Liverpool - Bayer Leverkusen

3-1)

12.08.2012 /Preseason /Anfield / Tilskuere: 25291 / Dommer: Martin Atkinson

Kampfakta

Mål H
Carroll(65)
Leiva(29)
Sterling(3)
Mål B
Sam(75)
Lagoppstilling H
ReinaKeeper()
KellyHøyreback()
CarragherMidtstopper()
CoatesMidtstopper()
EnriqueVenstreback(46)
LeivaDefensiv midtbane(46)
GerrardSentral midtbane 1(46)
ShelveySentral midtbane 2()
DowningHøyre kant(46)
SterlingVenstre kant()
SuarezSpiss(46)
Lagoppstilling B
Leno()
Kadlec()
Wollscheid()
Schwaab(68)
Reinartz()
Bender(68)
Rolfes()
Toprak()
Bellarabi(46)
Schürrle()
Kiessling(70)
Innbyttere H
Spearing(46) ()
Robinson(46) ()
Jones() ()
Carroll(46) ()
Adam(46) ()
Henderson(46) ()
Innbyttere B
Castro() ()
Carlinhos() ()
Yelldell() ()
Carvajal(68) ()
Sam(46) ()
Hosogai() ()
Hegeler(68) ()
Fernandes(70) ()
Friedrich() ()
Gult kort H
Gult kort B
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Marius Rabben

Det ble en rolig, men hyggelig ettermiddag på Anfield i dag. Raheem Sterling sparket liv i publikum med en flott scoring, allerede etter tre minutter spilt. De røde vartet opp med mange pasninger utover omgangen, og hadde ballen mesteparten av tiden.

Bayer Leverkusen kom til et par småsjanser ved Kiessling, men angriperen hadde ikke en god dag på jobben, og brant alle muligheter han fikk.

Lucas doblet ledelsen etter en halvtime, med god hjelp av Luis Suárez og Downing. I tiden inn mot pause skjedde det lite i form av skudd på mål, noe som sørget for en nokså komfortabel tomålsledelse ved halvspilt.

Rodgers sendte innpå et par nye spillere ved starten av 2. omgang, blant andre Andy Carroll og Charlie Adam. Sistnevnte fikk en målgivende etter en drøy time av kampen, da han elegant flikket ballen til Carroll på 25 meters hold. Derfra dunket kraftspissen inn 3–0.

Leverkusen reduserte ti minutter senere med et lekkert langskudd fra innbytter Sam.

Dermed har Liverpool gjort seg ferdig med sommerens treningskamper, og neste oppgave blir seriestarten mot West Bromwich.

Andre omgang

Hendelses bilde
Icon
90:SLUTT. Dommeren legger ikke til noen minutter, og blåser av kampen 15 sekunder på overtid. Liverpool 3, Bayer Leverkusen 1.

Icon
90:The Kop synger om Sami Hyypiä, og finnen vinker tilbake til fansen.

Icon
89:Martin Kelly vender opp utenfor boksen, og prøver lykken med venstrefoten. Skuddet er hardt, men går utenfor.

Icon
86:Flere og flere på tribunen begynner å finne veien mot utgangsdøra. Skjer ikke mye på Anfield for øyeblikket. Liverpool har et massivt ballinnehav, og kontrollerer kampen i sitt tempo.

Icon
84:Adam tar et frispark fra venstrekanten, men innlegget mot Carroll blir litt for høyt. Landslagsspissen får hodet på ballen, men den havner på feil side av nettveggen, og Andy faller over et reklameskilt – rett i fanget på en sikkerhetsvakt. Begge tar det med et smil.

Icon
83:Liverpool har fått bedre kontakt med ballen utover omgangen, og nå går kampen i realiteten på autopilot.

Icon
79:Det gjøres flere tekniske feil fra begge lag for øyeblikket, og det er tydelig at dette er en treningskamp.

Icon
77:Carragher stormer fremover på banen, og publikum skriker på et skudd. Han prøver seg, men ballen havner på The Kop.

Hendelses bilde
Icon
75:Liverpool-Bayer Leverkusen 3-1! Sam klinker til fra 25 meter, og ballen går via stolpen og i mål.

