Liverpool - Hearts

1-1)(2 - 1)

30.08.2012 /Europa League /Anfield / Tilskuere: 44 361 / Dommer: Vladislav Bezborodov (RUS)

Kampfakta

Mål H
Suarez(88)
Mål B
Templeton(85)
Lagoppstilling H
ReinaKeeper()
KellyHøyreback()
CarragherMidtstopper 1()
SkrtelMidtstopper 2()
DowningVenstreback()
ShelveyHøyre midtbane()
AllenSentral midtbane 1()
HendersonSentral midtbane 2(76)
GerrardVenstre midtbane()
MorganSpiss 1(62)
SuarezSpiss 2()
Lagoppstilling B
McDonaldKeeper()
PatersonHøyreback()
McGowanMidtstopper 1()
BarrMidtstopper 2()
GraingerVenstreback()
TempletonHøyre midtbane()
WebsterSentral midtbane 1()
ZaliukasSentral midtbane 2()
NovikovasVenstre midtbane(75)
SuttonSpiss 1(67)
TaouilSpiss 2()
Innbyttere H
Agger() ()
Johnson() ()
Sterling(62) ()
Jones() ()
Enrique() ()
Coates() ()
Borini(76) ()
Innbyttere B
Mcgowan() ()
McHattie() ()
Driver(67) ()
Robinson() ()
Carrick(75) ()
Hamilton() ()
Holt() ()
Gult kort H
Gult kort B
Grainger(86)
Barr(81)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Håvard Sæle

Liverpool er videre til gruppespillet i Europa League - med et nødskrik.

Det holdt på å bli pinlig, men Luis Suárez reddet Liverpool og José Reina da de trengte det som mest. For etter å ha sløst med sjansene og det spillemessige overtaket i 85 minutter, sendte David Templeton Hearts-fansen til himmels med sin avslutning fra distanse. Reina rotet ballen over streken, og Hearts så ut til å tvinge hjemmelaget ut i ekstraomganger.

Men Suárez trådte frem som reddende engel. Innbytter Fabio Borini fant uruguayaneren midt på Hearts' banehalvdel, og resten gjorde spissen på egenhånd. Etter å ha passert det som var igjen av forsvarsspillere, plasserte han nemlig ballen forbi Hearts-keeper Jamie McDonald og i mål to minutter før slutt. Under feiringen av scoringen viste han frem en undertrøya med budskapet "Be Strong, Lucas" - med klar adresse til brasilianeren, som er ute i opptil tre måneder med en lårskade.

Andre omgang

Icon
93:Kampen er slutt. Liverpool er videre til gruppespillet i Europa League.

Icon
90:Tre minutter er lagt til.

Hendelses bilde
Icon
88:LIVERPOOL - HEARTS 1-1 (SUÁREZ): Den lille uruguayaneren gjør absolutt alt på egenhånd! Mottar ballen fra Borini midt på Hearts' banehalvdel, ser at han ikke har noen pasningsalternativer, og bestemmer seg for bare å sette ballen i mål. Han passerer et par Hearts-forsvarere, før han plasserer ballen i mål fra spiss vinkel. Suárez feirer med å sende en hilsen til skadede Lucas Leiva.

Icon
86: Grainger får gult kort.

Icon
85:LIVERPOOL - HEARTS 0-1 (TEMPLETON): Men den påfølgende corneren ender med scoring for gjestene! Hjørnesparket heades ut i returrom, der David Templeton plukker opp kula. Han skjærer inn i banen, drar av et par mann og fyrer fra 25 meter. Skuddet går midt på José Reina, men spanjolen roter ballen over streken. Kjempetabbe av Liverpool-keeperen. Hearts-fansen går bananas, og kampen er på vei ut i ekstraomganger.

Icon
84:Liverpool-muren blokkerer frisparket fra Grainger.

Icon
83:Templeton vinner et frispark på omtrent 20 meter. God posisjon for Hearts, dette.

Icon
81:Darren Barr er altfor sent inne i en duell med Allen og får kampens første gule kort.

Icon
80:Taouil skyter høyt over og utenfor fra kanten av 16-meteren, men Hearts er mer med nå. Skottene trenger en scoring for å ta dette til ekstraomganger.

Icon
79:Allen klipper ned Carrick bakfra på 20 meter, men kamplederen vinker spillet videre. Der er Liverpool heldige.

Icon
76:Jordan Henderson bytter med Fabio Borini.

Icon
75: Novikovas bytter med Carrick.

