Liverpool - Fulham

4-0)

22.12.2012 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 44 570 / Dommer: Mark Clattenburg

Skrevet av Tor Sandø

Liverpool opp og Liverpool i mente. Laget spilte ball i hatt med et blekt Fulham. Suarez fastsatte sluttresultet til 4-0 knapt to minutter på overtid. Downing nettet tidlig i andre omgang da han gjorde hele jobben selv, tar med seg ballen og skyter knallhardt i korthjørnet. Kampens øyeblikk var kaptein Steven Gerrards mål. Han starter et tidlig løp, Downing var våken og spiller Steven igjennom og kapteinen gjør ingen feil. Skrtel åpnet ballet da han skjøt en corner knallhardt i mål. I tillegg hadde både Downing, Suarez, Johnson og Gerrard gode sjanser. Noe som beviser at 4-0-seieren godt kunne vært dobbelt så stor. Dette markerer slutten på en svak hjemmestatistikk for Liverpools del. Seieren over Fulham var lagets sjette trepoenger, men måten det skjedde på, lover godt for framtiden. Med denne trepoengeren, har Liverpool heng på sjiktet bak tetlagene.

90:Clattenburg blåser av rundt tre minutter på overtid.

90:Duell mellom Reina og Rodallega. Reina vinner.

90:4-0! Suarez scorer etter innlegg fra Enrique. Liverpool har corner. Sterling gir til Enrique, som spiller fri Suarez som kommer på fremste stolpe og skyter i langhjørnet. Det er gått knapt to minutter av tilleggstiden..

90:Rodallega tar frispark fra rundt 20 meter. Reina får reddet. God redning av Pepe.

90:Karagounis tar corner, men gir ikke telling for londonerne.

90:Lagt til tre minutter.

90:Dejagah kommer på skuddhold, skyter og ballen går via en Liverpool-spiller og til corner.

89:Liverpool går mot sin sjette trepoenger på Anfield i 2012.

89:Fulham kommer igjen. Men denne gang skyter de ballen utenfor når gjennombruddspasningen skulle kommet.

88:Frei kommer fri på venstre, men innlegget tas ikke vare på fra noen i hvitt.

88:Gode kombinasjoner mellom de offensive Liverpool-spillerne. Denne gang mellom Suarez og Sterling.

86:Suarez tar frispark, men Schwarzer får reddet.

86:Liverpool har fått frispark. Suarez flytter ballen når Clattenburg snur ryggen til. Dommeren flytter ballen igjen.

85:Karagounis får gult kort.

84:Fulham forsøker å kvittere, men lykkes ikke med å spille seg til sjanse.

83:Lucas Leiva bytter med Carragher.

81:Sterling får ballen og skal starte et raid, men er i offside.

80:Berbatov skyter, Reina gir retur, men får tak i ballen.

79:God kombinasjon mellom Gerrard og Suarez. Luis går igjennom, holder seg på beina, spiller ut både Hangeland og flere av Fulham-spillerne. Schwarzer rykker ut og får etter litt om og men reddet.

78:Dejagah får gult kort.

78:Suarez tar frispark. Ballen går i farlig område, til Johnson, som gir til Gerrard. Kapteinen forsøker å plassere, men Schwarzer får reddet.

75:Sterling blir tatt innenfor 16-meteren. Men Clattenburg blåser ikke. Sterling har bidratt med enda mer fart framme. Burde kanskje hatt straffe der.

74:Shelvey bytter med Allen.

72:Downing tar corner. Blir lite ut av den.

72:Sterling bryter inn i 16-meteren. Ballen går til corner.

71:Suso bytter med Sterling.

70:Kjempepasning fra Suso til Enrique, men Fulham bryter.

69:Downing skyter fra kanten av 16-meteren. Ballen går utenfor krysset.

69:Suarez blir tatt, fordel roper Clattenburg.

69:Enrique finner Shelvey. Fulham bryter.

68:Johnson skyter fra kanten av 20-meteren. Like utenfor.

68:Langt innlegg mot Enrique. Fulham bryter.

67:Rodellag roper på frispark. Får ingenting.

66:Lang pasning til Suso, men han greier ikke å stoppe ballen før den går til innkast.

66:Farlig innlegg fra Riether. Johnson er med på notene og skyter den videre ut av farlig sone foran egen keeper.

65:Ny presis pasning fra Enrique, denne gang til Suarez. Men han får ikke gjort noe særlig med den.

64:Dejagah er igjen på tur framover på høyresiden, men Enrique år taklet ham.

64:Frei forsøker igjen, men denne gang blir han stoppet av Downing.

63:Gerrard tar frispark fra venstre. Ballen går til Skrtel på bakerste, men vinkelen blir for skrå.

