van Persie(84)
Scholes(58)
Shelvey(39)

Skrevet av Torbjørn Flatin

Brendan Rogers vil være stolt av sine gutter etter denne kampen, hvor man var klart best før pause og også førte kampen med en mann mindre de første 20 minuttene etter pause.  Med ti spillere begynte man å miste grepet den siste halve omgangen, men Pepe Reina var likevel sjelden truet. Igjen var det en diskutabel dommeravgjørelse som ble avgjørende da de helrøde kom på hæla i en kontring fra Man Utd og Glen Johnson ikke hadde full kontroll da han skulle takle Valencia. I likhet med utvisningen var det imidlertid en avgjørelse som en annen dag kunne gått Liverpools vei. En kan også hevde at gjestene skulle hatt en utvisning og at Suarez burde hatt straffespark. Null poeng, fortsatt ikke seier, og Agger og Kelly ut med skader, faktene etter kampen er ikke hyggelig lesning, men manageren vil finne tro og håp i måten hans unge mannskap spilte på og håndterte denne trykkokeren av en kamp.

90:SLUTT

90:Skaden til Kelly er så alvorlig at Liverpool må avslutte med ni mann.

90:Martin Kelly er skadet, etter at backen synes å få en vridning.

90:Fem minutter er lagt til.

89: Rafael bytter med Welbeck.

84: van Persie får gult kort da han sklir inn i Suso. The Kop mener det ikke var verre enn Shelvey.

83:Glen Johnson med godt innlegg fra venstre, men Martin Kelly får ikke skikkelig kontakt med heading ved bortre stolpe.

82: Kagawa bytter med Hernandez.

81: van Persie scorer på straffe. Reina går til riktig side, men greier ikke å stoppe det harde skuddet.

80:Daniel Agger bytter med Jamie Carragher.

77:José Reina får gult kort.

77:Daniel Agger ligger nede med skade. Det virker som det er kneet og båre blir tilkalt. Stopperen rister på hodet og det ser ikke bra ut.

76:Straffespark til Man U. Glen Johnson kommer på etterskudd og legger ned Valencia.

69:Fin ball fra Suso til Suarez, spissen slår inn fra nærmest død vinkel men det er ingen røde foran mål.

67:Et litt overraskende bytte da unge Raheem har vært en trussel, men Brendan Rodgers er trolig engstelig for at man skal bli overløpt på midtbanen med en mann mindre. Så langt i omgangen har Liverpool spilt meget bra med ti spillere og vært minst på høyde med gjestene.

66:Raheem Sterling bytter med Jordan Henderson.

65:Jesus Fernandez (Suso) skyter etter pasning fra Suarez. Skrått hold og keeper slår til corner.

63: Giggs tar corner. I neste sekvens header en hardt presset van Persie over.

61:Luis Suarez skyter fra like utenfor hjørnet av 16-meteren. Et godt forsøk, men keeper får en hånd på det lave skuddet mot bortre hjørne.

58: Scholes får gult kort etter felling av Sterling.

54:Begge lag byttet alså en spiller ved pause. Suso får sin første ligakampe for Liverpool for den anonyme Borini, mens veteranen Scholes erstattet Nani.

51: Rafael scorer etter innlegg fra Kagawa. Backen curler inn utligningen via motsatt stolpe.

46: Nani bytter med Scholes.

46:Steven Gerrard scorer etter at Glen Johnson har stormet inn i feltet. Forsøk på takling blir til feilpasning, og Gerrard meier ballen inn i hjørnet foran The Kop. Flott prestasjon av kapteinen som demper ballen på brystet for han sender lærkula i mål med venstrebenet.

46:Fabio Borini bytter med Jesus Fernandez (Suso).

Liverpool har vært gode i de første 45 minuttene, hvor Pepe Reina ikke har vært i nærheten av å måtte gjøre en redning. I andre enden har de helrøde nærmest vært campert i halvdelen til gjestene fra Manchester, men igjen sliter man med å utnytte sjansene. Raheem Sterling har i perioder skapt problemer, mens Luis Suarez kom mer inn i midten utover i omgangen og var et stadig uromoment for et nærvøst forsvar hos Man Utd. Disse to har utvilsomt vært Liverpools to farligste spillere, selv om Steven Gerrard nok hadde den største sjansen da han skjøt utenfor etter en corner. Hele den gode følelsen forsvant imidlertid da Jonjo Shelvey ble vist direkte rødt kort av Mark Halsey. 20-åringen går først inn i en duell med Giggs, og kom noen tiendeler for sent inn i neste takling mot Evans. Uvørent, men kortet virket i strengeste laget i en kamp hvor dommeren har unnlatt å gi andre kort, og hvor motspilleren også kaster seg inn. Liverpool må virkelig spille med hjertet i 2.omgang, i 45 minutter hvor en vil forvente at gjestene ikke spiller like svakt som før pause.

45:PAUSE

45:Borini kommer frem på venstresiden, men innleggget går bare nesten til en rød spiller.

42:Luis Suarez tar frispark fra 25 meter, men Lindegaard får slått ballen ut igjen.

39:Jonjo Shelvey får rødt kort. Shelvey kaster seg sent inn i en takling, men langs bakken og utvisningen virker streng.

34:Steven Gerrard tar corner. Ny svak corner fra kapteinen, denne gang for lang.

