Henderson(28)
Azpilicueta(53)
Torres(37)

Skrevet av Einar Kvande

Luis Suarez utlignet til 2-2 sju minutter på overtid i en høydramatisk kamp på Anfield. Spissen vil stjele alle overskriftene etter kampen, da TV-bilder kan tyde på at Suarez biter Ivanovic i armen midtveis i andre omgang. Liverpool gikk ut i hundre i andre omgang, og innbytter Sturridge var meget toneangivende. Han satte opp en kjempesjanse for Gerrard bare tolv sekunder ut i omgangen. Litt senere smelte Sturridge ballen i stolpen, og så utlignet ham bare noen få minutter senere. Det gikk bare noen få minutter før Chelsea var tilbake i føringen. Suarez handset på en corner, og Hazard satte straffesparket i mål. Men kampen var ikke over, og på overtid dukket altså Suarez opp og headet ballen i mål via Cech fra kloss hold på et innlegg fra Sturridge.

90:Luis Suarez scorer etter innlegg fra Daniel Sturridge. Spissen header i mål på overtid av overtiden. Cech er på ballen, men klarer bare å slå den i nettaket.

90:Suarez skyter fra distanse, men Cech har ingen problemer med å holde forsøket.

90:Jordan Henderson skyter like utenfor etter å ha blitt satt opp av Suarez inne i feltet.

90:Shelvey skyter over.

90:Shelvey skaffer vertene en corner.

90: Mata bytter med Lampard. Seks minutter er lagt til.

90:Henderson stusser et innlegg over dødlinja.

88:Agger header utenfor på et innlegg fra venstre.

87:Shelvey legger inn. Corner for Liverpool.

87:Gerrard med et forsøk inne i feltet, men er presset og får ikke kraft bak avslutningen.

85:Jonjo Shelvey skyter i nettveggen etter å ha blitt frispilt av Henderson. Stor sjansene for vertene, der innbytteren burde ha gjort det bedre.

83: Oscar bytter med Moses.

82:Jonjo Shelvey får gult kort for en takling mot Oscar.

80:Stewart Downing bytter med Jonjo Shelvey.

78: Hazard bytter med Benayoun.

77:Downing forsøker en avslutning, men kommer i ubalanse i det han fyrer av.

76:Chelsea må gi corner på et innlegg fra Sturridge. Hjørnesparket heades unna.

74:Suarez på et fantastisk raid, men skuddet går rett på Cech.

73:Suarez upresis når han skal spille fri Downing.

70:Dårlig klarering av Henderson. Hazard skyter. Lucas header ballen over.

70:Oscar skyter vi a en Liverpool-spiller, og ballen går til corner.

69:Gerrard legger inn fra venstre, men Cech er med på notene.

68:Suarez setter frisparket utenfor.

66:Carragher legges ned rett utenfor 16-meteren. Carra mener det er innenfor, og vil ha straffe.

65:Liverpool kontrer og Gerrard skaffer de røde et hjørnespark.

64:Jamie Carragher får gult kort for en felling av Torres. Carra er fly forbanna på Chelsea-spissen.

57: Hazard scorer på straffe. Reina går feil vei.

56:Luis Suarez får gult kort for handsen. Uforståelig at handsen skulle kvalifisere for det, da den ikke var gjort med vilje.

55:Dommeren dømmer hands på Suarez på hjørnesparket. Straffe til gjestene, til store protester fra Carragher.

55:Gjestene får en corner.

54:Lucas Leiva får gult kort etter å ha litt for sein i en duell. Strengt idømt.

53: Azpilicueta får gult kort.

52:Daniel Sturridge scorer etter innlegg fra Luis Suarez. Innbytteren har hatt et herlig innhopp, og setter ballen kontant i mål på bakre stolpe.

51:Agger med en farlig heading på corneren, men det blåses mot dansken.

50:Suarez skaffer Liverpool en corner.

50:Reina bokser unna etter en fryktelig klarering av Enrique.

49:Torres slår hardt inn i feltet, og Liverpool må gi corner.

47:Farlig innlegg inn i Chelsea-feltet, men Liverpool-angriperne når ikke helt frem. De røde har gått ut i hundre i begynnelsen av andre omgang.

47:Daniel Sturridge dundrer ballen i stolpen fra langt hold etter å ha snurret rundt med en Chelsea-spiller.

46:Steven Gerrard skyter fra kloss hold etter å ha blitt frispilt av innbytter Sturridge etter bare tolv sekunder. Cech gjør en beinparade i høy klasse. Kjempesjanse for vertene!

46:Philippe Coutinho bytter med Daniel Sturridge.

Chelsea leder 1-0 ved pause, etter at Oscar ga gjestene ledelsen på en heading fra en Mata-corner midtveis i første omgang. Daniel Agger gjorde seg skyldig i "ballwatching" av verste sort, og fulgte overhodet ikke med da den lille midtbanespilleren stakk seg fri mot første stolpe og headet i nærmeste hjørne. Første omgang har vært preget av masse feilpasninger, og Liverpool har ikke fått i gang sitt angrepsspill i det hele tatt. Chelsea jobber hardere defensivt, og har god kontroll på midtbanen.

45:Henderson finner Suarez på løp, men Cech tar lett hånd om den svake avslutningen mot første stolpe. Ett minutt er lagt til i første omgang.

41:Luis Suarez skyter knallhardt fra skrått hold på et gjennomspill fra Downing. Cech redder, men må gi retur på det harde skuddet.

40:Reina er på ny våkent ute når Hazard forsøker å vippe ballen gjennom til Mata.

39:Reina er våkent ute når Glen Johnson mister ballen på vei fremover.