62:Dejagah takler Enrique, men slipper gult.

61:Shelvey spiller fri Suarez. Luis blir tatt, men får ingenting.

61:Dejagah er på vei igjennom på høyre, slår inn, men Reina slår ballen i sikkerhet.

60:Downing utfordrer på høyre, han slår 45 grader, men der er ingen i rødt.

60:Rodallega utfordrer Skrtel, men er sjanseløs mot slovaken.

59:Frei har vært et friskt pust for Fulhams angrepsspill, men han blir sørgelig alene.

59:Suarez forsøker å komme seg igjennom, utforder Hangeland, men nordmannen får hjelp av Riether.

58:Baird tar corner. Ballen går til Rodallega, som ikke klarer å gjøre noe ut av det.

57:De får dog et hjørnespark etter et forsøk fra Frei på å gå gjennom.

57:Fulham forsøker å slå tilbake, men lykkes med lite.

55:Shelvey får ballen fra Suarez og skyter via en Fulham-forsvarer og over.

54:Richardson må ut etter taklingen og bytter med Frei.

53:Johnson får gult kort etter hardhendt behandling av Richardson.

51:3-0! Downing scorer etter ¨å ha mottatt ballen fra Gerrard. Downing gjør alt på egen hånd etter langpasningen fra Gerrard. Downing har hatt en stor dag. Han utfordrer Fulham-forsvaret, skjærer inn og skyter i Schwarzers korthjørne. Fantastisk mål!

51:Fulham forsøker å etablere spill på hjemmelagets banehalvdel, men det er ikke mange trekk de får til før Liverpool tar over.

50:Johnson legger inn, igjen bryter Schwarzer.

49:Gerrard tar corner. Kort denne gang, til Suarez. Ballen går etterhvert ut på banen, men kommer tilbake i form av et innlegg til Shelvey. Schwarzer får slått ballen i sikkerhet for Fulham.

49:Duell mellom Hangeland og Suarez. Nordmannen får skutt ballen ut av farlig sone.

48:Fulham kommer med en langpasning til Rodallega. Skrtel bryter.

47:Suarez skyter. Downing skyter ballen via Riise. Suarez kommer i full fart, får skutt, men ballen går like utenfor.

46:Liverpool ser ut til å fortsette der de slapp og er angrepsvillige.

46:Rodallega er kommet inn og spiller ballen til rekkekamerat Berbatov. Andre omgang i gang.

46:Kacaniklic bytter med Rodallega.

Liverpool har lagt bak seg noe som er i nærheten av sesongbeste. Laget har trillet ball i hatt med et Fulham som har spilt annenfiolin i alt i regnværet på Anfield. 1-0 kom da Skrtel skjøt en Gerrard-corner knallhardt i mål. Liverpool fortsatte å styre spillet og Gerrard dirigerte en midtbane på et nivå som Fulham ikke har vært i nærheten av. De røde har vært flinke til å true bakrommet til Fulham og har dermed kommet seg til mange sjanser de første 45 minuttene. Omgangens øyeblikk kom da Downing serverte sin aller første målgivende pasning i Liverpool-trøya til en Gerrard som i noen trekk før hadde startet løpet. Suarez har hatt et par sjanser, Downing èn, men Agger hadde den største da han presterte å skyte ballen over fra et par meters hold. Dansken gled på det våte gresset. Fulham har ikke hatt ærend og får forhåpentligvis ikke mer ball i andre omgang heller.

45:Minuttet er gått. Clattenburg blåser for pause i regnværet.

45:Liverpool går for 3-0-ledelse før pause, men Enrique når ikke fram med pasningen.

45:Ett minutt lagt til.

45:Downing spiller tilbake til Suso, men spanjolen mister ballen.

44:Shelvey er skadet. Han blir liggende etter å ha forsøkt å komme seg i posisjon for Suarez. Men Shelvey kommer seg i spill igjen.

43:Suarez skyter nede ved den venstre stolpen etter å ha fått ballen servert av Gerrard. Fulham-keeperen har kontroll.

42:Reina får være borti ballen. Ikke vært mye å henge fingrene i denne førsteomgangen.

41:Igjen er ikke marginene på Gerrards pasningsfot sin side. Men Liverpool er best i alt for øyeblikket.

40:Suso skyter etter pasning fra Suarez. Nytt godt Liverpool-angrep. Skuddet fra spanjolen går like utenfor venstre stolpe for Schwarzer.

39:Fulham forsøker å svare, men de røde jobber godt.

38:Knallhard takling fra Gerrard mot Karagounis. Frispark til Fulham.

37:Dette var Downings første målgivende pasning som Liverpool-spiller.

