til like mange avslutninger som vanlig, men brenner de han får. Pådrar seg nok et gult kort for munnbruk.
Henderson 6Kom inn til den siste halvtimen, da mesteparten av spillet foregikk på gjestenes halvdel. Tilfører et alternativ sentralt og mot høyre, og løper som vanlig mye. Får til en halvgod avslutning, men er på langt nær like god som da han kom inn forrige kamp. En ok og frisk, men ikke veldig bra, opptreden.
Cole 5Får hele andre omgang, men får til skuffende lite. Stresser med ballen og innleggene havner på The Kop. Noen smarte forsøk på gjennomspill, men engelskmannen legger seg nok ikke med et smil om munnen i natt.