33:Steven Gerrard tar frisparket, men Suarez får ikke kontroll.

32:Evra meier ned Sterling helt på grensen til straffefeltet men slipper kort.

28:Luis Suarez gjør forsvaret til United svimmelt med et raid, men tar en dribling for mye nede ved dødlinjen.

27:Sterling spiller fram til Suarez, som finner seg litt plass utenfor 16-meteren, men får ikke styrt skuddet på mål.

25: Nani tar frispark fra 25 meter, men over og aldri særlig farlig.

22: Ferdinand får behandling og halter, men er i stand til å fortsette.

21:Anfield roper på straffe da Gerrard slår inn for andre gang og Evans brøyter ned Daniel Agger, men dommeren vifter det hele av.

20:Steven Gerrard tar corner.

14:Fabio Borini skyter etter et glimrende fremspill fra Suarez, men holdet blir for skrått etter en dårlig første touch og Lindegaard redder.

11:Liverpool fører nå kampen og har to ganger kommet farlig fram på sin høyreside gjennom Raheem Sterling.

9:Steven Gerrard skyter direkte på corneren fra Shelvey, men like utenfor stolperoten da han burde ha truffet mellom stengene.

9:Jonjo Shelvey tar corner.

7:Raheem Sterling kommer til dødlinjen, innlegget skaper panikk inne i forsvaret til United men man klarer til slutt med nød og neppe å klarere.

7:Giggs skyter fra 20 meter, et par meter utenfor det venstre krysset til Reina.

6:Hjørnesparket blir headet ut fra gjestenes forsvar.

5:Steven Gerrard tar corner.

3:I en forsiktig åpning synes Luis Suarez å starte ute til venstre og Fabio Borini i midten.

1:Liverpool har vunnet målvalget og angriper mot Anfield Road End i 1.omgang.

Liverpool har fått en tung sesongstart i Premier League med kun to poeng fra fire kamper under Brendan Rodgers. Forrige gang en manager fikk en svakere start i klubben var i 1928. Da ledet George Paterson laget, og den gang ble det tap i samtlige av de fire første kampene.

Liverpool har imidlertid et godt tak på Manchester United med fire seirer og en uavgjort på de fem seneste tilsvarende kampene. De røde må klare seg uten Lucas Leiva og Joe Cole.

Manchester United står med tre strake seirer i Premier League - Wigan (H) 4-0, Southampton (B) 3-2, Fulham (H) 3-2. Ligaåpningen endte med 0-1-tap borte mot Everton. Wayne Rooney, Ashley Young, Phil Jones og Chris Smalling trøbler med skader.

Brendan Rodgers bytter ikke overraskende ut hele startelleveren fra midtuken. Reina, Johnson, Kelly, Skrtel, Agger, Allen, Gerrard og Suarez er tilbake av de som sto over mot Young Boys. Jonjo Shelvey får tillit fra start etter et imponerende innhopp i Sveits. Borini og Sterling kompletterer startoppstilingen. Suso sitter for første gang på benken i en Premier League-kamp. Stewart Downing er ikke i 18-mannstroppen.

For Manchester United mangler Nemanja Vidic.

Begge lagene går ut på banen med 96 på ryggen av sine treningsjakker.

Bobby Charlton gir 96 roser til Ian Rush, mens kapteinene Ryan Giggs og Steven Gerrard slipper ut 96 røde ballonger.

Alt det riktige er sagt og gjort før avspark, det er blitt gitt verdighet og respekt for de 96 og deres etterlatte.

Nå er det klart for kamp.

Vurdert av Frank H. Larsen

Reina 6har lite å gjøre. Slurver flere ganger på utspillene. Var meget nær ved å stoppe straffesparket.
Kelly 6bra med fremover, spesielt i 1.omgang. Noen slurvefeil defensivt.
Skrtel 7bra kontroll defensivt. Rydder bra unna det som kommer.
Agger 6blir for passiv ved scoring nummer 1. Gjør seg mindre istedenfor større. Ellers en grei jobb i midtforsvaret. Ut med skade.
Johnson 6positiv offensivt. Jobber bra defensivt, men er uheldig som pådrar seg straffespark.
Allen 7har god kontroll på midtbanen. God treffprosent på pasningene.
Shelvey 5stresser med ball og slår flere feilpasninger. Heit i toppen og takler på kanten også før han får rødt kort for en hodeløs takling.
Gerrard Liverpools beste8er en drivkraft på midtbanen i dag, men klarer dessverre ikke å lede laget til seier. Flott scoring. Liverpools beste.
Borini 7er bevegelig og kommer på flere gode løp. Ble byttet ut med ankelskade i pausen.
Sterling 7gjør igjen en god kamp. Unggutten skaper flere problemer for Manchester U. Jobber også iherdig defensivt. Blir noe borte etter hvert. Byttet ut.
Suarez 7stadig uromoment. Kommer til en rekke avslutninger, men klarer ikke å finne veien til nettmaskene.
Henderson 0kommer inn for Sterling.
Carragher 0kommer inn for en skadet Agger.
Fernandez (Suso) 7med positivt innhopp. Er meget kreativ og skaper problemer for Manchester United. Juniorfeil defensivt. Feilpasning som foranleder til scoringen, samt burde ta ut sikring ved mål nummer 2.