35:2-0! Gerrard scorer etter pasning fra Downing. Et fantastisk mål av Liverpool. Downings pasning tres igjennom forsvaret, der Gerrard allerede har startet løpet. Han scorer fra skrått hold fra sju-åtte meter.

35:Skrtel takler Berbatov og får dermed brutt et gryende Fulham-angrep.

35:Downing holder nesten på å bryte en langpasning fta Baird.

34:Første unøyaktighet fra Gerrard. Pasningen er for lang for Suso.

33:Gerrard tar frispark, men Schwarzer har kontroll.

32:Fin detalj av Johnson, som blir tatt.

32:Suarez vinkes av for offside.

31:Hughes tar frispark. Frisparket er godt på bakerste stolpe, men Hangeland blir presset og får ikke headet.

30:Suso takler Karagounis og grekeren blir liggende. Han kommer seg imidlertid opp uten legehjelp.

30:Kjempepasning fra Suarez til Suso. Ballen er noe for lang og Riether, som har kommet til hektene igjen, kommer først.

29:Igjen triller Liverpool ball fra spiller til spiller. Igjen løper Fulham-spillerne imellom. Og igjen er det Gerrard som kommer med den befriende pasningen. Denne gang til Enrique på venstresiden.

28:Dejagah skyter fra drøyt 20 meter. Reina er på vei ned til venstre, men får skutt ballen i sikkerhet.

27:Shelvey spiller igjennom Suarez. Han blir vinket av for offside. Feilaktig viser reprisen.

26:Liverpool styrer begivenhetene på sin egen hjemmebane.

25:Agger skyter. Suarez og Gerrard gjør et fantastisk forarbeid, inntil ballen går til Agger, som på et par meters hold presterer å skyte høyt over. Dansken glir på det glatte underlaget idet han skal skyte.

24:Bra pasningsspill igjen av Liverpool. Ballen går fra Downing, men er for lang for Suarez.

23:Suarez skyter. Ballen går fra Agger, via Gerrard og Suarez. Uruguayaneren får sin første sjanse. Ballen går like utenfor.

22:Fulham forsøker å få til nå, men Kacaniklic får ikke skutt.

21:Ikke alle Fulham-spillere blir pepet på. John Arne Riise får høre at han har en lang fortid i rødt.

21:Skrtel får en pasning på bakerste stolpe, blir presset av Hangeland. Headingen blir løs.

20:Gerrard tar corner. Ikke presist denne gang. Går i førsteforsvareren.

20:Ny drømmepasning fra Captain Fantastic. Denne gang til johnson.

19:Gerrard er dirigent med stor D i dag. Denne gang er det Enrique som får nyte godt av treffsikkerheten.

18:Ballen går fra spiller til spiller på den våte gressmatta.

17:Schwarzer tar frispark etter at Suarez ble avblåst for offside.

16:Ballbesittelse på 60-40 i favør Liverpool så langt. De røde presser londonerne overalt på banen.

15:Tydelig at Liverpool vil avslutte året med stil på hjemmebane.

15:Fulhams Riether hinker og ser ut til at han ikke klarer å fortsette.

14:Suso går i bakken, men dommeren vinker spillet videre.

13:Downing skyter skrått fra 25 meter. Ballen er hard og Schwarzer får fingertuppene på den. Clattenburg peker feilaktig på femmetersmerket.

12:Berbatov får pipekonsert fra Anfield-publkummet da han får balkontakt for første gang.

12:God kombinasjon mellom midtbanedirigent Gerrard, via Suso og Enrique. Ballen går til Lucas som gir til en motspiller.

11:Fulham forsøker å kvittere, men blir presset tilbake.

10:Det høljer ned på Anfield.

9:Fortjent ledelse til Liverpool.

8:1-0! Skrtel scorer etter corner fra Gerrard. Fulhams spillere konsentrerer seg om Agger, men Skrtel kliner til fra åtte meter, hardt og midt i målet.

8:Ny god psning fra Gerrard og ut til Downing på høyre. Han finner Shelvey som hælsparker ballen via en Fulham-spiller og til corner.

7:Fulham er på vei igjennom på venstresiden, men Gerrard gjør en kjempetakling.

7:Suso spiller igjjenom Suarez, men da han skal spille en befriende ball til venstre, så bryter Fulham.

6:Downing tar corner. Den er hard og presis. Agger får headet mot mål, men ballen går over. Godt innlegg, så dansken er irritert på seg selv for at han ikke gjorde mer ut av den.

5:Enrique stormer igjennom, finter seg forbi fire Fulham-spillere. Ballen går til corner.

4:Liverpool presser Fulham tilbake og når tilbakespillet til Scwarzer går, så er det Johnson som presser. Keeperen får slått ballen ut.

4:Har regnet vanvittig i Nordvest-England, men banen ser fin ut.