Icon
73:Liverpool spiller ikke like godt som i 1. omgang, og en kan høre fra benken at Rodgers ønsker hurtigere avleveringer.

Icon
70: Kiessling bytter med Fernandes.

Icon
70:Gjestene kommer også til å gjøre et enda et bytte.

Icon
68: Bender bytter med Hegeler.

Icon
68: Schwaab bytter med Carvajal.

Hendelses bilde
Icon
65:Liverpool-Bayer Leverkusen 3-0! Charlie Adam flikker ballen til Andy Carroll som klinker til med venstreslegga. Ballen går i mål, men målet må nok anses å være en keepertabbe. Uansett er Carrolls første mål under Rodgers et faktum!

Icon
60:Omgangens største sjanse hittil. Shelvey chipper ballen inn fra siden av sekstenmeteren, men Andy Carroll header ballen utenfor.

Icon
59:Liverpool-spillerne slår mye oftere og tidligere innlegg, nå ved Shelvey, ettersom Carroll er kommet inn – foreløpig uten hell.

Icon
57:Sterling kommer seg fri på venstrekanten, legger innover, men ingen får klem på ballen. Jordan Henderson får etter hvert kula på ti-elleve meter, men får et dårlig touch, og ballen havner i klypene til Leno.

Icon
55:Kelly prøver å slå inn fra høyre, og en tysk forsvarer klarerer dårlig til rød corner. Den blir avverget. Sterling forsøker derfra umiddelbart å storme fremover, men blir hindret slik at ballen triller utover dødlinja.

Icon
54:Nytt hjørnespark til tyskerne, men igjen fordufter det til en femmeter for Reina.

Icon
53:Carroll er helt nede ved eget hjørneflagg, jobber og stjeler ballen fra Leverkusen, noe publikum setter stor pris på.

Icon
51:Gjestene har startet best etter pause, og har allerede hatt hjørnespark, men – som før pause – avslutningene er for dårlige.

Icon
46: Bellarabi bytter med Sam.

Icon
46:Lucas Leiva bytter med Charlie Adam.

Icon
46:Jose Enrique bytter med Jack Robinson.

Icon
46:Stewart Downing bytter med Jay Spearing.

Icon
46:Steven Gerrard bytter med Jordan Henderson.

Icon
46:Luis Suarez bytter med Andy Carroll.

Pausereferat

Det har vært en rolig omgang på Anfield. Liverpool startet best, og viste prov på godt samspill ved å trille ballen kontrollert og lenge innad i laget. José Enrique ga 17-årige Raheem Sterling kampens første mulighet etter tre minutter, og unggutten takket med å skjære inn i banen på karakteristisk vis før han skrudde ballen inn i lengste hjørne.

Gjestene kom litt mer inn i kampen etter målet. Kiessling har fått et par sjanser etter innlegg fra høyrekanten, men lagets targetspiss har foreløpig ikke hatt dagen foran mål.

Luis Suárez skaffet de røde et frispark på kloss hold. Downing fikk ta det, og valgte å spille kort til uruguayaneren i boksen. Han mistet ballen, men en motspiller slo den direkte til Lucas, som kunne sette inn sitt enkleste mål i karrieren fra fem meter.

Bayer Leverkusen har generelt slitt med å holde følge med pasningsspillet til hjemmelaget, men har allikevel kommet rimelig enkelt til farlige avslutningsposisjoner. Alt i alt er det en meget fortjent ledelse til Liverpool ved halvspilt.

Første omgang

Icon
45:Pause på Anfield.

Icon
44:Leverkusen spiller seg fint fremover sentralt, og Kiessling får en stor mulighet like innenfor boksen, men han har ikke stilt inn siktet og ballen flyr nok en gang over mål.

Icon
40:Ikke skjedd mye etter den andre scoringen. Gerrard har en veldig fri rolle i dag, og beveger seg ofte opp til både spissplass og kantene, mens begge sidebackene står høyt i banen. Shelvey og Lucas virker å dele på den defensive midtbanejobben.

Icon
36:Downing finter seg fri fra sin venstrekant, og får en glimrende skuddmulighet, men velger heller å trille ballen til en markert Gerrard. Han må spille bakover, og angrepet dør ut. Kunne blitt en veldig stor mulighet for Stewart.