Icon
75:Sterling utfordrer Hearts-forsvaret og skyter fra tolv-tretten meter, men Grainger blokkerer til hjørnespark. Det får ikke Liverpool noe ut av.

Icon
73:Liverpool har skrudd opp tempoet nå. Suárez gjenvinner kula etter at Sterling har blitt taklet i boksen, og finner Gerrard. Kapteinen forsøker seg fra skrått hold, men McDonald er med på notene og redder til corner. Den blir resultatløs.

Icon
71:Ny, glimrende gjennombruddspasning fra Henderson - denne gangen mot Suárez. Hearts-keeper Jamie McDonald er imidlertid lynraskt ute og snapper ballen foran Liverpool-spissen, som treffer keeperen i hodet. McDonald får medisinsk tilsyn, men er i stand til å fullføre matchen.

Icon
69:Henderson spiller Sterling fri ute til høyre med en flott gjennombruddspasning. Ungguttens innlegg havner hos Suárez på bakre stolpe, og uruguayaneren sender ballen i støtte til kaptein Gerrard. Han skyter utenfor fra omtrent 20 meter.

Icon
67: Sutton bytter med Driver for Hearts.

Icon
66:Suárez finner en åpning inne i 16-meteren, før han prøver skuddfoten fra spiss vinkel. Ballen går en snau halvmeter til side for den lengste stolpen til McDonald i Hearts-målet.

Icon
64:Jordan Henderson slår en aldeles praktfull stikker mot Luis Suárez, som runder Hearts-keeper McDonald. Uruguayaneren bruker imidlertid litt for lang tid på å avslutte, og en Hearts-forsvarer rekker å komme tilbake i situasjonen og blokkere skuddet fra Liverpool-spissen.

Icon
63:Suárez rundlurer en Hearts-forsvarer med en nydelig vending, før han blir lagt i bakken. Ballen havner hos Gerrard på 20 meter, som gjør at dommeren vinker for fordel, men scouseren skyter rett i en Hearts-spiller.

Icon
62:Adam Morgan bytter med Raheem Sterling.

Icon
62:Morgan er nære ved å finne Suárez med en utsøkt pasning fra dypet, men Hearts-forsvarer Zaliukas får så vidt luggen på ballen og stusser kula inn til keeper McDonald.

Icon
60:Raheem Sterling gjør seg klar for å entre banen.

Icon
59:Henderson slår en lur pasning ut til Downing, som har kommet på et sugende løp, ute til venstre. Innlegget holder ikke like høy kvalitet, og ballen går over alle før den ruller over dødlinja.

Icon
57:Liverpool har mye ball uten å skape noe særlig for øyeblikket.

Icon
53:Suárez finner Morgan med en smart stikker, men unggutten avvinkes for offside. Ser ut som en tvilsom avgjørelse.

Icon
51:Shelvey tester venstreslegga fra distanse, men skuddet fra 25 meter sniker seg en snau halvmeter til side for krysset til McDonald i Hearts-buret.

Icon
50:Martin Skrtel kommer til avslutning på hjørnesparket fra Gerrard, men en Hearts-forsvarer kaster seg inn og blokkerer til ny corner. Den havner hos Shelvey i returrom, men skuddet fra midtbanemannen går rett i Hearts-blokka.

Icon
49:Gerrard prøver å tre igjennom Suárez, men Webster får rensket unna til hjørnespark.

Icon
48:Suárez forsøker å finne Morgan med en stikker, men Zaliukas er våken og bryter for Hearts.

Icon
46:Liverpool sparker i gang den andre omgangen.

Hendelses bilde

Pausereferat

Liverpool har vært best i første omgang, men rødtrøyene har  ennå ikke maktet å bryte ned Hearts-forsvaret. Adam Morgan har riktignok funnet nettmaskene, men nettkjenningen ble annullert fordi ballen hadde krysset sidelinja. Samme Morgan burde også ha scoret etter et praktinnlegg fra Stewart Downing, mens både Luis Suárez og Steven Gerrard også har hatt store muligheter til å sende Merseyside-laget i føringen.

Hearts har ikke hatt mye å by på offensivt. David Templeton har vært frisk ute på venstrekanten, men flankespilleren har foreløpig vært den eneste trusselen mot Liverpool-forsvaret. Dermed står det 0-0 ved halvtid, og Brendan Rodgers' gutter er videre med 1-0 sammenlagt for øyeblikket.

Første omgang

Icon
45:Pause på Anfield.