3:Ballen går inn til Fulham-keeper Schwarzer.

3:Gerrard serverer en av sine krempasninger, denne gang til Enrique på venstre. Ballen går til innkast.

2:70 sekunder går og Fulham bryter Liverpools balltrilling.

1:Første halvminuttet går mens Liverpool triller ball på egen banehalvdel.

1:Vi er i gang. Fulham mot The Kop.

0:Suarez og Shelvey står ved ballen. Liverpool har avspark.

0:Mens You`ll Never Walk Alone runger utover Anfield for siste gang i år, har Clattenburg blåst kapteinene til midtstreken.

Lagene ligger som nummer 12 og 13 på Premeir League-tabellen før dagens kamp. Liverpool har sanket to poeng mer enn Fulham.

Brendan Rodgers antydet tidligere i uken at han kom til å hvile Raheem Sterling og Joe Allen i denne kampen, og manageren har holdt ord. Duoen er å finne på innbytterbenken. Suso kommer inn på laget, mens det også er funnet plass til Jonjo Shelvey og Stewart Downing. Jose Enrique er tilbake på venstrebacken etter sin hamstringskade, mens Nuri Sahin får plass på innbytterbenken etter å kommet til hektene igjen etter nesebruddet.

Vurdert av Einar Kvande

Reina 6Redder et langskudd med beina i første omgang. Gir en unødig retur på et langskudd fra Berbatov etter pause, men gjør en god redning på Rodallegas frispark i sluttminuttene.
Johnson 7Har gode offensive bidrag både før og etter pause, og har også god defensiv kontroll helt til Fulham setter innpå dribleglade Frei. Får mer å henge fingrene i da.
Skrtel 7Sender Liverpool i ledelsen med et knallhardt skudd etter en corner. Vinner dueller og leverer solid stopperspill hele kampen igjennom.
Agger 6Misbruker noe som må være årets målsjanse, når han feier ballen over fra en meters hold for blank kasse tidlig i matchen. Feilberegner stygt i en hodeduell i 2.omgang, og leverte de siste 45 minuttene mer rufsete forsvarsspill enn vi har vært vant med fra dansken.
Enrique 7Er villig med offensivt i begge omganger, og serverer en lekker målgivende pasning på 4-0 scoringen. Solid defensiv kamp, og bra presisjon på fremspillene.
Leiva 7Leter hele tiden etter åpninger å slå pasninger i, og lykkes med flere fremoverrettede pasninger. Er god til å gjenvinne ballen og sette i gang nye angrep.
Gerrard Liverpools beste8Førsteomgangen må være årsbeste av Liverpools kaptein. Strør om seg med lekre og presise pasninger, går på flere offensive løp og får betalt i form av en lekker scoring. Slår også corneren som gir 1-0. Blir sliten utover i 2.omgang, og brenner en kjempesjanse drøye ti minutter før slutt. Gjør likevel nok til at vi kårer ham til Liverpools bestemann i hard konkurranse med Stewart Downing.
Shelvey 6Var frisk før pause, og var nær ved å lykkes med et frekt hælspark tidlig i matchen. Bruker for lang tid når han får en stor sjanse ti minutter etter pause, og blir mer og mer borte inntil han blir byttet ut et drøyt kvarter før slutt.
Fernandez (Suso) 6Får servert to kjempegode avslutningsmuligheter av Luis Suarez i første omgang, men misbruker dem begge. Jobber godt defensivt, men ble ikke uventet ofret når Liverpool trengte friske bein på banen midtveis i annen omgang.
Downing 8Spiller sin beste kamp i Liverpool-drakta noensinne. I en posisjon som høyreving bidrar han med både mål og målgivende pasning. Frispillingen av kapteinen i forkant av 2-0 var det høy klasse over, og scoringen hans var det også virkelig vilje og driv over. Var også nær ved å score et tredje mål med en suser som gikk like over vinkelen.
Suarez 7Var ikke alltid like god venn med ballen i dag, men skaper stadig hodebry for Fulhams midtforsvar og bidrar med flere gode fremspill til sine lagkamerater. Får også sitt 11.ligamål for sesongen på overtid.
Allen 0Kommer inn for Shelvey et drøyt kvarter før slutt, og jobber knallhardt og oppofrende i den tiden han får på banen.
Carragher 0Kommer inn for Lucas mot slutten og får cirka 10 minutter på banen, uten at han blir nevneverdig involvert.
Sterling 0Kommer inn for Suso 20 minutter før slutt, og skaper en del farligheter med sine friske bein. Ble også snytt for et straffespark. Lurer seg unna sine defensive plikter, noe som fører til at Fulham får dratt opp en del angrep på hans side på tampen av kampen.