37: Torres får gult kort etter å ha kjørt albuen i ansiktet på Carragher i en hodeduell.

33:Suarez er nær ved å få hodet på et innlegg fra Coutinho, men Cech får fatt i ballen.

32:Hjørnespark for Liverpool. Slås over alt og alle av Downing.

29: Luiz skyter et frispark som dupper, og Reina er nær ved å fomle ballen i mål.

28:Jordan Henderson får gult kort etter en felling.

26: Oscar scorer etter corner fra Mata. Oscar forlater sonen som Daniel Agger dekker foran mål og ingen plukker ham opp ved hjørnet av nærmeste 5-meter.

25:Chelsea får sin første corner for dagen.

25:Flott Liverpool-angrep, men den siste pasningen mangler adresse.

24:Oscar med et håpløst langskudd, langt utenfor.

23:Mikel går hardt i ryggen på Suarez, og får tilsnakk av dommer Friend.

20: Ramires skyter hardt fra distanse. Reina bokser unna.

18:Stewart Downing skyter over og utenfor fra distanse.

17:Liverpool får kampens første corner etter et godt angrep.

14: Oscar skyter fra skrått hold, men Reina har ingen problemer med å holde ballen.

10:Et godt Chelsea-angrep ender med at Enrique blokkerer et Torres-innlegg til innkast.

7:Jordan Henderson skyter langt over, etter at Gerrards harde frispark inn i feltet har blitt headet utover av Mikel.

6:Mikel feller Suarez utenfor hjørnet av 16-meteren.

5:Glen Johnson skyter utenfor når han kommer alene med Cech. Svak avslutning på en god mulighet.

4:Chelsea slår langt, men Torres er i offside.

3:Daniel Agger pådrar seg en skade i en løpeduell med Fernando Torres, men kommer seg haltende på beina igjen.

2:Glen Johnson slår et innlegg fra høyre, og Philippe Coutinho kaster seg frem uten å nå ballen.

1:Chelsea tar avspark mot The Kop.

Klart for storkamp på Anfield. Chelsea trenger poengene i kampen om en plass i neste års Champions League, mens Liverpool fortsatt har et ørlite håp om å få spille Europa League.

Rafael Benitez er tilbake på Anfield for første gang etter at han fikk sparken som Liverpool-manager for tre år siden.

Stewart Downing er tilbake i startoppstillingen til denne kampen. Han erstatter den tidligere Chelsea-angriperen Daniel Sturridge, som henvises til innbytterbenken. Dette er den eneste endringen i Liverpools lagoppstilling i forhold til 0-0 kampen i Reading.

Det holdes ett minutts applaus til minne om Anne Williams og ofrene etter terrorbombene i Boston før avspark.

Vurdert av Marius Rabben

Reina 6Kan ikke direkte lastes for noen av baklengsmålene, men kunne allikevel gjort mer med 0-1-scoringen. Holder på å rote inn et frisparkforsøk før pause. Totalt sett en ok kamp – ikke mer.
Johnson 7Gjør en grei jobb begge veier, selv om han tidvis roter med dribleforsøkene. Holder som oftest Oscar i sjakk på høyrekanten.
Carragher 7Står ofte høyt i banen, og slår veldig mange pasninger. Takler og er sjef bakerst. Han tar Torres totalt ut av kampen. Blir riktignok satt på noen fartsprøver, men får absolutt godkjent.
Agger 7Får seg en smell i foten tidig og bommer helt på markeringen til 0–1, men jobber og spiller seg opp igjen utover i kampen. Stabil defensivt, og er også med fremover.
Enrique 7Solid i det meste han gjør, sett bort ifra et voldsomt sleivspark i 2. omgang.
Leiva 6Gjør ting enkelt, står godt posisjonert og slår mange gode pasninger. Blir riktignok skikkelig lurt ved enkelte anledninger og etterlater seg stort bakrom. Merkelig plassering på 0-1-målet.
Gerrard 7En gjennomført god kamp, men langt ifra hans aller beste denne sesongen. Styrer midtbanen, og slår mange krempasninger. Nær utlikning like etter pause.
Henderson 6Veldig mye innsats, særlig til å begynne med, men roter mye. Han slår uvanlig mange rare pasninger og gjør noen snodige valg.
Downing 6Energisk på høyresiden, men legger inn og avslutter ofte for svakt. Byttes ut i det 80. minutt.
Coutinho 6Mye mindre ballkontakt i dag enn tidligere, men forsøker seg med noen frekke skuddforsøk. Prøver alltid å slå en genial pasning, men har ikke den store dagen på kontoret. Tas ut i pausen.
Suarez 8Ser ofte ut til å være alene og innelåst på topp, og blir litt for egoistisk når han først har muligheten til å kombinere før pause. Tråkler seg som vanlig forbi forsvarere og blir bedre etter pause. Tiltrekker seg all mulig oppmerksomhet på TV-skjermen når han biter (!) Ivanovic i feltet. Han er imidlertid Liverpools redningsmann på overtid og sørger for ett poeng.
Shelvey 0Inn med ti minutter igjen. Pådrar seg gult kort umiddelbart, og rekker å brenne en kjempemulighet.
Sturridge Liverpools beste8Gir Liverpool en helt ny dimensjon og viser frem et upåklagelig pågangsmot når han får hele 2. omgang til rådighet. Spiller strålende igjennom til Gerrard etter 12 sekunder på banen, og skyter selv i stolpen minuttet senere. Truer Chelsea-forsvaret hele tiden, noe som etter hvert resulterer i scoring. Slår også innlegget som gir 2-2. Får bestemannsprisen foran Suarez.