Icon
34:Liverpool får et par hjørnespark på rad, og det blir etter hvert litt ping-pong i feltet. Raheem Sterling får til slutt ballen, men skyter langt over.

Hendelses bilde
Hendelses bilde
Icon
29:Liverpool-Bayer Leverkusen 2-0! Lucas Leiva scorer etter en feilpasning. Downing tar frisparket, og velger å sentre til Suarez på seks-sju meter. Han vender opp, men blir fratatt ballen av en motspiller. Leverkusen-forsvareren slår ballen rett til en umarkert Lucas på fem meter. Brasilianeren setter inn dagens andre.

Icon
28:Suarez felles av Schwaab på 20 meter, og får frispark.

Icon
27:Gerrard mister ballen på midtbanen, og tyskerne sender mange folk fremover. Ballfører blir felt ute på høyrekanten, nesten ved hjørneflagget. Frisparket blir klarert vekk.

Icon
24:Bayer Leverkusen sender en mann gjennom, og Reina kommer på halvdistanse. Spanjolen klarer imidlertid å presse angriperen til en vinkel som blir for skrå, og ballen blir etter hvert klarert.

Icon
22:Gjestene åpner forsvaret til Liverpool med en god pasning, og Kiessling mottar ballen inne i boksen. Spissen vender raskt mot mål, men blåser skuddet over.

Icon
18:Leverkusen har ballen langt nede på høyrekanten, og etter litt klabb og babb, prøver Kiessling venstrefoten fra 17 meter, men skuddet havner på The Kop.

Icon
16:Shürrle kommer fri på venstrekanten, og legger et lavt innlegg mot Kiessling, men ballen blir for lang, og triller ut til rødt kast.

Icon
13:Gjestene har fått litt mer ballkontakt de to-tre siste minuttene, men sliter med å komme nær målet til Reina. De røde jobber i en 4-3-3-formasjon, hvor midtbanen og angrepstrioen skifter plasser med hverandre kontinuerlig.

Hendelses bilde
Icon
12:Joe Allen sitter på tribunen i Liverpool-tøy, sammen med Joe Cole, Glen Johnson og Peter Gulácsi.

Icon
10:En liten stopp i spillet etter at Shelvey klippet ned Kiessling på midtbanen, men tyskeren kommer seg på beina.

Icon
8:Det er tydelig at Rodgers har fått sving på laget. Liverpool triller ballen enkelt rundt motstanderne, og det tar veldig lang tid mellom hver gang Hyypiä sine menn får ballkontakt.

Icon
5:Gjestene får et frispark på høyre side av sekstenmeteren. Frisparket blir slått hardt inn, og Kiessling stanger ballen mot mål, men Reina har kontroll.

Hendelses bilde
Icon
3:Liverpool-Bayer Leverkusen 1-0! Raheem Sterling scorer etter en strålende pasning fra Jose Enrique. Ungutten skjærer innover fra venstre og legger ballen elegant i lengste hjørne. Briljant scoring!

Icon
2:Rolig start på treningskampen. Liverpool har kontroll på ballen på midtbanen og egen halvdel.

Icon
1:Liverpool sparker i gang kampen. De røde spiller fra høyre mot venstre i 1. omgang.

Icon
0:«You'll never walk alone» runger utover et solfylt Anfield.

Prematch

De røde møter Sami Hyypiä og Bayer Leverkusen i sin siste treningskamp før seriestarten mot West Bromwich neste helg.

Stewart Downing, Raheem Sterling og Luis Suárez utgjør angrepstrioen fra start, mens både Martin Skrtel og Daniel Agger får hvile i den andre enden. Sebastián Coates starter sin første kamp under Rodgers, og danner stopperduoen med rutinerte Jamie Carragher. Martin Kelly får prøve seg på høyrebacken, og José Enrique blir som vanlig å finne på motsatt back.

Midtbanen blir den samme som møtte Gomel på torsdag, bestående av Lucas, Jonjo Shelvey og Steven Gerrard.

Andy Carroll er benket fra start.

Joe Allen er ikke i dagens kamptropp.