Icon
44:Vertene har skrudd opp tempoet i sluttfasen av omgangen.

Icon
43:Liverpool kontrer med mange mann etter et Hearts-frispark. Adam Morgan får ballen ute på høyrekanten, men får ikke skikkelig kontroll i det han kan spille videre til Steven Gerrard som er helt alene foran mål.

Icon
42:Gerrard slår en praktball ut til Kelly på høyrekanten, men Novikovas blokkerer innlegget til hjørnespark. Den påfølgende corneren klareres av Hearts-forsvaret.

Icon
40:Templeton prøver seg med en avslutning fra drøyt 20 meter, men ballen sklir av foten og Hearts-vingen skyter ufarlig til side for mål.

Icon
37:Liverpool bryter og kommer fire mot tre. Shelvey gir til Suárez, som forsøker å lure av en borteforsvarer uten å lykkes. Hearts rydder unna.

Icon
36:Glimrende Hearts-innlegg fra høyre. Sutton kommer til heading, men hodestøtet går ufarlig over målet til José Reina.

Icon
33:Adam Morgan setter ballen i mål, men linjemannen har vinket for at ballen har vært ute.

Icon
29:Steven Gerrard på et glimrende raid, og en flott redning av McDonald hindrer scoring.

Icon
14:Liverpool kommer til innlegg. Adam Morgan får headet til bakre stolpe, hvor Luis Suarez forsøker å heade videre i mål. Hearts får reddet på streken. Stor sjanse.

Icon
9:Downing kommer opp fra venstrebacken og slår et nydelig innlegg. Adam Morgan får en gyllen mulighet, men klarer ikke å score.

Icon
5:Suarez med et godt raid inne i boksen, men Hearts får klarert til corner.

Icon
1:Kampen sparkes i gang. Liverpool angriper mot Anfield Road End i første omgang.

Prematch

Brendan Rodgers har valgt et sterkt lag mot Hearts. Steven Gerrard og Luis Suarez starter begge kampen, etter å ha stått over det første oppgjøret. Adam Morgan får sin debut fra start, etter en frisk pre-season. En kan også merke seg at Stewart Downing blir forsøkt som venstreback, og at José Enrique er tilbake på benken etter sin skade. Andy Carroll er ikke med i troppen - trolig fordi han er i samtaler med West Ham om en overgang til Boleyn Ground.

Spillerbørs

Vurdert av Arild Skjæveland

Reina 5Har lite å gjøre, men når han først må i aksjon klurer han det til med en gedigen keepertabbe. Fomler ballen i nettet på det som skal være en enkel redning.
Kelly 5Solid bakover, men har mye å lære av Glen Johnson når det kommer til backspill fremover i banen. Innleggene blir som regel slått i blinde, noe som er frustrerende når han så ofte har tid til å sikte.
Carragher 6Solid kamp av scouseren. Liverpool har stort sett kontroll i hele kampen, og rydder unna det som er.
Skrtel 6Som Carragher, har han full kontroll i midtforsvaret. Positiv kamp.
Downing 6Gjør en god figur på venstrebacken. Blir lite truet bakover, men er frisk fremover, hvor han kommer til flere gode innlegg. Ser ut til å kunne bekle den posisjonen - spesielt mot svakere lag.
Shelvey 6Gjør en fin figur på midten. Er aldri redd for å prøve de ambisiøse løsningene.
Allen Liverpools beste7Vi har igjen Joe Allen som Liverpools beste spiller. Er alltid spillbar, mister omtrent aldri ballen, og finner alltid medspillere. Allen ser ut som en meget spennende spiller.
Henderson 6Løper mye, og har et par lekre gjennomspill til Luis Suarez som hadde fortjent en bedre skjebne.
Gerrard 6Kapteinen tar mye initiativ og vil mye i kveld. Får det ikke alltid til å stemme, men ser ikke ut til å være langt unna formen.
Morgan 5Unggutten vil så mye, men får det ikke helt til. Viser han er urutinert i mange av valgene han tar de gangene han får sjansen til å utrette noe.
Suarez 7Blir avgjørende med sin viktige scoring helt på slutten - et strålende mål. I førsteomgang sitter ikke touchen, mens han i andreomgang sliter litt foran mål frem til klokka viser 88 og han avgjør. Kunne og burde også i dag ha scoret flere.
Sterling 0Kommer inn og er et friskt pust på høyrekanten. Fine raid, og kommer seg også til et par skuddmuligheter.
Borini 0Er ganske anonym de minuttene han spiller.